به گزارش مشرق، صحبت های صریح گابریل کالدرون سرمربی آرژانتینی پرسپولیس در برنامه شب گذشته فوتبال برتر، زنگ خطری برای باشگاهی است که به تازگی توانسته به آرامش نسبی برسد. باشگاهی که بعد از جدایی برانکو وارد بحران جدی برای انتخاب سرمربی شد و پس از اعتراض های چند روزه هواداران مقابل باشگاه و سفر مدیران به ترکیه، نهایتا منجر به حضور کالدرون شد.
مربی که در روزهای نخست حضورش در جمع سرخپوشان، زنگ حاشیه را به صدا در آورد. او به واسطه اینکه تازه به اردوگاه سرخ اضافه شده بود، چندان با شرایط و موقعیت فوتبال ایران آشنا نبود و در همان اردوی آماده سازی، با خط زدن روی نام هایی مثل سروش رفیعی و شایان مصلح نشان داد که برایش ستاره و بی ستاره فرقی ندارد.
او با شروع فصل و تغییرات پی در پی در ترکیب، مقدمات باز شدن درهای انتقاد را به روی خود باز کرد و در همان شرایط تیم هم نتایج دلپذیر نگرفت تا این مرد آرژانتینی زیر سایه موفقیت های برانکو قرار گیرد اما کم کم شرایط برای او وشاگردانش بهتر شد. اکنون و در این روزها، او توانسته رکورد خوبی در لیگ از خود به جای بگذارد.
کسب امتیاز برای پرسپولیس شرایطی به وجود آورده که کنار گذاشتن برخی اسم ها یا بازی ندادن های مداوم افراد مطرح در تیم به حاشیه رفته و کمتر کسی می تواند در روزهای نتیجه گیری، از این مربی انتقاد کند. حتی نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند مرد شماره یک تیم ملی هم باعث نشده کالدرون مورد نقد جدی قرار گیرد. آمادگی رادوشوویچ و رفتارهای نه چندان حرفه ای بیرانوند باعث شده تا ورق به سمت سرمربی سرخ ها برگردد.
پرسپولیس درحالی این شرایط بحرانی را پشت سر گذاشته که با صحبت های شب گذشته سرمربی، بار دیگر زنگ خطر حاشیه برایش به صدا درآمده است.
* کالدرون حق دارد یا نه؟
نوع ادبیاتی که سرمربی پرسپولیس استفاده کرد، اگر نگوییم کاملا مانند استراماچونی بود، بی شباهت هم نبود. خواسته های مرد آرژانتینی دست کمی از خواسته های سرمربی قرارداد فسخ شده استقلال نداشت اما سوال اینجاست که این ماجرا و خواسته هایش تا کجا و تا چه اندازه با همتای آبی اش مطابقت دارد؟
بیشتر بخوانید:
ناتوانی پرسپولیس در تامین خواستههای کالدرون
ماجرای واریز پول به حساب افراد خارجی در فوتبال ایران، یک مسئله مشخص است و با توجه به تحریم ها، فدراسیون و باشگاه هایی که از نیروهای خارجی استفاده می کنند، با دغدغه جدی روبرو هستند اما فردی که پای میز مذاکره می نشیند، باید از همان ابتدا چگونگی پرداخت پول را بداند و با علم به این موضوع قرارداد خود را امضا کند. اینکه استراماچونی، کالدرون و ویلموتس ها از این ماجرا باخبر بوده اند یا خیر، مسئله دیگری است که در این مقال نمی گنجد اما بحث اصلی در مورد کالدرون این است که آیا وعده های پرسپولیس به موقع عملی شده یا درخواست اضافه دارد؟
* 120 هزار دلار از قسط اول مرد آرژانتینی باقی مانده است
قراداد گابریل کالدرون 850 هزار دلار است؛ قراردادی که باید در سه قسط 300 هزار دلاری پرداخت شود. پرسپولیس هنوز از قسط اول که باید همان ابتدا به وی داده می شد، 120 هزار دلار بدهکار است. در نتیجه تا اینجای قضیه سرمربی این تیم بابت این بد عهدی حق دارد که ناراحت باشد و باید این سوال را از مدیریت قبلی پرسید که چرا با وجود وعده ای که به این مربی داده بودند، قسط اول پرداخت نشده است. این در شرایطی است که محمدحسن انصاری فرد پس از حضورش در این باشگاه، در سه مرحله به این مربی واریزی داشته اما باز هم از نظر عملی شدن وعده ها، عقب است اما در تلاش است تا پایان هفته جاری پرداخت اول را تکمیل کند.
مسئله بعدی، پاداش ها بوده که در اقدامی عجیب از سوی ایرج عرب مدیرعامل وقت، به سرمربی تیم به صورت شفاهی بابت پاداش ها وعده هایی داده شده و حالا حل و فصل این موضوع به عهده مدیریت فعلی است. همین باعث شده تا انصاری فرد در جلسه ای با هیات مدیره یا حتی بالاتر، در پی آن باشد که این موضوع را حل کند.
با اتمام نیم فصل اول، زمان پرداخت قسط دوم هم فعال شده است. وقتی این مربی به صراحت می گوید تا روز جمعه فرصت می دهد و در غیر اینصورت به کشورش بازمی گردد، تا حدودی قضایا را روشن می کند. کالدرون بعد از بازی با نساجی که روز جمعه برگزار می شود، در صورتی که قسط اولش پرداخت شده باشد، یا این فرجه را می دهد که بعد از بازگشت از سفر، قسط دوم را بگیرد یا پایش را در یک کفش می کند که باید قسط دوم هم پرداخت شود تا دوباره در ایران دیده شود.
در این بین و کشمکشی که کالدرون با باشگاه دارد، به نظر می رسد پای شخصی دیگر نیز وسط است. به نظر می رسد این شخص در تحریک سرمربی آرژانتینی برای مطرح کردن خواسته هایش، با آن ادبیات صریح و گاهی تند، نقش اساسی دارد.
* جذب بازیکن با کیفیت یا تامین شروط مربی؟
کالدرون در ادامه خواسته های خود خواستار جذب سه بازیکن در پست های مهاجم و پشت مهاجم و حضور آنها در اردوی قطر شده است. اردویی که از دو هفته دیگر باید آغاز شود و ظاهرا هنوز برگزاری آن در ابهام است. مربی سرخپوشان درحالی باشگاه را برای جذب سه بازیکن مورد نیازش تحت فشار گذاشته که تاکنون موردهای بسیار زیادی از بازیکنان خارجی و داخلی پیشنهاد شده اما برخی گزینه ها یا بی کیفیت بوده اند یا مبلغ بالایی داشته اند. اینکه چرا این هماهنگی بین سرمربی و باشگاه برای جذب بازیکن نیست و سرمربی تیم این چنین باشگاه را تحت فشار گذاشته، از مسائل عجیب است.
سرمربی سرخ های پایتخت همچنین از محل زندگی سیدی مربی گلرها هم گلایه کرد که 6 ماه است در خوابگاه زندگی می کند اما پیگیری ها نشان می دهد در قرارداد سیدی، تامین مسکن به عهده باشگاه نیست. این مربی که از زندگی مالی بدی هم برخوردار نیست، معلوم نیست چرا خودش اقدام به تهیه منزل نمی کند؟
* کف دستی که مو ندارد
حال و هوای مالی پرسپولیس خوب نیست. این صریح ترین جمله ای است که باید در مورد این باشگاه گفت. باشگاهی که از سوی کمیته استیناف از نقل و انتقالات در نیم فصل تعلیق است چون بدهی دارد و باید آن را تسویه کند. باشگاهی که باید طلب های فصل قبل تعدادی از بازیکنان را بدهد و پرداختی فصل جاری بازیکنان هم باقی مانده است. باشگاهی که برای رقابت در لیگ برتر، جام حذفی و لیگ قهرمانان آسیا باید تقویت شود و بازیکن جدید جذب کند. به نظر می آید در این شرایط، باشگاه دچار بحران عجیبی است و تحت فشار گذاشتن سرمربی هم مزید بر علت شده است.
اینکه چرا باید فرایند یک باشگاه به این نقطه برسد، یک بحث است و اینکه چرا باید در روزهایی که پرسپولیس در حال نتیجه گرفتن است و چنین شوک هایی به هواداران داده می شود، بحث دیگری است. آیا کسی پاسخگو خواهد بود؟