به گزارش مشرق؛ اغلب سردردها اگر همراه با علائمی از جمله گرفتگی گردن، استفراغ، گیجی، لکنت زبان، فلج یک قسمت از بدن و تب باشد، نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارید.
سردردهای تنشی: احساس گیجی و خستگی همراه با این نوع سردرد رایج است. سردردهای تنشی اغلب همراه با استرس هستند. داروهای OTC از قبیل آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن، استامینوفن، برای از بین بردن این سردردها مفیدند.
سردردهای خوشهای: این سردردها همراه با درد شدید آنهم در اطراف یا پشت یک چشم یا یک طرف صورت و در یک زمان رخ میدهند. این سردردها معمولاً در یک زمان از روز برای چندین روز یا هفته رخ میدهند و ناگهان فروکش کرده و ممکن است فرد تا هفتهها و ماهها سردرد نداشته باشد. این نوع سردردها معمولاً مردها را گرفتار میکند. سردرد در عرض ۱۵ دقیقه به اوج خود میرسد و در حدود ۲ ساعت طول میکشد.
علت واقعی این سردردها ناشناخته است. البته شواهدی وجود دارد مبنی بر این که یک نوع اختلال عصبی در ضرباهنگ شبانه روزی بدن ممکن است به بروز سردرد خوشهای کمک کند. استفاده از داروی سوماتریتپان بهصورت تزریق زیر پوستی ممکن است در هنگام حمله حاد سردرد کمککننده باشد. معمولاً مسکنهای بدون نسخه برای این گونه سردردها مؤثر نیستند.
میگرن: سردردهای ناشی از میگرن بسیار عمیق است و میتواند برای چند روز ادامه یابد. سردرد به طور قابل توجهی توانایی شما برای انجام روال روزانه را محدود میکند. افراد مبتلا به سردردهای میگرنی اغلب به نور و صدا حساس هستند. تهوع و استفراغ هم معمولاً رخ میدهد. میگرن میتواند منجر به سوزن سوزن شدن صورت و یا مشکل در صحبت کردن نیز بشود. با این حال برخی علائم سکته مغزی با میگرن مشابه است و در صورت بروز هر کدام از این علائم باید تحت نظر پزشک قرار بگیرید.
زنان و افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه بیشتر در معرض میگرن هستند. برخی عوامل محیطی از قبیل اختلال خواب، کم آبی بدن، برخی غذاها، نوسانات هورمونی و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی از علل میگرن هستند. اگر داروهای ضد درد رایج باعث کاهش دردهای میگرن نمیشوند، پزشک داروهایی را برای کاهش التهاب و تغییر جریان خون در مغز تجویز خواهد کرد. این داروها در فرم اسپری بینی، قرص و یا تزریقی هستند.
سردرد آلرژی یا سینوسی: این سردردها معمولاً به دنبال واکنشهای آلرژیک بروز میکنند و در ناحیه سینوسی و جلوی سر حس میشوند. افراد مبتلا به آلرژی فصلی مزمن یا سینوزیت، به این سردردها حساس هستند. داروهای OTC و اسپریهای استروئیدی بینی، و همچنین آنتی هیستامینهایی مانند سیتی رزین برای درمان این سردردها مفید هستند. سردرد سینوسی میتواند نشانهای از عفونت سینوسی باشد که در این زمان پزشک ممکن است آنتی بیوتیک را برای از بین بردن عفونت تجویز کند.
سردردهای هورمونی: این سردردها را بیشتر، زنان تجربه میکنند و آنهم به خاطر نوسانات هورمونی. قرصهای پیشگیری از بارداری میتوانند بر میزان استروژن زنان تأثیر گذاشته و منجر به بروز سردرد شوند. این سردردها به طور خاص در ارتباط با چرخه قاعدگی، به عنوان میگرن قاعدگی شناخته میشوند. این سردردها میتواند درست قبل، در طول و یا بعد از قاعدگی و همچنین در طی دوره تخمک گذاری بروز کند. تخمین زده میشود که ۶۰ درصد از زنان این سردردها را تجربه میکنند. علاوه بر داروهایی مانند ناپروکسن، تکنیکهای آرامش بخش مانند یوگا و یا اصلاح رژیم غذایی به سردردهای اینچنینی کمک میکند.
سردردهای کافئینی: اگر عاشق قهوه هستید و در طول روز، زیاد از آن مینوشید، مغز شما به همان مقدار روزانه از کافئین عادت میکند. و اگر به هر علتی، قهوه معمولتان را ننوشید، مغزتان به مشکل برخواهد خورد و در نهایت با یک سردرد ناگوار مواجه خواهید بود. تنها دو راه حل برایش وجود دارد: یا مقدار کافئین همیشگیتان را در ساعت معمول بنوشید و یا کلاً این عادت را ترک کنید.
سردرد ناشی از فعالیت بدنی: برخی فعالیتهای بدنی شدید منجر به افزایش جریان خون به جمجمه شما میشود و دردهای خفیف را در هر دو طرف سر ایجاد میکند. داروهای ضد درد مانند آسپرین یا ایبوپروفن علائم این سردردها را کاهش میدهد. اگر سردردهای شدید را ناشی از فعالیت بدنی سنگین، حس کردید، شاید نیاز باشد که با پزشکتان مشورت کنید.
سردردهای ناشی از افزایش فشار خون: فشار خون بالا منجر به سردردهای شدید خواهد شد. این سردرد معمولاً در هر دو طرف سر اتفاق می افتد و با هر نوع فعالیت بدتر میشود. شما ممکن است همچنین همراه با سردرد، دچار تغییراتی در بینایی، بی حسی یا سوزن سوزن شدن، خونریزی بینی، درد قفسه سینه و یا تنگی نفس شوید. این نوع سردرد با کنترل فشار خون کاهش مییابد. تنها راه کنترل این نوع سردردها، جلوگیری از افزایش فشار خون است.
منبع:سلامانه