به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، هشتم اردیبهشتماه سال 1394 پیکرهای مطهر ۲۷۰ شهید دفاع مقدس، از طریق مرز شلمچه وارد کشور شدند. این شهدا با تلاش کمیته جستجوی مفقودین در عملیات تفحص در جنوب عراق فاو، ابوفلوس، شلمچه، مجنون و زبیدات به دست آمده بودند.
بر اساس اعلام سردار سید محمد باقرزاده فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح پیکر ۱۷۵ شهید از این ۲۷۰ شهید تازه تفحص شده، جمعی از غواصان و خط شکنان شهید عملیات کربلای۴ بودند که با دستان بسته در یک گور دستهجمعی در منطقه ابوفلوس کاوش شدند. پیکر مطهر این شهدا در ۲۶ خرداد ماه سال گذشته با استقبال بینظیر مردم در تهران تشییع شد. این مراسم تشییع به دلیل نوع شهادت تعدادی از این شهیدان از جمله غواصان و خط شکنان و همچنین بازتاب آن در بین مردم و رسانهها بیش از ۵ ساعت به طول انجامید.
در این مراسم قشرهای مختلف مردم به ویژه جوانان حضور پررنگ داشتند. 200 خبرنگار خارجی در این مراسم حضور داشتند که محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و فرمانده وقت سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس از آنها خواست اخبار ایران را به درستی منتقل کنند. حضور خبرنگاران و تصویربرداران داخلی هم در این مراسم چشمگیر بود.
این سوال که چرا باید اسیران جنگ را دست بسته به شهادت برسانند یا آنها را زنده به گور کنند به دفعات در بین حاضران در مراسم بیان میشد و مادر شهیدی که ظاهرا همچنان چشمانتظار بازگشت فرزندش بود در حالی که قاب عکسی از فرزندش در دستش بود میگفت: «یعنی ممکن است پسر من هم در بین این شهدا باشد؟»
مردم از مسیرهای مختلف خودشان به محل برگزاری مراسم در میدان بهارستان میرساندند. ازدحام جمعیت به اندازهای بود که یک ساعت پیش از مراسم از ایستگاه متروی بهارستان به دلیل انبوه جمعیت بسته شده بود و به دشواری بسیاری مردم از آن بیرون میآمدند.
تشییعکنندگان دستنوشتههای فراوانی با خود حمل میکردند که در آنها شعاری مختلفی در مورد شهدا نقش بسته بود. «دیروز آواکسهای آمریکا عملیات کربلای 4 را لو داند، امروز آژانس آمریکایی چه نقشهای دارد؟» یکی از این دستنوشتهها بود. «دستان شهدا بسته شد تا امروز دستان ما باز باشد» و «شهدا شرمندهایم» دیگر دستنوشتههایی بود که به وفور در دست تشییعکنندگان به چشم میخورد.
حضور پرسنل نیروهای مسلح و مسئولان اجرایی در مراسم تشییع پررنگ بود. «این همه لشکر آمده به عشق رهبر آمده»، «مرگ برآمریکا و مرگ بر اسرائیل»، «نه سازش نه تسلیم، نبرد با آمریکا» نیز از جمله شعارهایی بود که توسط تشییعکنندگان سر داده میشد.
جمعی از اهالی سینما همچون محمدعلی باشه آهنگر،مجتبی راعی، رضا میرکریمی، جمال شورجه،همایون اسعدیان، فرشته طائرپور، کمال تبریزی، مازیار میری،ناصر عنصری، مرتضی شایسته، ابراهیم مختاری، محمد اطیابی، حسن پورشیرازی، منوچهر شاهسواری، اکبر نبوی، محسن خانجهانی،محمدرضا موئینی،کامران ملکی،حمیدی مقدم و... در این برنامه حاضر شدند.
سیدمهدی طباطبایینژاد مدیر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، محمد شفیعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی، علیرضا رضاداد مشاور ارشد رئیس سازمان سینمایی از مدیران حاضران در مراسم تشییع بودند.
هنرمندان حاضر به دلیل ازدحام جمعیت، دقایقی در کنار ساختمان وزارت ارشاد ایستادند و سپس برای بدرقه شهدا بهسوی معراج الشهدای تهران واقع در خیابان بهشت رهسپار شدند.
محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان به همراه معاونانش در مراسم تجدیدمیثاق و ادای احترام به پیکرهای شهدای غواص شرکت کرد.
جامعه بزرگ ورزش کشور امروز همپای سایر اقشار ملت بزرگ ایران برای تجدید میثاق با آرمانهای شهدای غواص و وداع با پیکر آنان به بهارستان رفت. محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان و عبدالحمید احمدی معاون فرهنگی وزیر ورزش با حضور در جایگاه، به پیکر شهدا ادای احترام کردند.
پیش از این نیز طیفهای مختلف جامعه ورزش بویژه قهرمانان ملی با ادای احترام به شهدا، در رسانهها و شبکههای اجتماعی خواستار حضور پرشور مردم در این مراسم شده بودند. حرکت خودروهای حامل پیکرهای شهدا به دلیل ازدحام جمعیت به کندی انجام میشود.
اوج مظلومیت شهدای غواص زمانی به نمایش درآمد که اصحاب رسانه در نشست خبری سردارباقرزاده حضور یافتند. در این نشست خبری پیکر یکی از شهدای دست بسته در تابوتی شیشهای قرار داده شده بود. شهیدی که چند ماه بعد از طریق آزمایش دی.ان.ای هویتش شناسایی شد.
نام این شهید «منصور مهدوی نیاکی» بود که در سومین روز فروردین ۱۳۴۶ در آمل متولد شده بود. اعزامی از لشکر ۲۵ کربلا بود که در جریان عملیات کربلای ۴ در منطقه امالرصاص به شهادت رسید.ه بود.
26 خرداد ماه سال گذشته فضای مجازی و دنیای واقعی آکنده از شمیم حضور شهدای غواص و خط شکن عملیات «کربلای4» شده بود؛ شهدایی که با کاوش پیکرهایشان خونی تازه به رگهای جامعه تزریق کردند و موجب خلق یکی از با شکوهترین مراسمهای تشییع پیکرهای شهدا شدند.
منبع: ایسنا