برگزاري جشن (کشتي دوستي) کودکان عراقي و ايراني که همزمان با سي‌امين سال دفاع مقدس در رودخانه اروند با بازتاب‌هاي جهاني جالبي رو به رو شد.

به گزارش مشرق، فارس نوشت: در دوم مهرماه امسال و همزمان با سي‌امين سال آغاز جنگ تحميلي، در حرکتي نمادين کودکان عراقي و ايراني بر روي عرشه‌ کشتي دوستي با حضور و هنرنمايي «عمو پورنگ» و «امير محمد» بر عرصه رودخانه اروند با هم پيمان دوستي و برادري بستند.
در اين جشن، مردم و کودکان دو شهر زخم خورده از جنگ خرمشهر و آبادان، ميزبان 50 کودک عراقي از دو شهر بصره و فاو بودند.
اين برنامه علاوه بر پخش از شبکه هاي تلويزيوني سراسري و استاني ايران و بازتاب در نشريات مختلف ايراني، در تلويزيون‌هاي عراقي نيز انعکاس خوبي داشت. شبکه‌هاي تلويزيوني العراقيه، الفرات، الغدير و ... نيز نسبت به توليد و پخش برنامه‌هاي گزارشي و خبري درباره جشن (کشتي دوستي ) اقدام کردند. علاوه بر اين، رسانه هاي ديگر کشورها و تحليلگران و انديشمندان مختلف نيز نسبت به اين برنامه توجه نشان دادند.
سايت معروف (payvand) در آمريکا طي گزارشي حدود 20 عکس از اين جشن مردمي را در سايت خود قرار داده است. همچنين بسياري از سايت‌هاي معتبر صلح که از طريق موزه صلح تهران در جريان اين برنامه قرار گرفته بودند ضمن ابراز همبستگي اعلام کردند که همه تلاش خود را براي خبررساني در اين زمينه انجام خواهند داد.
«کازيو يامان» رئيس موزه صلح کوچي ژاپن ضمن ابراز خوشحالي از برگزاري اين برنامه و ابراز بهترين آرزوها، اعلام کرده که اين موزه خبر و عکس‌هاي آن را در شماره آينده خبرنامه خود منتشر خواهد کرد.
«نگوين مينه واي» مسئول سازمان قربانيان شيميايي ويتنام نيز ضمن اعلام خوشحالي، آن را قدم بزرگي براي ايجاد صلح واقعي در جهان دانست.
سايت «موزه‌هاي صلح جهان» هم که همواره به انعکاس مهمترين خبرهاي مرتبط با صلح در دنيا مي‌پردازد، تيتر و عکس اصلي صفحه اول خود را، از هفته پيش تاکنون به انتشار خبر برگزاري اين جشن اختصاص داده است.
«استفان استيو فرايبورگ»؛ رييس موزه صلح ديتون در اوهايو آمريکا در اين‌باره نوشته است از شما براي انجام چنين کار شگفت انگيز و الهام بخش تشکر مي کنيم و حتما تلاش مي‌کنيم تا در رسانه‌هاي محلي مان بازتاب پيدا کند.
«يوشي فرهوشي»؛ سردبير ماهنامه "mrzine" و از رهبران گروه‌هاي ضدجنگ در امريکا در نامه‌اي اعلام کرد که اخبار اين رويداد زيبا و مهم و عکس‌هاي مربوطه را بلافاصله در سايت اين نشريه قرار داده است.
يادآور مي‌شود جمعي از مسوولان محلي شهرهاي آبادان و خرمشهر ، جناب آقاي حامد عباس(کار‌دار سفارت عراق در ايران) و هنرمنداني همچون سيروس الوند، احمد نجفي، گوهر خيرانديش، فاطمه معتمد‌آريا، نادرطالب‌زاده، هدايت‌الله بهبودي، عبدالحسن برزيده، احمد مرادپور ،سعيد صادقي، سياوش سرمدي، اميرحسين يوسفي، هوشنگ گلمکاني، حميد آخوندي، پرويز شيخ طادي، حسين ترابي، کوروش سليماني همراه با سيده زهرا و سيده اعظم حسيني (راوي و نويسنده کتاب «دا» )، سيدعبدالجواد موسوي، گلعلي بابايي، دکتر معصومه آباد (آزاده و عضو شوراي اسلامي شهر تهران) و مرضيه محبوب همراه با گروه (نمايش عروسکي هنرهاي زيبا) و دکتر شهريار خاطري (مسئول موزه صلح تهران) از مهمانان اين جشن بودند.
پشتيبانان برگزاري اين جشن، انجمن سينمايي انقلاب و دفاع مقدس، حوزه هنري، شرکت پالايش نفت آبادان، بنياد فرهنگي روايت به همراهي و همکاري موزه صلح تهران، کشتيراني والفجر و ادارات بندر و دريانوردي آبادان و خرمشهر و انجمن فرهيختگان جوان آبادان بوده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس