کد خبر 570339
تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۴:۱۶

چنانچه ارتش سوریه بتواند شهرک «خان طومان» در استان حلب را تحت کنترل در آورد، پایگاه اصلی جیش الفتح سقوط خواهد کرد و راه برای تسلط بر فرودگاه نظامی «تفتناز» و «ابوضهور» باز خواهد شد.

به گزارش مشرق، شهرک «خان طومان» از توابع حلب واقع در شمال سوریه، در حالی صحنه نبردهای سنگین است که چنانچه ارتش سوریه بتواند این  شهرک را تحت کنترل در آورد پایگاه اصلی جیش الفتح سقوط خواهد کرد و راه ارتش به سمت فرودگاه نظامی تفتناز و ابوضهور باز خواهد شد.

همزمانی نبردهای حلب با اظهارات تحریک آمیز عادل جبیر و اوغلو

نبردهای ارتش سوریه با گروههای تروریستی در جبهه حلب واقع در شمال سوریه به ویژه اوضاع جاری در شهرک خان طومان با اظهارات عادل جبیر وزیر خارجه عربستان و نیز احمد داوود اوغلو همزمان شده است .

ترکیه و عربستان به دنبال اعزام نیروی زمینی به سوریه

این دو در اظهارات خود به موضوع مجهز کردن افراد مسلح در سوریه به سلاح و اعزام نیروهای زمینی به داخل سوریه به منظور کمک به گروههای مسلح پرداختند.
نکته قابل توجه اینکه عادل جبیر هفته گذشته در دیدار با جان کری وزیر خارجه آمریکا در ژنو گفت «چنانچه بحران سوریه از طریق سیاسی حل و فصل نشود، با استفاده از سلاح حل خواهد شد».

عربستان در جستجوی برگ برنده در سوریه

این اظهارات نشانه دخالت عربستان در حمایت از گروههای مسلح در سوریه و تلاش آن برای به دست آوردن برگه های برنده سیاسی است تا از آن در دور سوم گفت وگوها که قرار است دو روز دیگر برگزار شود، استفاده کند.

در همین ارتباط «حسن الحسن» کارشناس نظامی سوری در گفت وگو با خبرنگار تسنیم به ارزیابی اظهارات وزیر خارجه سعودی پرداخته و گفت: عادل جبیر چند روز قبل تهدید کرد که موشک های مرگبار را در اختیار گروه موسوم به «مخالفان میانه رو» سوری قرار خواهد داد.

وی تصریح کرد: وقتی یک مقام سعودی چنین اظهاراتی بر زبان می آورد به این معنی است که سلاح مرگبار عملا به دست گروههای مسلح در سوریه رسیده است که این اقدام نیز نقض تمام توافقنامه های بین المللی و آتش بس تحت نظارت روسیه و آمریکا در حلب است.

اعلام آمادگی ترکیه برای اعزام نیروی زمینی به سوریه

این کارشناس مسائل نظامی یادآور شد، اظهارات وزیر خارجه عربستان با اظهارات داود اوغلو نخست وزیر ترکیه همزمان شد، به این معنی که وی نیز به نوبه خود اظهار داشت: ترکیه آماده است در صورت لزوم نیروهای زمینی را به سوریه اعزام کند.

اوغلو همچنین گفت: در دفاع از امنیت خود برای اتخاذ هراقدام لازم چه در داخل ترکیه و چه خارج از آن آمادگی داریم.

حمایت ترکیه از جیش الفتح در سوریه

حسن الحسن ادامه داد: اظهارات اوغلو عملا در نظارت مستقیم ترکیه بر اتاق عملیات گروه موسوم به «جیش الفتح» نمود یافت.

وی توضیح داد: جیش الفتح شامل هشت گروه مسلح است که رهبری نبردها در سوریه را بر عهده دارند و عبارتند از "جبهة النصره،  أحرار الشام، فیلق الشام، جند الشام، جند الأقصى، جیش الفتح، جیش النصر ولشکر بدر.

گذرگاه پنهانی ترکیه به سمت سوریه

این کارشناس نظامی در بخش دیگری از این گفت وگو تصریح کرد: گام دیگری که ترکیه برای تسهیل حمایت از گروههای مسلح از طریق ارسال نیرو و مهمات اتخاذ کرد، گشودن یک گذرگاه پنهان به طول دو کیلومتر برای انتقال سلاح های سنگین مانند تانک و خودروهای زرهی بود که از داخل خاک ترکیه تا روستای «حوار کلس» در شمال شرق شهر «اعزاز» در حومه شمالی حلب امتداد می یابد.

فرصت طلبی تروریست ها برای حمله به خان طومان

در این میان گروههای مسلح در سوریه از حمایت گسترده ترکیه و عربستان برای حملات سنگین به حومه جنوبی حلب و به عبارت بهتر شهرک استراتژیک خان طومان سوء استفاده کردند، حال آنکه نیروهای ارتش سوریه و متحدانش در روزهای پایانی سال گذشته این شهرک را آزاد کرده بودند.

حمله افراد مسلح به خان طومان همزمان با آتش بس اعلام شده در حلب تحت نظارت آمریکا و روسیه صورت گرفت، حال آنکه نیروهای ارتش سوریه تا جایی که ممکن بود به آن پایبند ماندند اما افراد مسلح آتش بس مزبور را نقض کرده و در فاصله ده روز بیش از دو هزار راکت به نقاط مختلف حلب و حومه آن شلیک کردند که در اثر آن دهها زن و کودک به شهادت رسیدند.

نبرد سنگین ارتش با ترویست ها در خان طومان

در این شرایط نیروهای ارتش سوریه و متحدان آن در خان طومان علیه جیش الفتح وارد نبرد سنگینی شدند و توانستند بسیاری از تروریست ها از جمله فرماندهان و سرکردگان گروههای مختلف تروریستی را به هلاکت برسانند تا جایی که گروههای مسلح هر روز در پایگاههای خبری خود به کشته شدن دهها نفر از نیروها و نیز زخمی شدن عده ای دیگر اعتراف می کردند.

نکته قابل توجه اینکه نیروهای ارتش سوریه و متحدانش نیز در این نبرد تعدادی شهید دادند از جمله اینکه ایران از شهادت 13 مشاور نظامی در جریان انجام وظیفه در شهرک خان طومان خبر داد.

موقعیت جغرافیایی خان طومان

شهرک خان طومان در منطقه «جبل سمعان» در فاصله ده کیلومتری جنوب غرب حلب قرار دارد و اهمیت راهبردی آن برگرفته از عوامل متعددی است که مهم ترین آن اینکه این شهرک محل اصلی استقرار افراد مسلح موسوم به جیش الفتح است.

جیش الفتح متشکل از گروههای متعدد از جمله جبهه النصره و احرار الشام است.

علاوه بر این خان طومان دروازه جنوب غرب حلب و محل اصلی عبور به سمت حومه غربی و شمالی آن است، زیرا نزدیکترین نقطه به بزرگراه دمشق- حلب به شمار می آید و تسلط بر آن به نیروهای ارتش سوریه این امکان را می دهد که خطوط امداد رسانی به افراد مسلح را قطع کرده و راه منتهی به فرودگاه نظامی «ابوضهور» را که تحت اشغال جبهه النصره است، باز کنند.

اهمیت بیرون راندن تروریست ها از خان طومان

اما تسلط نیروهای ارتش سوریه بر شهرک خان طومان برای گروههای مسلح در چند محور بسیار خطرناک است به اضافه اینکه کنترل خان طومان موجب می شود امنیت در پایگاه توپخانه ای در منطقه «الراموسه» که بارها هدف حملات افراد مسلح قرار گرفته بود، برقرار شود.

آزادی خان طومان مقدمه حرکت به سمت فرودگاه تفتناز و ابوضهور

چنانچه نیروهای ارتش سوریه بتوانند حد فاصل خان طومان و الزربه در جنوب را تحت کنترل خود در آورند، امکان نزدیک شدن آنان به راه اصلی حلب – دمشق فراهم می شود و چه بسا بتوانند در محور غرب به سمت فرودگاه تفتناز حرکت کنند.

اکنون فرودگاه تفتناز به پایگاه نظامی جبهه النصره در نقطه مرزی با استان حلب تبدیل شده است و در صورت موفقیت نیروهای ارتش سوریه در تسلط بر فرودگاه ابوضهور و تفتناز، خطوط دفاعی جیش الفتح  در ادلب به روی آنان بسته خواهد شد.

این در حالی است که نیروهای ارتش سوریه با کمک و پشتیبانی متحدان خود چند ماه پیش توانستند شهرک خان طومان را که محل اصلی استقرار جیش الفتح در حومه جنوبی حلب به شمارمی آید، تحت کنترل خود در آورند.

این دستاورد نیروهای ارتش سوریه و متحدان آنان در پی عملیات نظامی گسترده در حومه جنوبی حلب محقق شد و پس از آن نیروهای سوری توانستند دهها روستا و شهرک را در این منطقه از اشغال تروریست ها آزاد کنند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس