سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. در سال ۹۷ هم شنبه تا چهارشنبه ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
معاون اولی که مطالعه ندارد
ایسنا گزارش داد: اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور روحانی، روز شنبه گذشته طی سخنانی در مراسم رونمایی از یک خودروی جدید در شرکت کرمان موتور با بیان اینکه ایران در تمدن دنیا سهم دارد و باید با ملت ایران با احترام صحبت شود، گفت:
«اگر با ادب و با استدلال با ما صحبت شود، ایرانیان همواره نشان داده اند که اهل گفتوگو و مذاکره هستند، حالا اردیبهشت نیز خواهد رسید و آمریکاییها نشان خواهند داد که آیا میتوان به آنها اعتماد کرد و آیا این توافق را میشود امضاء کرد یا نه؛ اگر آمریکاییها به این پشت پا بزنند حداقل پیام آن این است که مردم جهان و کشورها باید بپذیرند که با آمریکاییها نمی توان تفاهم کرد.»[۱]
*قبل از جهانگیری، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه آقای روحانی هم نظیر همین عبارات را درباره خروج آمریکا از برجام اظهار کرده بود.[۲]
متأسفانه همانطور که در شماره قبلی وبلاگ مشرق و در اشاره به صحبت های آقای ظریف توضیح دادیم؛ گویا آقایان از یک سطح مطالعه عمومی و غور تاریخی هم برخوردار نیستند که بدانند نقض عهدها و پیمان شکنی های آمریکا هیچگاه تبعات خاص و دامنگیری را شامل کاخ سفید نکرده است و جالب آنکه خود آقایان حلقه اصلی دولت، از کسانی بوده اند که از پس ده ها سال تجربه عینی نقض عهدهای آمریکا، جوانانه به هیئت حاکمه این کشور لقب «کدخدا» را دادند و بر خلاف خواست عمومی و بر خلاف توصیه و نظر رهبر انقلاب, با کاخ سفید به مذاکراتی درازدامن و خوشبینانه پرداختند و تمام ناصیه کشور را هم به این مذاکرات گره زدند.
برخی محافل تحلیلی معتقدند این قبیل اظهارات عجیب و غیر واقعی مقامات دولتی، از آنروست که آنها از یک طرف حاضر به عذرخواهی از بابت شکست برجام نیستند و از طرف دیگر، توانایی پاسخگویی مناسب به عهدشکنیهای آمریکا را در خود نمییابند و برای همین قصد دارند در فضایی خودساخته، مدعی ایجاد هزینههای فراوان برای آمریکا در صورت خروج از برجام شوند!
گفتنیست، آنالیز فضای موجود نشان می دهد که «شکست رسمی برجام» حتمیست و این توافق قابلیت مانایی ندارد.
***
خیانت ارگان حزب کارگزاران به دولت!
سردبیر نشریه صدا (ارگان حزب کارگزاران) در شماره ۱۵۲ این مجله طی یادداشتی با عنوان «گم شده در زمان» به اوضاع کشور اشاره کرده و با لیست کردن رخدادهای طبیعی و غیر طبیعی کشور در سال ۹۶! نوشته است:
«مدیران ما چه می کنند که این حجم از ناکارمدی گریبان این کشور و مردم را گرفته است؟ این حجم از بی عدالتی، این حجم از فساد و تباهی از کجا می آید؟ و چگونه باید به آینده امیدوار بود وقتی همین افراد قرار است سال آینده نیز مدیران ما باشند. چه باید از آینده گفت وقتی گذشته ما چنین است؟ چه چیزی باید تصویر کرد وقتی در چنین تونل وحشتی هستیم که فساد و ناکارآمدی گرد آن را فرا گرفته است؟!»
*ما از مردم ایران بخاطر بازنشر این حجم از سیاهنمایی و نوشتههای تاریک برخی فعالان اصلاح طلب عذرخواهی می کنیم.
افرادی که طی ۶ سال گذشته با همین قبیل حرف ها و حتی با مستمسک قراردادن رخدادهایی مثل سیل و زلزله و گرد و غبار تلاش کردند تا اولا یک فضای تاریک را در اذهان عمومی بسازند و سپس با ناکارآمدنمایی و مفسدنمایی از نظام اسلامی، عاملیت این فضای تاریک را نیز به اسلام، انقلاب اسلامی و نظام اسلامی ربط بدهند.
رفتاری که مقام معظم رهبری و برخی دلسوزان کشور از سال های قبل تاکنون کراراً تأکید کردند که هدفی جز شوراندن مردم و اوکراینیزه کردن ایران ندارد و می رود تا با ایجاد نارضایتی روانی و بی پایه، در یک «اعتراض ظالمانه» به براندازی نظام اسلامی بیاندیشد.
رخدادی که البته «اغتشاشات دیماه ۹۶» بعنوان پیش لرزه, صحت پیش بینی ها درباره اش را به اثبات رساند و اکنون نیز به زعم خود به سمت ضربه آخر و سر و شکل دادن در مقیاسی وسیع تر به اغتشاشات دیماه ۹۶ حرکت کرده است!
جدای از این تحلیل اما مسئله اصلی نیز این است که عبارات بالا به هیچ قاعده ای هم صحیح نیستند. نظام جمهوری اسلامی ایران امروز دارای هجدهمین اقتصاد بزرگ جهان است و ضریب جینی یا همان شاخص عدالت در ایران نیز در رتبه ای بالاتر از کشورهای آمریکا، چین و روسیه قرار دارد. درآمد مالیاتی دولت در ایران به یک و نیم برابر درآمد نفتی رسیده است و نرخ بیکاری ۱۲ درصدی ایران نیز طی ۷ سال گذشته به میزان ۲ درصد کاهش یافته است. ضمن اینکه نرخ بیکاری فعلی هم به گواه صحبت های وزیر کار مبنی بر وجود ۱۰۰ هزار شغل بلامتقاضی، یک نرخ بحرانی نیست.[۳]
در واقع مسئله اساسی اینست که جریان سیاسی خاص همانند ماجرای «تقلب سال ۸۸» صرفاً قصد القای «ناکارآمدی» و «ناامیدی» را دارد وگرنه هیچ اثری از این رخدادها و یا دلیلی عقلانی بر وقوع آنها در ایران اسلامی دیده نمی شود.
در مسئله «فساد» نیز همانطور که رهبر معظم انقلاب نیز برای بار چندم، در بیانات نوروزی امسال خود مطرح کردند؛ فساد در ایران زیاد نیست بلکه عزم نظام اسلامی این است که با همه مصادیق ولو کم آن نیز برخوردی قاطع داشته باشد.
و گرنه کیست که نداند فساد در جوامع انسانی همواره امری ممکن الوقوع است و حتی در دولت امام معصوم نیز رخ داد.
گفتنیست، پیش از این، برخی مقامات بلندپایه دولت تأکید کرده اند که پمپاژ ناامیدی یک «خیانت بزرگ» است. جالب آنکه یکی از بزرگترین عباراتی که حاوی مفهوم ناامیدی بود، از سوی اسحاق جهانگیری، معاون اول کارگزارانی رئیس جمهور روحانی بیان شده است. او طی ۵ سال گذشته دو مرتبه از این گفته است که ایران در شرایط «ته درّه» قرار دارد.
وبلاگ مشرق، روز گذشته نیز گزارشی را منتشر کرد مبنی بر اینکه یکی از اصلاح طلبان ستادی صراحتاً گفته است که نظام اسلامی ناکارآمد است و مردم این وضعیت را تحمل نخواهند کرد...[۴]
***
نقش قالیباف در کمتوانی و استعفای نجفی!
«محمد توسلی»، فعال اصلاح طلب، از اعضای نهضت آزادی و نخستین شهردار تهران در پس از انقلاب در بخشی از مصاحبه خود با سالنامه نشریه آرمان امروز درباره محمدباقر قالیباف گفته است:
محافظه کاران در دو دهه گذشته همواره نگاه سیاسی به شهرداری تهران داشته اند و تلاش کرده اند از طریق شهرداری به اهداف مهمتر خود دست پیدا کنند. در نتیجه به دلیل این که به دنبال قدرت هستند کارهای نمایشی در سطح شهر تهران انجام می دهند.
او همچنین می افزاید: قالیباف احساس می کرد اگر پروژه های سنگینی مانند پل شهید صدر را انجام بدهد می تواند به حمایت مردم در انتخابات ریاست جمهوری امیدوار باشد!
*قبل از توسلی، غلامحسین کرباسچی، دیگر شهردار اصلاح طلب و البته مجرم تهران نیز در سخنانی از این گفته بود که قالیباف کم کاری کرده است.[۵]
این اظهارات در صورتیکه شورای شهر و شهرداری تهران ید بیضایی را در اداره تهران بزرگ نشان بودند، شهردار نجفی در مجلس رقص دختران نوجوان حضور نیافته بود و یا ایضا از شهرداری تهران استعفا نمی داد، شنیدنی تر بود...
ما قضاوت درباره اظهارات توسلی درباره کارنامه قالیباف را به عهده مخاطبان محترم وا می گذاریم.
***