به گزارش مشرق، قرار است پارلمان رژیم صیونیستی روز چهارشنبه (فردا) به طرح الحاق بخشهای وسیعی از کرانه باختری رأی دهد و از این رو اشغال دره اردن و عملی ساختن بخش مهمی از طرح موسوم به «معامله قرن» به طور رسمی وارد مرحله اجرا شود.
وبگاه ارم نیوز در این خصوص به بررسی واکنش احتمالی کشورهای عربی رفته و در ابتدا نوشته است که قرار است «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا نیز فردا وارد سرزمین اشغالی شود تا شاهد این مصوبه باشد و سفر وی به مثابه جشن آغاز اجرای معامله قرن که چند ماه پیش در واشنگتن اعلام شد، است.
بیشتر بخوانید:
در صورت تصویب این طرح مشترک میان نتانیاهو و بنی گانتز، یک سوم کرانه باختری جزئی از سرزمین اشغالی خواهد شد و به گفته منابع فلسطینی، اسرائیل ۷۲۰ هزار دونم (۷۲ هزار هکتار) از دره اردن را ضمیمه خود خواهد کرد تا بدین صورت دیگر هیچ نشانهای از امکان تشکیل کشور مستقل فلسطینی برجا نماند؛ فلسطین به مناطق از هم جدا تبدیل خواهد شد که تحت سیطره کامل رژیم صهیونیستی خواهد بود.
نویسنده در ادامه چند سؤال را مطرح میکند؛ ابتدا اینکه آیا آن گونه که رهبران تشکیلات خودگردان میگویند، پاسخ فلسطینیها داراماتیک خواهد بود؟ آیا تمامی توافقات با اسرائیل از جمله هماهنگی امنیتی لغو خواهد شد و آیا رابطه با آمریکا نیز قطع میشود؟ و سؤال مهمتر اینکه آیا این اقدامات تأثیرات منفی بر اسرائیل خواهد گذاشت؟
به عقیده نویسنده، رژیم اسرائیل خود را برای این سناریو آماده کرده و از پیش چنین واکنشی را پیشبینی میکرد، اما به نظر نمیرسد که طرف فلسطینی در تهدیدات خود جدی باشد و برنامهای برای دوران پس از قطع ارتباط با اسرائیل و مواجهه با اثرات امنیتی، سیاسی و اقتصادی آن ندارد. تشکیلات خودگردان تا حدی خود را وابسته به رژیم صهیونیستی کرده است که قطع ارتباط با این رژیم شاکله آن را از هم فرو میپاشد.
از لحاظ پایگاه مردمی نیز مقامات تشکیلات خودگردان، قدرت آغاز یک انتفاضه را ندارند و در اختلافات داخلی خود در کنار اختلاف با حماس به سر میبرند که مجالی برای تحرکات میدانی برای آنها باقی نمیگذارد و جنبش فتح نیز درون تشکیلات خودگردان هضم شده است.
اردن نیز بارها در خصوص تبعات الحاق کرانه باختری بر آینده صلح در غرب آسیا هشدار داده و از ماهها پیش در حال بررسی گزینههای مختلف برای تعامل با یک تحول احتمالی خطرناک است؛ اما به نوشته ارم نیوز، امان نیز اسیر شرایطی است که اجازه مانور و عکسالعمل را به او نمیدهد.
قدرت جهانی و عربی به طور بی سابقهای مختل شده است، به خصوص کشورهای عربی که دست از موضوع فلسطین کشیده و همگی در مرحله کنونی درگیر شیوع کرونا و تبعات اقتصادی آن هستند و از سوی دیگر برخی کشورهای عربی نیز در مخفی و آشکارا روابط قوی با اسرائیل دارند.
ارم نیوز در پایان نوشت که رزیم صهیونیستی از میزان قدرت جهان عرب و نوع واکنشش آگاهی دارد و میداند که میتواند سیاستهای خود را با کمترین خسارت پیش ببرد، چه بسا جنایتهای بدتری نیز پیش از این انجام داده و هزینهای نیز پرداخت نکرده است؛ بنابراین اکنون نیز چیز خاصی تغییر نکرده که نگران واکنش جهان عرب باشد.