کد خبر 1769348
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۴ - ۰۰:۵۲

به گزارش مشرق، کانال خیابان انقلاب در مطلبی نوشت:

در شرایط تنش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و سردی روابط تهران و برلین، تحرکات اخیر سفارت آلمان در تهران و وعده تسهیل صدور ویزا، همراه با اقدامات فرهنگی دیپلمات‌های آلمانی، نشانه‌هایی از تحرک تازه در روابط دو کشور است.

بازگشت پروازهای لوفت‌هانزا نیز پیش‌تر نشانه‌ای امیدبخش بود.

اکسل دیتمان به‌عنوان سفیر جدید آلمان معرفی شده و «تا چند روز دیگر» وارد تهران می‌شود.

دیتمان دیپلماتی باسابقه در حوزه سیاست خارجی اروپا، امنیت بین‌الملل، دفتر سازمان ملل در وین، سفارت آلمان در واشنگتن، برنامه تبادل با وزارت خارجه آمریکا و سفارت در کشورهایی چون صربستان است؛ او تحصیلات اقتصاد دارد و تجربه‌اش در مذاکرات دشوار و مدیریت بحران، برای مأموریت در تهران مهم دانسته می‌شود.

کاردار سفارت وعده افزایش دوبرابری ظرفیت ویزا مخصوصاً برای دانشجویان را از دسامبر داده؛ این در حالی است که دوره مارکوس پوتسل با کاهش کارکنان و محدود شدن ظرفیت ویزا همراه و موجب اعتراض متقاضیان شده بود.

تسهیل ویزا می‌تواند روابط غیررسمی مردم دو کشور را بهبود دهد. مانفرد شولر نیز با انتشار ویدئوی تهران‌گردی و سخن گفتن به فارسی، تلاش‌هایی در دیپلماسی عمومی برای ایجاد فضای مثبت انجام داده است.

روابط ایران و آلمان پس از خروج آمریکا از برجام، ناکامی اینستکس، جنگ اوکراین، ادعای استفاده از پهپادهای ایرانی، پرونده جمشید شارمهد، فعال‌سازی مکانیسم ماشه توسط تروئیکای اروپایی و موضع آلمان در قبال حمله ۱۲روزه آمریکا و اسرائیل به ایران سردتر شد.

اکنون با ورود دیتمان و گشایش‌های کنسولی و فرهنگی، تلاش‌هایی برای متعادل‌سازی رابطه دیده می‌شود؛ اینکه او بتواند پل‌های تخریب‌شده را بازسازی کند، به تحولات آینده بستگی دارد. عبارت آلمانی «Die Hoffnung nicht aufgeben» یادآور لزوم حفظ امید در مسیر فصل جدید روابط است.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۰۱:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۹/۱۶
    2 5
    با آلمانی جماعت دم‌خور بوده باشید می‌فهمید به طور متوسط چه کثافت‌هایی هستند و ذاتا هیچ فرقی با قرن پیش و جنگ‌های جهانی نکردند و فقط پالون شون تغییر کرده. چهار نفر رو باید گیر بیاریم که کار کثیف مارو تو آلمان انجام بدند و چند صدتایی از این کثافت‌ها سقط کنند.
    • FR ۱۱:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۹/۱۶
      0 0
      کثافت تر از این آلمانی های نازی صفت وجود نداره
  • IR ۰۱:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۹/۱۶
    0 1
    لعنت بر آلمان. گور پدر اول تا آخر آلمانی ها.
  • ایران من IR ۰۸:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۹/۱۶
    1 2
    آلمان عزیز یک کشور صنعتی و تعیین کننده در دنیاست که در زمان دکتر خاتمی با هواپیما اومدن استقبالش . باید توریست های بیشتری از این غول شماره 3 جهان پس از امریکا و چین به ایران بیان مثل زمان دکتر خاتمی و دکتر روحانی . اقلیت اصولگرای نژادپرست مثل این 01:34 هم بهتره بدونن اینجا طالبان نیست ایرانه . زنده باد ایران
    • حمید IR ۱۰:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۹/۱۶
      0 0
      ساده لوح
    • FR ۱۱:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۹/۱۶
      0 0
      با هواپیما آمدن استقبالش ؟!!!
  • حمید IR ۰۹:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۹/۱۶
    0 0
    گول نخورید. آنها نوکر آمریکا و اسرائیل هستند و به ما از بالا نگاه می کنند. بهترین آلمانی حداکثر می گوید که من با خارجی ها مشکل ندارم و نه اینکه دوستشان دارم. عده ای احمق غربگدا به مردم تلقین می کنند که باید با همه رابطه خوبی داشته باشیم ولی واقعیت این است که اینها هیچوقت شما را به خاطر خودتان دوست نخواهند داشت و فقط از شما استفاده خواهند کرد و بس.
  • DE ۰۹:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۹/۱۶
    1 0
    آلمان را آنطور که در قدیم تعریف میکردند نبینید. آلمان امروز در رقابت با انگلیس و فرانسه تعریف نمی‌شود. هویت مضمحل شده آلمان امروز ربطی به پیشروان فلسفه و دانش ندارد. آلمان امروز را افراد نالایق مرید بانکداران آمریکا مثل مرتس و برباک در کنترل دارند.
    • ایران من IR ۱۰:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۹/۱۶
      0 0
      حله دادا فقط از آلمان پاشو بیا ایران اینجا واسمون نسخه بپیچ
  • IR ۱۰:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۹/۱۶
    0 0
    آلمان قطب مهندسی هست هر جقدر باهاش ارتباط بهتری بگیریم بنفع ایرانه.
  • FR ۱۱:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۹/۱۶
    0 0
    اروپا و سه کشور پر مدعای فرانسه المان و انگلیس هرگز در وضعیت ضعف و بی اعتباری امروز خود نبوده اند و اگر ایرانی‌ها حد اقل بعد از این حمله ناجوانمردانه و جنگ دوازده روزه کثیف به آنها بی اعتنایی می‌کردند رفتار آنها زودتر تغییر می‌کرد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس