به گزارش مشرق، بیتفاوتتر از همیشه شدهاند، حتی پشت مدیران متخلف درمیآیند و برای دفاع از آنها سینه هم سپر میکنند، انگار نه انگار که مدیران زیردستیشان در دو باشگاه بزرگ دولتی با سوءمدیریتهایشان در بستن قرارداد با بازیکنان بیکیفیت خارجی، همینطور پرونده روی پرونده در فیفا برای کشورمان تلنبار میکنند و حکم محکومیت میگیرند، طوری که امروز هم استقلال و هم پرسپولیس چند میلیون یورو بدهی بالا آوردهاند، آن هم برای بستن قرارداد با بازیکنان بیکیفیت خارجی با چند برابر قیمت واقعیشان، ترفندی که جیب مدیران و مربیان دلالنما را در کنار دلالان پرتر از همیشه کردهاست.
بویان ناندیف که این روزها احمد سعادتمند مدیرعامل استقلال برای جور کردن طلب ۳۰۰ هزار دلاریاش این در و آن در میزد، نمونه خارجیهایی است که وقتی باشگاه مطالباتشان را نداد راه شکایت به فیفا را در پیش گرفتند و امروز توانستهاند با حکمی که گرفتهاند هم استقلال را از پنجره نقل و انتقالات محروم کنند و هم چند برابر قیمت واقعیشان برای مدتزمانی کوتاه پولی کلان به جیب بزنند. بازیکنی که پس از جدایی از استقلال یک قرارداد ۴۰ هزار دلاری با تیم جدیدش بست، اما در استقلال قرارداد ۳۰۰ هزار دلاری بسته بود!
بیشتر بخوانید:
اقدام استقلال برای جلوگیری از اتفاقات گذشته
نمونه چنین قراردادهایی در فوتبال ایران کم نیست. قراردادهایی که با تبانی به نفع دلال، مربی و مدیر بسته میشود و با توجه به دولتی بودن باشگاه و پرداخت آن از بیتالمال چه در موعد مقرر و چه پس از شکایت به فیفا، دغدغهای برای مدیران باشگاههای دولتی مانند استقلال و پرسپولیس جهت پرداخت آن ایجاد نمیکند و سبب میشود تا به قول سعادتمند، مدیرعامل استقلال «قراردادهای نجومی بیفایده کارشناسی نشدهای بسته شود که متأسفانه دست نامحرمان هم در آنها دیده میشود که میلیاردها تومان پول بیتالمال این مملکت را هدف قرار داده است.»
با توجه به چنین فاجعههای مدیریتی، اما سکوت و بیتفاوتی وزارت ورزش به عنوان مالک دو باشگاه استقلال و پرسپولیس مقابل این حجم از حیف و میل و سوءمدیریت قابل تأمل است. نه وزیر ورزش و نه معاونانش خم به ابرو نیاوردهاند و به انتخابهایشان افتخار هم میکنند. در این شرایط همانطور که بارها نوشته شده است در مجموعه وزارت ورزش ارادهای برای برخورد با فساد در مجموعه فوتبال و به خصوص دو باشگاه تحت مالکیت وزارت، یعنی استقلال و پرسپولیس وجود ندارد و مدیران ناکارآمد به جای بازخواست، حتی ترفیع هم میگیرند و از پستی به پست دیگر منتقل میشوند، آن هم مدیرانی که عملکرد فاجعهبارشان، علاوه بر حیف و میل گسترده بیتالمال، بدهی روی بدهی باشگاه گذاشته است.
وقتی در وزارت ورزش به عنوان مجموعه بالادستی باشگاههای استقلال و پرسپولیس بیتفاوتی نسبت به حیف و میل بیتالمال دیده میشود باید دستگاههای نظارتی و قضایی برای صیانت از بیتالمال وارد عمل شوند. نمیشود با سوءمدیریتهای یک مدیر، یک بازیکن خارجی که با ۳۰ هزار دلار برگه تسویه و جداییاش را امضا میکرد، آنقدر توسط مدیران باشگاه استقلال سر دوانده شد که با حکم فیفا، این باشگاه مجبور شود برای فرار از محرومیت بیش از ۱۳ برابر، یعنی ۴۰۰ هزار دلار به این بازیکن پرداخت کند!
یقه چنین مدیرانی را باید گرفت و قوه قضائیه با تشکیل پرونده قضایی برای مدیرانی که در چنین پروندههایی دست داشتهاند، باید آنها را به پای میز محاکمه بکشاند و بازخواستشان کند تا دیگر مدیری به خودش اجازه ندهد که چنین هزینههای سنگینی را آن هم در شرایط سخت اقتصادی به کشور تحمیل کند. هزینههایی که برخلاف ادعای واهی وزیر که میگوید دولت یک ریال برای استقلال و پرسپولیس هزینه نمیکند، از بیتالمال پرداخت میشود.
علاوه بر مدیران باشگاههای استقلال و پرسپولیس که با عملکردشان سبب تشکیل چنین پروندههای سنگینی در فیفا شدهاند، باید مسئولان وزارت ورزش هم در این پروندهها با توجه به بیتفاوتیشان و همچنین حمایت از مدیران متخلف دو باشگاه بزرگ پایتخت مورد بازخواست قرار گیرند تا فوتبال کشورمان که امروز تبدیل به بهشت دلالان، مدیران و مربیان دلالنما شده است از لوث چنین افرادی که به ریخت و پاش از بیتالمال پرداختهاند، پاک شود.
منبع: روزنامه جوان