علی‌رغم وعده رئیس‌جمهور بر حل مشکلات محیط زیست و زیاد شدن منابع آبی کشور در پسابرجام، آمارها از کاهش 80 درصدی بارندگی و افزایش تعداد روزهای با هوای «ناسالم» کشور خبر می‌دهند.

سرویس سیاست مشرق- حسن روحانی رئیس جمهور، خرداد سال گذشته در مراسم گرامیداشت هفته محیط زیست با اشاره به تاثیر برجام در حل مشکلات محیط زیست گفته بود:

"ما وقتی می‌گوییم باید تحریم‌های ظالمانه رفع شود بعضی‌ها چشمان‌شان زیاد نچرخد. تحریم‌های ظالمانه باید از بین برود تا سرمایه بیاید و مشکل محیط زیست، اشتغال، صنعت و آب خوردن مردم حل شود، منابع آبی زیاد شده و بانک‌ها احیا شوند."
 
این سخنان از ابتدا با واکنش کارشناسانی همراه شد که معتقد بودند ارتباط دادن مسایل کشور به برجام و امید داشتن به حل معضلات کشور بدون تلاش و وابسته کردن کشور به نتیجه توافق با کشورهای دیگر، باعث خطای محاسباتی مسئولان شده و پیشرفت کشور را با مشکل مواجه می‌کند.
 
حال با گذشت بیش از یک سال از آن سخنان، خلف وعده رئیس جمهور در بهبود مشکلات محیط زیست برای بیشتر مردم قابل درک است. مردمی که صبح را با تنگی نفس و سوزش چشم آغاز می‌کنند و شب با سرفه های سیاه به پایان می‌برند.
 
تحریم‌ها لغو نشد، باران نبارید

به عنوان نمونه بنا بر آمار شرکت مدیریت منابع آب ایران،در بازه زمان حدود دو ماهه از شروع سال آبی 95-96 تا امروز در مقایسه با مدت مشابه سال قبل کاهش میزان بارندگی و در نتیجه حل نشدن مشکل "آب خوردن" مردم را نشان می‌دهد. در این گزارش آمده است:
 
"ارتفاع كل ريزشهاي جوي از اول مهر لغايت 24 آبان سال آبي 96-95 بالغ بر 12 ميليمتر مي‌باشد. اين مقدار بارندگي نسبت به  دوره مشابه سال آبي گذشته( 61 ميليمتر) 80 درصد كاهش نشان مي‌دهد."
 
{$sepehr_album_46794} 
 
این کاهش شدید میزان بارش ها و کم شدن منابع آبی کشور، دولت را مجبور کرد برای تامین نیازهای مردم از منابع و ذخایر آبی استراتژیک کشور برداشت کند. گزارش مشرق در این رابطه را از اینجا بخوانید.
 
هوا خراب شد/ نفس ها به شماره افتاد
 
 مقایسه گزارش آماری شرکت کنترل کیفیت هوا در بازه زمانی ابتدای فصل پاییز تا 25 آبان سال جاری نیز نشان می‌دهد در این مدت نه تنها معضل آلودگی هوا حل نشد بلکه تعداد روزهای پاک (شاخص آلایندگی بین 0 تا 50) به صفر روز رسیده است.
 
این در حالیست که در همین مدت، تعداد روزهای ناسالم برای همه گروه‌‌ها (شاخص آلایندگی بین 151 تا 200) به 2 روز در این بازه زمانی افزایش یافته است. همچنین تاکنون تعداد 11 روز از 55 روز گذشته از آغاز فصل پاییز نیز در شرایط ناسالم برای گروه های حساس(شاخص آلایندگی بین 110 تا 150) قرار داشته است.
 
نمودارهای زیر به مقایسه تعداد روزهای سالم، ناسالم و پاک، از ابتدای مهرماه سال 94 تا 25 آبان ماه94 با اول مهر95 تا امروز می‌پردازد.
 
{$sepehr_album_46796} 
 
 همچنین با توجه به افزایش شدید میزان آلودگی هوای تهران در هفته اخیر، غلظت ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون تهران طی 2 روز اخیر به 2برابر حد مجاز رسیده است.
 
 برجام هوا را آلوده کرد؟
 
این بدان معناست که ماندن طولانی مدت در فضای باز برای تمام افراد مضر است.
 
با توجه به اینکه بیش از یک سال از امضای توافقنامه هسته‌ای موسوم به برجام که به تعبیر روحانی قرار بود: "در روز اجرای توافق، تمامی تحریم‌ها، حتی تحریم‌های تسلیحاتی، موشکی هم به صورتی که در قطعنامه بوده، لغو خواهد شد. "می گذرد روز بروز پوچ بودن وعده های داده شده در مسیر اجرای برجام افزوده می شود و مردم رویای خیالی رفع مشکلات پس از توافق هسته ای را بیشتر احساس می‌کنند.
 
با این حال عده ای هنوز اصرار دارند در شرایطی که آلودگی هوا، معضلات بسیاری را برای مردم بوجود آورده، همچنان از برجام به عنوان امیدبخش یاد کنند. در این باره رئیس جمهور در جمع مردم اهواز که مدت بسیاری است از وجود ریزگردها در هوای خوزستان رنج می‌برند با اشاره به اینکه برجام یعنی فضا و تنفس جدید گفت: یعنی هوای آزاد آمده که باید از این فضا به خوبی استفاده کرد، وی ادامه داد: درها باز شده که ما کار و فعالیت کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • ۱۱:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۶
    0 0
    با توافق هسته ای بنزین سرطان زای پتروشیمی تولید نشد و تعداد روز های پاک خیلی بیشتر شد
  • حسین ۱۲:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۶
    0 0
    کلا برجام همه جا تاثیر داشته ، همسایه اینوری ، همسایه اونو‌ری ، منظومه شمسی‌ ، از وقتی‌ که برجام امضا شده کلاغها مثل قناری می‌خونن ، ایران خودرو به کمک برجام بنزو تعطیل کرد ، صنایع نفتیمون به کمک برجام از کف اقیانوس نفت میکشن ، هواپیماهمون به کل اروپا صادر میشن........ عزیزای من این صنایع و اقتصاد فقط و فقط به دست مردم همون کشور به وجود آمده ، یک کشور اسم بیارید که خارجی‌‌ها اومده باشن تکنولوژی به اونها داده باشن ، اصلا امکان نداره چون این مساله خلاف الفبای اقتصاد هست. در مورد نحوه رای دادن مردم آمریکا و اینکه چقدر احساسی‌ با انتخاباتشون برخورد می‌کنن مطالعه می‌کردم ، ولی‌ با عرض تأسف انگار بعضی‌ (نه همه) مردم خودمون هم با تاثیرات ماهواره و رسانه‌‌های خارجی‌ دارند کم کم داره شبیه به همین اروپایی‌ و آمریکایی‌ها می‌شه سطح تفکر سیاسیشون ، از زمان انقلاب تا جنگ تحمیلی و حتی سالها بعد اکثر مردم مسائل سیاسی را انقدر عمیق و دقیق و زیبا تحلیل میکردند که خبرنگارهای خارجی‌ انگشت به دهان میموندند ، چرا در این ساهای اخیر اینطور شدیم؟
  • ۱۳:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۶
    0 0
    در کشور ما آب عامل دست درازی دولتها به جیب مردم است تا جائی که تصور می کنند آب را خودشان با یک وردی بوجود می آورند - به قبضهای آب و برق و... نگاه کنید - دست دولتها بی مهابا یا بدون ترس بر جیب مردم دراز می شود - که در این خصوص حدیثی از فخر عالم امکان حضرت ختمی مرتبت را نقل می کنم: حضرت فرموده اند هرگاه مصدر نشینان اور مردم دستشان بدون ترس به اموال مردم دراز شود سه بلا آن جامعه را می گیرد 1- قحطی 2- خشکسالی-گرانی (منبع از کتاب نصایح مشکینی)
  • علی ۱۹:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۶
    0 0
    آمریکا میخواست جمهوری اسلامی هیچوقت نتونه قدرت نظامی هسته ای داشته باشه و الان به هدفش رسید. هدف از برجام صرفا همین بود. تحریمهای اصلی تا موقعی که بحث دشمنی ما با اسرائیل تموم نشه برداشته نمیشه. حقوق بشر و اینام همه کشکه، فقط مسئله ی اسرائیل و فلسطین باعث تحریم ماست، البته الان هم مخالفای نظام جمهوری اسلامی (یا واضحتر بگم ضد انقلابها) مشکل چندانی با دولت فعلی ندارن، چه بسا مشکلشون این باشه که میتونسته بیشترم کوتاه بیاد!
  • ۱۹:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۶
    0 0
    آلودگی هوا زیر سر مردم ماشین باز ماشین دوسته
  • ۲۰:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۶
    0 0
    به خاطر دروغ هایی است که اصلاح طلبان به خورد مردم می دهند تا کشور را دو قطبی کنند و آخرین دروغ شان این است که روسیه اگر در رودخانه بین دریای سیاه و دریای خزر دگمه یک حفره بزرگ را بزند تمام آبهای دریای خزر را می مکد و دیگر آبی در دریای خزر باقی نمی ماند و هوادارانشان چنان با آب و تاب این را تعریف می کزدند که دلم به حالشان سوخت

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس