این نماینده مجلس افزود: قرار شد پتروشیمی در بورس به عنوان یک کالا فروخته شود اما آقای نعمت‌زاده که خود یا بستگانش در ۱۴ شرکت پتروشیمی عضو هیأت مدیره هستند در ستاد ویژه اقتصادی پیشنهاد بردند و توانستند این تصمیم را بگیرند که پتروشیمی از بورس بیرون برود

نعمت‌زاده، همسر و فرزندانش در ۱۴ شرکت پتروشیمی عضو هیأت مدیره هستندبه گزارش مشرق، احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با حضور در نشست بررسی «بایسته‌های بسته جدید خروج از رکود دولت» که به همت بسیج دانشجویی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران برگزار شد، سخنرانی کرد.

وی در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه اگر می‌خواهیم درباره بسته جدید اقتصادی دولت سخن بگوییم باید از بسته اقتصادی 15 ماهه گذشته دولت شناخت داشته باشیم، گفت: درباره همان بسته 15 ماه پیش نیز عده‌ای استقبال و عده‌ای مخالفت کردند. ما نیز اشکالات آن بسته را در نامه‌ای به آقای روحانی گفتیم.

وی افزود: باید بررسی شود که کجای آن بسته اشکال داشت که به نتیجه نرسید. آن بسته بر اساس مدل نئوکراسی ترتیب دیده شده بود و اصل را بر این می‌گذاشت که در بازار کار، کالا، سرمایه و پول باید عرضه و تقاضا همه چیز را مشخص کند. این مدل همه جایی و همه زمانی است اما بدون در نظر گرفتن اقتضاعات کشور است و این مدل خود یکی از عوامل وضع موجود اقتصاد ما است.

این اقتصاددان با بیان اینکه در بسته سیاست اقتصادی گذشته رکود را دولت پذیرفته بود، گفت: در آن زمان دولت علت رکود را تحریم نفتی، بانکی و ارزی اعلام می‌کرد که تکیه امور بر سیاست خارجی و بازرگانی خارجی را باعث می‌شد در حالی که واقعیت این نبود.

توکلی تصریح کرد: بخشی از مشکلات اقتصادی به خاطر بیماری هلندی بود که در سال 85 شروع شدکه با سیاست‌های آن زمان رکود تورمی حاصل شد که تحریم‌ها نیز آن را تشدید کرد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: آقای احمدی‌نژاد زمانی که می‌خواست اولین بودجه خود را ببندد از ما دعوت کرد و گفت می‌خواهییم بودجه عمرانی را دو برابر کنیم که بنده مخالفت کردم و گفتم این کار باعث می‌شود تقاضا از طریق مخارج دولت بالا رود و برای کنترل قیمت افزایش واردات صورت گیرد که به هزینه سرکوب تولید ملی می‌انجامد اما آقای احمدی‌نژاد گفت ما می‌توانیم که بنده گفتم بخشی از این مکانیسم از اراده شما خارج است.

وی ادامه داد: هر طرح اقتصادی که هزینه دولت را بالا ببرد، از طریق افزایش هزینه تولید سرمایه در گردش را کم می‌کند و از طرفی با قیمت تمام شده، تولید تورم ایجاد می‌کند و در اینجا می‌بینید انرژی عامل مهم تولید است و چون آقایان این مسائل و دیگر مسائل نهادی از جمله فساد را ندیدند مشکلات امروز اقتصادی به وجود آمده است. باید بدانیم فساد تولید را پایین می‌آورد و به توزیع درآمد ملی لطمه می‌زند.

توکلی افزود: باید بدانیم کشمکش سیاسی، اعمال نفوذ سیاسی برای توزیع منابع در مجلس در اقتصاد مشکل ایجاد می‌کند و چون این مشکلات دیده نشده فشار بر روی نفت افزایش پیدا کرده است در حالی که نفت، گاز و انرژی کمترین اشتغال را ایجاد می‌کند، البته اگر از خام‌فروشی فاصله بگیریم اتفاقات دیگری می‌افتد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در خصوص مناسب یا نامناسب دانستن بسته جدید اقتصادی دولت، گفت: این بسته سیاست اقتصادی مناسبی نیست، برای اینکه ما مشکل قیمت تمام شده داریم، اینکه انبار ایران‌خودرو از ماشین خالی شود دوای درد نیست اما اگر شما از طریق تولید این پول را تقسیم کنید تا بنگاه‌های کوچک و متوسط فعال شوند در راستای حل مشکل حرکت کردیم.

وی خاطرنشان کرد: یک سال پیش نیز دوستان بیان می‌کردند که باید شناور ساختن سود بانکی متناسب با تورم انتظاری و ایجاد رقابت بین بانک‌ها را داشته باشیم که باید سؤال شود بین کدام بانک‌ها؟ اغلب بانک‌ها مسئله دارند و به فساد اقتصادی مبتلا هستند، از مردم پول جمع می‌کنند و به شرکت‌های خود می‌دهند.

توکلی خاطرنشان کرد: البته حال دولت پذیرفته که نرخ بهره را پایین بیاورد اما باید همان اول این کار صورت می‌گرفت که دچار رکود بحرانی به تعبیر چهار وزیر دولت نشویم. دولت می‌گوید هزینه تأمین سرمایه را از طریق تقبل بخش سود بانکی پایین می‌آورد، این کار از منابع ملت خرج کردن است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به قدرت لابی‌گری در حوزه سیاست اقتصادی گفت: برای مثال چند سال گذشته در شورای پول و اعتبار پیشنهاد آورده بودند که برای هر یک از شرکت‌های ایران خودرو و سایپا، یک هزار میلیارد تومان علاوه بر سقف بودجه‌شان بدهیم که بنده گفتم این کار غلط است چرا اینها باید با پول مردم کاسبی کنند و سهام بانک بخرند؟ سهام خود را بفروشند و مشکلات خود را حل کنند چرا که با این پول می‌توان هزار بنگاه مالی را که قدرت لابی‌گری ندارند، نجات داد.

وی در همین خصوص گفت: این موضوع با مخالفت من رأی نیاورد اما هفته بعد تمام اعضای دولتی شورای پول و اعتبار آمدند و دوباره موضوع را در دستور کار قرار دادند و با 500 میلیارد تومان موافقت کردند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حوزه پتروشیمی نیز چنین مسئله‌ای وجود دارد، گفت: قرار شد پتروشیمی در بورس به عنوان یک کالا فروخته شود اما آقای نعمت‌زاده که در 14 شرکت پتروشیمی عضو هیأت مدیره است (یا خود وی یا همسر و یا دخترهای وی) در ستاد ویژه اقتصادی پیشنهاد بردند و توانستند این تصمیم را بگیرند که پتروشیمی از بورس بیرون برود.

توکلی در ادامه پیرامون اقتصاد در حوزه مسکن نیز گفت: در حوزه مسکن این وضعیت وجود دارد که هرکه در آن سرمایه‌گذاری کند تورم آن بالاتر از حد معمول خواهد بود و احتکار آن مرقون به صرفه است به همین خاطر باید نرخ مالیات آن بالاتر از نرخ کشاورزی و صنعت باشد تا پول در مسکن نرود که این موضوع در قالب طرحی در مجلس ارائه دادیم اما رأی نیاورد. نامه رسمی از وزارتخانه مربوط به رئیس‌ مجلس آمد که این کار ضررهای فراوانی دارد.

وی با اشاره به نامشخص بودن چگونگی تخصیص منابع در بسته جدید اقتصادی دولت، گفت: اصل این کار که دولت می‌خواهد سهمی از تأمین سرمایه را بپردازد خوب است اما اینکه به چه کسانی و چگونه می‌خواهد بپردازد مهم است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جواب به سؤالی مبنی بر اینکه بسته جدید اقتصادی دولت در دوران پس از تحریم چه تأثیری در اقتصاد ما خواهد داشت، گفت: وقتی علت اصلی رکود را به تحریم نفتی، بانکی و ارز نسبت می‌دادند در پساتحریم هم سراغ همین حوزه می‌روند.

وی افزود: ما نباید انتظار اتفاق عجیب و غریبی پس از لغو تحریم‌ها داشته باشیم همین انتظاری که وجود دارد از عوامل رکود فعلی است. از اینکه مردم را منتظر نگه داشتند.

توکلی با تأکید بر اینکه دولت باید در حوزه اقتصادی مسیر و نگاهش را تغییر دهد، گفت: در دولت کسانی سکان‌دار اقتصادند که مؤثرتر از وزرای مربوطه هستند و نگاه افراطی نئوکراسیک بر آنها حاکم است که اقتصاد مبتنی بر نفت است. در این وضعیت و با وجود این بسته کار به سامان نمی‌رسد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فساد در کشور سیستماتیک شده است، گفت: سیستماتیک شدن فساد بدین معنی است که دستگاه‌های مربوط برخورد با فساد نیز در حال آلوده شدن هستند. اکثریت در مجلس دست پاک هستند ولی شبکه فساد خیلی قوی است. برای مثال در قضیه واگذاری شرکت آلومینیوم المهدی که بنده با آن مخالف بودم یک روزنامه به جای اینکه از من دفاع کند علیه من مقاله نوشت.

توکلی افزود: در مرحله دیگر فساد سیستماتیک این است که عناصر فاسد در مجاری تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر یا حضور دارند و یا اینکه تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان خود فاسد می‌شوند که ما امروز به مورد اول مبتلا شدیم و در حال مبتلا شدن به مورد دوم هستیم.

وی در پایان گفت: راه مبارزه با این نوع فساد شکل‌گیری نهادهای مردمی، روزنامه‌های آزاد و احزاب مستقل هستند که ما این موارد را بسیار کم داریم.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 36
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 39
  • ۱۶:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    0 0
    وااااااااااای کدوم نعمت زاده منظور وزیر هستن..؟ چرا یک عده خانوادگی کار میکنن حداقل دو نفر از یک خونه برای کار خارج از منزل کافی ست .
  • ۱۶:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    0 0
    وای خدا
  • بازنشسته ۱۶:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    0 0
    چی بگم!؟ -.-
  • مسی خطر ۱۶:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    0 0
    معیشت مطلوب برای هر ایرانی ام را آرزوست
  • لیلا ۱۶:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    0 0
    -.- چه وضعشه؟
  • لیلا ۱۶:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    0 0
    واقعا
  • ۱۶:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    0 0
    حرفی برای گفتن نمونده دیگه!! -.-
  • ۱۶:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    0 0
    هعی
  • ایرانی ۱۶:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    0 0
    ان شاالله
  • سیروس ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    0 0
    چرا ایران اینطوریه؟ چرا جوان کار و معیشت خوب و مطلوبی برایش آماده نیست بعد بعضی ها 14تا چهارده تا میروند سر کار...
  • یک داروساز ۱۶:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    0 0
    دختر آقای نعمت زاده دکتر داروساز هستند و یکی از وارد کنندگان عمده دارو به کشور هستند. این موضوع را بسیاری از داروسازان کشور بخصوص اینجانب می دانیم. درحالیکه بر این موضوع هم واقف هستیم که وارد کردن دارو به کشور برای افراد دیگر بسیار سخت ویا غیر ممکن می باشد
  • ۱۶:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    0 0
    بر اساس ماده 5 طرح رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران فهرست دارایی‌های افراد مشمول و نیز اسناد و اطلاعات مربوط به آن به جز در مواردی که در این قانون و آیین نامه ذیل آن تعیین شده است، محرمانه بوده و هر یک از مسئولان و کارکنان که حسب وظیفه مامور تهیه، ثبتٰ، ضبط و حفظ فهرست دارایی‌های افراد مشمول یا اسناد و اطلاعات مرتبط با آن، موضوع این قانون باشند و یا بر حسب وظیفه اسناد مذکور را در اختیار دارند اگر عالماً یا عامداً مرتکب افشا یا انتشار مندرجات این اسناد شوند و یا خارج از حدود وظایف اداری در اختیار دیگران قرار دهند یا به هر نحوی دیگران را از مفاد آنها مطلع سازند به یکی از مجازات‌های درجه 6 مقرر در ماده 19 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 محکوم خواهند شد.
  • ۱۷:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    0 0
    تهدید اول که به شدت کشورو تهدید می کنه آمریکا و حمله نظامی نیست تهدید اول فساد وحشتناک و افسارگسیختس که ....تهدید دوم هم به نظرم آبه که اونجا هم برنامه ای دیده نمی شه ، چینی ها 10 15 سال پیش جدا از اینکه طرف چه سمتی داره چه نسبتی داره در دادگاه های سریع همه را اعدام کردن امروز پیشرفت اقتصادیشون و بالارفتن سطح زندگی در این کشور کاملا مشهوده .
  • ۱۷:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    1 0
    یک عده 14 نفر در خانه یشان بیکار هستن بعد اینا ، حتما" با حقوق بالا..
  • ۱۷:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    1 0
    البته اینها همه از زمان هاشمی رفسنجانی وارد سیسیتم اقتصادی ایران شده اند که البته در راه خیر و رفاه مردم هستند البته اگر مذاکرات نتیجه بده بهتر هم میشوند
  • ۱۸:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    1 0
    فقط 14 تا ؟! حتما احمدی نزاد مقصره !!؟
  • ۱۹:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    1 0
    آقا تو رو خدا این مسئولین از بورس حمایت کنن به اصل سرمایه مون برسیم بکشیم بیرون اوضاع اجتماعی لقتصادی مملکت بدجور خرابه هر روز خبر جدیدی از فساد شنیده میشه میترسم پولم تو این شکارگاه پاک سوخت بشه بخدا انصاف نیست آقای روحانی ما سهامداران خرد به حرف شما و وزرای شما گوش دادیم و اومدیم توی بورس که حالا سرمایه مون نصف شده
  • ۲۰:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    1 0
    امار هیئت مدیره شرکت های بزرگ را اعلام کنید و نسبت آنها را با مسئولین قبل و جدید اعلام کنید
  • ۲۱:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    1 0
    پس شما چه کاره هستید ؟ استیضاح کنید
  • پسر ۲۲:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    0 0
    دنیا مزرعه آخرت است ان شاءالله اون دنیا حقمون میگیریم
  • ۲۳:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    0 0
    در نهایت فسادهای مالی مشکلات جدی ایجاد خواهد کرد. امیدوارم جدی باشند مسئولان
  • رضا ۲۳:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    0 0
    ما توليده كننده ظروف پلاستيكى هستيم بخدا ديگه خسته شديم اين
  • ۲۳:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    0 0
    اره برادر من مزیر محترم صعنت
  • ۲۳:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    0 0
    متاسفم
  • ۲۳:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    0 0
    از 14 تا حقوق شرکت میاد تو حسابش. این واقعا عدالته ؟
  • هما ۰۱:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    0 0
    داریم ؟ همچی چیزی داریم ؟ مگه میشه؟
  • هما ۰۱:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    0 0
    مگه احمدی نژاد الان دیگر رئیس جمهور نبیست ؟ پس رئیس کیه ؟ کیه؟
  • ۰۲:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    0 0
    اونوقت ما دلمون خوشه اینا برای مردم کار کنند میدونی در آمدشون چقدر میشه ؟؟؟؟ خدایا واقعا نظام اقتصادی مملکت ما اسلامی هستش ؟؟؟؟
  • محمد ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    0 0
    خخخخخ
  • ali ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    0 0
    به اتفاق یکی از دوستانم که بازرگان بودند و قصد خرید کائوچو از مالزی را داشت با رئیس اتحادیه مرکزی تولید کنندگان کائوچو در کوالالامپور که یک هندی تبار بود در دفتر ایشان ملاقاتی داشتیم در جریان مذاکره دوستم با توجه به صرفه خرید مستقیم از شرکتهای عضو اتحادیه از ایشان خواستند که در صورتیکه امکان شرکت ایشان را مستقیماً به شرکتهای عضو اتحادیه مرکزی که آن مدیر صلاح میدانند و با آنها در ارتباط است معرفی نمایند و سفارش و توصیه شرکت ایرانی را نیز به شرکت فروشنده بنمایند شرکت ایرانی نیز این محبت رئیس اتحادیه را جبران خواهد کرد ، آن مدیر که هندو بودند و نه به خدایی چون خدای ما معتقد بود و نه کتابی چون کتاب آسمانی ما داشت و نه به پیامبر و خاندانی چون پیامبر و خاندان پیامبر ما یا معاد و حساب و کتابی اعتقادی داشت و تنها به یک گاو معتقد بود با این پیشنهاد مخالفت کرد و اینکه خریدار را به شرکتهای دوست خود معرفی کند را خلاف عدالت و امانت دانست و از ما خواست که خود به هر شرکتی که مناسب تشخیص دادیم مراجعه کنیم و حاضر به معرفی شرکت خاصی نشد . یکی از مفاسد وحشتناکی که گریبان کشور ما را گرفته ، اینه که برخی از مسئولینی که خودشان متصدی امور اقتصادی هستند و سرمایه ها ، اقتصاد و امکانات و فرصتها و تصمیم سازی ها و مناصب دولتی چون امانتی در نزد آنان است و باید با امانت و عدالت با این سرمایه ها و امکانات و فرصت ها رفتار کنند متأسفانه یا خود و یا خانواده هایشان در اقتصاد شریک شده اند توقع داریم با مفاسد اقتصادی مبارزه کنند و مشکل ما را حل کنند !!!
  • ته پیاز ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    0 0
    تو دیگه داماد کدومشونی؟!!!!!!!!!!!!!
  • ته پیاز ۲۰:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    0 0
    این آقای توکلی کارش درسته، درسشو اگه اونور هم خونده درست خونده و فهمیده دعوا سر چیه، دانشجوی پروازی نبوده! مردم هنوز نشناختنش، حرفاش از نظر اقتصادی درسته، شما اگه یه آب رو از اون بالا ول کنی پایین هیچ کاری انجام نمیشه، ولی اگه درست جائی بریزی که یه توربین یا آسیاب باشه، چرخی میچرخه و کاری انجام میشه، پس تزریق نقدینگی و سیاست پولی انبساطی و نرخ بهره و ذخیره قانونی و اینها همه فقط ریختن آبه بدون اینکه بدونی و ببینی کجا میریزی! تزریق بیهودست و فقط رانت ایجاد میکنه، ضریب جینی خراب میشه که یعنی زیادتر شدن اختلاف سطح درآمدها و سرمایه ها، در واقع فقط با آبکش رانتخوار ها آب میبری، فقط سطح عمومی قیمتها بالا میره. این آقای توکلی سال 85 هم درست گفت بیماری هلندی اتفاق افتاد، تحلیل و درکش از اقتصاد درسته، توهم نداره که همه چیز با دستور درست میشه، اقتصاد هم مثل فیزیک قانون داره، همونطور که میگه بخشی از این مکانیزم از اراده های دستوری خارجه.
  • ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۷/۳۰
    0 0
    چی میخواستن ، چی شد!!!
  • ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۳۰
    0 0
    شما خوبی؟ اینجا ایرانه!!!!!! اصلا مدیونی اگه فکر کنی دارائیهای مسئولین حسابرسی نمیشه !!!!!
  • سارا ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۳۰
    0 0
    ...ولی وقتی میخوان یارانه رو پرداخت کنن میگن مصیبت عظمی است. خوبه همه چی معلوم شد
  • ناشناس ۱۵:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۷/۳۰
    0 0
    فقط به نفع سرمایه فقط

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس