وزرای دفاع روسیه، سوریه و ایران در تهران نشستی برگزار کردند و در آن راه‌های مبارزه با تروریسم، جلوگیری از پیشروی تروریست‌ها و سوء استفاده آنان از توافق «توقف اقدامات خصمانه» را بررسی و جدول زمانی را برای عملیات‌های آتی وضع کردند.

به گزارش مشرق، پیش از نشست وزرای دفاع روسیه، سوریه و ایران در تهران حملات هوایی روسیه و سوریه طی دو روز گذشته به موازات عملیات ارتش در استان «حلب» افزایش یافته است.

«فهد جاسم الفریج، حسین دهقان و سرگئی شویگو» وزرای دفاع سوریه، ایران و روسیه در تهران نشست سه جانبه‌ای را برگزار و مسائل مربوط به مبارزه با تروریسم و راه‌های برقراری امنیت و ثبات در سوریه را بررسی کردند.

روزنامه «الاخبار» لبنان با انتشار گزارشی به بررسی ابعاد مختلف این نشست و تأثیر آن بر عرصه میدانی سوریه پرداخت و نوشت، آتش‌بسی که روسیه و آمریکا آن را در سوریه اعلام کردند از جمله محورهای نشست بود. افرادی که در این نشست حضور داشتند بر «ناپایداری» آن اتفاق نظر و تأکید داشتند که این مسئله به گروه‌های تروریستی فرصت کافی داد تا ساختار خود را بار دیگر تشکیل داده و مجددا به سلاح‌های مدرن تجهیز شوند.

به گزارش این روزنامه، مهلت زمانی که روسیه به گروه‌های تروریستی که آمریکا آنها را «میانه‌رو» می‌نامد به پایان رسیده است و ایران و سوریه خواستار تحرک جدی علیه این گروه‌ها هستند؛ به ویژه اینکه اکنون گروه موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» در شمال این کشور پیشروی داشته است.

محور دمشق-مسکو-تهران در سایه پیشروی گروه‌های تروریستی تحت حمایت کشورهای خارجی اکنون در وضعیت تماشاچی قرار دارد. ارتش سوریه نیز به خاطر پایبندی به آتش‌بس اکنون در وضعیت دفاعی قرار گرفته است؛ آتش‌بسی که به خاطر اقدامات تروریست‌ها از نظر نظامی عملا ساقط شده است.

تصمیم این سه کشور مشخص بود: برداشتن گام‌های عملی برای مقابله با تروریسم و مبارزه با گروه‌های مسلح حتی در مناطق نفوذ گروه‌هایی که واشنگتن آنان را میانه‌رو می داند. برای عملی کردن این تصمیم جدول زمانی معینی وضع شد که همپیمانان دمشق به آن پایبند هستند و در مراحل نخست در شمال سوریه بر اساس آن عمل خواهد شد.

برخی از منابع آگاه نیز اعلام کردند تحرکات نظامی این محور، در مرزهای ترکیه صورت خواهد گرفت تا مسیر امدارسانی تروریست‌ها متوقف و در نتیجه پیشروی آنان در همه محور متوقف شود و آنان را مجبور کنند که در حلب به ویژه ریف جنوبی آن باقی بمانند.

به موازات اقدامات نظامی، فشار سیاسی و دیپلماتیک نیز صورت خواهد گرفت و پیام‌‎هایی به حامیان تروریست‌ها ارسال خواهد شد. این مسئله نیز بر عهده روسیه است تا از طریق آمریکا این پیام را به ترکیه، عربستان و سایر کشورهای حامی تروریسم برسانند مبنی بر اینکه باید حمایت نظامی از تروریست‌ها را متوقف کرده و به سوی راهکار سیاسی حرکت کنند. این مسئله نیز با فعال کردن اقدام نظامی صورت خواهد گرفت. در صورتی که کمک به تروریست‌ها ادامه پیدا کند همه گروه‌های مسلح هدف خواهند گرفت و آتش‌بس عملا منتفی خواهد شد.

دهقانی در جریان این نشست به همتایان سوری و روسی خود گفت که توصیف عربستان و آمریکا از تروریست‌ها تحت عنوان میانه رو «دروغ واهی» است و حمله نظامی به تروریسم برای برقراری ثبات در منطقه «یک اصل ثابت» است.

در همین راستا، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه نیز در یک کنفرانس مطبوعاتی با «ناصر جوده» همتای اردنی خود گفت که اولویت در مرحله کنونی «تضمین تعهد کامل و مطلق به توافق توقف اقدامات خصمانه و لزوم جلوگیری از نفوذ تروریست‌ها و ورود سلاح از ترکیه» به سوریه است.

وی همچنین تأکید کرد، هر گروه مسلح به اندازه کافی زمان داشت که بخواهد این توافق را بپذیرد. در نتیجه گروه‌هایی که آن را نپذیرفته یا نقض کردند به آنان اجازه داده نخواهد شد که از وضع موجود برای تقویت خود بهره ببرند.

به هر حال، جدول زمانی که در این نشست مورد توافق قرار گرفت و بسیاری از آن محرمانه است و در درون اتاقهای عملیات مبارزه با تروریسم باقی خواهد ماند از آغاز مرحله تازه‌ای از برخورد نظامی با بحران سوریه حکایت دارد؛ برخوردی که مبنی بر حملات دقیق و انتخاب اهداف راهبردی است که می‌تواند تحرکات تروریستها را فلج کند و حامیان آنان را پای میز مذاکره نشانده و از آنان امتیاز بگیرد.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس