کد خبر 544772
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۳

رئیس هیئت نظارت بر اجرای ضوابط نشر کتاب کودک، نوجوان و بزرگسال عنوان کرد: اگر لغزشی احساس می‌کنیم، از سر صدق گزارش کنیم.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام محمدعلی مهدوی‌راد، سخنگوی شورای نظارت بر نشر با اشاره به برگزاری منظم جلسات هیئت نظارت بر نشر کودک، نوجوان و بزرگسال گفت: در آبان 1392 با نامه علی جنتی، وزیر ارشاد به شورای عالی انقلاب فرهنگی، اعضای شورای نشر معرفی شدند و پس از یک‌ماه در آذر 1393 اسامی هیئت‌های نظارت کودک و بزرگسال به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید. حسب این مصوبه، 16 نفر به عنوان اعضای هیئت نظارت بر نشر بزرگسال و 5 نفر نیز به عنوان اعضای هیئت نظارت بر نشر کودک انتخاب شدند.

وی افزود: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در اوایل سال به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شد و اولین جلسات هیئت نظارت در اردیبهشت 1393 برگزار شد. در همان جلسات اولیه به منظور چابک‌سازی هیئت‌ها و تسهیل در اجرای جلسات، کمیته‌ای به نام کمیته تخصصی هیئت نظارت مرکب از 6 عضو هیئت بزرگسال و یک عضو هیئت کودک شکل گرفت. از اردیبهشت 1393 تا به امروز نیز هیئت نظارت بر نشر بزرگسال 4 جلسه، هیئت نظارت بر نشر کودک و نوجوان 11 جلسه و  کمیته تخصصی متشکل از دو هیئت 23 جلسه برگزار کرده‌اند. همچنین دو هیئت نظارت بر نشر کودک و بزرگسال 3 بار جلسه مشترک داده‌اند. به طور کلی در طول نزدیک به این دو سال، این دو هیئت 41 جلسه داشته‌اند.

رئیس هیئت نظارت بر اجرای ضوابط نشر با اشاره به علاقه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دولت به برگزاری این جلسات گفت: در دولت گذشته اساساً هیئت نظارت بر نشر بزرگسال تشکیل نشد و جلسات هیئت نظارت بر نشر کودک نیز از 3 جلسه فراتر نرفت.

حجت‌الاسلام مهدوی‌راد با اشاره به انتقاد صورت گرفته از سوی محسن پرویز، معاون اسبق امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تعداد اندک برگزاری جلسات هیئت نظارت گفت: من موضع پرویز و مطالب ایشان در مصاحبه با نسیم‌آنلاین را از اساس تکذیب می‌کنم و برای وی متأسف هستم. من پرویز را دوست دارم و ایشان زمانی که در معاونت ارشاد حضور داشت، به ما لطف داشت و ما هم با وی همکاری می‌کردیم. در نگاه کلان هم من و برخی از دوستان با برخی از جریان‌های موجود مخالف بودیم، اما به دلیل نیک‌نفسی پرویز با او همکاری و همدلی داشتیم.

وی افزود: در یک سال اخیر پرویز مصاحبه‌هایی کرده است که من همانطور که در مصاحبه قبلی هم عنوان کردم، برای او اظهار تأسف می‌کنم. پیش از این هم در یکی از مصاحبه‌ها به آیه «و لا تقف ما لیس لک به علم» (چیزی را که آگاهی دقیق ندارید، از آن پیروی نکنید) اشاره کرده‌ام. پرویز ضمن مصاحبه با خبرگزاری مذکور، عنوان می‌کند که اطلاعات دقیقی درباره برگزاری جلسات هیئت نظارت بر نشر ندارد؛ اگر این طور است چرا درباره موضوعی که اطلاعات دقیقی درباره آن ندارد اظهار‌نظر می‌کند؟

رئیس هیئت نظارت بر اجرای ضوابط نشر درباره شکل‌گیری این هیئت در دوره جدید گفت: کمیته تخصصی هیئت نظارت در دولت جدید به منظور سرعت بخشیدن به مسائل، موضوعات و مشکلات با 7 نفر جلسات عدیده تشکیل داده است. پرویز به خوبی می‌داند که در اداره کل کتاب کتاب چگونه کتاب عرضه می‌شود و مورد بررسی قرار می‌گیرد. جلسات هیئت نظارت بر ضوابط نشر در طبقه سوم وزارت فرهنگ و ارشاد تشکیل می‌شود و همه اعضاء در آن شرکت می‌کنند. در اینجا حقاً و انصافاً باید از دوستانی که من را به عنوان مسئول این هیئت انتخاب کردند، تشکر کنم.

وی افزود: اعضای هیئت دارای مشغله‌های فراوان هستند و به رغم این گرفتاری‌ها به طور منظم در جلسات شرکت می‌کنند. گلزاری، افروغ و چینی‌فروشان با آن همه گرفتاری و مشغله در جلسات مختلف شرکت می‌کنند. خاموشی با همه مشغله‌ها مرتب در این جلسات حضور داشته است. کچوئیان به رغم بیماری در جلسات حضور دارد؛ همچنین دیگر اعضای دو هیئت بزرگسال و کودک و نوجوان. به نظر من ظلم است که این گونه درباره دوستان قضاوت می‌کنند. جلسه 7 نفره که به ریز آیین‌نامه‌ها، جابجایی نیروها، استانی شدن ممیزی و... می‌پردازد، به طور مرتب هر دو هفته یکبار تشکیل شده است مگر در مواردی که به مناسبت‌هایی برخورد کرده باشد.

وی با اشاره به آمادگی وزارت فرهنگ و ارشاد برای شنیدن نقدها گفت: بارها عنوان کرده‌ام که وزارت فرهنگ و ارشاد و مجموعه‌های آن، آمادگی شنیدن نقدها و نظرات را دارند، اما در بیان نظرات خود باید حزم‌اندیشی کنیم، زیرا کشور نیاز به آرامش و خردمندی دارد. اگر آنچه گفته می‌شود از سر تأمل و دقت باشد، مطمئناً ارشاد به آن توجه خواهد داشت و اگر خطایی رخ داده باشد، ارشاد آمادگی تصحیح آن را دارد. برای نمونه شش ماه پیش یکی از مراجع بسیار عالی‌قدر تذکر بسیار پدرانه‌ای از سوی حجت‌الاسلام معراجی به ارشاد دادند. تذکر دیده شد و واقع و صادق تشخیص داده شد و کتاب مدنظر ایشان جمع‌آوری شد.

حجت‌الاسلام مهدوی‌راد در پایان ضمن تشکر دوباره از اعضای هیئت نظارت بر اجرای ضوابط نشر کتاب گفت: نه من، نه پرویز و نه شخص صالحی ادعای بی‌خطا بودن نداریم. آنچه آموزه‌های دینی اقتضا می‌کند این است که ما زحمات دیگران را پاس بداریم و اگر لغزشی احساس می‌کنیم، از سر صدق گزارش کنیم.

منبع: ایکنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس