گروه بینالملل مشرق - سوریه روزهای ملتهبی را پشت سر می گذارد و بسیاری از جبهه های عملیاتی این کشور شاهد تحولات میدانی بزرگی است که موجب تغییر معادلات میدانی شده که تاکنون به برخی از این جبهه ها مانند حمص و درعا حاکم بود.
حمص: آزادی مهین و حورین
با تشدید روند عملیات ارتش و نیروهای مسلح سوریه در جبهه مرکزی این کشور، شهر «مهین»، در ریف حمص به میدان رویارویی و نبردهای سنگین و گسترده ارتش سوریه با عناصر گروه تروریستی تکفیری «داعش» تبدیل شد، به ویژه آنکه داعش پیش تر موفق شده بود، این شهر را از ارتش سوریه باز پس گیرد و مجددا آن را تصرف کند.
بنابر گزارش ها ارتش سوریه با همکاری نیروهای داوطلب مردمی این کشور موفق شدند، شهرک مهین و انبارهای آن و روستای «حوارین» در ریف حمص را بار دیگر آزاد و این مناطق را از لوث عناصر تکفیری داعش پاکسازی کنند.
در همین راستا، یگان توپخانه ارتش سوریه نیز از حملات توپخانه ای گسترده ای را علیه مواضع داعش در شهرک های المشيرفة الجنوبية، ابو جريص، دره الزكارة، سد وادي أبيض، حوش ابو فرج، حوارين و حزم ام عياش در ريف شرقی و جنوب شرقی حمص آغاز کرده است.
در عملیات آزادسازی مهین، ارتش سوریه کوه «مهین الصغیر» را نیز آزاد و به سمت الحدث پیشروی هایی را محقق کرد. باز پس گیری شهر مهین که اغلب ساکنان آن مسیحی هستند، سه هفته پس از تصرف مجدد آن از سوی داعش صورت می گیرد.
شهر مهین به این جهت که در نزدیکی فرودگاه نظامی «تی فور» و شهرک «صدد» و بزرگراه بین المللی دمشق – حمص قرار دارد و دروازه ورود به منطقه القلمون غربی شمرده می شود، از موقعیت راهبردی حساسی برخوردار است. افزون بر اینکه آزادسازی شهر مهین زمینه آزادسازی شهر تاریخی و باستانی «تدمر» را فراهم می کند.
اما کوی «الزهراء» شهر حمص، مرکز استان حمص شاهد دو انفجار تروریستی بود که باعث شهادت حداقل 20 غیر نظامی که در میان آنها زن و کودک نیز مشاهده می شدند و مجروح شدن بیش از 130 نفر شد.
این چهل و ششمین انفجار تروریستی داخل شهر حمص از ابتدای بحران سوریه است و موجب اعتراضات مردمی به استاندار حمص به دلیل وضعیت امنیتی نامطلوب این شهر و وقوع انفجارهای تروریستی مکرر در آن شده است.
درعا: غافلگیری النصره و الجنوبیه در ریف درعا
پس از چند ماه آرامش که بر جبهه عملیاتی جنوب سوریه از جمله محور «درعا» حکمفرما بود، ارتش سوریه عملیاتی دقیق و غافلگیر کننده را با هدف باز پس گیری شهر «الشیخ مسکین» که در 22 کیلومتری شمال شهر درعا قرار دارد، آغاز کرد که سال گذشته توسط جبهه النصره تصرف شده بود.
در این عملیات نیروهای مسلح و ارتش سوریه با غافلگیر کردن گروه های تروریستی موسوم به «جبهه جنوبیه» و «جبهه النصره» موفق شدند، مقر «تیپ 82» ارتش سوریه و «تپه الهش»، در ریف شمالی درعا را به طور کامل آزاد کنند و دستکم 56 تروریست مسلح را از پای درآورند که در میان کشته ها «رضا محمد المسالمة»، ملقب به «أبو أسامة الجولاني»، سرکرده گروه تروریستی «ثوار سوریه» مشاهده می شود.
نیروهای ارتش سوریه، با آزادسازی این پادگان، کنترل بخش شمال شرقی شهر شیخ مسکین را به دست گرفتند. به موازات این پیشروی ها و پیروزی ها جبهه الجنوبیه و جبهه النصره دستور آماده باش کامل را صادر کردند.
منابع میدانی سوری اعلام کردند، هدف اول ارتش سوریه در این عملیات پیشروی تا میدان «الشیخ مسکین» در مرکز این شهر و در دست گرفتن کنترل آن است، چراکه این بخش از شهر یکی از مهمترین خطوط امداد و کمک رسانی گروه های تروریستی از درعا به ریف های آن از جمله ریف غربی درعا شمرده می شود.
به گفته این منابع در دست گرفتن کنترل این بخش از شهر الشیخ مسکین نقطه آغاز عملیات ارتش سوریه جهت آزادسازی منطقه «الجیدور» و تپه راهبردی «الحاره» و آزادسازی کامل الشیخ مسکین به شمار می آید که هم اکنون گروه های تروریستی «حركة المثنى» و «ألوية الفرقان» بر آن سیطره دارند
ریف لاذقیه: آزادسازی مناطق جدید در ریف شمالی
در ریف شمالی لاذقیه و در ادامه عملیات نظامی ارتش سوریه علیه گروه های مسلح تکفیری، این نیروها ضمن وارد آوردن ضربات سنگین به تسلیحات و تجهیزات نظامی گروه های تروریستی و از پای درآوردن ده ها تروریست مسلح موفق شدند، شهرک «القصب» و قله «1044» را آزاد کنند.
عکس 25: موقعیت شهرک القصب در ریف شمالی لاذقیه
ارتش سوریه با همکاری نیروهای دفاع مردمی ریف لاذقیه درحالی این دو منطقه را آزاد کرد که سه قبل موفق شده بود، تپه «الشیخ محمد» و قله «1281.5 »، در شمال شرقی تپه «كتف الغدر» را نیز آزاد کند.
در جریان عملات آزادسازی برج القصب، ارتش سوریه موفق شد، دو تروریست مسلح وابسته به گروه یکم ساحلی جبهه النصره را به اسارت بگیرد.
ریف دمشق: اجرای مرحله دو توافقنامه زبدانی – کفریا و فوعه
در منطقه «جوبر»، واقع در شرق دمشق، ارتش سوریه مهمترین مقر گروه تروریستی «فیلق الرحمن» در این منطقه را که ساختمانی چندین طبقه را شامل می شد، هدف گرفته و منهدم کردند.
در ریف دمشق ارتش سوریه با همکاری نیروهای داوطلب مردمی این کشور پیشروی در محور عمیاتی شهرک «مرج السلطان» در غوطه شرقی دمشق را ادامه می دهد.
جدیدترین گزارش های میدانی رسیده از این جبهه عملیاتی تاکید می کند که این نیروها 350 کیلومتر از منطقه مابین دو شهرک «حرستا» - «القنطره» را آزاد کرده و ضربات سنگینی را به «جیش الاسلام» وارد کردند.
در این راستا جیش الاسلام صبح روز سه شنبه حمله گسترده و سنگینی را با هدف باز پس گیری مرج السلطان انجام داد که با مقابله سرسختانه ارتش سوریه مواجه و مجبور به عقب نشینی شد.
منطقه مرج السلطان به این جهت که حلقه ارتباطی بین مناطق غوطه شرقی دمشق به شمار می آید و راه های امداد و کمک رسانی گروه های مسلح را به یکدیگر مرتبط می کند، از اهمیت بسیاری برای جیش الاسلام برخوردار است و از زمان آزادی این منطقه، این گروه بارها تلاش کرده، آن را باز پس گیرد.
اما شهرک «الزبدانی»، واقع در ریف دمشق سرانجام امروز شاهد اجرای مرحله دوم توافقنامه «زبدانی – کفریا و فوعه» بود تا در نتیجه آن 120 تروریست مسلح پس از 5 ماه محاصره توسط ارتش سوریه و رزمندگان مقاومت حزب الله به همراه خانواده های خود این شهرک را به سمت منطقه مرزی «المصنع» در نزدیکی مرزهای لبنان ترک کنند تا از آنجا راهی فرودگاه بیروت شوند.
یک منبع آگاه و نزدیک به گروه های مسلح در الزبدانی با بیان اینکه مابقی تروریست های باقی مانده در شهرک نیز منتظر اجرای مراحل دیگر توافقنامه و خروج هستند، توضیح داد: عناصر مسلحی که هم اکنون در الزبدانی بسر می برند، بدون فرمانده و سرکرده هستند، چون با خروج 9 فرمانده و سرکرده گروه های تروریستی طی روز گذشته دیگر کسی از آنها در زبدانی باقی نمانده است.
این منبع درباره نحوه خروج این فرماندهان گفت: آنها با رد کردن نام خود در لیست عناصر زخمی از زبدانی خارج شدند و از جمله این سرکردگان باید به شيخ «محمد علي الدرساني» ملقب به «ابو مأمون» رئيس شورای شهر الزبدانی که از جمله اخوانی های تندرو و مخالف توافقنامه شمرده می شود و «ابو عدنان زيتون» و 2 برادرش و «حسن التيناوي» اشاره کرد.
همزمان با خروج این عناصر مسلح کاروانی که 335 غیر نظامی از اهالی شهرک های شیعه نشین کفریا و فوعه را به همراه داشت، از گذرگاه مرزی «باب الهوی» بین سوریه و ترکیه وارد خاک ترکیه شد.
قرار است، مجروحین فوعه و کفریا از فرودگاه هاتای ترکیه با پرواز به بیروت و از آنجا به دمشق و مجروحین زبدانی از بیروت به فرودگاه آنکارا ترکیه و سپس به ادلب منتقل شوند که مرحله دوم توافق «زبدانی – فوعه و کفریا» به شمار می آید.
با این حال در زمان اجرای این بند از توافقنامه گروه های مسلح مستقر در ریف ادلب با گلوله باران شهرک های کفریا و فوعه، یکی از مهمترین شروط این توافقنامه مبنی برقراری آتش بس بین طرف های درگیر در زبدانی و فوعه و کفریا را نقض کردند که در نتیجه آن چند نفر از غیر نظامیان این دو شهرک زخمی شدند.
شب گذشته نیز حمله خمپاره ای گروه های تروریستی تکفیری به این دو شهرک شهادت یک زن و زخمی شدن 2 نفر دیگر را درپی داشت.
مرحله بعدیِ این قرارداد، ارسال کمک های انسان دوستانه به مناطق فوعه و کفریا، در ریف ادلب و شهرک «مضایا»، در ریف دمشق را شامل می شود.
توافقنامه زبدانی – کفریا و فوعه 25 بند را شامل می شود که مهمترین این بندها عبارتند از:
- برقراری آتش بس و آغاز مرحله دوم توافق
- آتش بس 6 ماهه خواهد بود
- الزبداني، مضايا، بقين، سرگايا، در ریف دمشق و فوعة، كفريا، بنش، وتفتناز، طعوم، معرة مصرين، شهر إدلب، رام حمدان، زردانة و شلخ مناطقی هستند که مشمول آتش بس هستند.
- عناصر مسلحی که زبدانی خارج می شوند، تنها می توانند، راهی ادلب شوند
- خروج کامل افراد زخمی از فوعه و کفریا
- آزادی 500 نفر از افراد در بازداشت نظام سوریه پس از اجرای مرحله اول توافق و آغاز گفتگوها درباره مرحله دوم
- ورود تیم های پزشکی و تجهیزات پزشکی و دارو به شهرک های کفریا و فوعه و مداوای زخمی ها
حلب: فرار داعش از ریف حلب
عملیات نظامی گروه مسلح موسوم به «نیروهای دموکرات سوریه» که مورد حمایت مستقیم آمریکا هستند، در ریف حلب هم چنان ادامه دارد و این نیروها تاکنون روستاهای الشوارغه، المالکیه و سیلوهای الشوارغه و بخشی از بزرگراه بین المللی حلب به ترکیه را به دست گرفتند.
در پی این پیروزی ها و ادامه پیشروی آنها در ریف شمالی و شرقی حلب، عناصر داعش از منطقه «ابو قلقل» در نزدیکی شهر «منبج»، واقع درريف شرقی حلب عقب نشینی کردند و پس از آنکه نیروهای دموکرات سوریه سد تشرین را از سیطره داعش خارج کردند، تدابیر امنیتی و نظامی خود را در شهر منبج تشدید کردند.
از سوی دیگر، گلوله باران شدید محله های غربی حلب توسط گروه های مسلح کوی بنی زید، در شرق حلب تا کنون 11 کشته و 40 زخمی در پی داشته است.
ائتلاف جیش الفتح در ادلب در آستانه فروپاشی
ادلب: جیش الفتح در آستانه فروپاشی
از شرایط حاکم بر ائتلاف تروریستی «جیش الفتح» در ادلب که 3 گروه جبهه النصره و احرار الشام و صقور الشام ستون اصلی آن را تشکیل می دهند، برداشت می شود که این ائتلاف در آستانه فروپاشی است، ائتلافی که براساس تفاهمات حاصل شده بین ترکیه و قطر و عربستان سعودی تشکیل شد.
منابع نزدیک به جیش الفتح بر این باورند، پیروزی های اخیر ارتش و نیروهای مسلح سوریه در ریف شمالی لاذقیه و ریف جنوبی حلب، جیش الفتح را به شدت به وحشت انداخته است، چراکه هدف ارتش سوریه پس از ریف لاذقیه و ریف حلب، پایگاه اصلی جیش الفتح یعنی ریف ادلب خواهد بود.
اما یکی از مهمترین دلایل در آستانه فروپاشی قرار گرفتن جیش الفتح، قرار دادن برخی از گروه های این ائتلاف در فهرست تروریسم و قرار نگرفتن برخی دیگر از آنها در این لیست که موجب می شود، گروه های قرار نگرفته در این فهرست از بیم قرار گرفتن در معرض حملات آتی ائتلاف بین المللی مبارزه با تروریسم خواهان جدایی از گروه های قرار گرفته در این فهرست شوند و این به معنای فروپاشی این ائتلاف است.
در شهرک «الدانا»، واقع در ریف ادلب حمله یگان توپخانه ارتش سوریه به یکی از مقرهای جبهه النصره انهدام این مقر و کشته شدن تمام عناصر آن را درپی داشت.
موقعیت استان حمص در سوریه
نقشه استان حمص
حمص: آزادی مهین و حورین
با تشدید روند عملیات ارتش و نیروهای مسلح سوریه در جبهه مرکزی این کشور، شهر «مهین»، در ریف حمص به میدان رویارویی و نبردهای سنگین و گسترده ارتش سوریه با عناصر گروه تروریستی تکفیری «داعش» تبدیل شد، به ویژه آنکه داعش پیش تر موفق شده بود، این شهر را از ارتش سوریه باز پس گیرد و مجددا آن را تصرف کند.
شهرک مهین در استان حمص که توسط ارتش سوریه آزاد شد
بنابر گزارش ها ارتش سوریه با همکاری نیروهای داوطلب مردمی این کشور موفق شدند، شهرک مهین و انبارهای آن و روستای «حوارین» در ریف حمص را بار دیگر آزاد و این مناطق را از لوث عناصر تکفیری داعش پاکسازی کنند.
در همین راستا، یگان توپخانه ارتش سوریه نیز از حملات توپخانه ای گسترده ای را علیه مواضع داعش در شهرک های المشيرفة الجنوبية، ابو جريص، دره الزكارة، سد وادي أبيض، حوش ابو فرج، حوارين و حزم ام عياش در ريف شرقی و جنوب شرقی حمص آغاز کرده است.
شهرک مهین در استان حمص که توسط ارتش سوریه آزاد شد
در عملیات آزادسازی مهین، ارتش سوریه کوه «مهین الصغیر» را نیز آزاد و به سمت الحدث پیشروی هایی را محقق کرد. باز پس گیری شهر مهین که اغلب ساکنان آن مسیحی هستند، سه هفته پس از تصرف مجدد آن از سوی داعش صورت می گیرد.
{$sepehr_media_1315509_400_300}
شهر مهین به این جهت که در نزدیکی فرودگاه نظامی «تی فور» و شهرک «صدد» و بزرگراه بین المللی دمشق – حمص قرار دارد و دروازه ورود به منطقه القلمون غربی شمرده می شود، از موقعیت راهبردی حساسی برخوردار است. افزون بر اینکه آزادسازی شهر مهین زمینه آزادسازی شهر تاریخی و باستانی «تدمر» را فراهم می کند.
اما کوی «الزهراء» شهر حمص، مرکز استان حمص شاهد دو انفجار تروریستی بود که باعث شهادت حداقل 20 غیر نظامی که در میان آنها زن و کودک نیز مشاهده می شدند و مجروح شدن بیش از 130 نفر شد.
{$sepehr_media_1315508_400_300}
انفجار حمص در کوی الزهراء
درعا: غافلگیری النصره و الجنوبیه در ریف درعا
موقعیت استان درعا در سوریه
استان درعا و تقسیمات اداری آن
پس از چند ماه آرامش که بر جبهه عملیاتی جنوب سوریه از جمله محور «درعا» حکمفرما بود، ارتش سوریه عملیاتی دقیق و غافلگیر کننده را با هدف باز پس گیری شهر «الشیخ مسکین» که در 22 کیلومتری شمال شهر درعا قرار دارد، آغاز کرد که سال گذشته توسط جبهه النصره تصرف شده بود.
در این عملیات نیروهای مسلح و ارتش سوریه با غافلگیر کردن گروه های تروریستی موسوم به «جبهه جنوبیه» و «جبهه النصره» موفق شدند، مقر «تیپ 82» ارتش سوریه و «تپه الهش»، در ریف شمالی درعا را به طور کامل آزاد کنند و دستکم 56 تروریست مسلح را از پای درآورند که در میان کشته ها «رضا محمد المسالمة»، ملقب به «أبو أسامة الجولاني»، سرکرده گروه تروریستی «ثوار سوریه» مشاهده می شود.
نیروهای ارتش سوریه، با آزادسازی این پادگان، کنترل بخش شمال شرقی شهر شیخ مسکین را به دست گرفتند. به موازات این پیشروی ها و پیروزی ها جبهه الجنوبیه و جبهه النصره دستور آماده باش کامل را صادر کردند.
موقعیت الشیخ مسکین در درعا
منابع میدانی سوری اعلام کردند، هدف اول ارتش سوریه در این عملیات پیشروی تا میدان «الشیخ مسکین» در مرکز این شهر و در دست گرفتن کنترل آن است، چراکه این بخش از شهر یکی از مهمترین خطوط امداد و کمک رسانی گروه های تروریستی از درعا به ریف های آن از جمله ریف غربی درعا شمرده می شود.
به گفته این منابع در دست گرفتن کنترل این بخش از شهر الشیخ مسکین نقطه آغاز عملیات ارتش سوریه جهت آزادسازی منطقه «الجیدور» و تپه راهبردی «الحاره» و آزادسازی کامل الشیخ مسکین به شمار می آید که هم اکنون گروه های تروریستی «حركة المثنى» و «ألوية الفرقان» بر آن سیطره دارند
موقعیت استان لاذقیه در سوریه
نقشه جغرافیایی استان لاذقیه
ریف لاذقیه: آزادسازی مناطق جدید در ریف شمالی
در ریف شمالی لاذقیه و در ادامه عملیات نظامی ارتش سوریه علیه گروه های مسلح تکفیری، این نیروها ضمن وارد آوردن ضربات سنگین به تسلیحات و تجهیزات نظامی گروه های تروریستی و از پای درآوردن ده ها تروریست مسلح موفق شدند، شهرک «القصب» و قله «1044» را آزاد کنند.
عکس 25: موقعیت شهرک القصب در ریف شمالی لاذقیه
نبردهای ارتش سوریه در ریف شمالی لاذقیه
ارتش سوریه با همکاری نیروهای دفاع مردمی ریف لاذقیه درحالی این دو منطقه را آزاد کرد که سه قبل موفق شده بود، تپه «الشیخ محمد» و قله «1281.5 »، در شمال شرقی تپه «كتف الغدر» را نیز آزاد کند.
در جریان عملات آزادسازی برج القصب، ارتش سوریه موفق شد، دو تروریست مسلح وابسته به گروه یکم ساحلی جبهه النصره را به اسارت بگیرد.
منطقه ریف دمشق و شهرهای واقع در این استان
ریف دمشق: اجرای مرحله دو توافقنامه زبدانی – کفریا و فوعه
در منطقه «جوبر»، واقع در شرق دمشق، ارتش سوریه مهمترین مقر گروه تروریستی «فیلق الرحمن» در این منطقه را که ساختمانی چندین طبقه را شامل می شد، هدف گرفته و منهدم کردند.
منطقه جوبر در شرق شهر دمشق، پایتخت سوریه
در ریف دمشق ارتش سوریه با همکاری نیروهای داوطلب مردمی این کشور پیشروی در محور عمیاتی شهرک «مرج السلطان» در غوطه شرقی دمشق را ادامه می دهد.
جدیدترین گزارش های میدانی رسیده از این جبهه عملیاتی تاکید می کند که این نیروها 350 کیلومتر از منطقه مابین دو شهرک «حرستا» - «القنطره» را آزاد کرده و ضربات سنگینی را به «جیش الاسلام» وارد کردند.
در این راستا جیش الاسلام صبح روز سه شنبه حمله گسترده و سنگینی را با هدف باز پس گیری مرج السلطان انجام داد که با مقابله سرسختانه ارتش سوریه مواجه و مجبور به عقب نشینی شد.
موقعیت شهرک الزبدانی در ریف دمشق
منطقه مرج السلطان به این جهت که حلقه ارتباطی بین مناطق غوطه شرقی دمشق به شمار می آید و راه های امداد و کمک رسانی گروه های مسلح را به یکدیگر مرتبط می کند، از اهمیت بسیاری برای جیش الاسلام برخوردار است و از زمان آزادی این منطقه، این گروه بارها تلاش کرده، آن را باز پس گیرد.
اما شهرک «الزبدانی»، واقع در ریف دمشق سرانجام امروز شاهد اجرای مرحله دوم توافقنامه «زبدانی – کفریا و فوعه» بود تا در نتیجه آن 120 تروریست مسلح پس از 5 ماه محاصره توسط ارتش سوریه و رزمندگان مقاومت حزب الله به همراه خانواده های خود این شهرک را به سمت منطقه مرزی «المصنع» در نزدیکی مرزهای لبنان ترک کنند تا از آنجا راهی فرودگاه بیروت شوند.
یک منبع آگاه و نزدیک به گروه های مسلح در الزبدانی با بیان اینکه مابقی تروریست های باقی مانده در شهرک نیز منتظر اجرای مراحل دیگر توافقنامه و خروج هستند، توضیح داد: عناصر مسلحی که هم اکنون در الزبدانی بسر می برند، بدون فرمانده و سرکرده هستند، چون با خروج 9 فرمانده و سرکرده گروه های تروریستی طی روز گذشته دیگر کسی از آنها در زبدانی باقی نمانده است.
{$sepehr_media_1315516_400_300}
همزمان با خروج این عناصر مسلح کاروانی که 335 غیر نظامی از اهالی شهرک های شیعه نشین کفریا و فوعه را به همراه داشت، از گذرگاه مرزی «باب الهوی» بین سوریه و ترکیه وارد خاک ترکیه شد.
قرار است، مجروحین فوعه و کفریا از فرودگاه هاتای ترکیه با پرواز به بیروت و از آنجا به دمشق و مجروحین زبدانی از بیروت به فرودگاه آنکارا ترکیه و سپس به ادلب منتقل شوند که مرحله دوم توافق «زبدانی – فوعه و کفریا» به شمار می آید.
با این حال در زمان اجرای این بند از توافقنامه گروه های مسلح مستقر در ریف ادلب با گلوله باران شهرک های کفریا و فوعه، یکی از مهمترین شروط این توافقنامه مبنی برقراری آتش بس بین طرف های درگیر در زبدانی و فوعه و کفریا را نقض کردند که در نتیجه آن چند نفر از غیر نظامیان این دو شهرک زخمی شدند.
خروج عناصر مسلح از زبدانی در چارچوب توافقنامه زبدانی – فوعه و کفریا
شب گذشته نیز حمله خمپاره ای گروه های تروریستی تکفیری به این دو شهرک شهادت یک زن و زخمی شدن 2 نفر دیگر را درپی داشت.
مرحله بعدیِ این قرارداد، ارسال کمک های انسان دوستانه به مناطق فوعه و کفریا، در ریف ادلب و شهرک «مضایا»، در ریف دمشق را شامل می شود.
توافقنامه زبدانی – کفریا و فوعه 25 بند را شامل می شود که مهمترین این بندها عبارتند از:
- برقراری آتش بس و آغاز مرحله دوم توافق
- آتش بس 6 ماهه خواهد بود
- الزبداني، مضايا، بقين، سرگايا، در ریف دمشق و فوعة، كفريا، بنش، وتفتناز، طعوم، معرة مصرين، شهر إدلب، رام حمدان، زردانة و شلخ مناطقی هستند که مشمول آتش بس هستند.
- عناصر مسلحی که زبدانی خارج می شوند، تنها می توانند، راهی ادلب شوند
- خروج کامل افراد زخمی از فوعه و کفریا
- آزادی 500 نفر از افراد در بازداشت نظام سوریه پس از اجرای مرحله اول توافق و آغاز گفتگوها درباره مرحله دوم
- ورود تیم های پزشکی و تجهیزات پزشکی و دارو به شهرک های کفریا و فوعه و مداوای زخمی ها
نقشه حلب و ریف آن واقع در شمال سوریه
حلب: فرار داعش از ریف حلب
عملیات نظامی گروه مسلح موسوم به «نیروهای دموکرات سوریه» که مورد حمایت مستقیم آمریکا هستند، در ریف حلب هم چنان ادامه دارد و این نیروها تاکنون روستاهای الشوارغه، المالکیه و سیلوهای الشوارغه و بخشی از بزرگراه بین المللی حلب به ترکیه را به دست گرفتند.
موقعیت شهر منبج در ریف شمال شرقی حلب
در پی این پیروزی ها و ادامه پیشروی آنها در ریف شمالی و شرقی حلب، عناصر داعش از منطقه «ابو قلقل» در نزدیکی شهر «منبج»، واقع درريف شرقی حلب عقب نشینی کردند و پس از آنکه نیروهای دموکرات سوریه سد تشرین را از سیطره داعش خارج کردند، تدابیر امنیتی و نظامی خود را در شهر منبج تشدید کردند.
از سوی دیگر، گلوله باران شدید محله های غربی حلب توسط گروه های مسلح کوی بنی زید، در شرق حلب تا کنون 11 کشته و 40 زخمی در پی داشته است.
ائتلاف جیش الفتح در ادلب در آستانه فروپاشی
ادلب: جیش الفتح در آستانه فروپاشی
از شرایط حاکم بر ائتلاف تروریستی «جیش الفتح» در ادلب که 3 گروه جبهه النصره و احرار الشام و صقور الشام ستون اصلی آن را تشکیل می دهند، برداشت می شود که این ائتلاف در آستانه فروپاشی است، ائتلافی که براساس تفاهمات حاصل شده بین ترکیه و قطر و عربستان سعودی تشکیل شد.
ائتلاف تروریستی تکفیری جیش الفتح در ادلب و ریف آن
منابع نزدیک به جیش الفتح بر این باورند، پیروزی های اخیر ارتش و نیروهای مسلح سوریه در ریف شمالی لاذقیه و ریف جنوبی حلب، جیش الفتح را به شدت به وحشت انداخته است، چراکه هدف ارتش سوریه پس از ریف لاذقیه و ریف حلب، پایگاه اصلی جیش الفتح یعنی ریف ادلب خواهد بود.
اما یکی از مهمترین دلایل در آستانه فروپاشی قرار گرفتن جیش الفتح، قرار دادن برخی از گروه های این ائتلاف در فهرست تروریسم و قرار نگرفتن برخی دیگر از آنها در این لیست که موجب می شود، گروه های قرار نگرفته در این فهرست از بیم قرار گرفتن در معرض حملات آتی ائتلاف بین المللی مبارزه با تروریسم خواهان جدایی از گروه های قرار گرفته در این فهرست شوند و این به معنای فروپاشی این ائتلاف است.
در شهرک «الدانا»، واقع در ریف ادلب حمله یگان توپخانه ارتش سوریه به یکی از مقرهای جبهه النصره انهدام این مقر و کشته شدن تمام عناصر آن را درپی داشت.