به گزارش مشرق، جنگ در استان «حلب» واقع در شمال سوریه بار دیگر از اکتبر 2015 آغاز شد و ارتش سوریه و نیروهای همپیمان آن از آغاز 2016 موفق شدند مناطق گستردهای از این استان و شمال سوریه را از چنگ تروریستها پس بگیرند.
ارتش سوریه با همکاری حزب الله لبنان طی چند ماه گذشته از چند جهت حلب را محاصره کردهاند تا بتوانند تجربه بازپسگیری استان «حمص» را در این استان پیاده کنند.
وبگاه خبری «النشره» با انتشار گزارشی به بررسی این مسئله پرداخت و گزارش داد، رخدادهای اخیر جنوب حلب این نقشه ارتش سوریه و حزب الله را تا حدودی با شکست مواجه کرد. از این روی ائتلاف ترویستی «جیش الفتح» و سایر گروههای تروریستی از موضع دفاعی به موضع هجومی تغییر حالت دادند و قسمتهایی از این استان را مجددا اشغال کردند.
نبرد حلب برای ارتش سوریه از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ این مسئله به خاطر اهمیت شهر حلب نیست، بلکه به این دلیل است که این شهر شاهراه حمایت ترکیه از گروههای تروریستی است. از این روی محور مقاومت در تلاش است که کمربند دو گانهای را در اطراف این شهر ایجاد کند؛ در ابتدا ارتش سوریه قصد دارد جاده «کاستیلو» واقع در شمال حلب را قطع کند؛ راهی که تنها گذرگاه زمینی مناطق تحت اشغال معارضان در حلب است. نیروهای مقاومت همچنین برای پیشروی به سوی مرزهای سوریه-ترکیه فعالیت میکنند تا خطوط کنترل خود در استانهای لاذقیه و ادلب را به خطوط سیطره گروههای مختلف کُرد در حسکه و رقه وصل و از این طریق استان حلب را از مرز ترکیه جدا کرده و تا زمان پس گرفتن آن، محاصره را ادامه دهد.
از سوی دیگر معارضان مسلح نیز در استان حلب قصد دارند خطوط امدارسانی لجستیک با ترکیه را به هر قیمتی حفظ کنند؛ خاصه اینکه دشمنی این معارضان فقط منحصر به ارتش سوریه نیست، بلکه شامل داعش و سایر گروههای مسلح کُرد است هر گدام از این گروهها کنترل بخشهایی از مرز ترکیه را در دست دارند.
اما در خصوص پاسخ احتمالی، ارتش سوریه و حزب الله در حال حاضر گروههای نظامی بزرگی را در ریف جنوبی حلب گرد هم آوردهاند تا حملات گستردهای را به مناطق تحت اشغال تروریستهای معارض انجام دهند. در واقع هدف این حملات به شرح ذیل است:
نخست؛ بازپسگیری کامل منطقهای که اخیرا سقوط کرد تا روحیه نیروهای خود را افزایش دهند.
دوم؛ به دستگیری ابتکارعمل از معارضان و بازگرداندن آنان به وضعیت دفاعی در استان حلب.
سوم؛ زمینهسازی مناسب برای تکمیل طرح محاصره همه جانبه حلب و قطع خطوط امدارسانی ترکیه.
چهارم؛ تأکید بر این مسئله که نباید واقعیتهای میدانی راهبردی سبب از سرگیری مذاکرات سیاسی ژنو در آینده شود.
در پایان باید گفت که نبرد در سوریه همچنان شدید است؛ خصوصا اینکه منافع کشورهای حامی تروریسم و دولت سوریه بسیار در تضاد قرار دارند، ولی با این وجود نبرد حلب برای همه گروه های حاضر در سوریه از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ زیرا که کلید مجموعهای از مناطق است که در طول مرز سوریه و ترکیه است و نمادی برای برای معارضان سوریه، برگه با ارزشی در دست رژیم ترکیه و هدفی برای دولت سوریه به شمار میرود که قصد دارد موازنه قوای نظامی را کاملا دگرگون کند.
در همین راستا، ارتش سوریه و مقاومت لبنان، از نیمه شب گذشته عملیات جدیدی را در غرب شهر حلب با حمایت هوایی روسیه آغاز کردهاند که در صورت موفقیت، تحول مهمی در عرصه میدانی شهر ایجاد خواهد کرد .