طراحی لباس‌های پرحاشیه کاروان اعزامی به المپیک ریو در حالی بدون بهره‌گیری از کارشناسان و اهالی فن این حوزه بوده که از مدت‌ها قبل دبیر کارگروه مد و لباس ایران شخصا اعلام کرده بود این مجموعه توانایی این را دارد که لباس‌ها را با بهترین کیفیت و مدل به کمیته ملی المپیک ارائه دهد.

به گزارش مشرق، حمید قبادی روز گذشته بعد از رونمایی لباس‌ها گفت: «اواخر سال گذشته بود که بنده شخصا با کمیته ملی المپیک مکاتبه کردم و گفتم آمادگی این را داریم مسئولیت طراحی لباس‌های رژه کاروان را در المپیک ریو با همکاری طیف وسیعی از طراحان و استادان دانشگاه‌ها بپذیریم که جوابی نگرفتم. مجددا سال جدید کتبا برای دوستان در کمیته نامه نوشتم که این‌ بار جوابی نگرفتم اما یکی از مسئولان کمیته جواب نامه ما را به صورت رسانه‌ای داد و گفت ما دیگر زمان کافی برای طراحی مجدد نداریم. با وجود اینکه ما دوباره اعلام کردیم در هر زمان شرایط این را داریم که از عهده این کار برآییم، اما نماینده وزارت ورزش به ما گفت که لباس نهایی و انتخاب شده است».
 
 
وی با تأکید به اینکه برای حضور در چنین رویدادهایی باید وسواس بیشتری به خرج داد، به طعنه‌ها و تمسخرهای مردم در فضای مجازی به طراحی این لباس‌ها اشاره کرد: «المپیک رویداد مهمی است و هر چهار سال یک ‌بار برگزار می‌شود. به نظر من مسئولان باید شرایط را طوری مهیا کنند که فضا برای متخصصان و طراحان لباس رقابتی باشد تا بهترین کار ارائه شود. این لباس باید فرهنگ و ملیت ما را به دنیا نشان دهد. وقتی کار از مسیر حرفه‌ای خودش جلو برود، مطمئنا اگر نقدی هم باشد منطقی و اصولی است. ما آمادگی کامل برای طراحی هر لباس ورزشی در هر رشته‌ای را داریم. همان‌طور که لباس تیم ‌ملی فوتبال را طراحی کردیم و مورد استقبال قرار گرفت. طراحی لباس رژه اصلا کار پیچیده‌ای نبود».
 
 
اما کیومرث هاشمی، رئیس کمیته ملی المپیک یکی از موضوعات مغفول‌مانده در ورزش ایران را نداشتن یک لباس ثابت عنوان کرد و گفت باید دولت دراین‌باره مصوبه بدهد. مصوبه‌ای که به گفته او در حیطه وظایف وزارت ورزش است.
 
 
دبیر کارگروه مد و لباس در واکنش به این صحبت هاشمی گفت: «ما چندسالی بود که می‌خواستیم نمایشگاهی برای لباس مدارس داشته باشیم تا اینکه چند وقت پیش وزارت آموزش و پرورش وارد عمل شد و اعلام آمادگی کرد و ما هم کار را انجام دادیم. طوری که الان 400 طرح در این مورد داریم. ما درباره لباس مدارس و مشاغل مصوباتی داریم اما محدودیت نداریم».
 
 دبیرکارگروه مدولباس: کمیته ملی‌المپیک با ما همکاری نمی‌کند
پدرام، طراح لباس: از ورزش ایران آبروداری نشد
مینو پدرام، استاد دانشگاه و طراح لباس به‌عنوان یکی از متخصصان این حوزه، لباس‌های مربوطه را فاقد هرگونه کیفیتی در جنس، رنگ و طرح می‌داند.
 
 
او  می‌گوید: «اولین چیزی که در این لباس‌ها به چشم می‌خورد و دلزدگی به وجود می‌آورد رنگ آنهاست. اصلا هماهنگی بین این رنگ‌ها نیست. آبی و نارنجی مکمل هم هستند اما باید دید چه نوعی از این رنگ‌ها قابل استفاده است. ما در دوخت کت و شلوار خیلی محدودیت رنگ داریم. نکته بعدی اینجاست که اصلا برش و الگوی مناسبی برای این لباس‌ها به کار نرفته است. فکر می‌کنم این لباس‌ها با پایین‌ترین قیمت ممکن دوخته شده باشند. طوری که حتی گل‌دوزی مانتوهای ارزان‌قیمت معمولی از گل‌دوزی این مانتوهای خانم‌های ورزشکار بهتر است».
 
 
پدرام معتقد است باید بیشتر از این از ورزش ایران در میدان بزرگی چون المپیک آبروداری می‌شد: «حضور در چنین مراسمی فرهنگ و سنت یک ملت را نشان می‌دهد. حداقل باید از رنگ‌هایی استفاده می‌کردند که رنگ پرچممان در آن باشد. این تنها یک پیشنهاد است.‌هزار طرح و فکر درباره طراحی این لباس‌ها وجود دارد که اهمیتی به آن داده نشد. می‌شد لباس‌های خانم‌ها با حفظ پوشش اسلامی کامل به صورت سارافون و بلوز دوخته می‌شد. من نمی‌توانم هیچ امتیازی به این طراحی بدهم».
 
منبع: شرق

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس