به گزارش مشرق، در بخش «جلوهگاه شرق» سی و سومین جشنواره فیلم فجر، فیلمهایی از کشورهای سوریه، تاجیکستان، آذربایجان، چین و تعدادی هم محصول مشترک از کشورهای فرانسه، انگلیس، امارات، هلند، عراق و .. رقابت خواهند کرد.
«مادر»
فیلم «مادر» ساخته «بسیل الخطیب» کارگردان معروف سوری است و داستان آن دربارهی مادری است که میمیرد اما هیچ یک از شش فرزندش نمیتوانند به سبب شرایط جنگی در سوریه برای مراسم تدفین او حاضر شوند.
فیلم به روایت زندگی هر یک از شش فرزند و دلیل غیبت آنها در مراسم تشییع جنازه مادرشان میپردازد و گفته میشود دوربین «بسیل الخطیب» در این فیلم دو ساعته به خوبی تمامی جزئیات را به نمایش میگذارد و کارگردانی، بازیگران و استفاده از تمامی اجزای صحنه به خوبی بیانگر سبک منحصر به فرد فیلمسازی این سینماگر سوری است.
«معلم»
فیلم «معلم» ناصر سعیداف محصول تاجیکستان با فیلمنامهای از «صفر حقداد» از سرنوشت یک آموزگار و پسران او که نیز شغل پدری را اختیار کردهاند، در سالهای بعد از فروپاشی اتحاد شوروی سابق در تاجیکستان حکایت میکند.
این معلم کهنسال که «نظر» نام دارد، در یک روستای کوهستانی به سر میبرد و تمام زندگی خود را صرف آموزاندن شاگردان در مکتب همگانی این روستا کرده است.
در این فیلم مهناز افشار بازیگر ایرانی نیز در یکی از نقشهای اصلی در کنار «عبدالکریم مشرب» و «مارات عاریفاف» به ایفای نقش پرداخته است.
«نبات»
فیلم «نبات» به کارگردانی «الشین موساگلو» و به تهیهکنندگی «مشفق حاتمف» محصول کشور آذربایجان است که فاطمه معتمدآریا در نقش اصلی آن بازی میکند.
این فیلم که امسال در جوایز اسکار نماینده سینمای آذربایجان بود، پیشتر در جشنواره «ونیز» هم به نمایش گذاشته شده بود.
«نبات» روایتگر داستان نبات (فاطمه معتمدآریا) است که در بحبوحه جنگ در یک روستای دوردست و کوچک زندگی میکند و فقط از طریق فروختن شیر بدست آمده از تنها گاوش امرار معاش میکند.
با گسترش جنگ، روستای محل زندگی «نبات» کاملا متروک میشود و او ناچار است به تنهایی در این روستای متروک زندگی کند.
«مردانی که دنیا را نجات میدهند»
فیلم کمدی «مردانی که دنیا را نجات میدهند» به کارگردانی «لیو سِنگ تات» از مالزی داستان یک عضو سابق ارتش روسیه به نام «استانیسلاو پتروف» است که مانع از بروز یک جنگ هستهای و نابودی کره زمین میشود.
این فیلم برای اولینبار در جشنواره فیلم «لوکارنو» سال 2014 به روی پرده رفت و تاکنون در جشنوارههای چون تورنتو، ونکوور، رتردام، بوسان، جوایز فیلم آسیایی اسب طلایی و جشنواره فیلم سنگاپور نامزد کسب جایزه بوده است.
«در دنیای تو ساعت چند است؟»
فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟» به نویسندگی و کارگردانی صفی یزدانیان با بازی لیلا حاتمی و علی مصفا در جشنواره فیلم فجر امسال مورد توجه قرار گرفت و از سوی منتقدان نیز نمره خوبی را کسب کرد.
داستان این فیلم درباره شخصیتی به نام «گلی» است که بعد از بیست سال زندگی در فرانسه یکباره تصمیم میگیرد به ایران و به زادگاهش، شهر رشت سفری کند. فرهاد در رشت به استقبالش میرود و میگوید که آشنایی قدیمی است، اما گلی اصلاً او را به یاد نمیآورد.
«آرمانشهر»
«آرمانشهر» به کارگردانی حسن نظر محصول ایران، افغانستان، اسکاتلند با فیلمنامهای از امیر آقایی بازیگر ایرانی است. موضوع فیلم درباره یک زن افغانی است که همسرش 8 سال پیش بر اثر جنگ قطع نخاع شده است ولی او قصد دارد دوباره امید را به خانهاش بازگرداند و به زندگیش تداوم ببخشد و تنها راه این موضوع وجود یک بچه است، این زن تصمیم میگیرد با لقاح مصنوعی باردار شود و به همین دلیل برای انجام این کار به هندوستان میرود و...
«مزار شریف»
این فیلم چهارمین ساخته سینمایی عبدالحسن برزیده بعد از 11 سال دوری از سینما است که در بخش سودای سیمرغ سی و سومین جشنواره فیلم فجر به روی پرده رفت و برای بخش بینالملل هم پذیرفته شد.
این فیلم ماجرای حمله طالبان به کنسولگری ایران و کشتار دیپلماتهای ایرانی را در 17 مرداد 1377 در شهر مزار شریف، طبق روایت تنها شاهد ماجرا به تصویر میکشد. در این فیلم بازیگرانی چون حسین یاری، مسعود رایگان، مهتاب کرامتی ایفای نقش کردهاند.
«قندون جهیزیه»
فیلم سینمایی «قندون جهیزیه» اولین فیلم بلند سینمایی علی ملاقلیپور (پسر زندهیاد رسول ملاقلیپور ) است که در آن صابر ابر، نگار جواهریان، مصطفی ساسانی، حسن عباسی، وحید نفر، حیدر زرقومی و با حضور اکبر عبدی، افسانه چهره آزاد و کریم اکبری مبارکه به ایفای نقش میپردازند.
در خلاصه داستان «قندون جهیزیه» آمده است: عطا و معصومه در خانهای مستأجرند، موعد اجاره آنها پایان یافته اما میخواهند در خانه بمانند.
«دو مرد در شهر»
فیلم «دو مرد در شهر» ساخته «رشید بوشارب» کارگردان، و تهیهکننده فرانسوی الجزایری تبار است. «دو مرد در شهر» که برای اولینبار در جشنواره فیلم برلین به نمایش گذاشته شد، داستان مرد سیاهپوستی به نام ویلیام گارنت را با بازی فارست ویتاکر روایت میکند که از زندان آزاد شده، در حالی که مسلمان شده و حالا با کلانتری با بازی هاروی کایتل که معاونش را هجده سال پیش کشته، درگیر است.
بوشراب در سال 1995 با فیلم «غبار زندگی» و «روزهای غرور» نامزد کسب جایزه اسکار خارجی شده است و در سال 2010 نیز با فیلم «فراتر از قانون» نامزد نخل طلای جشنواره کن بود.
«جانسودا»
نخستین اثر سینمایی فرامرز وکیلی«جانسودا» نخستین نمایشاش را در سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر،تجربه میکند.
«جانسودا» اثر مشترکی از سینمای ایران و تایلند است و عوامل ایرانی در پشت دوربین و هنرپیشههای تایلندی در مقابل دوربین، جانسودا را مشترکا به ثبت رساندهاند و فیلمبرداری این فیلم سینمایی نیز در تایلند انجام شده است.
در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است:جانسودا زن جوان تایلندی است که به همراه دخترش در یکی از جزایر تایلند زندگی میکند. شوهرش که به مسافرتی رفته چند ماهی است که خبری از وی نیست جانسودا تصمیم به جستجوی شوهرش میگیرد و…….
«در شنزارهای بابل»
در «شنزارهای بابل» به کارگردانی محمد الدراجی کارگردانی آلمانی عراقی محصول مشترک کشورهای انگلستان، امارات متحد عربی، هلند، عراق است.
داستان این فیلم که در بحبحوحه جنگ خلیج در سال 1991 روی میدهد درباره یک سرباز عراقی است که با عقب نشینی ارتش عراق از کویت فرار کرده و برای بازگشت به کشورش مسیری بسیار سخت پیش رو دارد. در شنزارهای بابل در سال 2013 در جشنواره فیلم ابوظبی جایزه بهترین فیلم جهان عرب را از آن خود کرد.
« ماهی»
فیلم «ماهی» که سومین فیلم از سه گانه ساخته درویش زعیم کارگردان صاحب نام ترک محسوب میشود، روایتگر داستان یک ماهیگیر و همسرش است که در میان مشکلات سخت مالی و بیماری فرزندشان درتلاش برای گذراندن زندگی هستند.
این کارگردان و رمان نویس در سال 1996 با فیلم «معلق در تابوت» جایزه بهترین فیلم جوایز پرتقال طلایی ترکیه و با «فیلها و علف» و «نقطه» دو بار جایزه بهترین کارگردانی این رویداد سینمایی را کسب کرده است.
فیلم چینی «Norjma» به کارگردانی «بایانرول» فیلم «راز پنهان» ساخته علی غفاری محصول مشترک ایران و لبنان نیز دو فیلم دیگر حاضر در بخش جلوهگاه شرق جشنواره بینالمللی فجر هستند و همچنین طبق اعلام مسئولان جشنواره فیلم «زرافه» به کارگردانی «رنی ماسالا» محصول فلسطین، ایتالیا، آلمان و فرانسه نیز در بخش خارج از مسابقه جلوهگاه شرق جشنواره به نمایش درمیآید.
مکسین ویلیامسون، گارین نوگراهو، دولتنظر خدانظروف، جورج اواشویلی، فابیو تسی، نگار جواهریان و منوچهر محمدی فیلمهای بخش جلوهگاه شرق سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فیلم فجر را داوری میکنند.
بخش بینالملل سیوسومین جشنواره فیلم فجر ۵ تا ۱۲ اردیبهشت ماه برگزار میشود.