کد خبر 806087
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۴
ساری گلین

روزهای سرد کردستان بود که "ناهید" به مقصد درمانگاه از خانه خارج می شود و تا چند روز از او خبری نمی شود. خانواده اش نگران و مضطرب، پرسان پرسان متوجه می شوند در بین راه 4 نفر او را دوره کرده و ربودند.

به گزارش مشرق، محسن مهدیان در کانال «کشکول» نوشت: احتمالا با ساری‌گلین آشنائی دارید. ترانه فولکلور ترک که برگرفته از افسانه ای عاشقانه است. قدیمی ترها این ترانه را با صدای ویگن می شناسند. چند سال پیش هم حسین علیزاده و جیوان گاسپاریان(ارمنی) در اثری مشترک این ترانه خاطره انگیز را اجرا کردند که همان سال نامزد بهترین موسیقی جهان شد.

اما داستان این ترانه زیباست؛ ساری گلین به زبان ترک، یعنی عروس زرین که کنایه از خورشید است. خلاصه ماجرا چنین است که "خان" روستا، دختر زیبائی را می بیند و می پسندد و تلاش می کند او را با تهدید و  زور از خانواده اش جدا کند. مقاومت دختر باعث می شود پدرش تهدید به قتل شود و او برای نجات پدر در نهایت مجبور می شود قبول کند و همراه خان برود. اما در میان راه خودش را به رودخانه ای خروشان می اندازد و در امواج آب ها محو می شود.

عمریست این ترانه با افسانه عاشقانه اش که رنگ و بوی ظلم ستیزی هم دارد، بین اهل هنر و مردم دست به دست می شود.

اما ساری گلین ما ...

همین روزهای سرد کردستان بود که "ناهید" به مقصد درمانگاه از خانه خارج می شود و تا چند روز از او خبری نمی شود. خانواده اش نگران و مضطرب، پرسان پرسان متوجه می شوند در بین راه 4 نفر او را دوره کرده و ربودند.

مدتی از ربوده شدنش می گذرد که خبر چرخاندن دختری در روستاهای کردستان با "دستانی بسته" و "سری تراشیده" همه جا پخش می شود. "نشانه" ها نشان از ناهید می‌داد؛ خاصه وقتی، جرم دختر را هم به مردم روستا گفته بودند: "این دخترک جاسوس خمینی است..."

انقلابی بود و اهل بسیج و مسجد. بارها بجهت فعالیت انقلابی تهدید شده بود. اما اینبار ماجرا فرق می کرد؛ شاهدان می گفتند ضدانقلاب کردستان او را تهدید می کردند که "به خمینی توهین کن تا آزادت کنیم."

اهل سنت بود و تربیت یافته دامن انقلاب؛ استقامت کرد.... "11 ماه" شکنجه شد و دست آخر نیز ددمنشانه و در حالی که "16 سال" بیشتر نداشت، "زنده بگورش" کردند.

ساری گلین یا همان خورشید زرین ما افسانه نیست. حقیقت انقلاب، ظهور چنین فرزندانی است که امروز هم فراوانند. مشکل اینجاست که برخی افسانه هایشان را زبان تاریخ می کنند و امثال من همت نداریم داشته هایمان را سر دست بگیریم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 5
  • غیر قابل انتشار: 11
  • mf IR ۱۸:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۵
    63 20
    عالی بود! درود به شرف و عزتش! خدا رحمت بی حدش رو شامل حالش کنه انشاالله.
  • IR ۱۸:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۵
    61 19
    اولا در افسانه ترکهها ساری گلین نبوده بلکه سارای نام دختر بوده
    • IR ۲۰:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۵
      24 39
      پان اریایسم همه دنیا میدونند که ساری گلین افسانه ترکهاس در ضمن خودداری سارا هم ترکی است ساری اینجا به معنایی زرین است
  • AE ۱۸:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۵
    17 33
    واقعاً دیوانه هستید، کردیسم و ارمنیسم شده اید
  • محمد IR ۱۸:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۵
    19 11
    ساری گلین شما؟! ساری گلین ترکها؟!
  • saeid IR ۱۸:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۵
    21 49
    اه اه . این داستانهای اساطیری رو قاطی توهمات خودتون نکنید .
  • P IR ۱۸:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۵
    30 12
    روحت شاااااااد ناهید یاسمیه کردستان یا ساری گلین ایران..
  • علیرضا IR ۱۹:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۵
    15 11
    درود بر آزادگان. راهت پر رهرو
  • هموطن IR ۱۹:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۵
    45 5
    مشرق عزیز.دو افسانه جداگانه ترکی رو باهم مخلوط کردین.اون دختری که خان میخواست و خودش رو به رود انداخت.افسانه سارای و خان چوپان است. و افسانه ساری گلین هم مربوط به موضوع دیگیری است. از طرفی این دو افسانه ترکی چه ربطی به کردستان داشتند؟
  • IR ۲۰:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۵
    13 12
    عاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااالی
  • abbas IR ۱۲:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۰
    1 0
    شما سارای را با ساری گلین اشتباه گرفتید . سارای دختری است که به خاطر پدرش قبول به ازدواج با خان میکند ولی چون از طرفی هم به یه پسر دیگه ای نام و نشان کرده بودن و این ذلت رو هم نمیتونه تحمل کنه و نمیخواد هم باعث مرگ پدرش هم بشه خودش پدرش بشه خودش پرت میکنه به رودخانه آرپا چایی و حتی فیلمش رو هم ساختن و آهنگ مخصوص خودش (آپاردی سللر سارانی = سیلها بردن سارا رو) رو هم داره. ولی ساری گلین یه ترانه دیگه است با تاریخی به درازای موزیک آذربایجان .
  • IR ۱۲:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۰
    3 0
    شما سارای را با ساری گلین اشتباه گرفتید
  • سجاد نوری DE ۰۱:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    0 0
    عزیز اهنگ ساری گلینو مربوط به دوره شاه اسماعیل هست در جنگ چالدران نوشته شده

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس