کد خبر 1136180
تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۰
جمعیت نمایه مردم نمایه

مقایسه وضعیت جمعیتی، مساحت جغرافیایی، وتوسعه اقتصادی ایران با ترکیه، موضوع مورد بحث مقام معظم رهبری در مورد افزایش جمعیت کشور به ۱۵۰میلیون نفر را تأیید و اثبات می‌کند.

به گزارش مشرق،  بررسی وضعیت جمعیتی ایران با همسایه خود ترکیه، در شاخص‌های مختلف نشان می‌دهد علی‌رغم اینکه وسعت جغرافیایی ایران 2برابر ترکیه است و هر دو کشور جمعیت یکسانی دارند، اما اقتصاد ترکیه 1.6برابر بزرگتر از ایران است.

در سال 2020، جمعیت ایران 84.3 میلیون و جمعیت ترکیه 84.5 میلیون نفر برآورد شده است، در حالی که نرخ رشد جمعیت ترکیه از سال 2018 تقریباً در میزان 1.34 درصد ثابت مانده و به‌عوض نرخ رشد جمعیتی کشور ما به زیر 1 درصد سقوط کرده است!

جمعیت شهرنشین هر دو کشور نیز تقریباً برابر 75 درصد از جمعیت این کشورهاست؛ تراکم جمعیتی کشور ترکیه 110 نفر در هر کیلومترمربع است در حالی که تراکم جمعیتی کشور ایران 52 نفر در هر کیلومترمربع است.

در این رابطه، بازخوانی بخشی از بیانات مقام معظم رهبری در "همایش ملی تغییرات جمعیتی و نقش آن در تحولات مختلف جامعه" در تاریخ 1392/8/6 جالب توجه است:

"بنده همچنان معتقدم کشور ما، کشور 75میلیونی نیست، کشور ما، کشور 150میلیونی [است]؛ حالا ما دستِ‌کم را گرفتیم گفتیم 150میلیون؛ بیشتر هم می‌شود گفت. قطعاً این کشور با این سطح وسیع، با این تنوّع آب‌وهوایی، با این امکانات فراوان زیرزمینی، با این استعداد بالقوّه‌ی علمی که در این کشور وجود دارد، می‌تواند یک کشور پرجمعیّتی باشد و ان‌شاءالله خودش هم این جمعیت را اداره کند؛ یعنی همچنان ‌که ما فکر می‌کنیم که اگر چهار پنج بچّه افتاد روی دوش یک خانواده، وضع زندگی‌شان چگونه خواهد شد، فکر این را هم بکنید که این چهار پنچ بچّه وقتی بزرگ شدند و کاری پیدا کردند و شغلی پیدا کردند چه کمکی می‌توانند به پیشرفت کشور بکنند؛ یعنی این را هم باید فکر کرد."

مقایسه وضعیت جمعیتی، مساحت جغرافیایی و توسعه اقتصادی کشور ما با ترکیه، خود به خود موضوع مورد بحث مقام معظم رهبری را تأیید و اثبات می‌کند؛  جمعیت، نرخ رشد جمعیت، درصد شهرنشین، تراکم جمعیت و مساحت از عوامل تأثیرگذار به‌روی شاخص‌های توسعه اقتصادی‌اند.

متأسفانه کشور ما از این نظر در مقایسه با کشور همسایه خود در وضعیت هشدار قرار دارد؛ نرخ باروری کشور در زمان حاضر به حدود 1.7 فرزند سقوط کرده و نرخ رشد جمعیت نیز کمتر از 1 درصد است؛ اینها در حالی است که بحران سالمندی جمعیت کشورمان با سرعت در حال نزدیک شدن‌ است؛ در این رابطه هیچ‌گونه واکنش و دورنگری از مسئولان و ارگان‌های مربوطه مشاهده نمی‌شود و اکثر مسئولان هنوز که هنوز است، بحران کاهش جمعیت را جدی و در اولویت رسیدگی نمی‌دانند!

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 16
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 8
  • IR ۱۷:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
    23 2
    با این قیمت ها و این اوضاع اصلا نمیشه شهر های جدید ساخت کارخونه ساخت. شما ببینید تو خبرها نوشته طرف کارخونه میفروشه که بیاد تو حوزه مسکن بساز و بفروشی کنه. خود دولت و ساختار اقتصادی از بیخ و بن غلط و اشتباهه. هر کاری هم بکنی مثل یک مسکن میمونه . چرا >؟ چون ساختار اقتصاد ایران به کل اشتباهه. ایران اگه میخواد پیشرفت کنه اول باید ساختار رو درست کنه و بعد به مرور شهر های جدید رو کنار دریای مکران بسازه
    • IR ۰۲:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
      0 19
      ان شاالله ایران آینده با جمعیت 250 میلیون نفر
  • IR ۱۸:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
    34 2
    تو جمعیت الان موندین اونموقع...
  • IR ۱۸:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
    40 1
    با این وضع فاجعه بار اقتصادی دیگه نمیشه ازدواج کرد . با این وضعیت چطور انتظار دارید جمعیت زیاد بشه
  • حسین IR ۱۸:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
    33 5
    شما همین 80 میلیون رو اداره کنید 150 پیشکشت
  • محمد IR ۱۸:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
    22 2
    با این اقتصاد ژنرال پرور محال است. انحصار در ایران بی داد می‌کند. شما دعا کن جمعیت 35 میلیون نشود. چون با این وضع نابسامان اقتصادی خانوارها ترجیح می دهند دنبال دردسر نباشند.
  • بی نام IR ۱۹:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
    20 4
    سرانه تولید و کارخانه جات و میزان بیکاری ترکیه هم بگویید اصلا چی ما شبیه به ترکیه هست؟؟
  • ف GE ۱۹:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
    23 4
    در خواب امکان پذیر است
  • رحیم سپهوند IR ۲۰:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
    27 3
    شتر در خواب بیند پنبه دانه
  • احمد IR ۲۳:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
    12 3
    150 میلیون که رقمی نیست !! با این دولتی که ما داریم کل 7 میلیارد جمعیت جهان را می توانیم اداره کنیم!!
  • IR ۲۳:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
    12 1
    هشتاد میلیون کمه ؟
  • DE ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    2 0
    رسیدن به جمعیت 150 میلیون نفری امکانپذیر است؟ یارو یک رادیو جیبی کوچولو خریده بود و میخواست باهاش امواج ناسا را بگیرد دوستش گفت بابا با این رادیو فوقش بتونی امواج بقالی سر گذر را بگیری. حالا برای جمعیت 150 میلیون نفری که تضمین نسل و نژاد و ملت و تاریخ ایران است ما به مسئولانی نیاز داریم که برد دیدشان تا بقالی سر گذر نباشد بلکه آینده دور ملت بزرک ایران را بنگرند . بایستی برای اینکار از دانشمندان ایرانی سازمانی را تشکیل داد که فقط چای و قهوه و کیک و گزارش و سفر و سمینار و بخور بخور نباشد.
  • رامین IR ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
    19 0
    به جای 80 میلیون جمعیت بشه 40 میلیون ... منابع بهتر تقسیم میشه و مشکلات بیکاری مسکن و همه چی حل بشه تعداد آقازاده هم نصف میشه ... جنگلها کمتر خراب میشن محیط زیستم نفس بکشه
    • IR ۱۰:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۳
      0 10
      وقتی جمعیت کم بشه خیلی از شعل ها حذف میشن و سالمندان هم از منابع استفاده میکنند و هم به خاطر حقوق بازنشستگی و یارانه سلامت در حقوق جوانان شریک میشن و مشکلات بیشتر میشت
  • IR ۰۸:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
    17 0
    جمعیت کمتر رفاه بیشتر
  • IR ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۸
    2 0
    اون وقت داداش گلم کویر لوت میخواید جا بدید اون جمعیتو از دریا هم آب بیارید؟ عقلم خوب چیزیه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس