محمود سریع‌القلم در مصاحبه با روزنامه زنجیره‌ای شرق گفت: ایران فی‌الذاته باید قدرتش درهمه صحنه‌ها افزایش پیدا کند. اما اگر این افزایش قدرت باعث شود که ما با همسایگان خود وارد یک جنگ سرد شویم، آنگاه معلوم است که درتاکتیک‌ها و روش‌هایمان ایراد وجود دارد.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

** کیهان

تبرئه رژیم سعودی و تخطئه فرهنگ ایرانی از سوی آقای مشاور!

همکار سابق روحانی در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع می‌گوید، حس همکاری در میان ما ایرانی‌ها بسیار کم است وگرنه عربستان مایل است با ما همکاری و شراکت کند؟

محمود سریع‌القلم در مصاحبه با روزنامه زنجیره‌ای شرق گفت: ایران فی‌الذاته باید قدرتش درهمه صحنه‌ها افزایش پیدا کند. اما اگر این افزایش قدرت باعث شود که ما با همسایگان خود وارد یک جنگ سرد شویم، آنگاه معلوم است که درتاکتیک‌ها و روش‌هایمان ایراد وجود دارد. چه ما بخواهیم و چه نخواهیم، عربستان یک کشور مهم منطقه است؛ به لحاظ سیاسی، نظامی، نفتی و اقتصادی. ما باید نهایت تلاشمان را بکنیم که با عربستان همکاری داشته باشیم و آنها از اینکه قدرت ما افزایش یابد، هراسی نداشته باشند. آنها احساس می‌کنند ما حاضر نیستیم شریک‌شان شویم.

وی می‌افزاید: عربستان در محافل بین‌المللی خیلی می‌گوید بیاییم در مسائل منطقه‌ای با همدیگر شریک شویم. شما سیاست خارجی‌تان را چند جانبه‌گرایی کنید. حتی عربستان بارها این را گفته که حضور ایران در عراق، ضرورتی ژئوپلیتیک است اما اگر قرار باشد این حضور به ضرر دیگران باشد، خوب نیست. این حضور باید با همکاری دیگران باشد. بالاخره عراق و عربستان با همدیگر همسایه و عرب هستند و تاریخ مشترک هم دارند. حتی آنها تا آنجا پیش می‌روند که می‌گویند حضور ایران در سوریه و لبنان هم یک ضرورت ژئوپلیتیک است. اما اگر قرار باشد این یک بازی صفر-یک باشد و ایران با قدرت‌های منطقه‌ای همکاری نکند، آنها هم می‌روند و با بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای شریک می‌شوند و قدرت نظامی خودشان را روز به روز افزایش می‌دهند.

سریع‌القلم با تخطئه فرهنگ مردم ایران گفت: ما با دولت‌های منطقه، همکاری‌های جدی و پایداری نداشته‌ایم. البته از دیدگاه توسعه‌گرایان، من این را به فرهنگ ایرانی مرتبط می‌دانم. امیدوارم اشتباه کنم. ولی مطالعه و تحقیق و مشاهده، این را به من می‌گوید. حتی به لحاظ تاریخی، من از فرهنگ عمومی و رایج ایرانی این را می‌فهمم که ایرانی‌ها در سهیم شدن با همدیگر مشکل دارند. به نظر می‌رسد که لابه‌لای رفتارهای فرهنگی ما چنین ناخودآگاهی وجود دارد که اگر من با کسی همکاری کنم، از ابهت، شوکت، جایگاه و امنیتم کم می‌شود. بنابراین حس همکاری در ایرانی‌ها بسیار کم است.

این اظهارات در حالی است که عربستان از حامیان و تحریک‌کنندگان رژیم صدام برای جنگ 8 ساله علیه ملت ایران بود و پس از آن نیز علی‌الدوام به خصومت با کشورمان در حوزه نفت و امنیت منطقه‌ای ادامه داده و غیر از کشورمان بر علیه منافع ملت‌های مسلمانی چون عراق، افغانستان، سوریه، بحرین، یمن، لبنان، مصر و لیبی وارد عمل شده است.

نظر آقای سریع‌القلم کجای این رفتار خصمانه علیه ملت‌های منطقه - و نه فقط ملت ما- بوی همکاری و شراکت می‌دهد؟ و اگر بنای بر شراکت باشد در کدام جنایت‌های عربستان باید شریک شد یا بر سر منافع کدام یک از ملت‌های منطقه باید معامله کرد؟ از جناب سریع‌القلم باید پرسید مثلا در عراق یا سوریه چگونه می‌توان با عربستان تعامل کرد در حالی که بی‌ثباتی و ناامنی امروز این کشورها مشخصا زیر سر دلارهای نفتی و استخبارات عربستان است که به نیابت از آمریکا و رژیم صهیونیستی عمل می‌کنند؟ سؤال بعدی این است که آیا از قبل تعامل‌کذایی و ادعایی، گستاخی آل سعود در تعرض به زائران ایران، کارشکنی در بازار نفت و گسترش جنایت‌ها علیه یمن سر بر نیاورد؟ و آیا خصومت سعودی‌ها امروز بیش از چند سال قبل نیست. که نگاه رفاقت و همکاری با عربستان هنوز در دولت حاکم نشده بود؟ خباثت و سرسپردگی عربستان را چرا باید توجیه کرد و وضعیت فعلی را به فرهنگ و روحیه ایرانی نسبت داد؟

سریع‌القلم البته برخلاف جریان تبلیغات رسانه‌ای که آمریکا را طرف میانه‌رو در مذاکرات می‌داند و به تخطئه اسرائیل می‌پردازند، اعتراف جالبی درباره مذاکرات کرده مبنی بر اینکه « اگر بخواهیم جایگاه و توانایی 5+1 را در مذاکرات کمی کنیم، من می‌گویم چین: صفر، سه کشور اروپایی: صفر، آمریکا: 85، روسیه: 15. 95 درصد از عدد آ‌مریکا هم، مربوط به قدرت و تشکیلات یهود در آمریکا است.»

اینکه 95 درصد سهم آمریکا در مذاکرات متعلق به تشکیلات صهیونیستی است، معلوم می‌کند که ادعای تقابل آمریکا و اسرائیل در مذاکرات از اساس دروغ است.

نرخ رشد ادعایی دولت چه قدر محتوا دارد؟

مانور برخی مسئولان دولتی روی آمار رشد اقتصادی با انتقاد برخی روزنامه‌های حامی مواجه شد.
روزنامه شرق از قول محمد قلی یوسفی، اقتصاددان و عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی نوشت: طبق آخرین آمار از سوی بانک مرکزی، رشد اقتصادی سه درصدی برای سال گذشته اعلام شده است، اما باید گفت این رشد حتی اگر وجود داشته باشد نیز چیزی را نشان نمی‌دهد، چرا که رفاه و پیشرفت اقتصادی منتج از آن حاصل نشده است. به عقیده من، هر نوع رشد در اقتصاد باید به افزایش کارآیی، بهره‌وری و ایجاد اشتغال در کشور برسد تا بتوان آن را دارای اهمیت خواند.

وی می‌افزاید: وقتی این رشد اقتصادی هیچ یک از این ویژگی‌ها را ندارد، اهمیت آن زیر سؤال می‌رود، چرا که هر کشوری در هر مقطعی هم که باید رشد را تجربه می‌کند، اما میزان و نتایج آن باید مد نظر قرار گیرد. از سویی باید بررسی کرد که چه شاخص‌هایی برای تبیین رشد اقتصادی در نظر گرفته شده است و این رشد چه تأثیری روی زندگی مردم دارد. رشد زمانی معنادار است که با افزایش تولیدات صنعتی و کشاورزی، رفاه بیشتر و اشتغال همراه باشد. در غیر این صورت به راحتی می‌توان مشاهده کرد که رشد اقتصادی از طریق تزریق پول یا صادرات نفت یا فعالیت‌های غیر مولد، ایجاد شده باشد که کمکی به تقویت اقتصادی کشور نخواهد کرد.

از سوی دیگر روزنامه آرمان در یادداشتی خاطرنشان کرد: جامعه به آمار و ارقام‌های منتشر شده چندان اعتمادی ندارد. یکی از مهمترین دلایل کم‌اعتمادی آحاد جامعه نسبت به آمار و ارقام اعلامی از سوی مؤسسات دولتی تطبیق وضعیت معیشتی موجود نسبت به میزان تورم اعلام شده از سوی دولت است.

آرمان افزود: مقایسه این نرخ تورم با نرخ تورمی که هر روز آحاد جامعه در برابر خرید روزانه سبد معیشتی خود می‌نمایند تردیدهایی را در مورد صحت این آمار پدید می‌آورد. همین امر ممکن است باعث شود باور مردم نسبت به سایر آمارهای دولتی صرف‌نظر از هر منشأ اعلامی نیز با چالش روبه‌رو شود. گذشته از اینکه اگر نرخ 3 درصد رشد اقتصادی هم واقعی باشد ظرفیت جذب نیروی آماده به کار کشور را ندارد، علی‌ایحال این رشد اقتصادی 3 درصد در قیاس با سایر متغیرهای اقتصادی همخوانی ندارد. متأسفانه رسم بر این شده که مسئولین برای فرصت بخشیدن به اظهارات خود از آمارها کمک بگیرند و به سبب تعدد آمارها گاهاً از آن دسته از آمارهایی بهره می‌گیرند که بیشتر با هدف آنان سازگار است.

از سوی دیگر فرشاد مؤمنی اقتصاددان معتقد است: در ادبیات توسعه ذیل حداقل 21 عنوان تصریح می‌شود که می‌توان شرایطی را در نظر گرفت که رشد اقتصادی اتفاق بیفتد بدون اینکه تغییر معنی‌داری در بنیه تولید ملی و کیفیت زندگی عامه مردم حاصل شده باشد و علی‌الاصول مسئولان اقتصادی دولت هم به این کاستی‌ها و محدودیت‌های شاخص مورد اشاره آگاهی دارند اما مرتب این را تکرار می‌کنند. فقط می‌توان از سر شفقت و دلسوزی برای دولت و آینده کشور این مسئله را گوشزد کرد که مبادا آنچه به عنوان ابزار تبلیغاتی مورد استفاده قرار می‌گیرد در ذهن سیاست‌گذاران هم جدی گرفته شود.

وی در یادداشت خود در آرمان تصریح می‌کند: واقعیت این است که با مقیاس‌های متعددی در گزارش‌های تهیه شده در همین دولت نشان داده شده که بخش قابل اعتنایی از کاهش تورم بیش از اینکه محصول اعمال سیاست‌های مشخصی از ناحیه دولت باشد، در واقع محصول واکنش عقلایی مردم نسبت به توقف روندهای تهدیدزا و تنش‌آفرین بوده است.

این اقتصاددان معتقد است: بیشترین تکیه‌گاه دولت محترم و دست‌اندرکاران امور اقتصادی آن، تمرکز در کند کردن رشد پایه پولی است و این در حالی است که در همان دوره‌ای که چنین ادعایی مطرح شد گزارش‌های رسمی حکایت از رشد نسبتاً معنی‌دار نقدینگی داشت. بنابراین اگر مردم نسبت به سیاست‌های تنش‌آفرین و آینده‌هراسانه انتظارات خود را تفسیر کرده‌اند این به معنای اتخاذ سیاست‌های اقتصادی مشخص و کارآمد از ناحیه دولت نیست.

وی ادامه می‌دهد: باید مشفقانه از مسئولان اقتصادی کشور خواست تا به سمت ارتقای بنیه تولید ملی و ایجاد ظرفیت‌های جدید برای تقاضای فرصت‌های شغلی حرکت کنند.

مگر آمریکایی هستید که «مرگ بر آمریکا» به شما برخورد؟!

رسانه‌های زنجیره‌ای به حضور گسترده و معنادار مردم در مراسم تشییع و بدرقه پیکر شهدای غواص با عصبانیت واکنش نشان داده و تلاش کردند این حادثه تاریخی را به حاشیه ببرند.

به گزارش جهان، در حالی که جمعیت شرکت‌کننده در مراسم تشییع شهدای غواص خواستار ادامه راه این شهدا و عمل به پیام شهادت مظلومانه آنان مبنی بر تسلیم‌ناپذیری در مقابل دشمنان شده بودند، رسانه‌های زنجیره‌ای تلاش کردند شعارها و دست‌نوشته‌های انقلابی مردم را در این مراسم زیر سؤال ببرند.

گرچه انتظار می‌رفت که رسانه‌های مذکور و همچنین دولت و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای با تأسی از پیام‌های انقلابی شرکت‌کنندگان در تشییع پیکر شهدا، پیام این مراسم باشکوه را درک کنند اما با فرافکنی و متهم کردن مردم، راه فرار از پاسخگویی را انتخاب کردند. اعتراض این رسانه‌ها به دست‌نوشته‌ها، شعارها و نیز سخنان سخنرانان مراسم تشییع شهداست. آنها شرکت کنندگان را متهم می‌کنند که این مراسم را تبدیل به میتینگ سیاسی کرده‌اند، در حالی که به گواهی شاهدان عینی، ایستادگی در مقابل دشمنان و باج ندادن به آنها و تسلیم‌ناپذیری و نبرد با دشمنان شعار اکثریت قریب به اتفاق بدرقه‌کنندگان شهدا بوده است. با این حال مشخص نیست که چرا «دولت‌دوستان» شعارهای ضداستکباری را به خود گرفته‌اند و خود را مخاطب شعارهایی همچون «هیهات منا‌الذله»، «مرگ بر آمریکا»، «آب خوردن ما وابسته به سلام بر حسین است نه تحریم‌ها»، «تا آخر ایستاده‌ایم»، «خون شهیدان ما قابل اکسید نیست»، «در منطق شهادت تحریم حرف مفت است»، «نه سازش نه تسلیم نبرد با آمریکا»، «عزت قابل مذاکره نیست حتی اگر دستهای ما بسته باشد»، «لب تشنه جان دهیم سازش نمی‌کنیم»، «این سند جنایت کدخداست» و صدها شعار انقلابی و خط امامی دیگر می‌پندارند؟

به راستی اگر اینها خود را در خط امام می‌دانند و مدعی هستند که در مقابل دشمنان کوتاه نیامده‌اند، چرا از این شعارها برافروخته شده‌اند؟ چرا بدون اشاره و بیان عبارت مورد نظر در مورد همه شعارها حکم کلی می‌دهند؟ چرا خود را مخاطب شعارهای ضد آمریکایی مردم می‌دانند؟ آیا بدرقه کنندگان اقدام اشتباهی کرده‌اند که بیانات امام و رهبری را به دست گرفته و فریاد زده‌اند؟ آیا اشتباه کرده‌اند که بر سر آمریکا فریاد زده‌اند و ماهیت قاتلان اصلی شهدای مظلوم غواص را افشا کرده‌اند؟ آیا خلاف کرده‌اند که از مذاکره‌کنندگان و دولت خواسته‌اند که از تحریم نهراسند و همه چیز را به تحریم گره نزنند و عزت ملی را با هیچ چیز معامله نکنند؟

فیتز پاتریک: پروتکل الحاقی فراتر از نمونه‌برداری محیطی است

طبق پروتکل الحاقی، تأسیسات نظامی نیز مورد بازرسی قرار می‌گیرند و این موضوع صرفاً به نمونه‌برداری محیطی محدود نمی‌شود.

مارک فیتز پاتریک (مدیر برنامه خلع سلاح هسته‌ای در مؤسسه بین‌المللی مطالعات راهبردی) با اشاره به این مطلب تصریح کرد: ایران با اجرای پروتکل الحاقی در لوزان موافقت کرده؛ طبق این پروتکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از حق نمونه‌برداری محیطی از هر منطقه‌ای از ایران برخوردار است که طبق ادله منطقی مشکوک به انجام فعالیت در زمینه مواد هسته‌ای یا چرخه سوخت هسته‌ای است. تأسیسات نظامی از شرط «هر منطقه» مستثنی نیستند.

وی در وبسایت مؤسسه مذکور نوشت: پروتکل الحاقی امکان «دسترسی تکمیلی» بازرسان به تأسیسات را به منظور حل مسایل مربوط به درستی آنچه یک کشور درباره برنامه هسته‌ای‌اش اعلام می‌کند، فراهم می‌آورد. طبق بیانیه‌ای که ایران و 5+1 در دوم آوریل در لوزان سوئیس امضا کردند، حقوق مربوط به دسترسی آژانس به تأسیسات ایران تقویت شد. براساس سندی که آمریکا منتشر کرد، ایران ملزم به دادن اجازه بازرسی به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تأسیسات مشکوک و یا ادعاها درباره وجود تأسیسات غنی‌سازی مخفی، تأسیسات تبدیل، تولید سانتریفیوژ یا تأسیسات تولید کیک زرد در  هر کجای این کشور خواهد بود.

فیتز پاتریک افزود: حسن روحانی رئیس جمهور ایران در کنفرانس خبری به این سؤال پاسخ نداد که آیا بازرسان مجاز به دسترسی به تأسیسات نظامی و دانشمندان هسته‌ای ایران خواهند بود بلکه گفت «ایران هرگز اجازه نخواهد داد خارجی‌ها به بهانه‌ای به اسرار کشور دسترسی پیدا کنند.»

فیتز پاتریک تصریح کرد: نمونه‌برداری از اطراف تأسیسات مورد نظر ممکن است امکان تشخیص انجام فعالیت با استفاده از مواد هسته‌ای را فراهم کند. اگر این فعالیت مورد نظر ارتباطی با مواد هسته‌ای نداشته باشد اما، به عنوان مثال، در ارتباط با اقدامات تسلیحاتی باشد، نمونه‌برداری محیطی کافی نیست. نمونه‌برداری محیطی در مواردی که ایران اقدام به پاکسازی و از بین بردن نشانه‌ها و رد پای اورانیوم می‌کند نیز کافی نیست. در چنین مواردی آژانس باید بر ورود به تأسیسات پافشاری کند. مذاکرات باید موجب برخورداری از حقوق دسترسی فراتر از موارد ذکر شده در پروتکل شود.

ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا در مصاحبه با پی‌بی‌اس تصریح کرد، که موضع آمریکا درباره دسترسی بر سایت‌های نظامی ایران تغییر نمی‌کند.

** خراسان

درخواست 60 ميلياردي 2 وزير براي افزايش حقوق اساتيد بازنشسته

بر اساس گزارش وزارتخانه هاي علوم و بهداشت، اگرچه حقوق اعضاي هيئت علمي در اواخر سال 1383 متناسب با سطح تورم و افزايش قيمت ها تا حدودي افزايش يافت اما آن عده از اعضاي هيئت علمي که طي سال 1384 بازنشسته شده اند مشمول اين افزايش قرار نگرفته اند.

اين دو وزارتخانه در ادامه گزارش خود از دولت خواسته اند حقوق اين اساتيد بازنشسته که حدود 2500 نفر هستند، افزايش يابد که اين موضوع حدود 60 ميليارد تومان در سال هزينه براي دولت در بر دارد.

** وطن امروز

وزارت امور خارجه اتهامات مقام امنیتی بحرین را مردود دانست

یک مقام آگاه در وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اتهامات مقام امنیتی بحرین را  درباره ایران مردود دانست. به گزارش «وطن امروز»، وی افزود: در طول چند سال گذشته ثابت شده است فرافکنی و ایراد اتهام به سایرین از سوی مقامات بحرینی نه تنها مشکلات بحرین را حل نکرده بلکه آن را پیچیده‌تر کرده است. این مقام آگاه کشورمان به دولتمردان بحرینی توصیه کرد به جای رویکردهای امنیتی و طایفه‌ای با اقدامات اعتمادآفرین، زمینه‌های لازم را برای انجام گفت‌وگوهای جدی فراهم کنند. مقامات امنیتی بحرین روز پنجشنبه مدعی شده بودند، مقادیری مواد منفجره که برای خرابکاری در عربستان آماده شده بود را در بحرین کشف کرده‌اند و مدعی شدند این مواد منفجره شباهت‌هایی به روش‌هایی که گروه‌های وابسته به ایران استفاده می‌کنند، دارد.

به منظور صرفه‌جویی افطاری‌های مجلس لغو شد

مجلس شورای اسلامی در ماه مبارک رمضان سال‌جاری در راستای صرفه‌جویی در هزینه‌ها برنامه‌های مراسم افطاری هر ساله را برگزار نمی‌کند. به گزارش «تسنیم»، هر ساله قوه مقننه مراسم افطاری برای نمایندگان خانه ملت و خانواده‌های آنها، کارکنان مجلس، کتابخانه و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی به صورت مجزا برگزار می‌کرد. برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در روزهای اخیر خواستار صرفه‌جویی دستگاه‌های دولتی در برگزاری مراسم افطاری شدند.

** آرمان

لغو افطاری‌های مجلس!

شنیده شد که مجلس در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که افطاری‌های هر ‌ساله مجلس، امسال برگزار نمی‌شود. مجلس در ماه مبارک رمضان سال‌جاری در راستای صرفه‌جویی در هزینه‌ها برنامه‌های مراسم افطاری هرساله را برگزار نمی‌کند. انتخاب نوشت؛ هرساله قوه مقننه مراسم افطاری برای نمایندگان خانه ملت و خانواده‌های آنها، کارکنان مجلس، کتابخانه و مرکز پژوهش‌های مجلس به‌صورت مجزا برگزار می‌کرد. برخی نمایندگان نیز در روزهای اخیر خواستار صرفه‌جویی دستگاه‌های دولتی در برگزاری مراسم افطاری شدند.
 
واکنش مربی آمریکا به ورزشگاه ایران

شنیده شد که سرمربی تیم ملی والیبال آمریکا معتقد است هواداران با حضور خود در ورزشگاه جو سالن را خاص کرده بودند. انتخاب نوشت؛ جان اسپروو پس از شکست سه بر صفر مقابل ایران، گفت: با حضور هواداران ایرانی شرایط سالن بسیار خاص شده بود و این کار ما را دشوار کرد. وی ادامه داد: ایران در لحظاتی سرویس‌های بسیار خاصی زد و ما را اذیت کرد. در ست دوم این دیدار بازی خوبی انجام دادیم اما نتوانستیم برنده باشیم. سرمربی تیم ملی والیبال آمریکا، گفت: تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا در بازی روز یکشنبه با ارائه یک بازی بهتر برنده بازی باشیم.
 
دهقان فداکار: زنده هستم

شنیده شد که ریزعلی خواجوی، معروف به دهقان فداکار، هم‌اکنون در قید حیات است و خبر فوت او شایعه‌ای بیش نیست.  باشگاه خبرنگاران در ادامه نوشت؛ چند روزی است شایعه فوت دهقان فداکار (ریزعلی خواجوی) در شبکه‌های مجازی دست به دست می‌شود. این در حالی است که طی تماس‌هایی که خبرنگار باشگاه خبرنگاران صبح امروز با منزل وی داشته، شخص ریزعلی خواجوی ضمن تکذیب این خبر، برای کسانی که آن را در فضای مجازی شایع کرده‌اند، ابراز تأسف کرد. دهقان فداکار گفت: عمر دست خداست و هر بنده‌ای روزی به لقاءا... می‌پیوندد اما هنوز زنده‌ام و حالم خوب است. وی افزود: هدف کسانی را که اقدام به شایعه‌پراکنی درخصوص فوت بنده کرده‌اند، نمی‌دانم اما می‌توانم بگویم که از این موضوع بسیار ناراحت هستم.
 
تکذیب ساخت مجسمه رئیس‌جمهور

شنیده شد که دبیر ستاد مردمی جشن بزرگداشت ۲۴ خرداد در سرخه اخبار مربوط به ساخت مجسمه رئیس‌جمهور را تکذیب کرد. تدبیر و امید نوشت؛مهدی غلامی سرخه با ارسال یادداشتی ضمن انتقاد از انتشار اخبار کذب پیرامون جشن مذکور در زادگاه رئیس‌جمهور درباره اخباری که اثر هنری ساخته شده به وسیله تعدادی از هنرمندان را «مجسمه» نامیده بودند نوشت: این اثر حجمی نه قرار بود سردیس باشد و نه مجسمه‌ای که اساسا ساخت آن با هنر دینی و اسلامی و روحیات و اخلاقیات جناب رئیس‌جمهور همسو نیست؛ بلکه یک اثر هنری فاخر ماندگار است که تصویر پرتره رئیس‌جمهور با کنار هم قرار دادن تعدادی میله فلزی نمادی از سال‌های مبارزه ایشان در پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون  می‌باشد، طراحی شده است که پیشنهاد شد در ورودی زادگاهش نصب شود.
 
اکبر عبدی پست ورزشی گرفت

شنیده شد که هنرمند نامدار کشورمان طی حکمی به‌عنوان مشاور رئیس و همچنین مسئول کمیته فرهنگی فدراسیون ورزش‌های رزمی منصوب شد. انتخاب نوشت؛ این حکم روز شنبه از سوی محمود رشیدی، رئیس فدراسیون ورزش‌های رزمی برای اکبر عبدی صادر شده است. رشیدی که به‌تازگی به ریاست فدراسیون ورزش‌های رزمی انتخاب شده است، در زمانی‌که به‌عنوان نایب‌رئیس فدراسیون جودو فعالیت می‌کرد از تجارب هنرمندانی چون داریوش ارجمند برای پیشبرد اهداف فرهنگی فدراسیون بهره می‌برد.
 
راه‌اندازی کمپین خوبیِ میلیونی در ماه رمضان

شنیده شد که همزمان با ماه مبارک رمضان سایت نوجوان khamenei.ir کمپین «خوبی میلیونی» را راه‌اندازی کرد. این سایت در توضیح این کمپین نوشت؛ ماه مبارک رمضان فرصت خیلی خوبی است که اگر کارخوبی را دیدیم حرف خوبی را شنیدیم و یا حال خوبی را تجربه کردیم و آن را به اشتراک گذاشتیم با تگ کردن صفحه ۱x۱۰۰۰۰۰۰ یا استفاده از یکی از هشتگ‌های زیر به کمپین «خوبیِ میلیونی» بپیوندیم. یادمان باشد شاید هر کار خوب ما باعث الگوگیری دیگران شد یا حتی شاید توانستیم یک رسم نیک را در جامعه پایه‌گذاری کنیم!
 
محمود کریمی تکذیب کرد

شنیده شد که محمود کریمی مداح اهل بیت انتساب برخی سخنان توهین آمیز و شعارها علیه مسئولان نظام در مراسم تشییع پیکر شهدای غواص به وی را تکذیب کرد. خانه ملت نوشت؛ طرح این شایعات از سوی برخی رسانه های داخلی و خارجی را نمونه بی اخلاقی و خارج شدن برخی افراد از مدار دین و ارزشهای اسلامی دانست و تاکید کرد: حفظ حرمت و حراست از ساحت مقدس شهیدان بزرگوار به عنوان صاحبان اصلی نظام و کشور امری واجب و بر عهده آحاد جامعه از هر قشر و گروهی است. وی همچنین طرح این موضوعات را در راستای ایجاد خدشه بین خادمان و یاران انقلاب برشمرد و بر ضرورت هوشیاری در مواجه با این شیطنت ها تاکید کرد.
 
بازگشت فرزاد حسني به تلويزيون

شنیده شد که هفته گذشته برنامه هفت در اقدامى عجيب تصوير فرزاد حسنى را از مراسم اهدا نشان درجه يك هنرى به هنرمندان حذف كرد؛اين اقدام باعث بالا گرفتن شايعه ممنوع التصويرى فرزاد حسنى شد. پارسينه نوشت؛اما در برنامه اين هفته گبرلو همان تصاوير را همراه باچهره فرزاد حسنى پخش كرد تا هم شايعه ممنوع التصويرى حسنى برطرف شود وهم شايعه اختلافش با حسنى وانتقام گيرى گبرلو از او به نوعى تأييد گردد. لازم به ذكر است حسنى دو سال پيش در مراسم افتتاحيه فجر با شوخى از گبرلو انتقاد كرده بود و همچنين در روزهاى اخير از فرزاد حسني به عنوان جايگزين احتمالي گبرلو نام برده می شود ،گزينه اى كه عملى شدنش بعيد به نظر ميرسد .
 
دلیل توقف تفحص از بانک پاسارگاد

شنیده شد که یک عضو هیات‌رئیسه مجلس گفت که هیات‌رئیسه در جلسه‌ای به این جمع‌بندی رسید که بانک‌های خصوصی مورد تحقیق و تفحص قرار نگیرد. فرارو نوشت؛ محمدحسین فرهنگی درمورد توقف تفحص از بانک پاسارگاد بنا به نظر هیات‌رئیسه گفت:‌ جمع‌بندی هیات‌رئیسه در جلسه‌ای بر این شد که بانک‌هایی که سهامداران‌شان اشخاص دولتی یا عمومی غیردولتی نیستند درمورد آنها تفحص انجام نشود و درمقابل بانک‌هایی که بخشی از سهام‌شان دولتی و یا نهادهای عمومی غیردولتی هستند، تفحص بلامانع است. این عضو هیات‌رئیسه مجلس در ادامه گفت:‌ بر این اساس با توجه به اینکه عمده سهامداران بانک پاسارگاد اشخاص غیردولتی و غیرنهادهای عمومی هستند با تشخیص هیات‌رئیسه تفحص انجام نمی‌شود. فرهنگی تاکید کرد که در این رابطه در جلسه هیات‌رئیسه بحث و بررسی صورت گرفت و او از کسانی بوده که معتقد است می‌توان تفحص انجام داد چون این بانک‌ها نیز زیر نظر بانک مرکزی هستند واموال‌شان برای مردم به عنوان صاحبان حساب به شمار می‌آید.

** شرق

ترکان: دولت در هیچ‌یک از تشکل‌های سیاسی نماینده ندارد


تسنیم: «اکبرترکان» در پاسخ به این پرسش که گفته می‌شود شما به‌عنوان نماینده دولت در نهاد عالی اصلاح‌طلبان شرکت می‌کنید، آیا این خبر صحت دارد، اظهار کرد: مگر دولت نماینده دارد؟ اصلا دولت در چنین مواردی هیچ مداخله و نماینده‌ای ندارد. مشاور ارشد رئیس‌جمهور در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه در اخبار دیگری منتشر شده است که شما به‌عنوان نماینده حزب اعتدال و توسعه در نهاد عالی اصلاح‌طلبان شرکت می‌کنید، آیا صحت دارد، گفت: این خبر نیز صحت ندارد. ترکان با بیان اینکه من در حزب اعتدال و توسعه عضویت دارم، افزود: اما به‌عنوان نماینده حزب اعتدال و توسعه به من مأموریت نداده‌اند که در جایی شرکت کنم. او در پاسخ به این پرسش که آیا شما در نهاد عالی اصلاح‌طلبان حضور دارید، خاطرنشان کرد: نمی‌دانم اصلا نهاد عالی اطلاح‌طلبان چیست. من نه به‌عنوان نماینده دولت و نه به‌عنوان نماینده حزب اعتدال و توسعه در جایی شرکت نکرده‌ام و در این حد می‌گویم و مابقی را برای بعد بگذارید. ترکان تأکید کرد: من به شما اطمینان می‌دهم که من به‌عنوان نماینده دولت نه در این جلسه و نه در هیچ جلسه سیاسی دیگری نماینده دولت و حزب اعتدال و توسعه نبوده‌ام و نیستم.

مجتبی مطهری: در دولت گذشته عقلانیت وجود نداشت


جماران: مجتبی مطهری، فرزند شهید مطهری، گفت: تصور می‌کنم حتی در مسیر انقلاب هم باید از همان مسیر حضرت‌امام(ره) بازنگری کرد و همچنین درراستای بازنگری دوباره در مسیر انقلاب، شخصیت‌های بزرگواری چون امام‌خمینی(ره)، شهید مطهری و مقام‌معظم‎رهبری را به‌عنوان محور قرار داد. مطهری افزود: اگر در زمان فعلی نارسایی‌ وجود دارد از دولت گذشته بر جای مانده است، به‌گونه‌ای که تصور می‌کنم در دولت گذشته عقلانیت وجود نداشت، اما خوشبختانه هم‌اکنون عقلانیت برقرار است. متأسفانه یک‌سری افراد هستند که عقلانیت را حذف می‌کنند و در بیشتر موارد، به‌ویژه در مسائل مربوط‌به سیاست، فرهنگ و هنر این‌گونه فکر می‌کنند و چنین تفکری خیلی به جامعه صدمه می‌زند. 

نامه رئیس ستاد انتخاباتی روحانی به رئیس‌جمهوری


خبرآنلاین: جواد جمشیدی، رئیس ستاد انتخاباتی حسن روحانی، در انتخابات سال ٩٢ در استان فارس، در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهوری درباره عملکرد مدیریت ارشد استان فارس، از طرف حامیان دولت ابراز نگرانی کرده است و نتیجه این نگرانی‌ها را نشر ناامیدی میان یاران روحانی پیش‌بینی کرده است. در قسمتی از این نامه آمده است: «من از استانی با شما سخن می‌گویم که مردم شریفش در ٢٤ خرداد، بیشترین رأی خود را با جوهر بنفش به نام کسی نوشتند که هنوز هم امید دارند با تدبیر او چرخ زندگی‌شان بهتر از قبل خواهد چرخید. همان مردمی که دو سال گذشته را با وعده و وعید استانداری، که خود را نزدیک‌ترین فرد به دولت در استان فارس معرفی می‌کند، بدون حس‌کردن شمیم تدبیر پشت سر گذاشته‌اند. هنوز جوهر حکم استاندار فارس خشک نشده بود که وی با صادرنکردن مجوز شورای تأمین استان، اجازه برگزاری همایش اصلاح‌طلبان حامی دولت را با حضور دکتر ابتکار در شیراز گرفت تا اولین تیشه را به ریشه حامیان حضرت‌عالی در استان فارس زده باشد. وقتی تنفیذ اختیارات کلان استاندار به مشاور عالی او با حس انتقام‌جویی از یاران دولت همراه می‌شود، نتیجه‌ای جز کارنامه ناموفق دکتر احمدی در فارس نخواهد داشت».

محمد‌علی طاهری  به اعدام محکوم شد


تسنیم: محمد‌علی طاهری، مؤسس حلقه یا عرفان کیهانی، به ‌اتهام افساد فی‌الارض از طریق منحرف‌کردن افراد، به اعدام محکوم شد. سید محمود علیزاده‌‌طباطبایی، وکیل‌مدافع طاهری، در پاسخ به این سؤال که آیا حکم موکلش از سوی شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب ابلاغ شده است یا خیر، گفت: خبردار شدم دادگاه حکم به اعدام صادر کرده، اما هنوز ابلاغ نکرده است. او افزود: تمام کارهای طاهری با مجوز انجام شده بود و هیچ دلیلی در پرونده وجود نداشت اما خبردار شدم حکم اعدام دادند ولی هنوز ابلاغ نشده است. 

** ایران

سفر هیأت بلندپایه دانشگاهی امریکا به ایران

«مؤسسه بین‌المللی تعلیم و تربیت» مستقر در نیویورک، اعلام کرد که هفته گذشته یک هیأت بلندپایه از نمایندگان ارشد مؤسسات آموزش عالی امریکا با سفر به تهران با نمایندگان 13 دانشگاه و مؤسسه علمی ایران برای افزایش همکاری‌های دانشگاهی بین دو کشور گفت‌وگو کردند. به گزارش «فارس»، این مؤسسه در بیانیه‌ای که روز پنجشنبه روی وب‌سایت خود قرار داده، از یک طرح ابتکاری جدید موسوم به «طرح آموزش عالی ایران» برای گسترش گفت‌وگوی علمی بین ایران و امریکا خبر داده است. دکتر «آلن گودمن» در بیانیه‌ای اعلام کرد: «دیپلماسی آموزشی در صدر تلاش‌ها برای باز کردن باب گفت‌وگو میان دو کشور، حتی قبل از احیای کامل روابط دیپلماتیک قرار دارد.» مؤسسه بین‌المللی تعلیم و تربیت همچنین اضافه کرده اعضای این هیأت با مقام‌های وزارت علوم و تحقیقات ایران هم دیدار کرده‌اند.


استاد اخلاق به ظریف چه گفت؟

استاد مشهور اخلاق با حضور در یکی از برنامه‌های تلویزیونی شبکه خبر گفت: «بسیاری از افراد که اسم‌شان متدین است و به دید دینی به آنها نگاه می‌کنیم، افکار را خراب کرده‌اند و متوجه نیستند که در حال انجام چنین کاری هستند.» حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی طباطبایی به شعارهای نادرست و ناصواب جریان‌های تندرو درباره مذاکره کنندگان هسته‌ای اشاره و تصریح کرد: «تندروهایی که با شعارهای خود دل مردم را خالی و آنها را پریشان می‌کنند، عزت اسلام را نمی‌خواهند و مرتکب گناه کبیره می‌شوند.» وی افزود: «من به آقای ظریف وزیر خارجه پیام دادم که شما قدر خود را بدانید، وقتی درخت پربار باشد با سنگ بیشتر آن را می‌زنند، شما مثل درخت گردو پربارید.»  سیدمهدی طباطبایی افزود: «ملت باید پشتیبان افراد متفکری که در حال خدمت هستند، باشد. همه خدمتگزاران از رئیس جمهوری تا رفتگر شهرداری، خدا همه‌شان را حفظ کند.»


مأموریت استانداری تهران برای بررسی حواشی تشییع شهدا

استانداری مسئول پیگیری توهین به مقامات در مراسم تشییع شهدا شد. یک «مقام آگاه» در وزارت کشور روز گذشته به «جماران» گفت که پرونده اهانت به مسئولان از جمله رئیس جمهوری و رئیس مجلس برای انجام بررسی‌ها و اقدامات لازم به استانداری تهران واگذار شده است. وی با بیان اینکه «پرونده توهین به رئیس مجلس و رئیس جمهوری در مراسم تشییع پیکر شهدا در حال حاضر ارتباطی به وزارت کشور ندارد» در پاسخ به این سؤال که نتیجه اقدامات استانداری چه زمانی مشخص و اعلام خواهد شد، تأکید کرد: «استانداری تهران پس از انجام بررسی‌های لازم در این خصوص اظهار نظر خواهد کرد.»


محتوای طرح هسته‌ای مجلس تغییر کرد

محتوای طرح هسته‌ای مجلس که قرار است امروز با اولویت در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گیرد، پیش از طرح در جلسه علنی دستخوش تغییر شد.  به گزارش «ایرنا»، این طرح که «الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته‌ای ملت ایران» نام دارد، پیش از این نیز سه بار تغییر کرده بود. از جمله آخرین اصلاحات آن پیش از رسیدن به صحن می‌توان به تأکید بر مصوبات شورای عالی امنیت ملی اشاره کرد و اینکه وزیر امور خارجه هر 6 ماه یک بار باید روند اجرای توافق را به مجلس گزارش کند. یک فوریت طرح الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته‌ای ملت ایران در ۱۴ بهمن ۹۳ و تقاضای در اولویت قرار گرفتن آن هم در جلسه علنی ۲۷ خرداد ۹۴ تصویب شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۱
    0 0
    آفرین
  • ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۱
    0 0
    هنرمند نامدار کشورمان طی حکمی به‌عنوان مشاور رئیس و همچنین مسئول کمیته فرهنگی فدراسیون ورزش‌های رزمی منصوب شد... اکبر عبدی رو میگه ها

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس