پتروشیمی

برخی شرکت های پتروشیمی نرخ خوراک خود را با ارز 3800 تومانی از دولت می گیرند و ارز بدست آمده از صادرات را با نرخ 8 هزار تومان به بازار ثانویه می فروشند.

به گزارش مشرق، حمیدرضا قریشی پژوهشگر اقتصادی در برنامه پایش شب گذشته در مورد رانت پتروشیمی های خوراک دولتی گفت: در حال حاضر تعدادی از پتروشیمی ها خوراک خود را دولتی دریافت می کنند. مجموع این پتروشیمی ها حدود 20 شرکت هستند که پتروشیمی مروارید، بوعلی ، فن آوران ، بندرامام و زاگرس از مهمترین این شرکت ها هستندکه خوراک خود را به صورت مستقیم یا غیر مستقیم و با ارز 3800 تومانی از دولت دریافت می کنند.

بیشتر بخوانید:

۴ مسیر رفع تعهد ارزی

این پژوهشگر اقتصادی گفت : اکنون این شرکت ها خوراک خود را با نرخ 3800 تومانی دریافت می کنند و محصول آنها به دو طریق عرضه در داخل و صادرات به فروش می رسد. این پتروشیمی ها ارز بدست آمده از صادرات محصولات خود را در بازار ثانویه به نرخ ارز حدود 8 هزار تومانی می فروشند.

وی افزود: پس در نتیجه این شرکت ها نرخ خوراک خود را با ارز 3800 تومانی از دولت می گیرند و ارز بدست آمده از صادرات را با نرخ 8 هزار تومان به بازار ثانویه می فروشند.

قریشی گفت: بخش تلخ ماجرا اینجاست که در حالی که قیمت خوراک پتروشیمی ها با ارز 3800 به آنها داده می شود ولی ارز اختصاصی برای واردات دارو و کالاهای اساسی با نرخ 4200 تومان محاسبه می شود این بدان معنی است که دولت نرخ خوراک پتروشیمی ها را ارزان تر از ارز کالاهای اساسی که مایحتاج مردم است می دهد.

وی با اشاره به رانت پتروشیمی ها تصریح کرد: اگر دولت خوراک پتروشیمی ها را بر مبنای ارز 4200 تومانی به آنها بفروشد از رانت حدود 3 هزار میلیارد تومانی این پتروشیمی ها حذف می شود ، این رقم برابر با یارانه نقدی کل ایرانیان در یک ماه است .

قریشی گفت: اگر دولت خوراک را بر مبنای بازار ثانویه یعنی ارز 8 هزار تومانی به پتروشیمی ها بدهد حدود 30 هزار میلیارد تومان رانت پتروشیمی ها حذف می شود ، این رقم نیز معادل یارانه 9 ماه کل ایرانیان است. در حال حاضر این پتروشیمی های خوراک دولتی حدود 30 هزار میلیارد رانت دریافت می کنند.

کنایه مجری پایش به علت لابی افراد تصدی مدیرعاملی پتروشیمی ها

کیا داوود اسفندیاری مجری برنامه پایش در خلال صحبت های قریشی به این رانت عظیم واکنش نشان داد و گفت : آدم حس می کند که این پتروشیمی ها در یک حکومت مستقلی قراردارند که زود هیچکس به آنها نمی رسد.

وی افزود: پس بخاطر این رانت عظیم و وسوسه انگیز است که این روزها همه تلاش می کنند مدیرعامل یا عضو هیئت مدیره یک پتروشیمی شوند ، متاسفانه پتروشیمی ها مثل ابکش شده اند و هر چه دلار در آنها ریخته می شود معلوم نیست چکار می کنند.

شورای رقابت مرجع قیمت گذاری خودرو داخلی شود

برنامه پایش شب گذشته در سوال خود از مردم پرسید: به نظر شما قیمتگذاری خودروهای تولید داخل بهتر است به کدام نهاد سپرده شود؟ 1- بازار آزاد 2- شورای رقابت 3- وزارت صمت

در پایان این نظرسنجی 46.51 درصد از شرکت کنندگان اعتقاد دارند بهتر است قیمت گذاری خودرو به شورای رقابت سپرده شود، 26/87درصد گزینه بازار آزاد و 26.63 درصد نیز وزارت صنعت، معدن و تجارت را به عنوان نهاد مناسب برای قیمت گذاری را انتخاب کردند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۹
    14 0
    هرجا پول توش باشه دزد هم هست. باید دزدگیر هم داشته باشیم که ظاهرا نداریم
  • IR ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۹
    5 7
    با موشک بزنید پتورشیمی را منهدم کنید تا دیگه از این کارها نکنند
  • IR ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۹
    4 1
    رسیده جون بر لبم از این دولت پر تبم
  • IR ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۹
    4 0
    و این است قصه پر رمز و راز ایران و خاور میانه و کشورهای منطقه ما
  • بیچاره ها IR ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۹
    9 0
    دادستان به عنوان مدعی العموم نباید به دزدی به این واضحی ورود کند؟؟ یارانه 10 ماه 70 میلیون نفر فقط در پتروشیمی دارد هاپولی می شود .دادستان کل چرا داد مردم را نمی ستانی؟
  • IR ۱۳:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۹
    7 0
    اینجا هست که عملکرد ژنرال نفتی زنگنه و نعمت زاده برای مردم کاملا روشن می شود.
  • IR ۱۵:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۹
    3 0
    نصف اینا مال هلدینگ خلیج فارسه.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس