یوفوسان - نمایه

در حالی که چین و هند بیش از هر زمان دیگری خریدار نفت ایران و به دنبال دور زدن تحریم‌های واشینگتن هستند، یک مجله آمریکایی مدعی است مچ تهران را در حال صادرات مخفی نفت گرفته است.

سرویس جنگ نرم مشرق - کم‌تر از یک ماه تا اِعمال تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران باقی‌ مانده است و یک سؤال هر روز بیش‌تر پرسیده می‌شود: آیا آمریکا می‌تواند صادرات نفت ایران را متوقف کند؟ کارشناسان بی‌شماری برای دادن پاسخ به این سؤال تا کنون نظرات خود را منتشر کرده‌اند و اکثریت مطلق آن‌ها نیز معتقدند توقف صادرات نفت ایران غیرممکن است. البته برخی کارشناسان پیش‌بینی کرده‌اند که در خوش‌بینانه‌ترین حالت، ممکن است صادرات نفت ایران کاهش یابد، اما اولاً میزان این کاهش با تصور مقامات آمریکایی بسیار فاصله دارد و دوماً کاهش صادرات نفت ایران احتمالاً موقت خواهد بود، چراکه ظرفیت کافی برای جبران کم‌بود نفت ایران در بازار وجود ندارد.

حذف نفت ایران از بازار، اگر هم ممکن باشد، قیمت نفت را افزایش خواهد داد  |[دانلود]|

در همین‌باره بخوانید:

تحریم ایران دلار را نابود خواهد کرد/ به صفر رساندن صادرات نفت ایران غیرممکن است

ترامپ: هسته‌ای بهانه است، فروش نفت نشانه است

تحریم ایران بیش‌تر به خود آمریکا ضربه می‌زند

راه عبور از تحریم‌های واشینگتن چیست؟

 

علاوه بر این‌ها، کارشناسان حوزه نفت می‌گویند (چنان‌که بیژن زنگنه وزیر نفت ایران هم معتقد است [۱] ) رژیم سعودی توانایی جایگزین کردن نفت ایران را ندارد و حتی اگر همه چیز هم مطابق خواسته دولت آمریکا پیش برود، قیمت نفت و فرآورده‌های آن در کشورهای مصرف‌کننده آن‌قدر بالا خواهد رفت [۲] که عملاً تحریم ایران به ضرر آمریکا و بازار جهانی نفت تمام خواهد شد و نه به ضرر تهران. در گزارش پیش رو، گزارش مجله آمریکایی «فوربس» درباره تأثیر تحریم‌های واشینگتن بر بازار نفت و راه‌های ایران برای دور زدن این تحریم‌ها خدمت مخاطبان محترم ارائه خواهد شد.

توهم دولت‌های متمادی آمریکا درباره شکستن مقاومت ایران با تحریم  |[دانلود]|


لازم به ذکر است که مشرق صرفاً جهت اطلاع نخبگان و تصمیم‌گیران عرصه سیاسی کشور از رویکردها و دیدگاه‌های منابع خبری-تحلیلی غربی این گزارش را منتشر می‌کند و دیدگاه‌ها، ادعاها و القائات این گزارش‌ لزوماً مورد تأیید مشرق نیست.


نفت ۱۰۰ دلاری و چالش‌های پیش روی ترامپ

مجله اقتصادی «فوربز» (فوربس) اخیراً گزارشی را تحت عنوان «ایران این‌گونه تجارت مخفیانه نفتش را پنهان می‌کند [۳] » منتشر کرده و در آن به مسئله سیاست‌هایی دولت ترامپ و تأثیر آن‌ها بر صادرات نفت ایران و افزایش قیمت طلای سیاه پرداخته است. فوربس در بخشی از گزارش خود یادآور می‌شود که دولت ترامپ از ترس افزایش قیمت‌های جهانی نفت، نه تنها ادعاهای اولیه خود درباره به صفر رساندن صادرات نفت ایران را رها کرده، بلکه رو به اعطای تخفیف‌های تحریمی به کشورهای خریدار نفت ایران آورده است تا از رسیدن نفت به ۱۰۰ دلار [۴] طی دو ماه باقی‌مانده از سال ۲۰۱۸ جلوگیری کند. پیش‌گیری از ایجاد تنش در بازار نفت به خصوص از آن‌جایی برای دولت ترامپ حیاتی است که تحریم‌ها علیه تهران، تنها دو روز پیش از انتخابات میان‌دوره کنگره در آمریکا اِعمال خواهند شد و ترامپ نمی‌خواهد دموکرات‌ها افزایش قیمت نفت را به چماقی علیه دولت او تبدیل کنند و پس از این انتخابات، جای جمهوری‌خواهان را روی کرسی‌های کنگره بگیرند.

افزایش قیمت بنزین در آمریکا بر اثر تحریم ایران می‌تواند تبعات سیاسی جبران‌ناپذیری برای ترامپ و جمهوری‌خواهان داشته باشد

پیش‌بینی‌های کارشناسان و حتی بزرگ‌ترین بانک‌های دنیا [۵] مبنی بر رسیدن نفت به ۱۰۰ دلار در هر بشکه [۶] در ابتدای سال جدید میلادی و ناتوانی اوپک در جبران حذف نفت ایران از بازار، دولت ترامپ را وادار کرده است تا «فعالانه [۷] » به دنبال استثنا قائل شدن درباره کشورهایی است که قصد دارند واردات نفت از ایران را کاهش بدهند، اما وابستگی‌شان به نفت ایران آن‌قدر زیاد است که نمی‌توانند تا پیش از ضرب‌الاجل ترامپ، واردات نفت از ایران را متوقف کنند. البته به عقیده نویسنده گزارش فوربس، اولین مشکل ترامپ آن است که به جای سیاست‌های خودش، در میان اعضای اوپک به دنبال مقصر افزایش قیمت نفت می‌گردد [۸] . رسیدن قیمت بنزین در برخی مناطق آمریکا به بیش از ۱ دلار به ازای هر لیتر [۹] ، نشان می‌دهد ترامپ صرفاً با مشکل بازار بین‌المللی نفت مواجه نیست، اگرچه چنان‌که بلومبرگ توضیح می‌دهد، بازیگران بین‌المللی زیادی از افزایش قیمت نفت متضرر خواهند شد [۱۰] .

ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل مدعی شد اوپک «دارد کشورهای دیگر جهان را تیغ می‌زند»

یکی دیگر از چالش‌های مهم پیش روی ترامپ، سرکشی کشورهایی مقابل تحریم‌های کاخ سفید است که رئیس‌جمهور آمریکا روی آن‌ها حساب ویژه باز کرده بود. شاید بتوان مهم‌ترینِ این کشورها را هند دانست. دهلی‌نو به عنوان دومین واردکننده بزرگ نفت ایران، اگرچه مدتی در گیرودار تبعیت یا مخالفت با تحریم‌های ضدایرانی آمریکا بود و گاهاً اعلام می‌کرد قصد دارد واردات نفت از ایران را کاهش بدهد، اما نهایتاً «دارمندرا پرادان» وزیر نفت این کشور از ثبت سفارش دو کمپانی هندی برای خرید دست‌کم ۹ میلیون بشکه نفت خام از ایران به‌رغم تهدیدها و تحریم‌های آمریکا خبر داد [۱۱] . البته مسئله به این‌جا هم ختم نمی‌شود، چراکه هند تصمیم دارد برای خرید نفت از ایران، از ارز محلی یا سیستم تبادل به جای دلار آمریکا استفاده کند [۱۲] ، که به نوبه خود گام دیگری در جهت تضعیف ارزش و جایگاه دلار در تجارت بین‌المللی به حساب می‌آید.

«دارمندرا پرادان» وزیر نفت هند می‌گوید کمپانی‌های نفتی کشورش بدون توجه به تحریم‌های آمریکا، به ایران سفارش نفت داده‌اند

در همین‌باره بخوانید:

سیاست‌های آمریکا درباره جمهوری اسلامی «رؤیای نشئگی» است

ایران می‌تواند از فناوری «بلاک‌چین» و «ارز دیجیتال» برای دور زدن تحریم‌های آمریکا استفاده کند

اتاق جنگ آمریکا علیه ایران کجاست و در رأس آن چه کسانی هستند؟

 

جهش صادرات نفت ایران از روی تحریم‌ها

با وجود آن‌چه که گفته شد، «الن والد» کارشناس ارشد حوزه بازار در مجله فوربس معتقد است که گزارش‌های رسانه‌هایی مانند رویترز و بلومبرگ درباره کاهش صادرات نفت ایران به هیچ عنوان صحت ندارد:

دولت ترامپ [به جای اعطای تخفیف به مشتریان ایران] باید نگران آن میزان از نفت ایران باشد که هنوز هم در بازار جهانی وجود دارد و بعد از اِعمال تحریم‌های [نفتی] ۴ نوامبر نیز هم‌چنان در بازار وجود خواهد داشت. بر خلاف گزارش‌های منتشره در منابع شناخته‌شده مبنی بر این‌که تحریم‌ها، صادرات نفت ایران را ۱/۵ میلیون بشکه در روز کاهش خواهد داد، و این‌که بزرگ‌ترین مشتریان نفت ایران (یعنی چین [۱۳] ، هند [۱۴] ، ترکیه [۱۵] ، امارات متحده عربی [۱۶] و ژاپن [۱۷] ) دارند واردات نفت از این کشور را کاهش می‌دهند یا به طور کامل متوقف می‌کنند، اطلاعات جدید درباره انتقال محموله‌های نفتی در ماه سپتامبر، تصویری هم‌چنان قوی را از صنعت نفت ایران ترسیم می‌کند.

اطلاعاتی درباره صادرات نفت ایران به چین در سال ۲۰۱۷  |[دانلود]|

فوربس سپس توضیح می‌دهد که اعطای تخفیف تحریمی به خریداران نفت ایران نه تنها مشکل دولت آمریکا را حل نمی‌کند، بلکه آن را دو چندان خواهد کرد. این مجله آمریکایی با اشاره به افزایش ۵۰ درصدی قیمت نفت برنت طی یک سال گذشته، تصمیم دولت ترامپ مبنی بر اعطای معافیت موقت از تحریم‌ها به بزرگ‌ترین خریداران نفت ایران را تصمیمی اشتباه ارزیابی می‌کند و می‌نویسد: «اگر سیاستمداران آمریکا اکنون اقدام به اعطای معافیت تحریمی کنند، مرتکب اشتباه شده‌اند، چراکه شواهد جدید نشان می‌دهد مقدار زیادی از نفت صادراتی ایران هم‌چنان به این کشورها می‌رسد و این اتفاق اغلب از راه‌های پنهانی رخ می‌دهد.»

«والد» نویسنده گزارش، در این‌باره با استناد به اطلاعات پایگاه اینترنتی «تانکر ترکرز [۱۸] » (وب‌سایتی که مدعی است انتقال محموله‌های نفتی از سراسر دنیا و به ویژه ایران را رصد می‌کند) توضیح می‌دهد:

بر اساس گزارش تانکر ترکرز، واقعیت این است که [نه تنها تهران با کاهش صادرات نفتش مواجه نشده، بلکه] حجم نفتی که ایران صادر کرده، از آن چیزی که [رسانه‌ها] ما را وادار به باور آن کرده‌اند، بسیار بیش‌تر بوده و این صادرات به مقصدهای بسیار بیش‌تری نیز انجام شده است. تانکر ترکرز سرویس آنلاینی است که بر نفت‌کش‌های سراسر جهان، معمولاً از طریق ماهواره، نظارت می‌کند و از سال ۲۰۱۵ به این سو، ذخیره‌سازی و صادرات نفت ایران را نیز دنبال کرده است. گزارش جدید این پایگاه [۱۹] که با استفاده از داده‌های «مارین‌ترافیک [۲۰] » [ارائه‌دهنده اطلاعات عبور و مرور دریایی] و «پلنت‌لبز [۲۱] » [ارائه‌دهنده خدمات تحلیل، تصاویر و رصد ماهواره‌ای] در تاریخ ۷ اکتبر منتشر شده، یکی از جامع‌ترین توصیفات درباره انتقال محموله‌های نفتی ایران است.

پتروشیمی آبادان در سال ۱۹۷۱؛ صنعت نفت ایران همواره یکی از مهم‌ترین اهداف تحریم‌های ناموفق آمریکا بوده است

نفت ایران مشکلی برای رسیدن به مقصد ندارد

فوربس در اثبات ادعای خود درباره روش پنهانی ایران برای صادرات نفت چند مثال هم ذکر می‌کند. این نشریه آمریکایی به عنوان نمونه، مورد هند را مثال می‌زند و می‌نویسد:

هند از آمریکا درخواست معافیت تحریمی کرده است تا پس از ضرب‌الاجل تحریم‌های ایران نیز بتواند به واردات نفت از این کشور ادامه دهد. اگرچه دهلی‌نو دلیل این درخواست را کاهش چشم‌گیر واردات نفتش از ایران ذکر می‌کند [۲۲] ، اما آمار و ارقام، داستان دیگری را روایت می‌کنند. گزارش تانکر ترکرز حاکی از آن است که واردات نفت هند از ایران طی ماه‌های آگوست و سپتامبر [نه تنها کاهش «چشم‌گیری» نداشته، بلکه] عملاً بدون تغییر بوده است. دهلی‌نو دومین مشتری بزرگ نفت ایران است و طبق گزارش تانکر ترکرز، هم در ماه آگوست و هم در ماه سپتامبر، ۱۴/۹۷ میلیون بشکه نفت از این کشور وارد کرده است. این عدد را باید با حجم واردات نفت هند از ایران طی ماه جولای یعنی ۱۷/۸۹ میلیون بشکه مقایسه کرد. به این ترتیب، صرف‌نظر از ادعاهای مقامات هندی، شواهد خبر از کاهش چشم‌گیر خرید نفت دهلی‌نو از تهران نمی‌دهد و بنابراین به نظر نمی‌رسد هندی‌ها مستحق دریافت معافیت باشند.

شواهد نشان می‌دهد صادرات نفت ایران، بر خلاف گزارش‌های رسانه‌ای، تحت تأثیر تهدید تحریم‌های آمریکا قرار نگرفته است

«والد» هشدار می‌دهد که اگر سیاستمداران آمریکایی واقعاً می‌خواهند نفت ایران را از بازار حذف کنند، باید مراقب راه‌های مخفیانه دیگری هم باشند که ایران می‌تواند به کمک آن‌ها نفت‌کش‌های مملو از نفتش را روانه مقصدهایشان کند و در عین حال، مبدأ آن‌ها را نیز مخفی نماید. وی در این‌باره هم به نفت‌کشی به نام «یوفوسان [۲۳] » اشاره می‌کند و آن را شاهد بر مدعای خود می‌گیرد:

یوفوسان مثال خوبی از تجارت مخفیانه نفت در دنیای امروز است. مشاهدات نشان می‌دهد این نفت‌کش ابتدا نفت و میعانات ایران را بار زده و سپس باقی‌مانده ظرفیت خود را با نفت کویت پر کرده و راهی ژاپن شده است. به این ترتیب به نظر می‌رسد که این نفت‌کش، حامل نفت کویت است، در حالی که در واقع، یوفوسان مقدار قابل‌توجهی نفت ایران را نیز با خود حمل می‌کند. اگرچه ژاپن واردات نفت خود از ایران را به طور قابل‌توجهی کاهش داده، اما توکیو طی ماه سپتامبر، ۱/۳۹ میلیون بشکه نفت و میعانات از ایران تحویل گرفته است. این در حالی است که جای این واقعیت در روایت رسانه‌های جریان اصلی خالی است [۲۴] .

تصویری که «فوربس» مدعی است «یوفوسان» را پیش یا پس از بار زدن محموله میعانات و نفت ایران نشان می‌دهد

فوربس در ادامه مدعی می‌شود:

مورد یوفوسان نشان می‌دهد که چه‌قدر راحت می‌توان ارسال محموله‌های نفتی به کشورهایی را مخفی کرد که به شکل عمومی توقف واردات نفت از ایران را اعلام کرده‌اند. این نفت‌کش‌ها در تلاش برای گم‌راه کردن ردیاب‌ها و مخفی کردن فعالیت‌ها و مقصدهای نهایی‌شان، ممکن است چندین بار در خلیج فارس توقف کنند و برخی از آن‌ها حتی فرستنده‌های خود را نیز خاموش می‌نمایند. کشورهای وابسته به نفت ایران، بعد از ضرب‌الاجل تحریم‌ها هم می‌توانند هم‌چنان به واردات نفت از این کشور ادامه بدهند و مجازات‌های سنگین آمریکا را نیز بی‌اثر کنند، و احتمالاً این کار را هم انجام خواهند داد، مگر این‌که سیاست‌گذاران آمریکایی فعالیت‌های نفت‌کش‌ها را به دقت تحت نظر و انتقال مخفیانه محموله‌های نفتی را جدی بگیرند. مشتریان نفت ایران [بدون هیچ شکی] به دنبال فریب دادن آمریکا خواهند بود، چون میزان پولی که این وسط وجود دارد آن‌قدر زیاد است که ارزش کنار گذاشتن «صداقت» [و یک‌رویی مقابل آمریکا] را دارد.

«یوفوسان» نفت‌کشی پانامایی است که فوربس ادعا می‌کند به ایران در دور زدن تحریم‌های آمریکا کمک کرده است

بازی باخت-باخت ترامپ

ادعاهای مجله فوربس درباره واردات نفت هند از ایران و انتقال محموله‌های نفتی ایران به روش‌هایی مانند روش یوفوسان، به سادگی قابل‌رد هستند، چراکه اطلاعاتی این اندازه بدیهی قطعاً بسیار بعید است که از چشم سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا مخفی مانده باشد و بنابراین اعطای معافیت به هند می‌تواند این ادعاها را باطل کند. در عین حال مطالبی که «والد» به آن‌ها اشاره می‌کند، حاوی نکات مهمی است که جای بررسی دقیق‌تر را دارند. اولین نکته این است که روش‌های مطرح‌شده در گزارش فوربس (صرف‌نظر از این‌که در حال حاضر واقعاً در دستورکار صادرات نفت ایران باشند یا نباشند) می‌توانند اساس طراحی روش‌های هوشمندانه‌تری قرار بگیرند که ایران می‌تواند به کمک آن‌ها تحریم‌های نفتی آمریکا را دور بزند. اگرچه رصد ماهواره‌ای بنادر ایران قطعاً کار را دشوار خواهد کرد، اما بدون شک راه‌های زیادی وجود دارد که می‌توان به کمک آن‌ها جریان صادرات نفت را هم‌چنان مستحکم نگه داشت.

توضیحات رهبری درباره شیوه مقابله با اتاق جنگ اقتصادی دولت آمریکا علیه ایران  |[دانلود]|

با توجه به این‌که چینی‌ها رسماً گفته‌اند قصد تبعیت از تحریم‌های ایران و کاهش واردات نفت از این کشور را ندارند [۲۵] ، و هندی‌ها هم نشان داده‌اند نمی‌خواهند (یا دست‌کم در کوتاه‌مدت نمی‌توانند) جایگزینی برای نفت ایران پیدا کنند، سیاست تحریم نفتی ایران عملاً یک سیاست شکست‌خورده است. آن‌چه منجر به این شکست می‌شود، ریسکی است که جایگزین کردن نفت ایران برای کشورهایی مانند چین و هند دربردارد. چین با حدود ۱/۴ و هند با حدود ۱/۳ میلیارد نفر جمعیت مجموعاً میزبان ۳۵/۷ درصد از جمعیت کل کره زمین هستند و نمی‌توانند درباره تأمین منبع حیاتی‌ای مانند نفت ریسک کنند. بنابراین در صورتی که ایران تضمین‌های کافی را به این دو کشور (و البته خریداران دیگر نفتش) بدهد، قطعاً راه‌هایی مانند استفاده از ارز محلی، گزینه مورد علاقه این کشورها خواهد بود و مشتریان نفت ایران حاضر نخواهند شد به قیمت به خطر افتادن اقتصاد و جان مردم‌شان با سیاست‌های یک‌جانبه‌گرایانه دولت ترامپ همراه شوند.

نکته دیگر، این‌که ترامپ اکنون در یک دوراهی باخت-باخت قرار گرفته است: از یک طرف، اگر مقابل دوستان خود مانند هند کوتاه نیاید و برای آن‌ها معافیت صادر نکند، متهم به خودخواهی، یک‌جانبه‌گرایی و بی‌توجهی به منافع متحدانش می‌شود و بنابراین بیش از پیش منزوی خواهد شد. ضمناً مقاومت کاخ سفید و سخت‌گیری در اِعمال تحریم‌های نفتی، تنش‌ها و قیمت نفت در بازار را افزایش خواهد داد و در این صورت، دنیا دولت آمریکا را تنها مقصر افزایش قیمت‌ها خواهد دانست. و آن‌چه شاید از همه این‌ها بدتر است، این‌که آمریکایی‌ها می‌دانند حتی در صورت سخت‌گیری در اجرای تحریم‌ها هم ایران به صادرات نفت خود از راه‌های خلاقانه ادامه خواهد داد.

جنگ تجاری آمریکا و چین فرصت‌های زیادی را برای دور زدن تحریم‌ها در اختیار ایران گذاشته است

از طرف دیگر، اگر واشینگتن کوتاه بیاید و به اعطای معافیت تحریمی به مشتریان بزرگ نفت ایران مانند هند رضایت بدهد، اگرچه قیمت‌های نفت ممکن است کاهش پیدا کند، اما به این ترتیب ایران علاوه بر نفتی که به‌رغم تحریم‌ها صادر می‌کرد، اکنون از مزایای هرچند موقت معافیت هم بهره‌مند خواهد شد و صادرات نفتش عملاً تغییر محسوسی پیدا نخواهد کرد. این یعنی دولت ترامپ خودش عملاً سیاست ضدایرانی‌اش را خنثی کرده است. به علاوه، حتی اگر معافیت‌های تحریمی آمریکا به تدریج پایان یابد و مشتریان ایران بگویند واردات نفت از این کشور را متوقف کرده‌اند، باز هم همیشه حجمی از نفت ایران که با دور زدن تحریم‌ها صادر می‌شود، سر جای خود باقی خواهد ماند. بنابراین به شرط مدیریت درست وضعیت، این امکان وجود دارد که با افزایش صادرات نفت به چین (که اخیراً واردات نفت خود از آمریکا را به طور کامل متوقف کرد [۲۶] ) و هدایت هند در جهت ادامه همکاری‌ها، حتی یک قطره از صادرات نفت ایران نیز بر اثر تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا کاهش پیدا نکند. در این صورت است که صحبت‌های حسن روحانی مبنی بر این‌که «پس از ۱۳ آبان [و اِعمال تحریم‌های نفتی] هیچ اتفاق جدیدی نخواهد افتاد» محقق خواهد شد.

چین واردات نفت از آمریکا را به طور کامل متوقف کرده و ایران باید این فرصت طلایی را برای افزایش صادرات به چین غنیمت بشمارد

در همین‌باره بخوانید:

به جای نفت ایران، فروش نفت آمریکا به چین است که به صفر می‌رسد

هیاهوی ترامپ برای هیچ؛ چرا «شدیدترین تحریم‌های تاریخ» علیه ایران بی‌فایده خواهد بود؟

بازی برد-برد ایران؛ آیا برجام چوب جادوی روحانی می‌شود؟

مجله فوربس آمریکا گزارش خود را با توصیف بازی برد-برد ایران در موضوع تحریم‌های نفتی واشینگتن، این‌گونه ادامه می‌دهد:

اطلاعات مربوط به انتقال محموله‌های نفتی به شکلی غیرقابل‌انکار نشان می‌دهد که صادرات نفت ایران به هیچ عنوان آن اندازه‌ای کاهش پیدا نکرده است که روایت رسانه‌ها نشان می‌دهد. ایران طی ماه سپتامبر دست‌کم ۲ میلیون بشکه در روز نفت صادر کرده است که در مقایسه با صادرات نفت این کشور در ماه آگوست، حتی افزایش هم داشته است. [به لطف گزارش‌های رسانه‌ای] کارشناسان حوزه نفت و دولت ترامپ به این باور رسیده‌اند که [خودداری کشورها از خرید نفت ایران به خاطر] تهدید تحریم‌های جدید علیه تهران، آن‌قدر نفت موجود در بازار را کاهش داده است که قیمت‌های نفت ممکن است در سال جاری تا ۱۰۰ دلار هم پرواز کند [۲۷] . این در حالی است که داده‌های واقعی درباره صادرات نفت ایران، این نظریه را نقض می‌کند. نکته شگفت‌آور، این‌که ایران از دو جهت از این نظریه سود می‌برد: این کشور، هم از این روایت برای دور زدن تحریم‌ها استفاده می‌کند و هم با افزایش قیمت‌های نفت، درآمد بیش‌تری به جیب می‌زند.

فروش نفت ایران از ابتدای انقلاب تا سال ۲۰۱۸ (بر حسب میلیون بشکه در روز)

«والد» گزارش خود را با نهیبی دیگر به دولت ترامپ به پایان می‌برد:

فریب‌کاری [کشورها برای دور زدن تحریم‌های ایران] پیشاپیش دارد انجام می‌شود، در حالی که تحریم‌ها هنوز حتی آغاز هم نشده‌اند. حجم و مقصدهای تجارت نفتی ایران پیشاپیش دارد مخفی می‌شود. دولت آمریکا [در مقابل این وضعیت] باید به جای اعطای معافیت رسمی، این موضوع را بپذیرد که نخواهد توانست تمام این تجارت مخفی را متوقف نماید. ترامپ به جای دادن تخفیف، باید دقیق بررسی نماید که چه‌قدر می‌تواند و اراده دارد تا تجارت پنهانی نفت ایران را سرکوب کند. علاوه بر این، بازار نیز هم‌زمان با حرکت شتابانش به سوی نفت ۱۰۰ دلاری، باید بیش‌تر مراقب این حمل‌ونقل مخفیانه نفت باشد.

در انتهای این گزارش باید بار دیگر خاطرنشان کرد که پیش از آن‌که هند اعلام کند تهدیدها و تحریم‌های آمریکا را نادیده خواهد گرفت و به واردات نفت از ایران ادامه خواهد داد، بسیاری از کارشناسان آمریکایی (علاوه بر «آلکساندر نوواک» وزیر انرژی روسیه [۲۸] ) می‌گفتند چین با افزایش واردات نفت از ایران، می‌تواند کاهش صادرات نفت ایران بر اثر تحریم‌ها را جبران کند. اکنون علاوه بر قطع واردات نفت چین از آمریکا [۲۹] که فرصت طلایی ایران برای افزایش حجم صادرات نفت به این کشور است، هند نیز به گزینه دیگر ایران برای خنثی کردن تحریم‌های آمریکا تبدیل شده است. از سوی دیگر، زمزمه‌های معرفی بسته‌ای توسط کشورهای اروپایی برای دور زدن تحریم‌های آمریکا، از جمله با استفاده از سیستم تبادل بانکی بین‌المللی مستقل از سوئیفت، تا پیش از ضرب‌الاجل تحریم‌های نفتی به گوش می‌رسد. بنابراین به نظر می‌آید تحریم‌های آمریکا از همین الآن عملاً شکست خورده‌اند.

بیانیه مشترک ظریف و موگرینی درباره تسهیل فروش نفت و انجام تراکنش‌های مالی با ایران  |[دانلود]|

اکنون باید منتظر ماند و دید دولت ایران چگونه با این موج پوچ تحریم‌های جدید مقابله خواهد کرد. قطعاً علاوه بر اثر اقتصادی تحریم‌ها، تأثیرات روانی آن‌ها را نیز باید مدیریت کرد تا کشور بتواند از این موج تحریم هم به سلامت عبور کند. «مهدی خلجی» کارشناس مسائل ایران در اندیشکده «مؤسسه واشینگتن» در گزارشی مدعی می‌شود «توافق هسته‌ای، چوب جادویی برای روحانی نبود [۳۰] »، اما باید صبر کرد و دید آیا رئیس‌جمهور می‌تواند برجام را به چوبی جادویی برای متحد کردن جهان علیه آمریکا و خنثی کردن تحریم‌های یک‌جانبه کاخ سفید تبدیل کند یا خیر؛ اتفاقی که اصلاً دور از دست‌رس نیست.

 


[۱] Tehran Rebukes Claims Riyadh Can Replace Iranian Oil as 'Nonsense' Link

[۲] Oil Surges to Multiyear Highs Link

[۳] Here's How Iran Hides Its Secret Oil Trade Link

[۴] Oil's shaky rise toward $100 Link

[۵] US crude dips 7 cents, settling at $75.23, near 4-year high as Iran sanctions loom Link

[۶] Reignited Rally Sets Off Talk of $100 Oil Link

[۷] U.S. actively considering waivers on Iran oil sanctions Link

[۸] Trump tells UN General Assembly OPEC is 'ripping off' the world Link

[۹] Local gas prices creeping toward $4 a gallon Link

[۱۰] What Oil at $100 a Barrel Would Mean for the Global Economy Link

[۱۱] India to continue buying Iranian crude despite US sanctions threat Link

[۱۲] India Mulls Ditching Dollar in Oil Trade With Russia, Iran, Venezuela – Reports Link

[۱۳] China's Sinopec halves Iran oil loadings under U.S. pressure: sources Link

[۱۴] Exclusive: India's Iran oil purchases to fade ahead of U.S. sanctions Link

[۱۵] Turkey's Tupras reduces Iranian crude purchases as U.S. sanctions loom Link

[۱۶] Iran Oil Buyer and Rival, U.A.E., May Be Cracking Down on Trade Link

[۱۷] Japan to halt Iran oil imports under U.S. pressure, after failing to win waiver: reports Link

[۱۸] TankerTrackers Link

[۱۹] Iran, September 2018 With Oil Production Calculation Link

[۲۰] MarineTraffic Link

[۲۱] PlanetLabs Link

[۲۲] India wants U.S. sanctions waiver after cutting Iran oil imports: officials Link

[۲۳] Yufusan Link

[۲۴] India Is Cutting Imports of Iranian Oil to Zero in November Link

[۲۵] China Rejects U.S. Request to Cut Iran Oil Imports Link

[۲۶] Trade War ‘Totally Stopped’ U.S. Crude Oil Shipments To China Link

[۲۷] Traders Bet on Return of $100 Oil Link

[۲۸] Chinese Increase in Iran Oil Imports Could Offset Impact of US Sanctions – Novak Link

[۲۹] U.S. crude oil shipments to China 'totally stopped' amid trade war: shipping executive Link

[۳۰] Nuclear Deal Was Not a Magic Wand for Rouhani—Iran in New Crisis Link

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 50
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 22
  • IR ۰۰:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
    13 56
    عکس ماهواره ای ایران مثل قبرستان میمونه
    • IR ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      27 2
      نه انتظار داری برات مثل سواحل مدیترانه سرسبز و پر از کشتی تفریحی باشه؟ برو شکایت کن از خدا چرا ایران در یک منطقه گرم و خشک قرار گرفته که ملت ترجیح میدن در سواحل معتدل مدیترانه ای سیر کنند تا سواحل گرم ایران. اینجا اگر لم یزرع به نظر میرسه ولی عوضش ثروتش در دلش نهفته است.
    • IR ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      19 2
      خوشم مياد در حدي كشورمونو ريز بررسي ميكنن كه پزشك زير ميكروسكوب ويروس رو بررسي نميكنه داداش بيكاريد يه خورده با اسرائيل عربستان و ...ريز به ريز بررسي كنيد بيشعورا
    • امیر IR ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      4 6
      مطلب خوبی بید دوستان تندروی من. سپاس
    • IR ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      15 1
      سواحل ایران سواحل شنی هست. بعدشم جنوب ایران در گرمترین قسمت کره زمین یعنی مدار راس السرطان هست. بزرگترین و گرمترین کویر ها و صحرا ها در این مدار قرار دارند. از طرفی هم قرار نیست اطراف یک اسکله ی نفتی گل و بلبل بکارند.
  • IR ۰۰:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
    23 2
    اگر چند پالایشگاه بزرگ بنزین در ایران ساخته میشد راحت میشد از طریق چند میلیون بیکار قاچاق چی که در ایران و کشورهای همسایه فراوان هستن با دادن نفری یک بشکه و کل کاهش صادرات نفت رو جبران کرد تازه یکو نیم میلیون بشکه در مقابل حداقل ده میلیون بیکار و نفری یک بشکه رقمی نیست
  • طوفان قاطعیت 2 GB ۰۰:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
    10 83
    تفنگداران ویژه نیروی دریایی ایالات متحده امریکا باید فورا به منطقه اعزام شوند و تمام کشتی های عبوری از تنگه هرمز را تفتیش کنند و در صورت مشاهده نفت ایران سریعا به ناوگان پنجم نیروی دریایی امریکا جهت غرق کردن کامل آن کشتی اطلاع دهند . امریکا باید یه حمله جزئی علیه ایران " ترجیحا سکو های نفتی " ترتیب بده که حساب کار دست ایرانی ها بیاد و فورا به پای میز مذاکره بیایند .
    • FR ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      43 1
      اطاعت امر والا حضرت . امری دیگه ای باشه.جنون گاوی گرفتی؟
    • GB ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      29 1
      آلبانی هوا چطوره؟
    • IR ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      25 1
      بابا طوفان قاطعیت خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
    • IR ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      27 1
      چه غلطا !!!! خخخخ هوس کردین ناوهاتون تو خلیج فارس و تنگه هرمز بازداشت و غرق بشن ؟؟؟؟ و هیمنه رسانه ای تون از ابرقدرتی فرو بریزه ؟؟؟ و هم زمان تنگه هرمز و باب المندب بسته بشه ؟؟؟؟ و پالایشگاه ها و چاه های نفت عربستان نوکر حلقه بگوشتان به آتش کشیده بشه ؟؟؟؟؟؟ برو بخواب رویاهات رو در خواب چون شتر ببین !!!!!!!!! خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
    • IR ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      11 1
      بدبخت فکر نکردی ایران تو چند دقیقه تنگه هرمز رو ببنده و نذاره هیچ ترددی اعم از نفتکش و یا باری نشه عربها که لرزشون میکنه دنیا هم 30%نفتش رو از دست میده اون وقت تو باید بنزین رو لیتری 10 دلار بریزی تو ماشین من که به حماقتت پی بردم حرف نزنی نمیگن لال هستی.....
    • آوين IR ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      11 1
      زياد فيلم هاليوودي نگاه نكن بهت فشار مياره
    • IR ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      7 1
      زاااااااااارت
    • سعید IR ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      7 1
      جواب این اسگلو چرا میدید؟
    • IR ۱۶:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      4 1
      ماذا فازا؟ فیلم زیاد میبینی؟ معمولا یعنی همیشه در فیلم های هالیوودی نیروهای ایالات متحده آمریکا در هر عملیاتی پیروز میشوند. اگر شب ها تو آلبانی از این فیلم ها نگاه میکنید ، فراموش نکن اونی که دیدی فیلم است. واقعیت اینه که اینجا سربازان ایالات متحده آمریکا را رو زانو مینشانند ، اشک شان درمیاد ، سر زنهاشون هم چفیه میکنیم.
    • IR ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      1 0
      توگور خودتو کندی تفنگدار
    • IR ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      1 0
      تو غلط خوردی تفنگدار
    • IR ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      2 0
      با ایرانی جماعت کسی جرات روبرویی ندارد
  • طوفان صحرا GB ۰۰:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
    3 40
    الان روسیه هم پشت شما رو با افزایش صادرات نفت خالی کرده ! یعنی نه غرب رو دارید و نه شرق ! از اینجا مونده و از اونجا رونده ! عاقلانه ترین کار این است که تسلیم شده و رئیس جمهورتان را برای یک عکس دو نفره و صرف نوشیدنی در برج ترامپ به نیویورک بفرستید . در غیر اینصورت باید شاهد ایجاد کشوری جدید در منطقه تحت عنوان ایرانستان باشید .
    • IR ۱۰:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      22 1
      شما دوتا طوفان چی می زنید اینقدر سرخوش هستین ؟؟؟؟؟؟ اینقدر از این موادا نزنید دیگه لامصب !!!! خخخخخخخخخخ
    • IR ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      5 1
      روسیه از ایران نفت میخره میفروشه
    • IR ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      10 1
      اگه ایران جنس های خوب رو توقیف نکنه و اجازه بده از ایران صادر بشه .این بنده خدا ها هم دچار هذیان گویی نمیشن.
  • IR ۰۱:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
    10 0
    وقتی کشوری انرژی و نفت داره یعنی قدرت و ابزار فشاری داره که می تونه علیه دشمنانش بکار ببره و به دوستانش کمک کنه یعنی برگ برنده اما وضعیت فعلی کشور ما بجای برگ برنده ، چماق بر سر و نقطه ضعف نشان می دهد همین جملات نشان می دهد چقدر افتضاح کار کردیم اینکه اقتصادمون نفتیه و دور می زنیم ابدا جای افتخار نداره افتخار این بود که روی ترانزیت ، توریسم ، صنعت و تولید و خدمات صادراتی ، صنایع تبدیلی بسته بندی ، احداث شهرک های مدرن و پرمحصول کشاورزی دامداری کنار سواحل و ... کار می کردیم که امروز ما اعلام می کردیم اگر آمریکا تحریم های مثلا هواپیمایی دارویی و فلان و بمان علیه ایران را لغو نکند ایران شیرهای نفتش را کامل می بندد تا قیمت نفت بالای 150 دلار در هر بشکه برود بعد می دیدیم که چگونه اهرم قدرتمان معادلات را عوض می کرد اینا قابل افتخار می شد 2 دهه کلی شعارهای قشنگ و شیک اقتصاد غیرنفتی داده شده مسئولان کم کم شروع کنند اگر 20سال زمان سوزی کافیه به نظرشون والا که بریم برا افق 1508 !!!!
  • US ۰۲:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
    6 10
    یادم میاد زمانی که تحریم های نفتی زمان اوباما شروع شده بود به ناگاهدقیمت نفت افزایش پیدا کرد. کارشناسان ایرانی هورا میکشیدند که کاهش صادرات با افزایش قیمت نفت جبران شده. به سه ماه نکشید که روند کاهشی شروع شد و یکسال بعد , به مرز 40 دلار رسید.
    • IR ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      9 6
      حداقل 2 سال قیمت نفت بعد تحریم ایران حسابی بالا رفت اما بعد از اینکه ایران حاضر شد در برجام باج بده و بخصوص سفیر سعودی در مذاکرات لوزان حاضر شد و ایران از مذاکرات خارج شد سعودی ها برای نبیه ایران حاضر شد ضرر 150 میلیارد دلاری کاهش درآمدهای نفتی رو به جان بخرن و چند میلیون بشکه از ذخایر استراتژیک نفتی خودشون رو زیر قیمت بفروشن تا قیمت نفت به شدت بیفته همان سال هم سیاه ترین سال اقتصادی عربستان بود و بدترین کسری بودجه تاریخ رو پیدا کرد و مجبور شد حقوق کارمندان رو 20 درصد کاهش بده که برای اولین بار در تاریخ عربستان بود البته یک واقعیت رو نمیشه نگفت و اون این هست که غرب و امریکا و کانادا با شیل اول و گاز اویل در ده تا بیست سال آینده به دشمن اول کشورهای نفتی خاورمیانه تبدیل میشه و این کشورهای نفتی باید یک خاک غیر نفتی بر سر بریزن!!..
    • IR ۱۶:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      0 2
      داستانش فرق داره چون اون دولت منفعل ایران الان دیگه سر کار نیست
  • حسین PL ۰۲:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
    13 4
    اناق جنگ اقتصادی آمریکا ظاهرا به مجلس شورای اسلامی منتقل شده با تصویب FATF , CFT مجلس ابزار مورد نیاز آمریکا را تامین کرد برای نظارت بر تبادلات مالی ما و واردات صادرات و گلوگاهای اقتصادی. علی برکت الله!
  • IR ۰۶:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
    10 2
    تنگه هرمز را ببندیم کار عربها و غربیها تمام است
    • فقط وطن IR ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      4 4
      یادم سال 67 هم قراربود اینکارو بکنیم ولی دیدیم با دنیا طرف هستیم سریع با حالت زار عقب نشینی کردیم دوست عزیز انقدر از اول انقلاب تا حالا بخاطر عدم رعایت مناسبت های جهانی دشمن تراشی کردیم که درصورت بستن تنگه یک روز هم توان بسته نگهداشتنش نداریم ومثل رییس جمهور باید بیای جلو دوربین وبا مسخره بازی بگی حالا ما یه حرفی زدیم چرا شما سخت میگیرید
  • IR ۰۶:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
    10 0
    همش به مدیریت درست بستگی داره، چیزی که بعیده!
  • دکترای حقوق IR ۰۷:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
    9 2
    متاسفانه با قبول FATF ایران و دولت های بعدی اون خود به خود مجبور به اجرای تحریم ها از داخل و عدم دور زدن تحریم ها میشن چون ایجاد تعهد می کنن درست هست در ظاهر دولت روحانی مثل برجام عنوان می کنه مثل برجام بندT برجام که بازرسی از سایت های نظامی هست رو اجرا نمی کنه ولی متاسفانه چون این تعهد رو قبول کرده در نهایت مجبور شده به اروپایها و..وعده به اجرای اون رو بده برای حفظ برجام متاسفانه اخباری رسیده که اخیرا حتی قبول معاهده MTCR رو هم اروپایها به دولت ایران برای امضا کردن ارسال کردن و آقایون بعد از پایان قبول کردن اف ای تی اف در مجلس و دولت برنامه قبول MTCR رو دارن که بخصوص تبصره ها و نسخه جدید آن به معنی پایان ساخت و تست موشک های بالستیک میانبرد دوربرد و قاره پیما برای ایرانه بخصوص که اروپایها با همکاری اسراییل و امریکا به سازمان ملل اعلام کردن تمامی موشک های بالستیک ایران بالای 900 کیلومتر از جمله خرمشهر قدر عماد سجیل و... از نوع Category I هستن قابلیت حمل کلاهک اتمی 500 کیلویی رو به صورت بلقوه دارند و حتی ساخت راکت های غیر نظامی باری فضایی رو هم عملا مجبور به جدا کردن صنایع ساخت موتور و سوخت راکت از بخش نظامی و وزارت دفاع و بردن اون به بخش سیویل غیر نظامی می کنه در جایی که تحت بازرسی های دوره ای ماهیانه قرار بگیره و دوربین و سنسورها در اون نصب بشه و بخصوص بازرسی از تاسیسات چرخه سوخت موشکی این پرتابه ها تا مورد بازرسی و راستی آزمایی قرار گیرد رو می کنه از سوی دیگر در این تاسیسات باید مقدار معینی از سوخت برای تعداد محدودی از موشک‌ها نگهداری و تولید شود طبق این قوانین جدیدی تری که امریکا برای برنامه فضایی ژاپن و کره جنوبی و برزیل پیچیونده قطعات مورد نیاز برای صنعت فضایی و موشک‌های ماهواره‌بر طبق قاعده just-in-time بوده و تولید و تحویل واحدهای مورد نیاز، در زمان مورد نیاز و به مقادیر مورد نیاز خواهد بود. یعنی قطعه و تجهیزاتی اضافی تولید نخواهد شد. تحت بازرسی‌ها و زیر نظر مستقیم بازرسان امریکایی و اروپایی و غربی قطعات موشک ماهواره بر باید در موشک‌های مشخصی نصب شوند و برای اجرای این فرایند باید تضمین داده شود همینطور در سایت پرتاب ماهواره بر هم باید این بازرسان حضور داشته باشن بعلاوه حضور چندین سامانه نظارتی
  • دکترای حقوق IR ۰۷:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
    3 0
    دنبال همراه کردن روسها هم علیه برنامه موشکی ایران هستن از طریق باج INF پوتین در پارلمان روسیه گفته بود: «ایالات متحده در حال ایجاد یک سامانه دفاع موشکی جهانی است تا با تسلیحات استراتژیک و اتمی مقابله کند.آمریکایی‌ها چنین وعده می دهند که با یک توافق موشکی با ایران سامانه‌های موشکی "روش تطبیق مرحله‌ای" مستقرشده در دوسلو رومانی و رودزیکو لهستان را بر می چینند. این امر نشان می دهد که در واقع این سامانه ها، نقش اهرم فشاری برای امریکا را بازی می کنند تا با استفاده از آن بتوان، روسیه را قانع کرد که به ایران فشار بیاورد تا به توافق موشکی تن دهد. روسیه به دلیل استقرار این سامانه‌ها در رومانی و لهستان اعتراضات جدی نموده و حتی معاهده میان‌برد تسلیحات هسته‌ای (INF) را نقض کرده است. هر چند خود روس‌ها مدعی‌اند طرف آمریکایی این معاهده را نقض می‌کند. ولی با برچیده شدن سامانه‌های دفاع موشکی در رومانی و لهستان، آمریکایی‌ها انتظار دارند اختلاف‌ها بر سر معاهده (INF) نیز پایان یابد. با اجرای (INF) آمریکا بسیاری از نیروهای هسته‌ای روسیه را مهار خواهد کرد. از سوی دیگر، آمریکا می‌خواهد با یک توافق برای موشک‌های بلندبرد با ایران، خیال اروپایی‌ها را راحت کند و از سوی دیگر، تعداد قابل‌توجهی از سامانه‌های تاد را در کشورهای خاورمیانه مستقر خواهد کرد تا به اسرائیل و عربستان تضمین دهد موشک‌های کوتاه‌برد ایران تهدیدی برای آنها نخواهد بود.در زمان جورج بوش، راهبرد موشکی امریکا مبتنی بر دفاع از اروپایی‌ها در مقابل موشک‌های ایران بود. ولی با روی کار آمدن اوباما، در 2009 راهبرد موشکی بوش متحول شد و برنامه موشکی ایالات متحده متمرکز بر دفاع از سرزمین آمریکا در مرحله اول قرار گرفت. برای همین بود دولت اوباما "روش تطبیق مرحله‌ای" برای دفاع از اروپا در مقابل موشک‌های ایرانی را کلید زد. ولی سامانه‌های مذکور توانایی دفاع از پایگاه‌هایی آمریکایی در منطقه و اروپا در مقابل موشک‌های ایرانی را ندارند
  • دکترای حقوق IR ۰۷:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
    3 1
    فرقی نمی‌کند کدام دولت در راس ایالات متحده باشد، آنها چندین بار گفته‌اند سامانه‌های دفاع موشکی در لهستان و رومانی برای مقابله با تهدیدات موشکی ایران است. رابرت گیتس،وزیر دفاع ساق آمریکا، می‌گوید وی و کوندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا در دولت بوش، "به پوتین گفته بودند درصورتی که برنامه موشکی ایران از کار افتد، ما دیگر نیازی به سامانه‌های دفاع موشکی در اروپا نخواهیم داشت." این پیشنهاد امروز نیز به روسیه داده شده است. آنها می‌خواهند روسیه را تحت فشار گذارند تا ایران را متقاعد کند دست از برنامه موشکی‌اش بردارد. اوباما نیز در 2009 اظهار داشت: «من صراحتا گفته‌ام که این سامانه‌ها مشخصا برای پیشگیری از حمله ایران است...اگر تهدید اتمی و برنامه موشکی ایران برطرف شود، دیگر دلیلی برای ادامه حیات سامانه های دفاع موشکی در اروپا وجود نخواهد داشت.».دولت ترامپ نیز نسبت به توافقات کنترل تسلیحات با روسیه چراغ سبز نشان داده است. این توافقات می‌تواند با برچیدن سامانه‌های موشکی در رومانی و لهستان برای تحت فشار گذاشتن ایران از جانب روسیه باشد، تا اجرای دوباره معاهده INF و تمدید معاهده استارت جدید را در برگیرد.
  • IR ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
    2 2
    خب خوشبختانه به مطلبی اشاره کردید که بسیار جای نگرانی داره! اونم اینکه تمام کشتی ها از طریق ماهواره رصد میشه و اگه آمریکا واقعا بخواد جلوی فروش نفت رو بگیره، کار ساده ای براش خواهد بود. البته اگر بخواد بگیره که ....
    • IR ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      1 3
      کره شمالی زمانی تسلیم شد که امریکایها با همکاری کره جنوبی و ژاپن اقدام به ضبط کشتی های نفتی و باری این کشور کردن هدف اصلی امریکایها در نهایت برای تحریم ها حمله به کشتی های باری و تجاری ایران هست اون موقع اگر ایران مثل کره شمالی عمل کنه و واکنش نشون نده کارش تمام هست مگر اینکه مثل زمان جنگ و زمان احمدی نژاد اقدام به پاسخ متقابل کنن و حتی شناورهای امریکایی رو ضبط کنن
    • GB ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      3 2
      که نمیتونه چنین غلطی بکنه.
  • IR ۰۸:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
    7 1
    خدایا دشمنان ایران اسلامی را به خاک ذلت بنشان
  • احمد IR ۰۸:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
    5 0
    تحلیل بسیار جامعی بود تشکر
  • IR ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
    6 1
    صدرصد اینا به شرکاشقول میدن یه سال تحریم کنید بعد با تهران به توافق می رسیم ما باید جوری رفتار کنمی که مذاکره ای در کار نیست تا شرکا همچین غلطی نکنن
  • IR ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
    3 1
    چطوری فروش نفت یه قطره هم کم نمی شه در حالی که میگن همین الان هم کلی افت کرده؟!
  • LB ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
    5 1
    عجیبه که کشورها یکی پس از دیگری دارند از خرید نفت ایران انصراف میدن بعد مسئولین ما میگن فروش کم نشده! به کی میفروشین خداییش؟
  • ایمان IR ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
    0 0
    ممنون مشرق واقعا زحمت کشیدی
  • IR ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
    0 0
    بابک رو بیارید بیرون کارتون راه بیوفته
  • IR ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
    1 1
    مشرق چقدر ساده ای مشتری های ایران معافیت نخواهند گرفت بلکه با چراغ سبز آمریکا به صورت مخفی از ایران نفت می خرند در این وسط دلال های آمریکایی نیز از شما نفت می خرند و این وسط حق دلالی آمریکایی بخوبی دریافت می شه حتی اگر 2 میلیون بشکه هم نفت فروخته بشه بجاش کالا داده می شه ان هم کالایی که مشتری به ما تحمیل می کنه و یا اگر هم کالا بخواهمیم می گن این کالا را هم باید با این کالا برداری در مورد مشکلات بانکی از مقاله های خراجی یا داخلی و یا از کارشناسان خودتان مطلبی ذکر نکردی هر بانک خارجی به میزان دو برابر مبلغ جریمه ای که بابت ریسک مبالات بانکی با ایران دارد از ایران در حسابها نگه می داره این بانکها با ایران مبادله می کنند با چراغ سبز آمریکا و در پایان با با یک تبانی خیلی قشنگ با آمریکا بانک مورد نظر را به عنوان عامل دور زدن تحریمها جریمه می کنند از قبل بانکها دو برابر مبلغ جریمه از ایران در حسابها نگه داشتند 50 دردص به آمریکا می رسد و 50 دردص به بانک مورد نظر مشرق جان این وسط مشتری ها از تحریمهای آمریکا یک لفت و لیس حسابی می کنند فکر نکن که هند و چین و کره و ژاپن مخالف تحریمها هستند نه خیر برادر عزیز از تحریمها به این شکل منفعت می برند با مفت خریدن نفت ایرانیا همون گرفتن تخفیفهای بالا از ایران با دادن کالالهای ته انباری تحمیلی به ایران به جای دادن ارز و در تبادلات بانکی هم ذکر کردم جریمه ها با یک تبانی با آمریکا 50 -50 هم بانک مد نظر و هم طرف آمریکا دریافت می کنه چون این از قبل بانکها به میزان دو برابر مبلغ جریمه احتمالی از ایران در حسابها ذخیره می کنند تازه این وسط دلالهای نفتی آمریکایی و یا وابسته به ایالات متحده نیز این وسط نفت ایران را خواهند خرید می بینی مشرق جان ایالات متحده اگر هم بخواهد کشوری را تحریم کنه جوری تحریم می کند نه نه تنها از لحاظ اقتصادی ضرر نکنه بلکه نفعی هم می برد از لحاظ سیاسی هم همین طور.
    • IR ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      1 0
      خیلی عالی گفتی حیف که مشرق، هیچ وقت اعلام نمی کنه تو این چند سال، چقدر بابت کارمزد، از دارایی های ملی، از فروش کالاهای صادراتی، اعم از نفت و پتروشیمی و ... برای انجام تراکنش ها به جیب صرافان ناشناس و شناس خارج نشین سرازیر شد.
    • کارمند سابق شرکت نفت IR ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      1 1
      رومان عاشقانه ی قشنگی تعریف کردی! فکر کنم حداثر ده دقیقه وقت گزاشتی! محض اطلاع شما از بعد برجام اصلا تحریم های بانکی لغو نشد و ایران معاملات رو از طریق همان گونی و صرافی ها و معامله در مکان و نقدی انجام میده هیچ تراکنش بانکی خارج از کشور هم صورت نمیگیره گونی ها هم با ...وارد کشور میشه.....یه موضوع مهمتر نفت ایران نفت سنگینی هست که هر بشکه اون تقریبا به اندازه 1.5 بشکه نفت سعودی و کشورهای عربی و دو برابر نفت شنی امریکا بنزین میده و اصولا پالایشگاه های رسمی و غیر رسمی دنیا برای خرید نفت ایران اشتهایی وحشتناک بالایی دارن حتی دوستان نفت کش خر!
  • شادی IR ۱۳:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
    1 1
    عملا مشرق داره میگه برجام چیز خوبیه و سیاست خارجیه دولت روحانی هم موفق بوده و آمریکا شکست خورده...این درحالیه که قبلا مدعی بودند برجام هیچ دستاوردی نداره..بازم خوبه که مشرق از سیاه نمایی مطلق دست به واقع گویی زده و بیشتر به یک رسانه تبدیل شده. به هر حال من به عنوان یک ایرانی هم به کشورم بیشتر علاقه مند شدم و هم اعتمادم به مجمعه نظام بیشتر شد و این به خاطر مقاله اخیر مشرقه..میشه به کشور کمک کرد با بیان حقایق به دور از سیاه نمایی.
    • مشرقی IR ۱۴:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
      0 0
      برجام تا قبل از آمدن ترامپ بد بود چون عملا امریکا بخش های زیادی از اون رو بخصوص در بخش بانکی و سرمایه گزاری اجرا نمی کرد و برای اروپایها هم شده بود فقط یک بازار مصرف 400 میلیون نفری در ایران و کشورهای همسایه و ایران فقط با بانک های کوچیک کار می کرد اما در زمان ترامپ خوب هست به شرطی که ایران تسلیم ترامپ نشه و برای چیزی که قبلا امتیاز داده دوباره امتیاز نده آنهم بدون گرفتن امتیاز جدید و صرفا برای لغو تحریم های مثلآ لغو شده قبلی! که بیشتر شبیه یک طنز تاریخی خواهد بود و در کتب تاریخ ثبت خواهد شد و این بازی رو امریکایها یاد میگیرن که می تونن با هر دولتی ادامه بدن
  • طاها IR ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
    2 0
    طوفان قاطعیت 2 بخواب بابا فیلم زیادمیبینی نه؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس