دلداری جلایی‌پور به معترضان خیابانی؛ فردا فرصت دیگری پیدا می‌شود!

سرویس سیاست مشرق -  «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

تغییر فاز حجاریان از فتح سنگر به سنگر به «تهدید سیاسی»

«سعید حجاریان»، از تئوریسین‌های اصلاحات، در اظهاراتی که روزنامه شرق آنها را منتشر کرد، گفته است: انتخابات بت نیست برای ما؛ چه کسی گفته اصلا باید شرکت کرد یا نکرد. ممکن است شرکت کنیم؛ ممکن است شرکت نکنیم. بستگی به شرایط دارد. ممکن است ما هم بگوییم که شرکت نمی‌کنیم با وضع کنونی.
او در پاسخ به سؤالی مبنی‌بر اینکه اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس یازدهم چگونه گام برخواهند داشت، تأکید کرد:

«اگر شورای نگهبان می‌خواهد همین‌طوری عمل کند (اشاره به مسئله ردصلاحیت‌ها) اصلا شرکت نمی‌کنیم».

حجاریان همچنین در بخش دیگری از این مصاحبه نیز می‌گوید: دیگر محال است، بگذارند اصلاح‌طلبان دولت را بگیرند. باید کم‌کم عادت کنیم به امثال دولت اعتدال.[1]

*حرف‌های حجاریان منبعث از این حقیقت بزرگ است که اصلاح‌طلبان 17 سال است، نتوانسته‌اند در هیچ انتخاباتی پیروز اکثریتی باشند و رأی عمده مردم کشور را از آنِ خود کنند.

شخص حجاریان زمانی درباره این حقیقت بزرگ در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفته بود: براساس قانون، جبهه دوم خرداد می‌تواند مجلس را بگیرد، شورا را بگیرد، ریاست جمهوری را بگیرد.

او سپس در پاسخ به سؤال خبرنگار اعتماد که پرسید: «ولی بعد از دوران آقای خاتمی، اصلاح‌طلبان دیگر هیچوقت نتوانستند به آن قدرت و جایگاه بازگردند، نه در مجلس، نه در دولت و...» تصریح کرد: درست است ولی الان بالاخره اوضاع خیلی با قبل تفاوت دارد!

پس از او، علیرضا علوی‌تبار، فعال اصلاح‌طلب نیز در یک مصاحبه تصویری و در پاسخ به این سؤال که چرا اصلاح‌طلبان از سال 80 به این سو هیچ پیروزی اکثریتی ندارند، اینطور گفت که راجع به انتخابات و نتایج آن بحث دارد![2]

جدای از این مسئله باید دانست که «تحریم انتخابات» و تأکید یک جریان یا طیف یا حزب سیاسی مبنی بر اینکه ما در انتخابات شرکت نمی‌کنیم یک رفتار دشمنانه است که در سایر نظامات سیاسی دنیا به «خیانت» تعبیر می‌شود.

کاری که متأسفانه جریان سیاسی خاص در ایران نه تنها با اظهار نظر تازه حجاریان بلکه در ایام انتخابات مجلس نهم نیز سابقه آن را دارد.

انتخاباتی که در سال 90 برگزار شد و اصلاح‌طلبان به دلیل اعتراض به رفتارهای نظام اسلامی در فتنه سال 88 آنرا تحریم کردند.

آنها بعدها حتی زمزمه‌هایی برای تحریم انتخابات ریاست‌جمهوری سال 92 هم داشتند اما دست آخر برای اینکه می‌دانستند نظام اسلامی دیگر چنین خیانتی را تحمل نمی‌کند، به حمایت ضمنی اما غیر رسمی از عارف روی آوردند و بعدا نیز بدون حتی یک برگ سند از این گفتند که حامیان روحانی بوده‌اند.

البته باید به حجاریان تبریک گفت که توانسته است پروژه‌های خود علیه نظام اسلامی را با پیش کشیدن مسئله رهبری[3]، رواج دادن اعتراض ظالمانه در کف خیابان‌ها و اینک تحریم انتخابات، بصورت همزمان پیش ببرد اما این تبریک تلخ با این مژده همراه است که آقای حجاریان به هدف مورد نظر نخواهد رسید زیرا فقط در فاز سیاسی شاهدیم که اکثریت مردم ایران 17 سال است که دیگر هیچ اعتمادی به اصلاح‌طلبان ندارند. فاز اجرایی که جای خود دارد...

درباره بخش دوم اظهارات حجاریان مبنی بر اینکه «محال است بگذارند اصلاح‌طلبان دولت را بگیرند»! نیز گفتنیست که شاهد رفتار تجاهل‌العارف هستیم زیرا حجاریان بهتر از هرکسی می‌داند که هم عارف و هم هاشمی‌طبا در انتخابات‌های ریاست‌جمهوری گذشته از نظر نظام اسلامی صلاحیت حضور در پست ریاست‌جمهوری را داشتند اما به دیوار بی‌اعتمادی مردم برخورد کردند.

و لذا این اوج ناجوانمردیست که شکست‌های سیاسی یک طیف خاص به گردن حاکمیت کشور انداخته شود.

حجاریان اخیراً مدعی آفت زدگی نظام اسلامی، تکرار اغتشاشات دیماه 96 با شدت بیشتر و قانونی نبودن نحوه انتخاب رهبری در ایران شده است.

***

دلداری جلایی‌پور به معترضان خیابانی؛ فردا فرصت دیگری پیدا می‌شود!

«حمیدرضا جلایی‌پور»، از فعالان جریان سیاسی خاص، در مصاحبه با شماره دوشنبه گذشته روزنامه دولتی ایران گفته است:

«جامعه‌ ایران در وضعیت مطالباتی، اعتراضی و جنبشی است. اعتراضات جامعه ایران نه با اعتراضات تیرماه ۹۷ شروع شده و نه با این اعتراضات پایان می‌پذیرد. فردا دوباره برای معترضان جامعه فرصت و زمینه دیگری پیدا می‎‌شود و دوباره اقشار جامعه دست به اعتراض می‌زنند. مشکل جامعه ایران با بگیر و ببند حل نمی‌شود اگر این طور بود با بگیروببندهای سال ۸۸ یا دی ماه ۹۶ حل می‌شد.»

او می‌افزاید:

خوب توجه کنید حاکمیت در ایران (نه فقط دولت روحانی) باید به مردم ایران "عملاً پیام امید" بدهد. پیام امید هم با حرف درست نمی‌شود. کل حاکمیت باید برای ایجاد امید واقعی دست به عمل واقعی بزند: یعنی حاکمیت باید پیام حکمرانی خوب به جامعه بدهد یعنی تمام وزارتخانه‌ها و هلدینگ‌های بزرگ مثل آستان قدس رضوی از شفاف‌سازی نهادی دفاع کنند. حاکمیت باید از دیپلماسی نرمال دفاع کند. مسئول اجرای دیپلماسی باید وزیر خارجه باشد، مقام نظامی نباید تعیین‌کننده دیپلماسی باشد. حاکمیت باید از جامعه‌مدنی زنده در ایران دفاع کند. دفاع دولت روحانی از حضور خانواده‌ها در ورزشگاه مهم بود. به بازی دادن مردم سر اجرای کنسرتها باید پایان داده شود. مردم باید از حاکمیت، عمل و علائمی واقعی را ببینند.[4]

*پیش از این، سعید حجاریان، محمدرضا تاجیک، عبدا... ناصری و کسان دیگری از اصلاح‌طلبان صراحتا تأکید کرده‌اند که اغتشاشات دیماه 96 نیز با شدتی بیشتر تکرار خواهد شد.[5]

جالب آنکه اصلاح‌طلبان در ارائه راهکار برای مشکلاتی که روحانی و خودشان با «تَکرار می‌کنم» بوجود آورده‌اند نیز اینطور ابراز می‌کنند که راه حل این مشکلات مقولاتی مثل «رفع حصر» است.[6] رفتاری که جلایی‌پور بر ابعاد عجیب و غریب آن افزوده و عملا از این می‌گوید که راه رفع ناامیدی مثلا رفع هرگونه سد قانونی از مقابل کنسترهای موسیقی است!

این صدر و ساقه عجیب رفتارها و گفته‌های اصلاح‌طلبان همچنین در حالیستکه تأکید بر ناامید بودن مردم ایران، گزاره‌ایست که بویژه پس از اغتشاشات دیماه 96 بر زبان اصلاح‌طلبان جاری شده و این آنها بوده‌اند که طی این مدت در قیام و قعودشان بر ناامیدی تأکید کرده‌اند.

اما برای ناامیدی اشاره شده دلیل اقناعی خاصی پیدا نمی‌شود. ضمن اینکه ناامیدی که اصلاح‌طلبان از آن حرف می‌زنند در حالیستکه اقتصاد ایران در جایگاه هجدهم جهان قرار دارد[6]، ضریب جینی ایران از آمریکا و چین و روسیه در رتبه بهتری قرار دارد و اتکای حیاتی ایران به نفت نیز به گواه بلومبرگ قطع شده است.

به این فکت‌ها البته بایستی ازدیاد سفرهای خارجی ایرانی‌ها، ازدیاد سفرهای نوروزی، بازار داغ هنر و تفریح در ایران و بحرانی نبودن وضعیت بیکاری در ایران را نیز افزود.

نکته اصلی اظهارات جلایی‌پور را باید در آنجا جست که می‌گوید «فردا دوباره برای معترضان جامعه فرصت و زمینه دیگری پیدا می‎‌شود و دوباره اقشار جامعه دست به اعتراض می‌زنند»!

در اشاره به این اظهار نظر او باید تأکید کرد که در هر جامعه‌ای و حتی در جامعه مهدوی نیز قاعدتا زمینه‌هایی برای اعتراض عده‌ای وجود دارد اما مسئله بر سر اینست که چرا کسانی باید در داخل یک حکومت باشند که لایک آنها در پای هر اعتراضی ولو «اعتراض ظالمانه» (نظیر آنچه در خیابان پاسداران تهران و یا در ماجرای کلیپ گشت ارشاد و بیشرف خطاب شدن ناجا گذشت) دیده شود؟!

آنها چرا به جای «بهانه» عبارت «فرصت» را به تمام زمینه‌های اعتراض اطلاق می‌کنند؟!

اساسا چه رخ داده که عده‌ای از جریان سیاسی خاص در «معبد اعتراض» زیست دارند و همه می‌دانند که هرجا سخن از اعتراض باشد نام این افراد می‌درخشد؟!

آیا این سؤالات خواهد توانست کلید حل‌المسائل اغتشاشات آینده را برای عده‌ای آشکار کند...

***

رقصنده اینستاگرامی: خرمشهری‌ها دارند کشته می‌دهند!

فردی به نام محسن که در اینستاگرام با عنوان «محسن ایزی» به انتشار کلیپ‌های دابسمش همراه با رقص شهرت دارد، به تازگی در یک استوری، واکنش عجیبی به حواشی رخ داده در خرمشهر نشان داد...

این فرد که 1.5 میلیون نفر دنبال‌کننده دارد در استوری مذکور، مطلبی را منتشر کرده که گویا پیام یک مخاطب به اوست.

در این پیام آمده است:

«میشه توی استوریتون پیام بزاری واسه مردم خوزستان. ما داریم نابود میشیم. آبادان خرمشهر و اهواز آب نداره. هوا نداره. داریم کشته میدیم. تو رو خدا بزار ببینن شاید حق طبیعیمون رو بهمون برگردونن.»

*متأسفانه مسئله کم‌اطلاعی و بی‌مطالعگی برخی سلبریتی‌ها و اینفلوئنسرها در ایران در حال تبدیل شدن به یک معضل است.

محتوای پیام اشاره شده در حالیستکه که در جریان حواشی ماجرای آب در خرمشهر نه تنها کسی کشته نشد بلکه کسانی هم که آسیب دیدند، 9 مأمور پلیس بودند که با شلیک فردی از میان معترضین به شدت مجروح شدند. اوضاع خرمشهر و آبادان در هنگام انتشار استوری یاد شده نیز کاملا آرام بوده و مشکل آب نیز مرتفع شده بود.

ضمن اینکه اساس ماجرای بوجود آمده در قضیه آب خرمشهر و آبادان نیز نه بحران! که چند اتفاق بود که با ورود بموقع نهادهای خدمتگذار مردم رفع شد.

ما قضاوت درباره نشر این قبیل پیام‌های دروغ و البته القاکننده بحران توسط برخی سلبریتی‌ها و اینفلوئنسرها در فضای مجازی - که هریک به اندازه چند رسانه مخاطب دارند - را به عهده مخاطبان محترم وامی‌گذاریم.

پر واضح آنکه عدم توجه افکار عمومی و نهادهای ناظر به نشر این پیام‌های غلط و موجد بحران، می‌تواند تبعات جبران‌ناپذیری داشته باشد.

فرد مذکور در طول مدت برگزاری بازی‌های ایران در جام جهانی روسیه نیز در این کشور مشغول تفریح بود!

گفتنیست، مسعود شجاعی، بازیکن تیم ملی فوتبال کشورمان نیز اخیراً در یک پست اینستاگرامی با اشاره به مشکل آب خرمشهر از این نوشت که حالا که می‌خواهید به عراق و سوریه کمک کنید، بکنید ولی اولویت با آبادان و خرمشهر است!

مغالطه‌ای عجیب که با واکنش کاربران فضای مجازی مواجه شده است...

***

1_ http://www.sharghdaily.ir/fa/main/print/190530

2_ mshrgh.ir/800614

3_ mshrgh.ir/867762

4_ http://www.iran-newspaper.com/newspaper/item/472558

5_ mshrgh.ir/870134

6_ https://www.khabaronline.ir/detail/750195/multimedia/picture

برچسب‌ها