به گزارش مشرق به نقل از فلسطین الیوم، کارشناسان مسائل رژیم صهیونیستی تاکید میکنند انتفاضه کرانه باختری ادامه خواهد یافت. از زمانی که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا(در سه شنبه هشتم بهمن) طرح خود برای حذف مسئله فلسطین موسوم به معامله قرن را رونمایی کرد، تمام فلسطینیان بر ضرورت فعال شدن جامعه و مقابله با اشغالگران و مشغول کردن آنها به شکلهای مختلف به عنوان یکی از گامها برای شکست این طرح شوم و ننگین تاکید کردند، این در حالی است که اشغالگران قدس هم برای مقابله با هرگونه تلاش از سوی جامعه فلسطینی، سطح آمادهباش نظامیان خود را افزایش دادند.
بیشتر بخوانید:
تظاهرات اردنیها علیه معامله قرن برای دومین هفته متوالی
تشدید عملیات علیه اشغالگران در کرانه باختری
با گسترش دامنه رویاروییها در کرانه باختری، از قدس، تا رام الله و جنین و شهادت دستکم سه جوان فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان صهیونیست و تیراندازی به سمت متجاوزان، تشدید اوضاع میدانی در سطح جامعه را در پاسخ به فراخوان همه گروههای فلسطینی هشدار داد.
مقاومت فلسطین همواره تاکید کرده است که کرانه باختری، مخزن واقعی را شکل میدهد که میتواند از طریق رویارویی مستقیم به سبب حضور نظامیان صهیونیست در این منطقه و ایستها و شهرکهای صهیونیستنشین، اشغالگران را آشفته کند. گروههای فلسطینی از تشکیلات خودگردان خواستهاند برای ضربه زدن به دشمن،دست مقاومت را باز گذاشته و آن را تحت پیگرد قرار ندهد .
صالح النعامی کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی به فلسطین الیوم گفته است تشدید تحرکات مردم فلسطین در کرانه باختری و قدس،برای ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل قابل پیش بینی بود به ویژه پس از آنکه به طور رسمی از طرح معامله قرن رونمایی شد، ارتش رژیم صهیونیستی از آمادگی برای رویاروییها و خشم ملت فلسطین سخن گفت. به گفته وی،تشدید اوضاع و شهادت سه فلسطینی، محاسبات دشمن صهیونیستی را مورد تاکید قرار داد.
وی افزود پاسخ مستقیم اشغالگران به این اقدامات مردمی، از طریق اقدامات خشونت آمیز شدید علیه تظاهرات کنندگان و از طریق تعامل و همکاری امنیتی با تشکیلات خودگردان فلسطین صورت میگیرد.
این کارشناس خاطر نشان کرد اشغالگران اسرائیلی از این میترسند که کنترل اوضاع از دستشان خارج شود و نتوانند اوضاع کرانه باختری را مهار کنند به طوری که دیگر همکاری امنیتی با تشکیلات خودگردان برای مهار آن سودی نداشته باشد به ویژه در صورتی که شمار بیشتری از مردم به شهادت برسند.
النعامی درباره شعلهور شدن اوضاع در نوار غزه اظهار داشت اشغالگران اسرائیل صرف نظر از کرانه باختری، در حال تشدید اقدامات خود علیه نوار غزه هستند، چرا که به تعهدات خود در قبال آتش بس عمل نکردهاند،علاوه بر اینکه موضوع معامله قرن هم از دیگر عوامل تشدید اوضاع در نوار غزه است. وی افزود تهدیدهای نتانیاهو برای به راه انداختن حمله نظامی گسترده پیش از انتخابات در حال حاضر بعید است.
«عادل شدید» دیگر کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی در گفتوگو با فلسطین الیوم خاطر نشان کرد تشدید اوضاع میدانی در اراضی فلسطینی از نظر سیاسی به نفع رژیم صهیونیستی نیست،زیرا آنچه در حال حاضر در راستای منافع اسرائیل قرار دارد، دور کردن کرانه باختری و نوار غزه و مسئله فلسطین از اولویتهایش در منطقه و متمرکز شدن بر مقابله با ایران و همپیمانانش است که این مسئله مستلزم خارج کردن جنبشهای حماس و جهاد اسلامی در نوار غزه و کرانه باختری از صحنه رویارویی است. مسئله دوم، این است که تشدید اوضاع در راستای منافع سیاسی اسرائیل قرار دارد، زیرا اسرائیل و روابطش با برخی کشورهای عربی به آرامش اوضاع در اراضی فلسطینی نیاز دارد، زیرا هیچ رهبر عربی جرأت ندارد از نخست وزیر اسرائیل در هر پایتخت عربی در حالی استقبال کند که جامعه فلسطینی شاهد درگیری و ریخته شدن خون شهدا باشد.
این تحلیلگر ابراز عقیده کرد بنیامین نتانیاهو حلقه اطراف وی، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را متقاعد کردهاند که ملت فلسطین تقریبا تسلیم شدهاند و هر چیزی را قبول خواهند کرد و مشکل در رهبران جنبشهای حماس و جهاد اسلامی و ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان است، اما از نظر نظامی، اسرائیل تاکید میکند که پیشبرد طرح معامله قرن بدون رویارویی پس از شکست توافقات با فلسطینیان امکان ندارد، و رویاروییها و تنش در سطح میدانی ادامه خواهد یافت. تبدیل این رویاروییها به انتفاضه فراگیر مردمی به یک رهبری یکپارچه نیاز دارد که برنامهای برای اجرا وضع کند و این مسئله به آشتی میان جنبشهای فتح و حماس و دستیابی به برنامه یکپارچهای که برنامه واحدی را وضع کند، نیاز دارد.
وی خاطر نشان کرد تاریخ ملت فلسطین مملو از شکست توطئههایی است که در طول دهههای گذشته آنها را هدف قرار داده است و این ملت با ایستادگی اسطورهای خود توانسته است با این توطئهها مقابله کرده و آن را به شکست بکشاند. اخیرا رهبران گروههای فلسطینی بر عزم خود برای شکست طرح معامله قرن از طریق مقامت مردمی(انتفاضه فراگیر مردمی) و فعالیت دیپلماتیک با نهادهای بین المللی و نیز فعالیت نظامی در صورتی که ضرورت اقتضا کند، تاکید کرده بودند.