سرویس سیاست مشرق _ اخیراً فردی به نام سیدرسول موسوی در مصاحبه با روزنامه آرمان امروز اظهاراتی عجیب پیرامون وضعیت کشور عنوان کرده است که نگاهی به میزان صحّت این اظهارات و سابقه آنها محل تأملات جدیست.

در ادامه بخش‌هایی از اظهارات آقای موسوی را می‌خوانید:

_ با این سیستم فشل اقتصادی امکان ندارد، آن ثروت از دست توانگران خارج شود و نصیب فقرا و محرومان شود.

_ دکتر محمد مصدق و نامش برای این بر تارک تاریخ ایران باقی مانده است که با تنظیم مثلث ملی کردن نفت، کارآمدی استفاده و بهره‌مندی از نفت، کارآمدی مدیریت مردمی، زنده یاد دکتر مصدق این مثلث را می‌شناخت و برای اجرا بر آن تسلط کافی داشته است. اول اینکه سرمایه و ثروت که متعلق به مردم ایران بوده است در اختیار آنان قرار گیرد، دوم اینکه با کارآمدی و عدالت مردم از آن استفاده کنند، سوم اینکه برای این کارآمدی به مدیریت مردمی نیاز است، به همین دلیل مرحوم دکتر مصدق اصلاح قانون انتخابات را مطرح کرد، او برای خود برنامه‌هایی داشت و سیاست‌های توزیع عادلانه مانند افزایش حقوق معلمان و تشکیل سازمان‌های بیمه‌های اجتماعی را پیگیری کرد.

_ شاخص فلاکت حاصل جمـــع نرخ بیکاری و تورم است و در اوج درآمدهای نفتی به عدد ۴۰ رسید و پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که این شاخص در سال ۹۸ به ۴۲/۲ افزایش یافته است و این تکیدگی، سیاست را از زندگی مردم حذف می‌کند تا حدی که مردم آن را امری فانتزی می‌خوانند و در آوردن یک تکه نان را بر همه امور ترجیح می‌دهند.

_ اگر با پدیده فساد و ثروت اندوزی نامشروع مقابله نشود وجود این پدیده شوم که در حال افزایش است موجب نومیدی و تکیدگی جامعه و تسلط فقر کشنده مخصوصا بر طبقات پائین جامعه می‌گردد و می‌تواند اعتراض شدید طبقه پائین جامعه را به همراه داشته باشد.

_ ما (دولت یا نظام) مسئول خرابکار را از سمتی که در آن سمت خرابکاری کرده بر می‌داریم و به سمت دیگر منصوب می‌کنیم.

_ با این اوضاع و احوال و کارهای وصله پینه‌ای هیچ مشکلی از مشکلات جامعه و مردم حل نخواهد شد.

_ امروز هیچ موازنه‌ای میان صادرات و واردات وجود ندارد و بنابراین به لحاظ استانداردسازی بدترین صادرات را به دنیا داریم. به همین علت است که تمام صادرات محصولات کشورمان حتی از روسیه و سایر کشورهایی که دوست ما محسوب می‌شوند این کالاها برگشت زده می‌شود.

_ بازگشت اعتماد مردم را صرفا در حوزه اقتصادی نباید جست‌ و جو کرد بلکه در تمام زمینه‌ها باید به دنبال احیای اعتماد کاهش یافته بود. اعتماد به مردم همواره جواب داده و هر جا کار را به دست مردم سپردیم و درصدد حل مشکلات مردم برآمدیم آنها نیز حمایت بی‌دریغ خود را نثار مجموعه حاکمیت و نظام کرده‌اند. در زمان حضرت امام خمینی(ره) به مردم اعتماد شد و مردم توانستند در اوج گرفتاری‌ها مشکلات اصلی جنگ را حل کنند. [۱]

*نکته اولی که در قبال سخنان اشاره شده به ذهن متبادر می‌شود که آیا این سخنان معارضانه، صادر شده از یک ذهن کارشناسی و برای حل مشکلات کشور است یا سخنانی دیکته شده از سوی دشمنان ایران و ایرانی که به اسم کارشناسان مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار است به ذهن جامعه القا شود!؟

نکته بعدی هم مشاهده رسوبات اصلاح‌طلبی خشن، تفکر ملی‌مذهبی و راهبری "فتنه اقتصادی" در این اظهارات است.

مثلا تأکید آقای موسوی بر کلمه "تکیدگی" در ایران در حالی است که پیش از او، اولین نفری که به خود اجازه داد از این کلمه و البته از این وصف غلط درباره جامعه ایرانی استفاده کند؛ "سعید حجاریان" بود. [۲]

البته این ختم ماجرای موهوم تکیدگی نیست...

قبل از آقای موسوی، علی ربیعی، چهره امنیتی اصلاحات و سخنگوی وقت دولت اعتدال نیز در اظهاراتی جامعه ایران را دچار خطر القای "چروکیدگی" عنوان کرده بود. [۳]

و دقت شود که علی ربیعی همان کسی است که پس از آبان ۹۸ و در حالی که مقام رسمی و ارشد دولت بود اما صراحتا ابراز کرد که "حکایت همچنان باقیست".

این کپی‌پردازی و هم‌نظری آقای موسوی با مواضع اعضای هسته سخت اصلاحات ناشی از چیست!؟ دلسوزی یا قضایای محرمانه‌تر!؟

و اما بحث آخر اشاره‌ای گذراست راجع به میزان صحّت اظهارات فرد مذکور:

۱_ ادعای فشل بودن سیستم اقتصادی ایران در حالی است که ایران امروز اگرچه با مشکلاتی مقطعی مثل گرانی دست به گریبان است اما در بسیاری از شاخص‌های اقتصادی کلان به گواه نهادهای بین‌المللی، جایگاه خوبی دارد.

رتبه خوب ایران در ضریب جینی، کاهش فقر مطلق و جایگاه ایران در میان سیرترین کشورهای جهان گواه همین حقیقت است.

۲_ ادعای فرد مذکور راجع به شاخص فلاکت در حالی است که نرخ بیکاری در ایران هم‌اکنون تک‌رقمی شده و اگرچه دچار معضل "تورم بیقاعده" هستیم اما ایران اسلامی به هیچ وجه با بحران بیکاری مواجه نیست و بیکاری تک رقمی فعلی هم پدیده‌ای با عنوان "بیکاری شیک" است. به این معنی کارجویان به دلیل برخورداری از سطحی از معیشت و امکانات، حاضر به پذیرش هر شغلی نیستند. [۴]

لذاست که ادعای مطروحه پیرامون شاخص فلاکت به شدت بی‌بنیاد است.

۳_ ادعای وجود فساد گسترده و فساد ساختاری در ایران در حالی است که اتفاقا ایران اسلامی در زمینه فساد و عدالت یکی از قابل دفاع‌ترین کارنامه‌ها را دارد.

ما در این زمینه مردم و مخاطبان محترم را به یکی از بیانات مقام معظم رهبری پیرامون "هشدار مفسدنمایی از نظام اسلامی" توجه می‌دهیم که فرمودند:

"به مسؤولان نظام حُسن ظن داشته باشید. ما گفتیم با فساد مبارزه میکنیم - این یک نقطه روشن در نظام است - اما عدّه‌ای میخواهند این را به نقطه تاریک تبدیل کنند و بگویند فساد همه جا را گرفته است. نه آقا!  فساد همه جا را نگرفته است.

باید با فسادِ کم هم - هر جا بود - مبارزه کرد. ممکن است روزنامه‌ای بردارد یک مورد فساد را درشت کند؛ مگر همه جا فساد هست؟  فساد در گوشه‌هایی وجود دارد. انسانها لغزش دارند و دچار گناه میشوند؛  باید با این گناه مبارزه کرد.  ما وقتی گناهکاریم که با فساد - ولو کمِ آن - مبارزه نکنیم؛ چون گسترش پیدا خواهد کرد. مبارزه با فساد لازم است؛ اما ناامید کردن مردم که بگوییم فساد همه جا را گرفته، یک خطای واضح و ناشی از نادانی و فریب‌خوردگیِ کسانی است که آدم میداند خودشان آدمهای مغرضی نیستند؛ مغرضان که جای خود دارند. "[۵]

۴_ در بحث ادعای بی‌اعتمادی مردم به نظام اسلامی نیز ما در مشرق بارها و بارها اسناد مختلفی را ارائه کرده‌ایم که چنین حرفی حتما از سر تحلیل صحیح نیست اگر معلول دشمنی نباشد.

چه اینکه در کشوری که پیکر سردار نظامی‌اش با تشییع میلیونی مردم مواجه می‌شود؛ ادعای بی‌اعتمادی مردم به نظام یک حرف مهمل و غلط است. [۶]

توضیح و اصلاحیه آقای سید رسول موسوی چوبه در واکنش به اشتباه روزنامه آرمان ملی و بازنشر آن در مشرق :

احتراما در تاریخ ۲۵ دی ماه سال جاری مطلبی با عنوان ،‌(  ضرورت پالایش کارشناسان عجیب در یک نهاد بالادستی نظام )  به نقل از روزنامه آرمان ملی به چاپ رسیده که پس از پیگیری  مشخص گردید متن گفت و گو مربوط به آقای سید رسول موسوی، نماینده دور دوم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه اهواز  بوده که  مشخصات و عکس اینجانب به اشتباه در متن خبر مورد استفاده قرار گرفته است.
ضمنا متن اصلاحیه خبر نیز در تاریخ ۲ بهمن ماه سال جاری در صفحه ۶ توسط روزنامه آرمان ملی به چاپ رسید.
 لذا به منظور  تنویر افکارعمومی و برابر با تبصره ۳ و۴ماده ۲۳قانون مطبوعات ، شایسته است جوابیه ذیل را در عینا در صفحه خبر بکار برده همراه با عکس اینجانب منتشر نمایید.  

" اینجانب سید رسول موسوی چوبه ، طی سالها فعالیت سیاسی واجتماعی ، همواره اصل ولایت مداری و التزام‌ به  ولایت فقیه را سرلوحه امورات خود قرار داده و در هر عنوان و شغلی که حضور داشته ام ،  تمام سعی ام بر این بوده است تا خدمتگذار صدیقی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی باشم.
اینکه تاکنون مورد وثوق مدیران ارشد نظام جمهوری اسلامی بوده ام دلیل واضح و مبرهن بر پاکدستی اینجانب بوده  و با تاسی به قران کریم وائمه اطهار و بنیانگذار انقلاب اسلامی امام راحل  وحفظ حرمت خون شهدا و با تکیه بر راهنمایی های داهیانه مقام عظمای ولایت را درعمل به منصه ظهور رسانده ام و  موجبات اعتماد کارگزاران نظام مقدس جمهوری اسلامی را فراهم کرده است.
بی تردید رسانه ها نقش موثری بر روشنگری افکار عمومی درزمینه عملکرد مسئولان دارند و به همین منظور درطول  خدمت صادقانه  ،  همواره ارتباط‌ موثر  و  سازنده با مردم و مطبوعات و همراه با پذیرش مسئولیت اجتماعی را دنبال کرده ام.  سید رسول موسوی چوبه " .

***

1_https://www.armanmeli.ir/fa/main/print/329431

2_https://www.alef.ir/news/3980215202.html

3_mshrgh.ir/960465

4_mshrgh.ir/1247052

5_mshrgh.ir/1089398

6_mshrgh.ir/1322374

برچسب‌ها