فقر در آمریکا - نمایه

در حالی که برخی مادران در سوئیس، فرزندان یک‌روزه خود را در سطل‌های بیمارستان‌ها رها می‌کنند، دانش‌آموزان مدرسه‌ای در انگلیس در سطل آشغال به دنبال غذا می‌گردند.

سرویس جهان مشرق - فقر یکی از معضلات اجتماعی است که در تمام جوامع، با شدت کم یا زیاد، وجود دارد. اگرچه شرایط اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی هر کشور در کم‌رنگ یا پررنگ شدن این معضل نقش مهمی دارد، اما تقریباً غیرممکن است که کشوری را پیدا کرد که فقر در آن مطلقاً وجود نداشته باشد.

با این همه، مشکلات اقتصادی اخیر در کشور - همراه با همه تبلیغات و سیاهنمایی‌های موجود - این تصور را برای بسیاری به وجود آورده است که مشکلات حاد اقتصادی-معیشتی فقط در ایران است و شهروندان اروپایی و آمریکایی بطور مطلق در رفاه کامل زندگی می‌کنند. اینجا قصد ورود به چرایی این تصویر در اذهان بخش‌هایی از جامعه ایرانی را نداریم؛ همچنین منظور این گزارش نادیده‌گرفتن یا حتی کمرنگ جلوه‌دادن مشکلات و دغدغه‌های اقتصادی ناشی از سوءمدیریت در کشور نیست. اما خوب است که از همین منظر، نگاهی به وضعیت فعلی کشورهای اروپایی و آمریکا بیاندازیم تا دستکم با آگاهی از وضعیت اقتصادی کشورهای توسعه‌یافته که هرکدام در اقتصاد جهانی وزنه‌ای محسوب می‌شوند، نسبت به آنچه امروز در ایران و سایر کشورها می‌گذرد ارزیابی دقیق‌تر و منصفانه‌تری داشته باشیم. گزارش پیشرو صرفاً از منابع غربی استخراج شده است.

ممکن است ظاهر فقر در کشورهای مختلف تفاوت داشته باشد، اما اصل فقر در هیچ کشوری مطلقاً از بین نرفته است

آمریکا: فقرا در ثروتمندترین کشور دنیا

اگرچه دولت آمریکا، ثروتمندترین دولت و دارای بزرگ‌ترین اقتصاد دنیاست اما، بر خلاف آن‌چه که برخی می‌پندارند، ثروتمندترین ملت دنیا در آمریکا زندگی نمی‌کنند. سازمان ملل اواسط سال ۲۰۱۸ میلادی گزارش داد که ۴۰ میلیون نفر (بیش از ۱۲ درصد از جمعیت) در آمریکا دچار فقر و ۱۸/۵ میلیون نفر (بیش از ۵/۵ درصد از جمعیت) دچار فقر مطلق هستند [۱]. البته پس از انتشار این گزارش، مقامات دولت ترامپ آن را اغراق‌آمیز خواندند [۲] و مدعی شدند که شمار افراد دچار فقر مطلق در آمریکا «حدوداً ۲۵۰ هزار نفر» است [۳]. «نیکی هیلی» نماینده وقت آمریکا در سازمان ملل نیز صراحتاً حق ارائه آمار درباره وضعیت فقر در آمریکا را برای سازمان ملل قائل نشده و گفته بود: «مطلقاً مضحک است که سازمان ملل بخواهد فقر در آمریکا را بررسی کند [۴]

هشدار سازمان ملل درباره فقر در آمریکا [دانلود]

در همین‌باره بخوانید:

›› معلمان آمریکایی که برای ادامه زندگی «خون» و «لباس» خود را می‌فروشند

›› خیابان‌گردی بی‌خانمان‌های کشور فرصت‌ها

از دو سال پیش که ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا شد، گزارش‌های متعددی درباره بهبود وضعیت اشتغال در آمریکا منتشر شد. در این گزارش قصد نداریم به صحت‌وسقم این گزارش‌ها بپردازیم، اما روزنامه نیویورک‌تایمز با فرض این‌که این گزارش‌ها صحت داشته باشد، در گزارشی ویژه به این مسئله اشاره کرده است که «آمریکایی‌ها می‌خواهند فکر کنند اشتغال راه‌حل فقر است. این‌گونه نیست. [۵]» این روزنامه آمریکایی در گزارش خود توضیح می‌دهد که اگرچه نرخ بی‌کاری کاهش پیدا کرده و حتی فرصت‌های شغلی‌ای به وجود آمده‌اند که کسی نیست آن‌ها را پر کند، اما پرسش واقعی برای آمریکایی‌هایی که تحصیلات بالایی ندارند این است: آیا این شغل‌ها آن‌قدر درآمد دارند که بتوان با آن‌ها یک زندگی را اداره کرد؟

افزایش فقر هم‌زمان با کاهش بی‌کاری در آمریکا [دانلود]

بسیاری از روزنامه‌های آمریکایی مانند واشینگتن‌پست [۶] و یواس‌ای‌تودی [۷]، مجله‌های آمریکایی مانند تایم [۸]، و حتی وب‌سایت‌هایی که مختص ارائه آمار درباره فقر در آمریکا هستند [۹]، مفصلاً درباره معضل فقر و فقر مطلق در این کشور گزارش نوشته‌اند. با این وجود، بسیاری افراد هنوز هم یک تصور اشتباه دارند: «فقر در آمریکا با فقر در کشورهای دیگر تفاوت دارد.» این افراد معتقدند از آن‌جایی که استاندارد زندگی در آمریکا نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر دنیا بالاتر است، افراد فقیر در این کشور هم اگر با همان وضعیت در کشورهای دیگر زندگی کنند، دیگر «فقیر» به حساب نخواهند آمد. این در حالی است که این تصور کاملاً اشتباه است. پایگاه اینترنتی «سازمان بین‌المللی کودکان» مستقر در آمریکا در بیان آمار فقر کودکان در این کشور، به همین تصور غلط نیز پرداخته است [۱۰].

بی‌خانمانی یکی از معضلات در برخی از شهرهای بزرگ آمریکاست

در همین‌باره بخوانید:

›› انتقال شبانه کودکان مهاجر در آمریکا از پرورشگاه به بیابان‌های تگزاس

›› هر دو دقیقه به یک آمریکایی تجاوز می‌شود

›› تمام کودکان زیر ۶ سال در «فلینت» تا پایان عمر دچار عارضه مغزی خواهند بود

این سازمان در ابتدای گزارش خود مؤکداً می‌نویسد: «از هر ۷ کودک در آمریکا ۱ کودک در فقر به دنیا می‌آید. غافل‌گیر شدید؟» سازمان بین‌المللی کودکان سپس توضیح می‌دهد: «ممکن است تصور کنید که چون آمریکا کشوری ثروتمند است، فقرا در این کشور صرفاً به نسبت استانداردهای «آمریکایی» فقیر هستند. اما واقعیت این است که نرخ فقر کودکان در آمریکا از سایر کشورهای توسعه‌یافته بسیار بالاتر است.» این سازمان آمریکایی با اشاره به این‌که طبق آمار اداره سرشماری آمریکا، ۱۵/۵ میلیون کودک در این کشور دچار فقر هستند [۱۱]، به نقل از «سازمان توسعه و همکاری اقتصادی» (نهادی متشکل از ۳۵ کشور توسعه‌یافته، به علاوه رژیم صهیونیستی، که خود را متعهد به دموکراسی و اقتصاد بازارمحور می‌دانند [۱۲]) می‌نویسد: «کودکان در آمریکا آمار فقر بیش‌تری از اکثر کشورهای توسعه‌یافته دارند. تنها یونان، مکزیک، اسرائیل، و ترکیه هستند که آمار فقر کودکان در آن‌ها از آمریکا بیش‌تر است.» آمارهای دیگر درباره فقر کودکان در آمریکا نشان می‌دهد حدود ۴۰ درصد از کودکان در این کشور پیش از آن‌که به ۱۸ سالگی برسند، دست‌کم یک سال در فقر زندگی می‌کنند [۱۳].

کارشناسان معتقدند یکی از دلایل پیروزی ترامپ در انتخابات، پرداختن او به مسئله فقر در آمریکا بود [دانلود]

در همین‌باره بخوانید:

›› نیم میلیون کودک بی‌خانمان در ثروتمندترین ایالت آمریکا

›› یک‌چهارم از مردم آمریکا کم‌تر از ۱۰ دلار ثروت دارند

یکی از دلایل آن‌که بعضاً آمارهای متفاوتی درباره فقر در آمریکا ارائه می‌شود، این است که تعریف منابع مختلف از فقر در این کشور متفاوت است. به عنوان نمونه، دولت فدرال آمریکا سال ۲۰۱۴ خط فقر در این کشور را بر اساس یک خانواده چهار نفره (متشکل از دو بزرگ‌سال و دو کودک زیر ۱۷ سال)، معادل ۲۴۰۰۰ دلار درآمد در سال تعریف کرده است. این در حالی است که سازمان بین‌المللی کودکان می‌نویسد کارشناسان رفاه اجتماعی در آمریکا معتقدند برای آن‌که یک خانواده در این کشور بتواند نیازهای اولیه خود را تأمین و به حداقل امنیت مالی دست پیدا کند، باید دست‌کم دو برابر این مبلغ، درآمد داشته باشد.

از هر ۶ نفر در آمریکا، ۱ نفر کوپن غذا دریافت می‌کند [دانلود]

در همین‌باره بخوانید:

›› «جهنم روی زمین» و «بهشت گم‌شده» / درون بزرگ‌ترین آتش‌سوزی قرن اخیر در آمریکا چه می‌گذرد؟

›› از مجسمه ترامپ که می‌گوید «روی من ادرار کن» تا «گشت مدفوع» در شهرهای آمریکا

›› فیلم / آیا آمریکا ۴۹ میلیون گرسنه دارد؟!

اروپا: زندگی‌های سیاه در قاره سبز

قاره اروپا یکی دیگر از مناطقی است که در تصور برخی افراد، بعد از آمریکا، بهشت روی زمین است. این در حالی است که گزارش رسانه‌های اروپایی، حکایت از واقعیت‌های دیگری دارد. طی روزهای اخیر، گزارشی از بخش فارسی‌زبان شبکه بی‌بی‌سی درباره فقر در میان دانش‌آموزان یک مدرسه در انگلیس [۱۴]، به شدت در رسانه‌های ایران انعکاس پیدا کرد. در این گزارش، «شیوون کالینگوود» مدیر مدرسه‌ای در «لانکاشر» در شمال غربی انگلیس اذعان کرده است دانش‌آموزان مدرسه او آن‌قدر گرسنه هستند که پس از ورود به مدرسه در سطل‌های آشغال به دنبال غذا می‌گردند. کالینگوود می‌گوید از هر ۱۰ دانش‌آموز در مدرسه‌اش، ۱ نفر عضو خانواده‌ای است که نیازهای غذایی خود را از بانک غذایی (نهادی برای کمک به افراد نیازمند به غذا) تأمین می‌کند.

فقر در مدارس انگلیس [دانلود]

در همین‌باره بخوانید:

›› دانش‌آموزان گرسنه انگلیسی از سطل آشغال غذا می‌خورند

›› بحران گرسنگان زیر پوست لندن

اگرچه آمار دانش‌آموزان یک مدرسه [۱۵]، قطعاً برای تعمیم به کل جامعه قابل‌استناد نیست، اما گزارش‌های [۱۶] متعدد دیگری [۱۷] که بی‌بی‌سی فارسی درباره «شکاف طبقاتی [۱۸]»، «فقر غذایی [۱۹]»، «فقر کودکان [۲۰]»، و حتی «زیر قرض رفتن انگلیسی‌ها برای تأمین غذا [۲۱]» منتشر کرده است، نشان می‌دهد واقعیت در انگلیس واقعاً نگران‌کننده است [۲۲]. گزارش‌ها درباره فقر غذایی در انگلیس در حالی منتشر می‌شود که رسانه‌های این کشور مانند روزنامه‌های گاردین [۲۳] و ایندیپندنت [۲۴] از هدررفت میلیون‌ها تُن غذا به ارزش بیش از ۱۰ میلیارد دلار پوند (بیش از ۱۳ میلیارد دلار) در هر سال و روند رو به وخامت این وضعیت خبر می‌دهند [۲۵]. سال گذشته میلادی (۲۰۱۸) خبرگزاری آمریکایی سی‌ان‌ان گزارشی از افتتاح اولین «سوپرمارکت غذاهای دورریز» در انگلیس منتشر کرد [۲۶]؛ فضایی وسیع که محصولات رایگان آن، غذاهای دورریخته‌ای هستند که از سطل‌های اشغال جمع‌آوری شده‌اند.

اولین «سوپرمارکت غذاهای دورریز» در انگلیس

در همین‌باره بخوانید:

›› جای خالی بی‌خانمان‌های انگلیس در عروسی شاهزاده «هری»

›› برف و بورانِ «وحشی شرقی» چگونه انگلیسی‌ها را زمین‌گیر کرد؟

مسئله فقر و گرسنگی در اروپا به انگلیس محدود نمی‌شود. به عنوان نمونه، همین سوپرمارکتی که از آن نام بردیم، بخشی از «پروژه غذای آشغالی واقعی [۲۷]» («غذای آشغالی» اشاره به فست‌فود) است که یک شبکه از «کافه‌های دورریز» را اداره می‌کند. وب‌سایت رسمی این پروژه می‌گوید تا کنون بیش از ۱/۱ میلیون کیلو غذای دورریز را پیش از جمع‌آوری توسط شهرداری‌ها نجات داده و شکم بیش از ۴۴ هزار نفر را با آن‌ها سیر کرده است. این پروژه که در کشورهای مختلفی، از جمله خود انگلیس، فرانسه و آلمان شعبه دارد، بخشی از فعالیت‌های خود را نیز معطوف به استفاده از غذاهای دورریز برای تأمین نیازهای مدارس کرده است. کشورهای دیگر در اروپا نیز کم‌وبیش با معضل فقر و گرسنگی دست و پنجه نرم می‌کنند. یکی از این کشورها، فرانسه است.

دست‌کم یک میلیون فقیر در انگلیس نیازمند غذا هستند [دانلود]

طی آخرین روزهای سال ۲۰۱۷، زمانی که مردم در اروپا خود را برای جشن کریسمس و جشن سال نوی میلادی آماده می‌کردند، انتشار تصویری در توئیتر، فرانسه را تکان داد [۲۸]. این تصویر نشان می‌داد که چگونه تعدادی کودک، از سرمای ماه دسامبر به یک مغازه رخت‌شویی در پاریس پناه برده‌اند و درون ماشین‌های لباس‌شویی بزرگ خوابیده‌اند [۲۹]. کاربری که می‌گفت خودش این عکس را گرفته معتقد بود این کودکان، پناه‌جویان بی‌سرپرست خارجی هستند که جایی برای خوابیدن ندارند. با این حال، آن‌چه که احتمالاً بیش از دیدن این تصویر، دل فرانسوی‌ها را به درد آورد، واکنش مقامات کشورشان به این تصویر بود. «میشل دلپوش» رئیس پلیس پاریس، شمار کودکانی که در ماشین لباس‌شویی می‌خوابند را ۲۵ نفر ذکر کرده و گفته بود برخی از آن‌ها فرانسوی و اعضای باندهای بزهکاری هستند. «ژرار کلمب» وزیر کشور وقت فرانسه (که سال ۲۰۱۸ از سِمت خود استعفا داد) نیز ضمن «پرخاشگر» و «خشن» توصیف کردن این کودکان، گفته بود حضور آن‌ها در خیابان موجب ناامنی در جامعه است.

کودکانی که در پاریس مجبورند برای فرار از سرمای سال نو در ماشین‌های لباس‌شویی یک رخت‌شویی بخوابند

گزارش‌های خبرگزاری یورونیوز نشان می‌دهد قاره اروپا به کلی با یک بحران فقر و گرسنگی مواجه است [۳۰]. این خبرگزاری می‌نویسد خطر فقر، از هر ۴ شهروند اروپا، ۱ نفر را تهدید می‌کند و در این میان، زنان و کودکان اروپایی به شکل ویژه‌ای در معرض فقر قرار دارند [۳۱]. یکی از نمودهای این واقعیت، بروز پدیده‌ای به نام «پنجره‌های نوزاد» یا «سطل‌های نوزاد» در کشور سوئیس طی سال‌های اخیر است [۳۲]. این سطل‌ها، که مشابه آن در کره جنوبی [۳۳] (یکی از اعضای سازمان توسعه و همکاری اقتصادی که پیش‌تر درباره آن توضیح داده شد) نیز اخیراً نصب شده است [۳۴]، میزبان نوزادانی می‌شوند که مادرانشان از عهده نگه‌داری از آن‌ها برنمی‌آیند. اولین سطل نوزاد در سوئیس، سال ۲۰۱۱ در نزدیکی مرکز شهر زوریخ نصب شد و پذیرای نوزادان یک روزه تا شش هفته‌ای شد. ساخت این سطل‌ها هم‌چنان ادامه دارد و هرچند وقت یک بار، ساخت یکی از این سطل‌ها در مجاورت بیمارستانی در سوئیس اعلام می‌شود [۳۵].

۱۲۲ میلیون اروپایی (۱ نفر از هر ۴ نفر) در معرض فقر قرار دارند [دانلود]

در همین‌باره بخوانید:

›› پشت پرده طرح کاهش جمعیت در جهان از زبان سیاستمداران غربی

›› بهترین کار یک خانواده با نوزادش کُشتن اوست

سطل‌های نوزاد در کره جنوبی عمدتاً به آن دلیل نصب شده‌اند که مردم در این کشور با فرهنگ فرزندخواندگی غریبه هستند و به عهده گرفتن سرپرستی یک کودک غیرهم‌خون را ننگ می‌دانند. به همین دلیل است که متأسفانه گاهاً مادران کره‌ای نوزادان خود را پیش از آن‌که بند ناف‌شان بیفتد، از ترس فقر، در این پنجره‌های نوزاد می‌گذارند [۳۶]. این در حالی است که مقامات سوئیس با وجود فرهنگ حضانت کودکان و نوزادان در اروپا اقدام به «نوآوری» در این زمینه کرده‌اند. نکته قابل‌توجه، تعبیه یکی از این پنجره‌های نوزاد در کنار بیمارستان شهر «داووس» در سوئیس است، شهری که هر سال میزبان «مجمع جهانی اقتصاد» است و به میزبانی از یکی از بزرگ‌ترین تفرجگاه‌های اسکی در این کشور شهرت دارد. در توضیحات مصور سایت سوئیسی «بی‌بی‌فنستر» درباره همین پنجره نوزاد، تضمین شده است مادرانی که نوزادان خود را در این پنجره قرار می‌دهند، دست‌کم تا یک سال بعد می‌توانند آن‌ها را پس بگیرند. به علاوه، هویت مادران و نوزادان به طور عمومی فاش نخواهد شد و «نامه‌ای که مادر به فرزندش نوشته است نیز تحت مهر و موم نگه‌داری خواهد شد [۳۷]

آخرین نگاه مادری که فرزندش را در «پنجره نوزاد» بیمارستان داووس رها کرده است

آیا فقر در ایران با آمریکا و اروپا قابل‌مقایسه است؟

چنان‌چه گفته شد، منظور از تهیه این گزارش، انکار وجود فقر و مشکلات اقتصادی در ایران نیست، بلکه تأکید بر این واقعیت است که «به هر کجا که روی آسمان همین رنگ است». با این وجود، یک نکته مهم وجود دارد که بر اساس آن، مشکلات اقتصادی در ایران را تقریباً با هیچ کشور دیگری نمی‌توان مقایسه کرد: کشور ما در نتیجه سیاست‌های ظالمانه آمریکا و متحدان غربی این کشور، ۴۰ سال است که تحت شدیدترین دشمنی‌ها و تحریم‌های اقتصادی قرار دارد. اگرچه نمی‌توان و نباید بخش عمده‌ای از مشکلات اقتصادی مردم را به تحریم‌ها گره زد و به این ترتیب از مسئولیت رفع این مشکلات شانه خالی کرد، اما جای پرسیدن این سؤال وجود دارد: کشورهایی که نه تنها تحت تحریم‌های اقتصادی نیستند، بلکه همکاری‌ها و حمایت‌های گسترده‌ای را میان خودشان دارند، چگونه نتوانسته‌اند از پس معضل فقر برآیند؟

تحریم‌ها بی‌تأثیر نیست، اما عمده مشکلات مربوط به مدیریت داخلی است [دانلود]

به عبارت دیگر، مشکلات اقتصادی در ایران با معضلاتی مانند فقر و گرسنگی در آمریکا و اروپا از پایه و اساس غیرقابل‌مقایسه است، چراکه این کشورها نه تنها ثروتمندترین کشورها و دارای بزرگ‌ترین اقتصادهای دنیا هستند، بلکه به هر بهانه‌ای از کشورهای دیگر دنیا نیز دزدی می‌کنند (از جمله دزدی چندین میلیارد دلاری آمریکا از ایران با متهم کردن تهران به نقش داشتن در ۱۱ سپتامبر [۳۸])، اما با همه این‌ها باز هم توزیع عادلانه ثروت را در دستورکار خود قرار نداده‌اند. کشورهایی که دم از مردم‌سالاری و حقوق بشر می‌زنند و ایران را به همین بهانه‌ها تحریم کرده‌اند، کدام مردم‌سالاری و حقوق بشر را می‌خواهند در کشور ما پیاده کنند؟ همان مردم‌سالاری‌ای که ملت‌هایشان را دچار فقر مطلق و گرسنگی کرده است؟ یا همان حقوق بشری که به جای فراهم کردن امکانات اولیه زندگی برای خانواده‌ها، مادران را تشویق به رها کردن نوزادانشان در سطل‌های نوزاد می‌کند؟

توضیحات جالب درباره تصورات و واقعیت‌های توزیع ثروت در آمریکا [دانلود]

در همین‌باره بخوانید:

›› تهران می‌تواند یکی از ۱۰ شهر برتر دنیا لقب بگیرد / ایرانی‌ها راست‌قامت ایستاده‌اند

›› باغ‌وحش‌های انسانی در اروپا و آمریکا

›› سنت نژادپرستانه «لینچ کردن» سیاهان در آمریکا پس از نیم قرن با ترامپ احیا می‌شود


[۱] Report of the Special Rapporteur on extreme poverty and human rights on his mission to the United States of America Link

[۲] Country Concerned Statement in Response to SR Alston’s Country Report on the United States Link

[۳] The U.N. says ۱۸.۵ million Americans are in ‘extreme poverty.’ Trump’s team says just ۲۵۰,۰۰۰ are. Link

[۴] Nikki Haley: ‘It is patently ridiculous for the United Nations to examine poverty in America’ Link

[۵] Americans Want to Believe Jobs Are the Solution to Poverty. They’re Not. Link

[۶] Extreme poverty returns to America Link

[۷] Low income, high unemployment contribute to these US cities high poverty rates Link

[۸] States of Vulnerability Link

[۹] The Population of Poverty USA Link

[۱۰] Child poverty in the U.S. Link

[۱۱] Income and Poverty in the United States: ۲۰۱۴ Link

[۱۳] Child Poverty and Adult Success Link

[۱۴] مدیر یک مدرسه در انگلستان: دانش‌آموزان گرسنه از سطل آشغال غذا می‌خورند لینک

[۱۵] چرا از اینکه مادرم فقیر است خجالت می‌کشیدم؟ لینک

[۱۶] تعداد کودکان فقیر در بریتانیا 'به شدت افزایش یافته است' لینک

[۱۷] یک میلیون فقیر در بریتانیا نیازمند مواد غذایی لینک

[۱۸] 'شکاف طبقاتی در بریتانیا در دهه گذشته افزایش یافته است' لینک

[۱۹] فقر غذایی در بریتانیا 'مشکل‌ساز' شده است لینک

[۲۰] کودکان فقیر بریتانیا چگونه زندگی می‌کنند؟ لینک

[۲۱] بریتانیایی‌ها برای خرید غذا قرض می‌گیرند لینک

[۲۲] ابراز نگرانی از افزایش فقر در میان کودکان بریتانیایی لینک

[۲۳] UK throwing away £۱۳bn of food each year, latest figures show Link

[۲۴] UK households wasted ۷.۳ million tonnes of food in ۲۰۱۵, new figures reveal Link

[۲۵] How the UK's household food waste problem is getting worse Link

[۲۶] Trash can to table: The rise of waste cafes Link

[۲۷] The Real Junk Food Project Link

[۲۸] کودکان بی‌خانمان پاریس در ماشین لباسشویی خوابیدند لینک

[۲۹] Paris : une photo d'enfants dormant dans des machines à laver choque les internautes Link

[۳۰] روی دیگر اروپا، فقر کودکان و کارگران لینک

[۳۱] تصویری از فقر و وضعیت زنان و کودکان محروم در اروپا لینک

[۳۲] Switzerland's third 'baby bin' to open in Solothurn Link

[۳۳] How ‘baby box’ set up by South Korean church makes it easier for parents to abandon their unwanted newborns Link

[۳۴] How South Korea Can Help Abandoned Babies—And Their Parents Link

[۳۵] There Is a Baby Window at this Location Link

[۳۶] Unwanted: Hundreds of babies abandoned in ‘drop box’ amid wealthy country’s adoption woes Link

[۳۷] Davos Hospital Link

[۳۸] US judge: Iran must pay $۶bn to victims of ۹/۱۱ attacks Link

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 60
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 16
  • IR ۰۰:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    70 75
    خاک بر سر آمریکا و اروپا با این همه گرسنه و عقب ماندگی
    • IR ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
      27 8
      ما کاری به این نداریم که اونا تو چه وضعی هستن . همونطور که برای اونا هم مهم نیست ما تو چه وضعی هستیم . فعلا باید کلاه خودمونو سفت بچسبیم باد نبره
    • IR ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
      20 8
      بگید همشون بیان ایران تابعیت ایرانی بگیرن تا بتونن به ریال حقوق بگیرن . ما برای 150 میلیون نفر ظرفیت داریم .
    • IR ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
      14 3
      آمریکا بد است
    • حامد DE ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۳۰
      4 0
      واقعا اینهمه سخته فهمیدن اینکه کسی که به مردم خودش رحم نمیکنه به ما اصلا رحم نخواهد کرد؟ باید نگاه به خودمون باشه، نه به دست اروپا یا آمریکا؟ چرا شماها فقط نوک انگشت رو میبینین؟
  • حمله به عيرانستان DE ۰۰:۳۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    43 76
    اين لومپن ها به انتخاب خود اين سبك از زندگي را برگذيدند ، پس دهانتان را ببنديد تا سربازان ناتو بيدار نشدند .
    • minax IR ۰۱:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
      19 26
      احمق خرفت... امریکا ثروتمند ترین کشور است ؟ خود سیاستمداران امریکایی اعتراف کردن امریکا بدهکارترین کشور در جهان است اون وقت شما ها دیگه معلوم نیست چرا اینقدر خرفت تشریف دارین خخخخخ امریکا بزگترین اقتصاد دنیاست ؟ بخاطر اینکه بزرگترین بدهی مالی در دنیا را دارد مجبور از مدام دار چاپ کند خخخخ کجای این بزگترین اقتصاد است ؟ باز هم خرفت تشریف دارین که
    • ج د ا IR ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
      40 20
      تو دهن کثیفت را ببند یهودی زاده صهیونیست وهابی صفت /
    • BE ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
      10 5
      چی میزنی؟
  • IR ۰۰:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    13 12
    درود بر آمریکا خخخخخخخخخخخخ
  • NL ۰۲:۳۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    40 17
    ببین پسر خوب نویسنده گرامی ! اونا ادعای حکومت اسلامی برابر و علی وار ندارند.اونا توی تاریخشون رهبری نداشتند که شبا غذای خودشو بده به بچه یتیما.حالا شما هی لقد کن.آب تو دریا لقد میکنی
    • IR ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
      9 21
      خیلی برات سخت بوده که بتی که برا خودت ساخته بودی اینجور فروپاشیده نه؟
    • محمد IR ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
      11 7
      ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹ بت پرست بت شکن شمایید بقیه اداتونم نمیتونن دربیارن
    • RO ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
      3 6
      ادعای خدایی دارن
  • مرتضی IR ۰۲:۴۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    48 8
    سلام امشب شب شبی بود که واقعا ازخودم بدم اومد داشتم از سرکار پیاده میومدم خونه تو سرما تو فاصله حدود دو کیلومتری نشمردم ولی حدودا 10 نفر رو دیدم که داشتن تو سطل اشغال رو میگردن یکیشون حدودا سی پنج ساله میگفت معتاد نیست به قیافشم نمی خورد لیسانسه برق صنعتی دانشگاه دولتی با سهمیه جانبازی پدر چهارماه بود که عذرشو خواسته بودن می گفت صاحب کارشم بی تقصیره چون خیلی از کارگاه ها و کارخونه های شهرک صنعتی جاجرود ورشکست شدن اشغال جمع می کرد می گفت برا داروی پدر ۶۰ سالش کیفمو در اوردم کل پولم یه تراول پنجاهی بود گرفتم سمتش نگرفت اصرار کردم گفتم به عنوان قرض بازم نگرفت نمی دونم اگه تو امریکا بدنیا میومدش وضعیت همین بود یا نه اما میدونم نه فقط دولت و حکومت من وهمه ادمای این کشور بخاطر این وضعیت اون مصعولیم یه جا خوندم که فقرا محتاج عدالت نه صدقه
    • IR ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
      11 20
      شما فیلنامه هم زیاد می نویسی بزرگوار فقط ممنون می شم تایمشو افزایش بدید با تشکر جمعی از بینندگان
  • بنده خدا IR ۰۳:۳۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    52 7
    با نشان دادن درد دیگران درد ما کم نمی شود شاید در همه جا گرسنه وبی خانمان باشد اما درسویس فرانسه اینقدر دزد نیست که روز روشن ماله مردم را ببرند وهیچ کس جوابگو نباشد بعد هم انها ادعای شیعمه ومسلمانی ندارند
    • IR ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
      8 9
      هر وقت آمار آوردی بعد میشه حرفتو بررسی کرد با تحلیل تو برا کسی سند نیست
  • اذر IR ۰۳:۴۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    2 17
    در این ویدئونمونه ای از حقوق بشر و خشونت علیه زنان در آمریکا را ببینید: https://daytube.az/videos/59271/
    • الکی IR ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
      25 6
      ما خوبیم فقط خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
  • IR ۰۴:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    45 4
    اگرامریکا یا اروپا چندتافقیرهم داشته باشه واقعا مسعولینش میلیاردی اختلاس نمیکنند جاده کشی وشهرسازی و......را انجام میدن این فقرادرهمه جای کره زمین هست ولی فقرایران ازبیسوادی وندانم کاری مسعولین است ازدزدیها وپارتی بازیها وراتتخواریها وبی عرضگیها در مسعولیتهاست قابل مقایسه نیست یک قیاس مع الفارق است
    • IR ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
      8 16
      حرف مفت می زنی یه قلم اختلاسشون «اختلاس 1.2 تریلیون دلاری در جریان لایحه کمک مالی دولت به بانکها در سال 2008»هست چی می گی تو
  • IR ۰۶:۱۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    6 1
    جامعه ای که مردمش حاکمان آن را بر اساس نگاه لیبرالی و فارغ از اعتقادات و تعهد و اخلاق انتخاب کنند به سرنوشت چنین جوامع ای محکوم خواهند بود و فرقی ندارد مسلمان باشند یا غیر مسلمان ...
  • IR ۰۶:۴۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    19 0
    همه دنیا فقیر هست یه جا کم یه جا زیاد مهم اینه که حکومت با اشتباهاتش باعث افزایش تعداد فقرا نشه . در اقتصاد جایی برای سیاست و زور نیست و نمیشه برای حفظ نظام اقتصاد کشور را به گروگان گرفت وگرنه نتیجه اش میشه همین اوضاع فعلی اقتصاد باید آزاد باشه تحت نظارت دین و اخلاق تا دزدی و ربا و قاچاق و کم فروشی و غیره توش نباشه
  • داود IR ۰۷:۳۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    35 0
    باید عرض کنم در کشور خود ماهم فقر و گرسنگی بیداد میکنه بنده بارها و بارها خودم دیدم در یکی از همین شهرهای جنوبی پدر از سطل زباله غذا برداشت و بر دهان فرزند 2الی 3 ساله اش گذاشت ... تورا بخدا رها کنید این بگو مگوی های سیاسی را به داد مردم برسید ، اگر واقعا اعتقاد دارید مردم ولی نعمت هستند در عمل ثابت کنید و به فکر ایشان باشید... یاعلی
  • ص -ع IR ۰۷:۴۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    34 4
    خوب بیایند ایران ، خوشبختانه اینجا از فقر وفلاکت خبری نیست ، نمیدونم چرا همه فرار میکنند میرن اونور گویا فقر رو دوست دارن
  • IR ۰۷:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    30 0
    والله کسی منکر وجود فقر در اروپا و آمریکا نیست ولی نباید اول به فکر اصلاح خودمون باشیم منم دیدم مردم از سطل زباله غذا می خورند ولی چیکار کردم تهش یه ساندویچ خریدم دادم دستش ولی فایده چیه باید اینارو فعال کنیم و به سرمایه تبدیل کنیم
  • کریم IR ۰۸:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    29 2
    بله از صف مهاجران اروپایی پشت مرزهای ایران کاملاً مشخصه
  • IR ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    22 18
    http://www.usdebtclock.org . . . آمریکا پرستان و غرب پرستان نادان، بد نیست یک سری به این سایت که ثانیه شمار بدهی ینگه دنیاست بزنید... به اعتراف خود شیطان صفت شون.
    • IR ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
      7 1
      کاسب حرفه ای پولش توی کار و گردشه نه مثل ما توی یه صندوق که معلوم نیست چقدره و قراره خرج چی بشه .
  • IR ۰۸:۱۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    29 2
    خدا را شاکرم در کشوری زندگی می کنم که هیچ کس محتاج نان شبش نیست هیچ گونه تبعیض در پرداخت حقوق ها نیست همه مردم چرخ زندگیشان با سرعت بالا می چرخد. من راضی .مردم راضی. فقط مسئولان ناراضی.
  • مهدی IR ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    26 1
    سلام مشرق جان یه توک پا میشدید بیاید بامن گشتی توشهر بزنیم فقرای ما حال روز بهتر از دیگران را ندارند در کشورعزیز ما هم از سطل آشغال غذا میخورندو برای خانواده خود غذا تهیه هم میکنند و زیاد سخت نیست دیدن این صحنه ها فقط کافیه 5 دقیقه در کنار سطل زباله بایستی .
  • مهدی IR ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    33 3
    پس حتما سوار متروهای تهران نشدید با موجی از دست فروشهای قد و نیم قد و پیر و جوان روبرو شوید ... آره همه دنیا بدند ما خوبیم /....
  • IR ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    27 1
    به نظرم با شاخص هایی که مشرق میگه ما جزو مرفه ترین کشور های دنیا هستیم ،خدا رو شکر !
  • ناشناس IR ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    28 1
    مسئولین مملکت کور دیدن وضعیت نابسامان مردم در همه رمینه ها هستند و بینا و تجزیه و تحلیل کننده وضعیت کشورهای اروپایی و امریکایی خاک بر سر همه مسئولین
  • farnam IR ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    53 2
    مملکتی که بالای 11 ملیون جوان مجرد از سن ازدواج گذشنه دارد نباید از این مقالات چاپ کند فکر مملکت خوت باش
  • IR ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    18 12
    کسی که این مطلبو نوشته بسیار چندش آوره ... یه آدم چقدر میتونه کثیف باشه واقعا که همچین چرندیاتی به مخ زنگ زدش برسه
    • IR ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
      2 19
      خیلی بهت فشار اومده نه رویای آمریکاییت با خاک یکسان شده فکرکنم:)))))
  • DE ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    13 2
    بمیرم برای دل اقا زاده ها که دارن توی امریکای فقیر و فاسد از توی سطل اشغال زباله می خورن لطفا بهشون بگید من حاضرم جای گرم و نرمم را باهاشون عوض کنم اخه خیلی دلم به حال این بچه های مظلوم می سوزه.مشرق خر خودتی مردم دیگه شما را شناختن
  • IR ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    0 1
    کشور امریانکی ها که قانون نداره..!! وقتی که مکسیکی صبح اول وقت بیاد آمریکا سر کارش شبم برگرده کشورش قاروقاطی میشه دیگه کشور هرج و مرج...!!
  • IR ۱۱:۴۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    0 0
    هر چند ضعف مدیریت مسئولین و ... توجیه ناپذیر بوده و دور از دید مردم نیست ! در هر جامعه ای ، افراد برخواردار و توانمند نسبت به دارایی خود تکلیف و وظیفه اجتماعی دارند که اگر نسبت به آن ادای دین نمایند شاهد این معضلات در هیچ جامعه ای نخواهیم بود. و بگذریم که افراد طماع و حریص که ملت رو شیره جان مردم رو می دوشند و سیرمونی ندارند!
  • IR ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    2 10
    سلام خطاب من به ۲:۴۵ دادا چه کسانی وارد سطل آشغال ها میشن..!؟ چی گفتی..بله آفرین ناچار و فقرا واقعی و نیازمندان وقتی که خودتون می‌فرماید در آوردم یه تراول چک ۵۰ هزاری نه بعنوان کمک قبولش کرد ونه بعنوان قرض پس دنبال چه بود عزیز شمش طلا یا سکه...!!؟ اینجاست که باید یکمی مکث کنیم واکنش تند نشون ندین اغلب اینا بیشترشون بخاطر اینکه بدنام و چهره ای شهرو جلوه بدن دست به این کارا میزنن و ویدیوهای تهیه میکنند که در فضاهای مجازی آبروی کشورو ببرن .....
  • IR ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    3 1
    امانت فروشی هاشون چقد روش قدیمی و عقب ماندگی روی کف خیابان....!؟ ما امانت فروشی هامون مغازه دارن.....
  • US ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    7 1
    رضا شاه ...
  • تهمینه IR ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    12 1
    اخی. بیچاره ها چقدر مستضعف شدن. بهتره کنار سوریه و لبنان و یمن
  • IR ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    16 1
    بی شرف دروغگو یه سری بزن همین اطراف تهران ببین فقر و فلاکت
  • IR ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    7 0
    اون تصویر در ردیف وسطی جالب که توی لباس شویی قرار گرفتن....نه دادا....فرار از مالیات نیسش دست جمعی میخوان تیره شوی ملتیکمپلکس تاپ را آزمایش و تبلیغش کنن....!!!! هههخخخ
  • IR ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    26 1
    جای جای تهران که میرم خدا شاهده کودک کار روی پل های عابر توی مترو در حال دستفروشی یا کف خیابان هاست، بیرون میرم آشغال ها رو توی سطل بزرگ آشغال بگذارم کودکای کار در حال جمع آوری و سرک کشیدن داخل سطل های زباله و حمل مواد بازیافتی با خود هستند بهتره یه نگاهی هم به کشور خودمون بندازیم
    • IR ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
      5 10
      تو غلط کردی به روحانی رای دادی که همچین بلایی سر کشور بیاره - پس لطفا ادای آدمای خوب رو درنیار .
    • IR ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۳۰
      0 0
      یعنی قبل روحانی همه چیز گل و بلبل بود ؟
  • IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    2 9
    هر جا سخن از فقر و بی عدالت است نام « یانکی ترامپ » آمریکای می‌درخشد.....
  • IR ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    1 1
    گاوهای شیردشونم ناجی فلاکت و بدبختیشان نشد به دردشون ملحم و درمانی نبخشید این همه میلیاردها دلار از گاوهای آل سهیود تنها فقط بتونه شخص ترامپ را کفایت و رضایت بده اگ سیر بشه......
  • IR ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    0 3
    اای هیع....ماهم گدا گشنه داشته باشیم که زیر فشاریم و تحریم های بین المللی قرار گرفتیم شماهام در فشار فقر و گدایی زندگی کنید که مدعیان برترین‌های در دنیا هستین و هیچ کی کاری باتون نداره......!!ای خااااک بر
  • IR ۱۴:۴۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    7 1
    ایران چی
  • IR ۱۴:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    9 4
    شما به فکر سفره های مردم خودت باش که روز به روز کوچکتر شده و مردم گرفتار و بیچاره شدن.
  • IR ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    3 3
    یقینا باور دارم که مردم فقیر و فلاکت شده در کشورمون دوست دارن در جامعه و در فضاهای مجازی خدشان را مطرح کنند که پیام لعنت و ذلیل آمیزی و شرم و عاری بر دشمنان ما ارسال کرده باشند که هر توطئه‌ ای و فشاری و تحریم ها علیه ایران بر زندگی مردم عادی تاثیر گذار است......
  • US ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    9 6
    کل اگر طبیب بودی سر خود دوا نمودی!
  • DE ۲۲:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
    1 0
    ببین پسر خوب آنها صدها ابرام لنگ کن داشتند که با هزاران قانون تساوی زن و مرد و حقوق بشر و آزادی انسانها و مساوات ....گوش فلک را پر کرده و دهها هزار نفر را تا حالا به بهونه حقوق بشر و تساویات.....کشته اند.چرا کم میارین وقتی بت تون بادکنک از کار در میاد.
  • IR ۰۱:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۳۰
    1 2
    مشرق با این خیرا فقط میخواد کامنت های مردم تو سایتش بیشتر شه وگرنه خ واضح است که ملت ناراضین ......و نیازی به پرداختن به آمریکا نیست
  • IR ۱۱:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۴
    0 0
    ممنون مطالب مستند قرار می دهید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس