با ورود مقامات آمريکائي به ايران تحت پوشش ميهمانان بين المللي دومين کنفرانس 'گفتگوي ايران- کانادا' مورخ يکم الي چهارم ارديبهشت 87 يعني 9 ماه قبل از انتخابات رياست جمهوري امريکا و يکسال قبل از انتخابات رياست جمهوري ايران، ملاقات مهمي در تهران برگزار گرديد.

به گزارش مشرق ، هزينه کامل اين کنفرانس و ميهمانان آن را مانند کنفرانس قبل که 6 ماه گذشته از آن در اتاوا(کانادا) برگزار شد به عهده بنياد برادران راکفلر، و سازماندهي آن توسط تيم ديپلماسي TRACK2 به يکي از پرسنل سابق وزارت اطلاعات در دهه 60 و پرسنل فعلي وزارت خارجه بود.

جهت پي بردن به اهميت ورود اين مقامات آمريکايي به ايران و ملاقات صورت گرفته قبل از دو انتخابات حساس در آمريکا و ايران لازم است، مقامات معروف آمريکائي مذکوربه شرح ذيل معرفي شوند:

استيفن هاينتز( Stephen Heintz) رئيس بنياد برادران راکفلر: ايشان به عنوان چهارمين رئيس اين بنياد از سال 2001 ميلادي مسئوليت مذکور را دارد.وي که بالاترين مسئوليت ها را در بخش عمومي و غير انتفاعي داشته بنيانگذار موسسه اي به نام دموس(Demos) مي باشد که شبکه اي از فعاليت ها در زمينه گسترش دموکراسي پيگير مي نمايد. قبل از اين موسسه نيز از مديران موسسه آمريکائي غرب- شرق که در موضوعات توسعه جامعه مدني، اصلاحات اقتصادي و امنيت بين المللي در اروپاي شرقي و جمهوري هاي تازه استقلال يافته فعاليت دارد. ايشان در يکي از ايالات آمريکا از سال 1988 الي 1990 کميسر توسعه اقتصادي و از سال 1983 الي 1988 کميسر رفاه اجتماعي بود.
استيفن هاينتز از حاميان اصلي ديپلماسي TRACK2 بين ايران و آمريکا مي باشد و کمک هاي مالي زيادي در اين زمينه از طريق بنياد برادران راکفلر به برگزاري اين ديپلماسي پنهان نموده است. به طوري که در صفحه سايت رسمي بنياد مذکور آمده است:«نزديک به 6سال موسسه سازمان ملل آمريکا(UNAUSA) و بنياد برادران راکفلر مذاکرات خصوصي TRACK2 بين مقامات و متخصصين سابق سياست خارجي آمريکا با يک گروه از مشاوران سياسي و آکادمي ايران را انجام مي دهند که طرح جديدي براي پايان مسئله اتمي ايران و آمريکا ارائه داده اند.» شايان ذکر است در ادبيات سياسي آمريکا اين ديپلماسي به "صحبت با دشمن" معنا گرديده و از زمان جنگ سرد و پس از آن در کشورهاي هدف انقلابات مخملي و رنگي برعليه حريف استفاده مي نمودند.
بنياد برادران راکفلر مستقر در نيويورک که از سال 1940 تاسيس شده با اعتبار حدود 670ميليون دلار فعاليت دارد که در سال 2006، 345 طرح با اعتبار تقريبا 30ميليون دلار توزيع کرد که برنامه هاي آن در 4 حوزه ترويج دموکراسي، توسعه پايدار، صلح و امنيت و پيشرفت انساني مي باشد. و از جمله مناطقي که تاثيرگذار بوده در غرب بالکان و صربستان بوده است. از سال 2003 تاکنون 94 طرح(که 20 طرح آن مختص موضوع ايران بوده) در آمريکا، اسرائيل، مصر، لبنان، مراکش با عنوان "تفاهم غرب و دنياي اسلام"برگزار شده است. در سال 2005 همايشي با عنوان" آموزش دموکراسي در خاورميانه" برگزار که گزارش آن را جهت نمايندگان کشورهاي سازمان ملل با هدف تشويق حمايت از گسترش دموکراسي در سطح جهان انجام مي دهد.
اين بنياد همانطور که عنوان شد،در ايران از سال 2003، 20 طرح اجرا نموده از جمله 2طرح به سازمان آمريکائي جستجو براي زمينه هاي مشترک(SFCG) به مبلغ 225هزار دلار از طريق ويليام ميلر آمريکائي، 6 طرح به موسسه سازمان ملل آمريکا(UNAUSA) حدو 360 هزار دلار، 3 طرح به مرکز وودرويلسون آمريکا(که هاله اسفندياري مدير خاورميانه آن بود) از کانال ويليام ميلر آمريکائي حدود 67 هزار دلار، يک طرح در حمايت از سفر مايکل ايگنتيف به تهران با دعوت رامين جهانبگلو، يک طرح جهت بورس هادي سمتي در امريکا بوده است. اين بنياد با بنياد سوروس نيز در ارتباط بوده به طوريکه کيان تاج بخش عنوان دارد يکبار به همراه رئيسش، آنتوني ريچتر به ملاقات هاينتز رئيس بنياد براردان راکفلر رفته است. در يکي از آخرين فعاليت هاي اين بنياد بر روي ايران به نقل از سايت عصر ايران با عنوان "برنامه آمريکا و اتحاديه اروپا براي جلوگيري از انتخاب مجدد احمدي نژاد"که آن نيز از روزنامه واشنگتن پست نقل نموده است،همچنين حمايت مالي بنياد از سازمان غيرانتفاعي "فرداي آزاد از ترور" متشکل از روساي سابق کميته بررسي 11 سپتامبر از جمله لي هميلتون(رئيس هاله اسفندياري در مرکزويلسون) جان مک کين و بيل فريست که نظرسنجي داخل کشور ايران در زمينه روابط ايران _آمريکا، انتخابات مجلس، مقابله با افراطي گري در ايران انجام داده است.

ويليام لرز رئيس موسسه سازمان ملل آمريکا(UNAUSA): ايشان از سال 1999 اين پست را دارد. وي که بازنشسته وزارت خارجه آمريکا مي باشد در 31 سال خدمت از سال 1978الي 1982 سفير آمريکا در ونزوئلا و از سال 1983 الي 1986 سفير در چکسلوواکي(دوران کمونيسم) همچنين در سفارت آمريکا در شوروي سابق نيز بود. از سال 1977 الي 1978 نيز معاونت اروپاي وزارت خارجه آمريکا بود. عضو فعال شوراي روابط خارجي آمريکا و سازمان هاي سياست عمومي(Public Policy) بود وي همچنين عضو هيئت مديره بنياد برادران راکفلر مي باشد. همسر وي نيز موسس و رئيس بنياد جامعه مدني در آمريکا مي باشد. قبل از وزارت خارجه ويليام لرز از سال 1953 الي 1957 افسر نيروي دريائي آمريکا بود. در سايت موسسه مذکور آمده است ويليام لرز متخصص سياست خارجي و روابط بين الملل آمريکا، سازمان ملل، روسيه و اروپاي شرقي، آمريکاي لاتين، روابط ايران-آمريکا و روابط فرهنگ بين الملل مي باشد.
موسسه سازمان ملل آمريکا که به عنوان يک موسسه در ظاهر خصوصي از سال 1943 بوجود آمد ولي با سازمان دولتي توسعه بين الملل آمريکا USAID(که نقش فعالي در انقلاب رنگي و مخملي در کشورهاي هدف داشته) در توسعه جهاني شريک مي باشد. همچنين با کنگره و سياست سازان آمريکا نيز در ارتباط مي باشد. اين سازمان بيش از 175 بخش و شعبه اطراف کشور با حدود 20000نفر عضو مي باشد.
ويليام لرز که به همراه توماس پيک رينگ و جيم والش طرحي با عنوان "راهي براي پايان مسئله هسته اي ايران-آمريکا" در 20 مارس 2008 تهيه نموده، در ابتداي اين طرح مي نويسد:«با دو مسئله جديد شرايط مناسبي جهت مذاکره مستقيم ايران و آمريکا در زمينه مشکل اتمي بوجود آمده يکي مذاکرات ايران و آمريکا در عراق و دوم گزارش اخير جامعه اطلاعاتي آمريکا مبني بر تعليق فعاليت هاي نظامي هسته اي ايران مي باشد.
همچنين سندي در اينترنت مي باشد که در سال 2003 نتيجه مذاکرات ديپلماسي TRACK2با تيم ايران را ويليام لرز جهت سنا آمريکا گزارش مي نمايد.

در آمريکا گروهي به نام Task Force وجود دارد که متخصصين همه جانبه در موضوع جامعه و سياست ايران هستند آنها وظيفه درک نکات مهم روابط ايران-آمريکا،تاريخ و اقتصاد و مردم شناسي ايرانيان را به عهده دارند. ويليام لرز، استيفن هاينز که در بالا معرفي شدند و از مدعوين اين کنفرانس در تهران بودند، از اعضاي گروه مذکور مي باشند. از اعضاي ديگر اين گروه مي توان به شائول بخاش(همسر يهودي هاله اسفندياري)، ري تکيه، الهه شريف پور(هيکس)، جيمز پلاک، سوزان مالوني، رابرت گيتس اشاره کرد.

همچنين حساسيت سفر آنها به ايران آنقدر بالا بود که با شخصيت حقيقي، اين امريکائي ها موفق به اخذ ويزاي ايران شدند. به عبارت ديگر در فرم درخواست ويزاي آنها مسئوليت و شغل آنها(شخصيت حقوقي) که رياست بنياد براردان راکفلر و موسسه سازمان ملل آمريکا بود آورده نشده است.

هماهنگي هاي صورت گرفته جهت ورود اين دو مقام امريکايي به ايران:

همان طور که گفته شد مسئول هماهنگي هاي اين سفر به يکي از پرسنل سابق وزارت اطلاعات و فعلي وزارت خارجه که از مديران ارشد دولت اصلاحات در وزارت خارجه(مدير مرکز مطالعات وزارت خارجه) و در دوران رياست جمهوري آقاي هاشمي رفسنجاني ايشان مسئوليتي در نمايندگي ايران در سازمان ملل (نيويورک) داشته است و مسئول تيم ديپلماسي TRACK2 ايران مي باشد. لذا وي با شناختي که داشت با قائم مقام وقت وزارت اطلاعات، معاونت ضدجاسوسي وقت وزارت و دو معاون ديگر وزارت اطلاعات و قائم مقام وقت و يک معاون وزارت خارجه هماهنگي لازم جهت ورود اين مقامات آمريکايي به ايران را مي نمايد .

ملاقات دو مقام آمريکائي در مجمع تشخيص مصلحت:

در چند روزي که اين مقامات آمريکايي به ايران آمدند ملاقات خصوصي با آقاي واعظي از معاونان حسن روحاني در مرکز مطالعات مجمع تشخيص مصلحت صورت مي گيرد.  اطلاعي دقيق ازمحتوي اين جلسه دردست نيست. ولي مقالاتي که بعدها اين دو نفر دادند عنوان کردند که قبل از انتخابات رياست جمهوري آمريکا و ايران قرار داريم. براي انکه بين دو کشور بحراني بوجود نيايد لازم است بين قدرتمندان و عقلاي نظام اين دو کشور تعهدي بسته شود که در انتخابات رياست جمهوري آمريکا از دموکرات ها پيروز شود و در انتخابات رياست جمهوري ايران هر کسي بيايد بجز دکتر احمدي نژاد.
و اين مقاله با "برنامه آمريکا و اتحاديه اروپا براي جلوگيري از انتخاب مجدد احمدي نژاد" با هزينه بنياد برادران راکفلر به نقل از سايت عصر ايران که آن نيز از روزنامه واشنگتن پست نقل نمود کاملا منطبق است.  شايان ذکر است اين دومقام آمريکائي از موسسين انقلاب رنگي در قرن 21 مي باشند.
همچنين اين دو مقام آمريکايي در مدتي که در ايران بودند، جلسه اي نيز با تيم ديپلماسي TRACK2 که همان باند نيويورک مي باشند يعني مصطفي زهراني، ناصر هاديان(استاد دانشکده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران که دکتري و فرصت مطالعاتي خود را در نيويورک گرفت)، هادي سمتي(استاد اخراجي دانشگاه تهران که وي نيز دکتري و فرصت مطالعاتي خود را در نيويورک گرفت) و غلام چگني(کارمند دهه 60وزارت اطلاعات، استاد دانشگاه علامه طباطبائي فارغ التحصيل انگليس و فرصت مطالعاتي در نيويورک) در لابي هتل استقلال تهران برگزار مي نمايند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس