گروه جهاد و مقاومت مشرق - سال ۱۳۳۱ش در زمان اوج اختناق حکومت محمدرضا پهلوی، کودکی از تبار سربازان الله پا به عرصه گیتی نهاد و در کنار مزار مرد علم و دانش بوعلی سینا در شهر همدان پرورش یافت؛ شهید پرویز خیامیان.
پدرش محمود ضمن کار کشاورزی، برای تأمین معاش خانواده در بازار نیز کار میکرد. پرویز در سایه تعلیمات دینی خانواده و یاری پدر و مادر تحصیلاتش را تا پایان مقطع دبستان ادامه داد و به علت عدم امکانات مالی، با یاد گرفتن ماشین نویسی، شبها در کارخانهای مشغول به کار شد و توانست مدرک دیپلم خود را دریافت نماید. خیامیان در آزمون ورودی دانشگاه شرکت کرد، اما پس از قبولی به عللی از حضور در کلاسها انصراف داد و به تهران مهاجرت کرد. سپس به عنوان همافر در ارتش به فعالیت پرداخت. در سال ۱۳۵۵ش به مبارزه علیه رژیم فاسد شاه روی آورد. خیامیان در زمان حکومت شاه به علت فعالیتهای سیاسی خود به همراه تعدادی از همکارانش دستگیر شد تا با انتقال به نقطهای نامعلوم او را تیرباران نمایند، اما با درایت امت حزبالله آنها نجات پیدا کردند و در جمع تظاهرکنندگان قرار گرفتند. وی در سال ۱۳۵۶ش با بانویی پارسا ازدواج کرد و یک فرزند دختر از خود به یادگار گذاشت. با ورود امام (ره) به ایران به طور خصوصی به ملاقات ایشان رفت و با مشاهده زندگی ساده بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، تصمیم گرفت در این مورد از امام (ره) پیروی نماید. خیامیان در زمان غائله کردستان به آنجا رفت و چند مرتبه توسط احزاب کومله و دمکرات دستگیر شد اما هربار دست قدرتمند خدا او را از چنگال دشمنان اسلام نجات داد.
با شروع جنگ تحمیلی، فعالیتش را در پادگان گسترش داد و در تعمیر هواپیماها و آماده کردن آنها نقش عمدهای ایفا نمود. سرباز مبارز و متدین لشگر روح الله (ره) هیچگاه مردم مظلوم و مستضعف را از یاد نمی برد. پرویز، آخرین بار در هفدهم خردادماه ۱۳۶۰ش عازم جبهههای نبرد شد و در تاریخ بیست و یکم خردادماه سال ۱۳۶۰ هجری شمسی در سن بیست و نُه سالگی بر اثر سقوط هواپیما از آسمان زیبای ایران به عرش اعلا پر گشود. پیکر پاک شهید پرویز خیامیان را چند روز بعد، در گلستان شهدای اصفهان به خاک سپردند.