گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

ویرایشکیهان

روایت شرق از 3 دستگی در میان اصلاح‌طلبان

یک روزنامه اصلاح‌طلب می‌گوید اصلاح‌طلبان به سه دسته تقسیم شده‌اند و در مجلس هم کاری نمی‌توانند بکنند.

روزنامه شرق در سرمقاله خود نوشت: حتی اگر این مجلس شبیه به مجلس ششم باشد چنین رویدادی بعید به نظر می‌رسد. این فصل دیگری است که درک سیاست را پیچیده‌تر می‌کند و به همان نسبت اصلاح‌طلبان را در صحنه سیاست تقلیل می‌دهد.

این روزنامه می‌افزاید: اکنون مسئله این است که نمایندگانی که از طرف اصلاح‌طلبان به مجلس می‌روند، کمتر به اختلافات دامن می‌زنند و بیش از آنکه به خاستگاه خود وفادار باشند، با دولت همراه‌اند. شاید همین موقعیت متضاد با اصلاح‌طلبان خارج از مجلس، آنها را با مشکل مواجه کند. اصلاح‌طلبان داخل مجلس مکان‌مندند و اصلاح‌طلبان خارج مجلس زمان‌مند. از این پس نمایندگان باید به وضعیت‌های پیش آمده واکنش نشان دهند و اصلاح‌طلبان مستقل به گفتمان خود پایبند بمانند.

 اصلاح‌طلبان، دیگر باور دارند که از ایده‌ها و مواضع دوران چپ بسیار فاصله گرفته‌اند؛ اما چیزی را که باور ندارند، چرخش جدی‌شان از دوم خرداد است و اگر بخواهند آن را بپذیرند، با منافع و موقعیت‌شان ناسازگار است؛ از همین رو این باورمندی یا ناباوری از اصلاح‌طلبان سه دسته می‌سازد: آنها که با صدای بلند فکر می‌کنند و به جد خود را در حاشیه نگاه داشته‌اند، آنها که  صدای بلند خود را می‌شنوند؛ اما اعتنا نمی‌کنند و سعی دارند تا صدایشان را در همین منظومه با صداهای دیگر همساز و متوازن کنند. دسته سوم صدایی ندارند و با حضور در مکان‌ها صاحب صدا می‌شوند.

کلام محسن صفایی فراهانی به وضوح این معنا را تأیید می‌کند: «باید در حد خود از مجلس توقع داشته باشیم. اگر مجلسی خلق کنیم که زبان گویای مردم باشد، بزرگ‌ترین دستاورد رخ داده است.» این نکته بسیار مهم و کلیدی حرف‌های او است؛ اما مهم‌تر از آن این است: «من نه امروز و نه هیچ روز دیگری نمی‌خواهم نماینده شوم؛ حتی در زمان میانی مجلس ششم می‌خواستم استعفا بدهم؛ زیرا گفتم ما کارایی نداریم. ولی خاتمی گفت جواب مردم را چه می‌دهی؟»

شرق ادامه می‌دهد: سخنان صفایی فراهانی بیش از آنکه به شخص یا نهادی برگردد، به وضعیتی برمی‌گردد که مانند مداری سیاست را در بر گرفته است. ناگفته نماند که از مجلس ششم حرف می‌زنیم؛ مجلسی که متراکم از ایده‌ها و آرمان‌هایی بود که تحقق آنها در آن زمینه و زمانه بعید و دور از دسترس بود. مجلس ششم حتی مجلس پنجم نبود؛ مجلسی مصلحت‌اندیش که مصلحت دولت دستور کارش بود.

قیاس مجلس پنجم و ششم روشنگر وضعیت کنونی ما است؛ زیرا این دو مجلس، شاخصی هستند برای تحلیل و تبیین اصلاح‌طلبان کنونی که از آن دوران مصلحت‌اندیشی نیز فاصله گرفته‌اند. نتیجه‌ای است که از دل آن بیرون می‌آید و آینده سه گروه اصلاح‌طلب را رقم می‌زند. اینکه چه گفتمانی را دنبال می‌کنند، گفتمانی در مدار و منظومه شرایط موجود یا خارج از این مدار. دستیابی به هر دو دیر و دور است.

اعتماد: در مدیریت اقتصادی دولت ناموفق است

روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد، دولت را در مدیریت اقتصادی «ناموفق» ارزیابی کرد.

اعتماد از قول محمدقلی یوسفی استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی نوشت: دولت در حوزه دیپلماسی بسیار خوب عمل کرده اما در سیاست‌گذاری‌‌های داخلی دستاورد چندانی نداشته است.

به گفته یوسفی «دولت در بعد سیاست‌‌های داخلی موفقیتی نداشت و سیاست‌‌های دولت در یک کلام متناقض و باری به هر جهت بوده است.»

استاد دانشگاه علامه طباطبایی ادامه می‌دهد: «در نتیجه به نظر می‌رسد حتی موفقیت‌‌های بین‌المللی هم در سیاست‌‌‌های اقتصادی ناموفق باشند؛ چرا که این سیاست‌‌ها نه تن‌ها درک درستی از مشکلات ندارند، بلکه به جای حل معضلات تولید و اشتغال، متغیر‌هایی تعریف شدند که جنبه اساسی و کلیدی برای اقتصاد ندارد.  بنابراین با هر نوسانی در روابط بین‌المللی شکنندگی اقتصاد نمایان می‌شود. »

او ادامه می‌دهد: «علاوه بر این، نباید فراموش کرد که رشد اقتصادی می‌تواند مثبت یا منفی باشد ولی این به تن‌هایی نشان دهنده واقعیتی نیست.  این تن‌ها یک متغیر است و باید توضیح داده شود که این متغیر چه تأثیری بر زندگی واقعی، تولید و اشتغال دارد. »

یوسفی می‌افزاید: «رشد می‌تواند بد یا خوب باشد و بالطبع کشور نیاز به رشد خوب دارد هرچند با توجه به شرایطی که گفته شد رشد خوبی پیش‌بینی نمی‌کنم.  رشد بد می‌تواند ناشی از گسترش فعالیت‌‌های دولت و افزایش هزینه‌‌های نظامی و دولتی باشد.  حتی فساد و بروکراسی هم می‌تواند موجب رشد اقتصادی باشد که بیشتر از راه تجارت و واسطه‌گری باشد.  رشد خوب ناشی از کار و تولید است و باید بتواند ریشه در داخل داشته باشد و مانند یک درخت مستحکم باشد.  رشد بد گذرا است و در ایران چنین رشدی طبیعی است چون وابسته به نفت هستیم ولی این رشد گذرا است.  ما در یک قرن گذشته همواره رشد داشتیم ولی این رشد تاکنون موجب صنعتی شدن ما نشده است. »

پسا برجام که لایحه بودجه و برنامه توسعه پنج ساله نمی‌خواهد!

اولین سال پس از برجام و بدون تحریم با بلاتکلیفی لایحه بودجه 95 و برنامه ششم توسعه  مواجه است و همین سرعت‌گیر اقتصاد خواهد بود.

خبر آن‌لاین در این‌باره نوشت: نامعلوم بودن وضعیت بودجه سال آینده، برنامه‌ریزی برای بخش خصوصی را دشوار و تقریباً ناممکن می‌کند، آن هم در نخستین سال بدون تحریم اقتصاد ایران. کوروش پرویزیان، دبیر کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق ایران با اشاره به بلاتکلیف ماندن چند موضوع مهم اقتصادی گفت: «سال آینده اولین سالی است که کشور هیچ تحریمی را متحمل نیست و در واقع آغاز برنامه‌ریزی و فعالیت پرشتاب و همه‌جانبه دولت و بخش خصوصی برای جبران عقب‌ماندگی‌های دوران تحریم است ولی متأسفانه دو لایحه مهم و تعیین‌کننده کشور یعنی بودجه و برنامه ششم بلاتکلیف مانده‌اند و همین نامشخص بودن سرنوشت این دو، فعالیت‌های بخش خصوصی را نیز دچار نوعی تعلیق می‌کند.»

وی ادامه داد: «اقتصاد کشور همچنان تا حدود زیادی وابسته به دولت است و بسیاری از برنامه‌ریزی‌ها و فعالیت‌های بخش خصوصی از جهت‌گیری‌های دولت تأثیر می‌پذیرد. به عنوان مثال، اعتبارات عمرانی تعیین شده در بودجه به بخش خصوصی این پیغام را می‌دهد که چه میزان می‌توانند روی پروژه‌های دولتی برای کسب درآمد حساب باز کنند.»

این عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران گفت: «بلاتکلیف ماندن بودجه سال 95 ضربه سختی به فعالیت‌های اقتصادی کشور در سال آینده وارد می‌آورد و حکم سرعت‌‌گیر را در مسیر بخش خصوصی در نخستین سال بدون تحریم‌ها دارد».

پرویزیان درباره لایحه برنامه ششم توسعه نیز گفت: «اینکه در نخستین سال لغو تحریم‌ها، کشور دچار خلأ برنامه باشد هم از آن دسته فرصت‌سوزی‌های عجیب است.»

یادآور می‌شود دولت لایحه بودجه را با 42 روز تأخیر و در آستانه انتخابات تقدیم مجلس کرد.متأسفانه با وجود این تأخیر، دولت ارائه لایحه برنامه توسعه 5 ساله را هم با چند ماه تأخیر و همراه لایحه بودجه 95 به مجلس ارائه کرد و گفته می‌شود مایل است تا بررسی  آن را تا تشکیل مجلس بعدی به تأخیر اندازد.

رونق در تبلیغات وزارت راه و رکود در بازار مسکن

در حالی که مقامات وزارت راه و شهرسازی درباره رونق مسکن در سال آینده تبلیغات می‌کنند، گزارش بانک مرکزی از تداوم رکود در این بخش حکایت می‌کند.

روزنامه‌های شرق و شهروند در گزارش‌هایی از قول وزیر راه و معاون وی تیتر زدند «رونق مسکن از سال 95 - آخوندی اعلام کرد» و «وزیر راه: سال آینده سال رونق خرید و فروش در بازار مسکن است». اما روزنامه آرمان با اشاره به سخنان وزیر و معاون وی نوشت: در حالی که مسئولان و فعالان بازار مسکن امیدوارند بالاخره این بخش از اقتصاد از خواب سه ساله بیدار شود و معاملات در آن بار دیگر رونق بگیرد، برآوردها نشان می‌دهد در همین بخش حدود 69 هزار میلیارد تومان سرمایه راکد است. اظهار نظرهایی مبنی بر اینکه مسکن رونق خواهد گرفت شاید اکنون دیگر تکراری به نظر برسد.

 با وجود این، در دو روز گذشته مسئولان بار دیگر این اظهار نظرات را تکرار کردند. عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: «سال آینده سال رونق مسکن است.» همزمان معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه نشانه‌هایی برای خروج مسکن از رکود در نیمه دوم سال آینده وجود دارد، گفت: وزارت راه و شهرسازی پنج هزار میلیارد تومان سرمایه بانک مسکن را افزایش می‌دهد.

همچنین روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت: آخرین گزارش بانک مرکزی، تداوم قدرت‌نمایی رکود در بازار مسکن را تأیید کرد. بررسی تحولات قیمت و حجم معاملات بازار مسکن شهر تهران در بهمن ماه سال 1394 نسبت به ماه مشابه سال قبل حاکی از افزایش تعداد معاملات به میزان 5/6 درصد و کاهش متوسط قیمت خرید و فروش واحدهای مسکونی به میزان یک درصد است.

همچنین شرق از قول محمود عدالت‌خواه کارشناس مسکن نوشت: تفسیری که در مورد رونق در بخش مسکن انجام شده، نادرست بوده است؛ زیرا در حال حاضر مسکن با تولید مازاد روبه‌روست. ابتدا باید تکلیف تولید مازاد روشن شود. در واقع باید این مسکن‌های مازاد اجاره داده شود یا به فروش رود که این امر امکان ندارد مگر اینکه به اندازه کافی حباب‌های قیمتی خانه‌ها کاهش پیدا کند. چطور می‌توانیم از رونق صحبت کنیم، در حالی که خریداران واقعی مسکن (نه افرادی که قصد واسطه‌گری و کسب سود بیشتر با خرید و فروش مسکن دارند) بودجه لازم را ندارند؟

این کارشناس می‌افزاید: دولت باید تلاش کند تکلیف خانه‌های خالی را با کاهش دادن قیمت‌ها در حالی که نه دستوری بلکه به صورت کمک نکردن بیهوده با سرمایه‌های ملی مشخص کند. در واقع با بستن مالیات بر خانه‌های خالی کاری کند تا این خانه‌ها یا به اجاره یا به فروش روند. به اعتقاد من، وزارت مسکن همچنان با سیاست‌های قبلی قصد دارد مشکلات بازار مسکن را حل کنند. این سیاست اکنون جوابگو نیست؛ این سیاست زمانی جوابگو بود که خانه کم بود و مردم توانایی خرید مسکن را داشتند اما در عین حال برای کسب ارزش افزوده بیشتر دست به خرید آن می‌زدند.

در شرایط کنونی، رکود در بازار مسکن جدی است. بخشی از این رکود ناشی از مازاد تولید است، زیرا پیش‌تر سرمایه‌گذاری در بخش مسکن با سود همراه بوده و سرمایه و نیروی کار زیادی به این بخش وارد شده است. باید این نوع رویکرد تغییر کند و سرمایه‌گذاری در بخش مسکن مانند باقی بخش‌های عادی اقتصاد شود.

لایحه بودجه 95 ناهمخوان با واقعیت‌های اقتصادی

چرا بودجه سال 95 با واقعیات اقتصاد ایران همخوانی ندارد؟ سایت تابناک ضمن طرح این پرسش نوشت: بودجه سال 95 بالاخره بعد از یک و نیم ماه تاخیر به مجلس رسید، هر چند که یکی از دلایل تاخیر در بودجه واقعی دیده شدن اعداد و ارقام موجود در لایحه از سوی دولت عنوان شده بود، اما نگاه اجمالی به کل لایحه نشان می‌دهد موارد گفته شده نه تنها رعایت نشده بلکه در جاهایی نیز فاصله معناداری نیز با واقعیت‌های موجود دارد.

به نظر می‌رسد در تنظیم لایحه امسال بودجه، با خوش‌بینی بسیار زیادی به آن نگاه شده است، اعداد و ارقام موجود در بودجه به وضوح حکایت از این موضوع دارد، یکی از موارد که نشان از غیرواقعی بودن و نگاه خوشبینانه دولت به آینده است، پیش‌بینی قیمت نفت در بودجه است، به طوری که قیمت نفت حدود 30 الی 40 دلار در لایحه گنجانده شده است، در حالی که هم‌اکنون نفت ایران در حدود 21 دلار معامله می‌شود.

اما موضوع دیگری که برعکس درآمدهای نفتی با یک عینک تنگ‌نظری به آن نگاه شده و اتفاقا عمده تکیه‌گاه دولت در تحقق درآمدها به حساب می‌آید، بالا گرفتن سهم مالیاتی در شرایط رکودی است که اقتصاد و بازار کشور در حال تجربه کردن آن می‌باشد.

به نظر می‌رسد، دولت با این تصور چنین ارقامی را در نظرگرفته که به دلیل لغو تحریم‌ها، اقتصاد دچار رونق خواهد شد، و در واقع یکی از مبناهای به کارگیری چنین تصمیمی به نوعی مرتبط به موضوع تحریم‌ها بوده است، اکنون ارقام غیرواقعی موجود در بودجه دستمایه انتقادات برخی نمایندگان از بودجه شده است، نماینده‌های عضو کمیسیون‌های اقتصادی مجلس ایرادات زیادی را بر آن وارد دانسته‌اند.

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی با تشریح نکات منفی لایحه بودجه 95 و در انتقاد از برخی موارد این لایحه گفت: یکی از ویژگی‌های قانون بودجه 94 دو سقفی بودن آن است و براساس ماده واحده قانون بودجه همان سال، در صورتی که وضعیت تحقق درآمدهای دولت در شش‌ ماهه نخست سال جاری مناسب باشد، دولت می‌تواند 162 هزار و 500 میلیارد ریال به مصارف عمومی اختصاص دهد.

وی ادامه داد: از آنجایی که وضعیت تحقق منابع در شش‌ماه نخست سال مناسب نبوده بنابراین دولت در سقف اول قانون عمل می‌کند، از این رو اگر بخواهیم رشدمنابع عمومی دولت در لایحه بودجه سال 95 را نسبت به سقف اول قانون بودجه سال 94 در نظر بگیریم، رشدی 31/5 درصدی را نشان می‌دهد.

نماینده مردم رشت در مجلس نهم با اشاره به اینکه پایان اسفند‌ماه 1394، مهلت قانونی قانون برنامه پنجم توسعه به پایان می‌رسد، اذعان داشت: در صورت عدم تمدید قانون مذکور وضعیت تعیین نرخ مالیات بر ارزش افزوده مبهم خواهد بود زیرا به استناد تبصره 2 ماده 117 قانون معنون دولت باید به نحوی عمل کند که در پایان برنامه پنجم توسعه (سال 1394) نرخ مالیات بر ارزش افزوده به 8 درصد برسد.

وی در ادامه با بیان اینکه تحریم‌های صورت گرفته منجر به کاهش صادرات نفت شده و این امر تغییر رفتار مصرفی متقاضیان نفت کشور را در پی داشته است، اظهار کرد: از این رو یافتن بازارهای جدید برای نفت با وجود مازاد عرضه نفت در بازارهای جهانی و همچنین روند نزولی قیمت جهانی نفت، به نظر می‌رسد منابع حاصل از نفت‌خام که در بودجه دیده شده است، غیرواقعی جلوه می‌کند.

جعفرزاده ایمن‌آبادی ادامه داد: از طرفی به استناد ماده 1 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر دولت مکلف به ارائه جدول بدهی‌ها و مطالبات خود، همراه با لایحه بودجه سال 1395 به مجلس بوده است؛ لیکن دولت این موضوع را رعایت نکرده از سوی دیگر در بند (و) تبصره 5 به دولت اجازه انتشار اسناد تسویه خزانه داده شده اما سقفی برای آن در نظر گرفته نشده که این امر ابهامی دیگر در بودجه است.


در جلسه یکشنبه شورای ائتلاف اصولگرایان چه گذشت؟/ دخالت رسمی دولت در انتخابات/  لبخندهای ظریف آل‌سعود را گستاخ‌تر می‌کند/ ترجیح اقلیت 6 درصدی بر 94 درصد مردم/ برنامه رژیم‌صهیونیستی برای آینده سوریهوطن امروز

رهبر انقلاب در دیدار رئیس‌جمهور سوییس: تجار سوییسی در ایران سرمایه‌‌گذاری کنند

حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، رهبر حکیم انقلاب اسلامی عصر دیروز [شنبه] در دیدار «یوهان اشنایدر آمان» رئیس‌جمهوری سوییس با اشاره به سوابق ارتباط دو کشور و انعکاس مثبت رفتار دولت سوییس در افکار عمومی ایران، از افزایش همکاری‌های اقتصادی و علمی استقبال و خاطرنشان کردند: حجم مبادلات تجاری ایران و سوییس کم و نامتوازن است و تجار و سرمایه‌گذاران سوییسی با آگاهی از ظرفیت‌های فراوان ایران می‌توانند این تراز را بهبود بخشند. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب، نبود سابقه منفی از همراهی سوییس با فشارها و تحریم‌های برخی دولت‌های غربی علیه ایران را از جمله زمینه‌های فرهنگی مناسب برای افزایش همکاری‌ها برشمردند و افزودند: ما از گذشته سوییس را به عنوان مرکز صلح، دوستی و همکاری می‌شناسیم البته برخی کشورهای اروپایی اینگونه نیستند و منافع‌شان در جنگ‌افروزی و ایجاد اختلاف است.

 ایشان با اشاره به تجربه‌های مردم ایران از جنگ‌افروزی برخی دولت‌های اروپایی از جمله در تحویل موشک‌ها و جنگنده‌های اروپایی به رژیم صدام در جریان جنگ تحمیلی علیه کشورمان، خاطرنشان کردند: این رفتار موجب ایجاد سابقه ذهنی منفی در مردم ما شد، اما چنین ذهنیتی در ایران نسبت به سوییس وجود ندارد.

 حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای با تأکید بر پشتیبانی کامل اقتصادی و تضمین حقوقی دولت جمهوری اسلامی از توافقات دو کشور، افزودند: مهم این است که بر اثر همکاری‌های جدی و با عزم و اراده راسخ، این توافقات منجر به اقدامات عملی شود. در این دیدار که آقای روحانی رئیس‌جمهور نیز حضور داشت، آقای «یوهان اشنایدر آمان» رئیس‌جمهور سوییس با ابراز خرسندی از سفر به ایران و با اشاره به سابقه طولانی روابط دوستانه دو کشور گفت: برای ما افتخار است که در ایران شاهد حرکت رو به جلو در روابط دو کشور هستیم.

 آقای اشنایدر آمان از همراهی دو هیات علمی و اقتصادی سوییسی در این سفر خبر داد و افزود: در این سفر درباره نقشه راه همکاری‌های گسترده و متنوع ایران و سوییس گفت‌وگو کردیم و امضای این نقشه راه می‌تواند به توسعه روابط و مناسبات منجر شود. رئیس‌جمهوری سوییس با اشاره به وجود چالش‌های بزرگ در جهان، افزود: دامنه این بی‌ثباتی و چالش‌ها امروز حتی اروپا و اطراف سوییس را در برگرفته و برای حل این چالش‌های بزرگ نیازمند همکاری هستیم.


ویرایشخراسان

پیشنهاد تغییر نحوه صدور مجوز دفاتر آژانس

بر اساس گزارش یک مسئول مهم اجرایی به مدیران ارشد نهاد ریاست جمهوری، اعلام شده است که با توجه به اینکه دولت احمدی نژاد در سال 1390 مصوب کرد که "پروانه فعالیت و جواز کسب دفاتر آژانس و اتومبیل کرایه توسط اتحادیه های صنفی مربوط صادر خواهد شد"، این مصوبه دارای تبعاتی چون موازی کاری و بروز وقفه یا خدشه در اعمال مدیریت واحد در حوزه حمل و نقل شهری توسط شهرداری‌ ها بوده که لازم است رویه فعلی اصلاح و این اختیارات به شهرداری ها و شورای اسلامی شهر واگذار شود که با موافقت مسئولان مربوطه، این درخواست به هیئت دولت ارسال شده است.

تعلل کابینه دهم و یازدهم در تصویب سازمان نظام کارآفرینی

بر اساس گزارش یک نهاد نظارتی، در حالی که وزارت خانه های سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در دولت های دهم و یازدهم اقدام به تهیه و تقدیم پیش نویس لایحه تاسیس سازمان نظام کارآفرینی به دولت کرده اند، به دلایل مختلفی این برنامه همچنان موفق به حضور و بررسی در هیئت دولت نشده است و با توجه به این که قرار است لایحه تاسیس این سازمان با تقدیم از سوی دولت به مجلس، تصویب شود، با وضعیت کنونی به نظر می رسد اجرایی شدن آن در عمر دولت یازدهم نیز محقق نخواهد شد.


ویرایشجمهوری اسلامی

افزایش تعداد هواداران داعش در مالزی

* به گفته مقامات مالزی، تعداد هواداران داعش در این کشور رو به افزایش است. یو تیونگ لای، وزیر حمل و نقل مالزی طی سخنانی در همایش تهدید و امنیت ملی، با استناد به برخی گزارش‌های ویژه پلیس گفت گروه تکفیری داعش حداقل 50 هزار هوادار و حامی در مالزی دارد. وی با تاکید بر نفوذ تفکرات گروه تکفیری داعش در میان مالزیایی‌ها، آن را تهدیدی واقعی دانست که نمی‌توان نادیده‌اش گرفت. وی در این سخنان افزود: اگر تنها یک درصد از این افراد (از 50 هزار نفر) افراطی باشند، مالزی دچار مشکل می‌شود.

روزنامه «استریت تایمز» سنگاپور نیز نسبت به افزایش سلفی‌گری در مالزی و نفوذ و رخنه آن در لایه‌های سیاسی این کشور هشدار داد. این روزنامه نوشت با توجه به افزایش علمای سلفی در حزب مالایی تباران متحد (حزب حاکم مالزی – آمنو)، سلفی گری در این کشور مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. نجیب تون رزاق نخست‌وزیر مالزی در آخرین روز نشست مجمع عمومی حزب حاکم آمنو گفت: ما گرفتار 130 نفری هستیم که تاکنون از سوریه بازگشته‌اند و برخی کارشناس ساخت بمب هستند.

نگرانی افغانی ها از ورود داعشی ها به افغانستان

* معلمان افغان از افزایش فعالیت گروه‌های افراطی در مدارس این کشور اظهار نگرانی می‌کنند.

یک نهاد تحقیقاتی در افغانستان از روند رو به رشد سیاسی‌سازی مکتب‌ها (مدرسه‌ها) به ویژه افزایش فعالیت سازمان‌های تندرو اسلامی در میان دانش‌آموزان خبر داده است. «واحد تحقیق و ارزیابی افغانستان» می‌گوید این تحقیق را براساس مصاحبه با 431 آموزگار و دانش‌آموز 136 مدرسه در 18 ولایت افغانستان انجام داده است.

 براساس این گزارش، گروه‌های تندرو فعالیت‌های مختلفی در مکتب‌ها انجام می‌دهند؛ از توزیع جزوه‌های سیاسی و برگه‌های تبلیغاتی گرفته تا راه‌اندازی بحث‌های سیاسی و عضوگیری از میان معلمان و دانش‌آموزان. درحالی که وزارت معارف (آموزش و پرورش) افغانستان، فعالیت سیاسی در لیسه‌ها (دبیرستان ها) را ممنوع کرده است، این نهاد تحقیقاتی می‌گوید یافته‌هایش حاکی از میزان بالا و رو به گسترش سیاسی‌سازی لیسه‌هاست.

 این نهاد می‌گوید توسعه فعالیت‌های گروه طالبان، حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار، جندالله و حزب التحریر باید مایه نگرانی مقام‌های دولتی باشد، چرا که این تحقیق نشان می‌دهد افراط‌گرایی در مکاتب درحال توسعه است.

برخورد خشن پلیس با شیعیان آذربایجان

* پلیس جمهوری آذربایجان با حضور در حسینیه امامزاده بی‌بی رحیمه(س) منطقه نارداران، مردان و زنانی را که برای عزاداری سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) در حسینیه جمع شده بودند، از حسینیه بیرون کردند.

 منابع مطلع به پایگاه «خبرمن» گفتند: «ریش سفیدان ناردارانی، اهالی عزادار را به آرامش دعوت کردند و عزاداران نیز به هنگام خروج اجباری از حسینیه، از ظلم ظالمان به حضرت زهرا(س) شکایت می‌کردند.

 نیروهای پلیس در توجیه کار خود، اعلام کردند که در مورد برگزاری این مراسم عزاداری از قبل به پلیس اطلاع داده نشده است و باید قبل از برگزاری هرگونه مجلس عزاداری، به نیروی پلیس اطلاع داده شود.



ویرایشآرمان
تسلیت مقام معظم رهبری به مناسبت درگذشت فر‌ج‌ا... سلحشور

مقام معظم رهبری حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای در پیامی درگذشت فیلمساز برجسته و هنرمند متعهد مرحوم فرج‌ا... سلحشور را تسلیت گفتند. متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است: «بسم‌ا... ‌الرّحمن‌الرّحیم. درگذشت هنرمند برجسته و متعهد مرحوم آقای فرج‌ا... سلحشور را به خاندان گرامی و همه بازماندگان ایشان تسلیت عرض می‌کنم.

آثار پرآوازه و ماندگار این هنرمند باایمان که مرزهای کشور را درنوردیده و مایه آبرو و اعتبار هنر سینمای ایران در چشم ملت‌های دیگر گشت، بی‌گمان در شمار حسنات بازمانده از وی و موجب اجر الهی و نام نیک مردمی ایشان خواهد بود ان‌شاءا.... از خداوند متعال رحمت و مغفرت و علو درجه برای آن فقید سعید و صبر و اجر برای بازماندگان مسئلت می‌کنم. سیدعلی خامنه‌ای هشتم بهمن‌ماه ۱۳۹۴»

تشکر آیت‌ا... مکارم‌شیرازی از حضور مردم درانتخابات

آیت‌ا... مکارم‌شیرازی گفت: به سهم خودمان از تمام ملت ایران برای شرکت در انتخابات تشکر می‌کنیم. این مرجع تقلید در درس خارج فقه ضمن تقدیر از حضور پرشور مردم در انتخابات هفتم اسفندماه، اظهار کرد: خداوند متعال را شاکریم که این انتخابات بدون عوارض و مشکلات به پایان رسید. وی تصریح کرد: دشمنان تلاش بسیاری داشتند که مشکلاتی درست کنند، اما ملت ایران رشد عقلانی و تعهد خود را به اسلام نشان داده و با حضوری پرشور در انتخابات پاسخ مناسبی به دشمنی دشمنان دادند.

این مرجع تقلید با بیان این‌که «این انتخابات از دو جهت بسیار خوب بود» خاطرنشان کرد: شرکت بسیار خوب مردم در این انتخابات و همچنین برگزاری آن بدون حوادث و مشکلات، دو جهت مثبت آن بوده است. آیت‌ا... مکارم‌شیرازی تصریح کرد: مردم ایران در این انتخابات، آرام پای صندوق‌های رأی رفته و نام کاندیدای مورد نظر خود را داخل صندوق‌های رأی انداختند که بسیار کار ارزشمندی بود.

این مفسر قرآن کریم بیان کرد: استقلال در برگزاری انتخابات و انجام آن بدون حادثه و مشکلات، از مباحث بسیار مهمی است که بحمدا... حاصل شد که نشانه رشد فکری و سلامت روح مملکت و ملت ماست.

اذعان آژانس انرژی هسته‌ای بر پایبندی ایران به تعهدات خود

خبرگزاری آسوشیتدپرس با اشاره به انتشار اولین گزارش راستی‌آزمایی آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای از اجرای برجام گزارش داد: می‌توان از این گزارش نتیجه گرفت که ایران به تعهدات مرتبط هسته‌ای‌اش عمل کرده است. همانطور که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه گزارش داد، فعالیت‌های هسته‌ای تهران از زمان حصول توافق هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ در همان سطحی که مورد توافق قرار گرفت باقی مانده است.

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به طور دقیق نگفته است که ایران به تعهداتش عمل کرده است اما این نتیجه‌ را می‌توان از آن گرفت چرا که در این گزارش تایید شده ایران تعهدات کلیدی‌اش را تا ۱۶ ژانویه ۲۰۱۶ اجرا کرده است.

آژانس پس از اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اعلام کرد که ایران با کاهش تعداد سانتریفیوژهایش به تعهداتش پایبند بوده است. علاوه بر این، آژانس گزارش داد که تهران راکتور آب سنگین خود را بازطراحی کرده که قادر خواهد بود پلوتونیم کمتری تولید کند، همانند اورانیوم غنی‌سازی شده و به دیگر تعهداتش نیز عمل کرده است.

آرزوی موگرینی برای ایران

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در توئیتی با اشاره به انتخابات ایران نوشت: آرزوی آینده‌ای بهتر برای تمام ایرانی‌ها دارم. فدریکا موگرینی صبح روز شنبه در توئیتی با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در هفتم اسفند نوشت: انتخابات ایران را دنبال می‌کنم و آرزوی آینده‌ای بهتر برای تمام ایرانی‌ها دارم.

انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری اولین مشارکت سیاسی اجتماعی مردم ایران پس از برجام و برداشته شدن تحریم‌های یک‌جانبه و همه‌جانبه و بین‌المللی علیه ایران است که با مشارکت بیش از ۶۰ درصدی مردم برگزار شد.

اظهارات مداخله‌جویانه آمریکا در امور ایران

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با وجود اذعان به پرشکوه بودن انتخابات ایران در اظهاراتی مداخله‌جویانه گفت که انتخابات در ایران باید شفاف و مطابق استانداردهای بین‌المللی باشد. مارک تونر در پاسخ به سوالی درباره‌ برگزاری دو انتخابات همزمان در ایران در روز جمعه در اظهاراتی مداخله جویانه ادعا کرد: ما امیدواریم که ایران انتخاباتش را به گونه‌ای برگزار کند که نه‌تنها با استانداردهای بین‌المللی شفاف‌سازی و پاسخگویی مطابقات دارد بلکه نشان دهنده خواست مردم ایران باشد.

بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، وی با اذعان به پرشکوه بودن این دو انتخابات مهم تصریح کرد: صادقانه باید بگویم آنچه من فهمیده‌ام این است که مراکز اخذ رای تا ساعات پایانی شب باز بوده‌اند. حضور مردم بسیار گسترده‌ بوده است اما فعلا نمی‌توانیم قضاوتی درباره‌ آن داشته باشیم.

مردم هوشیارانه عمل کردند

رئیس فراکسیون رهروان ولایت مجلس ضمن تقدیر از حضور گسترده مردم پای صندوق‌های رای اظهار کرد: مردم این بار نیز مثل همیشه هوشیارانه عمل کردند.

کاظم جلالی با اشاره به حضور مردم در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری گفت: شاهد حضور پرشور مردم پای صندوق‌های رای بودیم و باید از حماسه حضور مردم تشکر کرد که عملا نشان داده‌اند کاملا هوشیار هستند و مثل همیشه هوشیارانه عمل می‌کنند. وی ادامه داد: من به چند حوزه سر زدم و دیدم مردم در صف‌های طولانی برای رای دادن ایستاده‌اند و در ادامه روز که پیگیر خبرها بودم می‌دیدم حضور بسیار قوی و پررنگ است و مردم در این انتخابات نیز حماسه آفریدند.

ویرایششرق

تسلیت مقام معظم رهبری در پی درگذشت مرحوم فرج‌الله سلحشور

دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی درگذشت فیلم‌ساز برجسته و هنرمند متعهد، مرحوم فرج‌الله سلحشور، را تسلیت گفتند. متن پیام مقام معظم رهبری به این شرح است:

بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم
درگذشت هنرمند برجسته و متعهد مرحوم آقای فرج‌الله سلحشور را به خاندان گرامی و همه بازماندگان ایشان تسلیت عرض می‌کنم. آثار پرآوازه و ماندگار این هنرمند باایمان که مرزهای کشور را درنوردیده و مایه آبرو و اعتبار هنر سینمای ایران در چشم ملت‌های دیگر گشت، بی‌گمان در شمار حسنات بازمانده از وی و موجب اجر الهی و نام نیک مردمی ایشان خواهد بود ان‌شاءالله. از خداوند متعال رحمت و مغفرت و علو درجه برای آن فقید سعید و صبر و اجر برای بازماندگان مسألت می‌کنم.

لاریجانی: تجزیه کشورها، یک فتنه برای منطقه است

خانه ملت: علی لاریجانی، رئیس مجلس، روز گذشته در قم با جمعی از نمایندگان پارلمان عراق دیدار و گفت‌وگو کرد.

لاریجانی با بیان اینکه دولت عراق، دولت دوست و برادر ما بوده، گفت: در چندسال اخیر گروه‌های تروریستی مشکلات امنیتی بسیاری را برای برخی از کشورهای منطقه از جمله عراق ایجاد کرده‌‌اند که با تلاش و همت گروه‌های عراقی پیشرفت‌های خوبی حاصل شده است. رئیس قوه مقننه با اشاره به اینکه برای ایران وجود یک عراق امن و دموکراتیک دارای اهمیت است، افزود: سیاست کلی جمهوری اسلامی، حمایت از دموکراسی در تمام کشورها بوده البته ما با تجزیه کشورها از جمله عراق و سوریه مخالف هستیم و این مسئله یک فتنه برای منطقه است.

او ادامه داد: به‌هم‌ریختگی در منطقه به‌ویژه در عراق و سوریه تنها به‌نفع دشمنان اسلام و رژیم صهیونیستی است. ما به‌دنبال رقابت‌های خرد و کوچک کودکانه در منطقه نیستیم بلکه استراتژی جمهوری اسلامی از نخست اتحاد استراتژیک امت اسلامی بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس