مشاور فرهنگي رييس‌جمهوري گفت: دوستان به اصطلاح منتقد سياست خارجي دولت روحاني قبل از اينكه به عينك، كت و قدم زدن بپردازند بهتر است به سوالاتي كه در مورد عملكرد خودشان وجود دارد اهتمام ورزند.

گروه سیاسی مشرق -روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.



********



*کیهان

خیز بستگان مقامات دولتی برای قبضه کردن اتاق بازرگانی

یک روزنامه اصلاح‌طلب نسبت به دولتی شدن اتاق بازرگانی انتقاد کرد.روزنامه اعتماد با اشاره به پایان ثبت‌نام نامزدهای انتخابات اتاق بازرگانی نوشت: ثبت‌نام وارثان برخی چهره‌های پست‌های دولتی بر حاشیه‌های این انتخابات افزوده است. پسر نهاوندیان، برادر عراقچی، داماد محمد شریعتمداری، برادر حجاریان و پسر عارف از جمله این وارثانند که رنگ و بوی سیاسی انتخابات اتاق را بیشتر کرده‌اند. هرچند انتخابات اتاق‌های بازرگانی رقابت بین فعالان اقتصادی خصوصی است اما حضور بیشتر به اصطلاح «بخش خصوصی دولتی» در لیست ثبت‌نامی‌های امسال نگرانی خارج شدن اتاق از دست خصوصی‌ها را بیشتر کرده است.

طبق ماده 12 قانون اتاق بازرگانی ایران مصوب اسفند سال 69، بخش دولتی از مجموع 60 کرسی، 20 کرسی را به انتخاب وزیر صنعت و تجارت به خود اختصاص می‌دهد. به عبارت دیگر 20 کرسی از 60 کرسی انتصابی و دولتی قطعی است و از 40 کرسی باقیمانده انتخاباتی نیز امسال احتمال افزایش سهم دولتی‌ها براساس میزان ثبت نام آنها وجود دارد. به این ترتیب حتی در صورت تصاحب 10 کرسی از 40 جایگاه انتخاباتی، سهم دولتی‌ها در مجموع هیأت نمایندگان به 30 یعنی نیمی از صندلی‌ها می‌رسد. اعتماد افزود: افزایش تعداد نامزدها را برخی از فعالان اتاق تعبیر به حضور بیشتر دولتی‌ها می‌کنند. از جمله مسعود دانشمند که خود نیز به عنوان یکی از اعضای ائتلاف بزرگ در این انتخابات کاندیدا شده است. او گفت امسال حضور بخش خصوصی دولتی در انتخابات اتاق بطور چشمگیری افزایش یافته که این مسأله عرصه را بر بخش خصوصی تنگ‌تر می‌کند. اگر در حالت خوشبینانه این افراد 10 کرسی از 40 کرسی را به دست آورند با 20 کرسی انتصابی دولتی تعدادشان با فعالان خصوصی واقعی برابرخواهد شد. وی با بیان اینکه اتاق بازرگانی کانون بنگاهداران بخش خصوصی است پرسید چرا باید مدیران شرکت‌های دولتی اجازه حضور در هیأت نمایندگان اتاق را داشته باشند؟

از سوی دیگر سایت خبرآن‌لاین از سایت‌های حامی دولت نیز در نوشته کوتاهی خاطرنشان ‌کرد: لیست آقازاده‌ها به اتاق می‌آیند/ پسر کاندیدای ریاست جمهوری در اتاق تهران کاندیداهای اتاق تهران نشان می‌دهد، تعدادی از فرزندان مقامات سیاسی به جمع کاندیداهای اتاق تهران پیوسته‌اند. پس از پسر محمد نهاوندیان، پسر محمدرضا بهزادیان و فرزند محمد رضا عارف نیز پس از پایان زمان ثبت‌نام به اتاق تهران برای ثبت‌نام در انتخابات رجوع کردند و ثبت‌نام‌شان به روز بعد موکول شد در حالی که طبق قوانین زمان ثبت‌نام انتخابات پایان یافته بود.خبر می‌افزاید: پیش از این مهدی جهانگیری، برادر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور برای حضور در انتخابات ثبت‌نام کرده بود. همچنین هیبت‌الله فاضلی برادر علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران هم در انتخابات اتاق ثبت نام کرده است. مرتضی عراقچی، برادر عباس عراقچی یکی از مذاکره کنندگان به جمع علاقه‌مندان حضور در اتاق پیوسته بود. محمد هادی رضوی داماد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس جمهور نیز هفته گذشته نامش را در لیست کاندیداهای اتاق تهران ثبت کرد.

فرار دولت از مسئولیت صرفه‌جویی حداقل 5400 میلیارد تومانی

یک سایت حامی دولت از دولتمردان خواست به تکلیف قانونی خود در حذف یارانه افراد پردرآمد عمل کنند و توپ را به زمین مجلس نیندازند.سخنگوی دولت اخیرا گفته بود: اگر «مجلس کمک کند و به جای این که بگوید یارانه نقدی ثروتمندان را حذف کنید این موضوع را اعلام کند که چه کسی را حذف کنید ما اجرا خواهیم کرد. شناسایی افراد ثروتمند خیلی آسان نیست. ما تلاش کردیم از 40 پایگاه اطلاعاتی این کار دنبال کرده و کسب اطلاع کنیم و نسبت به سال گذشته نیز پیشرفت‌هایی داشته‌ایم. اما هنوز اطلاعات ما کامل نشده است.»«عصر ایران» در واکنش به این اظهارات، ضمن بیان اینکه انتظار حذف یارانه پردرآمدها تکلیف قانونی دولت است، نوشت: مشکل می‌توان پذیرفت که دولت اطلاعات ثروتمندان را نداشته باشد. ممکن است همه را نداشته باشد اما قطعا آمار بخشی از این جمعیت را در اختیار دارد. اگر هم به نام موجود نباشد می‌توان شخصیت‌های حقیقی و حقوقی را که مالیات‌های قابل توجه می‌پردازند، مالکان یا معامله‌کنندگان چند واحد مسکونی یا تجاری، مدیران شرکت‌های بزرگ، جراحان مشهور، بازیکنان فوتبال با درآمدهای بالا و مانند اینها در این ردیف آورد.

 زیرا منطقا نمی‌توان هم مالیات بالاتر از حد متعارف پرداخت و هم یارانه گرفت! نمی‌توان هم در کارگاه و شرکت متبوع 50 نفر در استخدام داشت و حقوق و دستمزد و اضافه‌کار داد و هم یارانه نقدی گرفت. نمی‌توان با پورشه در خیابان‌ها گشت و هر ماه یارانه گرفت. نمی‌توان هم طلافروش بود و 24 ساعت پس از فروش زیورآلات و هنگام پس گرفتن آن 20 درصد کاست و در یک قلم کالا 500 هزار تومان سود کرد و هم ماه به ماه 45 هزار و 500 تومان گرفت. پس دولت می‌تواند بسیاری از متمولین را بشناسد و از فهرست یارانه‌بگیران حذف کند و «توضیحات» سخنگوی دولت در این باره، بیشتر «توجیهات» است.

در ادامه این تحلیل با تاکید بر این که دعوت مجلس به کار اجرایی بدعت خطرناکی است، تصریح شده است: از سخنان دکتر نوبخت این گونه برمی‌آید که می‌خواهند توپ را به زمین مجلس بیندازند اما باز هم این دولت است که باید اجرا کند و در هر حال مردم از چشم دولت می‌بینند.
عصر ایران نوشت: بهتر از همه اما تصمیم قاطع برای حذف یارانه پردرآمدهاست و نگران نبودن از تبعات اجتماعی، چون شهروندان بالغ‌تر از آن هستند که علاقه و رابطه سیاسی و اجتماعی خود را بر پایه دریافت یارانه نقدی قرار دهند.یادآور می‌شود بنا بر آمار رسمی در صورت حذف فقط 10 میلیون نفر از یارانه‌بگیران پردرآمد، امکان صرفه‌جویی 5400 میلیارد تومانی از سوی دولت فراهم می‌شود که می‌تواند صرف افزایش یارانه طبقات ضعیف یا حمایت از تولید شود اما برخی مسئولان دولتی با بیان این که نمی‌خواهند مردم (پولدارها) را اذیت کنند ترجیح می‌دهند کسری بودجه مربوط را از طریق گران کردن چند باره قیمت حامل‌های انرژی انجام دهند.

دولت با خلق پول بی‌پشتوانه به تورم دامن می‌زند

یک روزنامه اصلاح‌طلب نسبت به افزایش نقدینگی و تورم در اثر رفتارهای غیرمنضبط دولت هشدار داد.روزنامه جهان صنعت نوشت: بانک مرکزی اخیراً 1/2 میلیارد دلار ارز بلوکه حاصل از فروش نفت خام را به ریال تبدیل کرده و در اختیار دولت گذاشته که این اقدام به معنی خلق پول بی‌پشتوانه در کشور است که منجر به رشد پایه پولی و افزایش نرخ تورم می‌شود.این روزنامه می‌افزاید: کارشناسان اقتصادی از این واقعه به موج دوم تورم یاد می‌کنند. از سویی با وجود تلاش‌های بانک مرکزی برای مهار تورم کماکان آمارهای این بانک از رشد پایه پولی و نقدینگی حکایت دارند این در حالی است که ارایه خطوط اعتباری برای پروژه‌هایی نظیر مسکن مهر در دولت یازدهم متوقف شد و با این حساب تداوم رشد پایه پولی و نقدینگی ابهاماتی را به وجود می‌آورد. کارشناسان بر این باورند که خلق پول 1/2 میلیارد دلاری دولت، تورم و پایه پولی را افزایش می‌دهد و پیامدهای جبران‌ناپذیری را به بار می‌آورد. حسین راغفر، عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه خلق پول چه پیامدهایی دارد، گفت: این پول‌هایی که هنوز وارد نشده‌اند تبدیل به ریال می‌شوند بنابراین این اقدام عملاً به منزله چاپ پول است و مطمئناً چاپ پولی که هنوز منابعش تأمین نشده است، باعث ایجاد تورم و افزایش پایه پولی خواهد شد.

توافق ژنو به نفع آمریکاست احمقانه است که مذاکرات را به هم بزنیم

3 تحلیلگر ارشد آمریکایی تصریح کردند، توافق ژنو به نفع آمریکا بوده و به هم زدن روند مذاکرات از سوی کنگره اقدامی احمقانه است.این 3 نفر از مذاکرات هسته‌ای با ایران به عنوان بهترین مایه امیدواری برای پیشبرد منافع آمریکا و متحدان منطقه‌ای‌اش یاد کردند و از کنگره این کشور خواستند فعلا دست از اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران بردارد.ویلیام لورز سفیر سابق آمریکا در ونزوئلا و چک‌اسلواکی، توماس پیکرینگ معاون سابق امور سیاسی وزارت‌خارجه و جیم والش پژوهشگر واحد مطالعات امنیتی موسسه تکنولوژی ماساچوست طی یادداشتی مشترک در پایگاه اطلاع‌رسانی «انجمن کنترل تسلیحات» نوشتند: تعدادی از اعضای کنگره آمریکا خواستار پایان دادن به مذاکرات شدند و یا به اعمال تحریم‌های جدید تهدید کردند. نابود کردن دستاوردهای حاصله در چارچوب «برنامه مشترک»، اقدامی احمقانه و خطرناک است. این 3 تحلیلگر خاطر نشان کردند در طول یک سال گذشته ثابت شد که توافقنامه موقت ژنو موثرترین ابزار سیاسی در تاریخ مناقشه هسته‌ای ایران برای تحدید و کاهش ابعاد برنامه هسته‌ای این کشور است.

بسیاری از مخالفان مذاکرات هسته‌ای در ایران، «حسن روحانی» را به بر باد دادن منافع ایران متهم و بر بازگشت به اقتصاد مقاومتی برای مقابله با تحریم‌ها تاکید می‌کنند.در ادامه این تحلیل آمده است: شماری از اعضای کنگره آمریکا نیز از تمدید مذاکرات هسته‌ای با ایران خشنود نیستند و به این نتیجه رسیده‌اند که تهدید به اعمال تحریم‌های جدید، ایران را به دادن امتیازات بیشتر وادار خواهد کرد. اما آمریکا و دیگر اعضای گروه پنج به علاوه یک و ما (نویسندگان این یادداشت) معتقدیم که این استدلال کنگره‌‌ای‌ها درست نیست و تهدید به تحریم‌های جدید نه تنها موجب دادن امتیاز بیشتر نمی‌شود، بلکه تاثیری معکوس دارد و باعث سرسخت‌تر شدن و خروج ایران از مذاکرات خواهد شد. اعمال تحریم‌های جدید ممکن است باعث مقابله به مثل ایران و شکل‌گیری چرخه تکراری تحریم‌های بیشتر آمریکا و ساخت سانتریفیوژهای ایران شود. این امر به نقش رهبری آمریکا در جهان لطمه خواهد زد و حتی باعث دشمنی بیشتر ایران با منافع آمریکا خواهد شد.

3 تحلیلگر معتقدند: واکنش کشورهایی که در حال حاضر از نظام تحریم‌های تحت امر آمریکا حمایت می‌کنند، قضیه‌ای مهم‌تر از عکس‌العمل ایران است. اعمال تحریم‌های جدید از سوی کنگره در ایران و سایر کشورهای جهان، به عنوان نقض یکجانبه تعهداتی تعبیر می‌شود که آمریکا طبق برنامه مشترک اقدام به عهده گرفته است. اگر کنگره بر اعمال تحریم‌ها پافشاری کند، از منظر جامعه بین‌المللی، آمریکا به عنوان کشوری که مایل و یا قادر به پایبندی به تعهداتش نیست؛ تلقی خواهد شد و در چنین شرایطی است که اروپا، روسیه، چین و دیگر کشورها ممکن است به نظام تحریم‌های بین‌المللی پشت کنند که در وهله نخست، به نشاندن ایران به پشت میز مذاکره کمک کرد. کنگره باید در این مقطع حساس از انجام اقداماتی که مذاکرات هسته‌ای را تضعیف می‌کند، خودداری کند.نورز، پیکرینگ و والش در پایان تأکید می‌کنند: این مذاکرات (هسته‌ای) بهترین مایه امیدواری برای پیشبرد اهداف امنیت ملی آمریکا و متحدانش است.

*خراسان

مجوز روحانی برای اشتغال 18 بازنشسته در دولت

بر اساس پیشنهاد وزیران عضو کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک که به استناد ماده ۴۱ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت طی روزهای اخیر به تایید حجت الاسلام روحانی رییس جمهور کشورمان رسیده، مقرر شده اشتغال به کار و تداوم اشتغال به کار ۱۸ نفر از افراد بازنشسته در وزارتخانه های تعاون، آموزش و پرورش، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، کشور، نفت، جهاد کشاورزی و صندوق توسعه ملی با رعایت قوانین و مقررات مربوط مجاز باشد.

کمک اورژانسی دولت به تهران

طبق پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامه ریزی که طی روزهای اخیر به تصویب هیئت دولت رسیده و به دستگاه های مربوطه ابلاغ شده است، قرار است مبلغ 50 میلیارد ریال به صورت تملک دارایی سرمایه ای از محل منابع ماده ۱۰ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، برای ایمن سازی و مقاوم سازی ساختمان مرکز اورژانس شهر تهران برای پیشگیری و مقابله با حوادث غیر مترقبه در اختیار دستگاه های مسئول قرار بگیرد.

*اعتماد

واکنش آشنا به حرف‌های تازه منتقدان دولت

مشاور فرهنگي رييس‌جمهوري براي منتقدان سياست خارجي دولت حرف‌هاي تازه‌اي دارد و به آنها توصيه مي‌كند كه بايد به فكر راه‌حل‌هاي جايگزين باشند. وي گفت: دوستان به اصطلاح منتقد سياست خارجي دولت روحاني قبل از اينكه به عينك، كت و قدم زدن بپردازند بهتر است به سوالاتي كه در مورد عملكرد خودشان وجود دارد اهتمام ورزند. حسام الدين آشنا در پاسخ به سوالي در مورد واكنش‌هاي رييس‌جمهوري به منتقدان، در جمع خبرنگاران گفت: من فكر مي‌كنم دولت خود را براي نقدهاي صريح و سنگين آماده كرده است. وي ادامه داد: در جشنواره فارابي رييس‌جمهوري به صراحت اعلام كرد نقدهايي كه بتواند راه‌حل‌هاي جايگزين را ارايه كند، مورد استقبال دولت قرار مي‌گيرد. سرپرست مركز بررسي‌هاي استراتژيك رياست‌جمهوري افزود: من فكر مي‌كنم رييس‌جمهوري به صراحت ميان منتقدين و تخريبگران تفكيك قايل مي‌شود، از انتقاد استقبال مي‌كند ولي از تهمت زنندگان، دروغگويان، فحاشان و افترازنندگان تبري مي‌جويد و اين، خيلي موضوع صريحي در سخنان رييس‌جمهوري است. آشنا اضافه كرد: سامانه نقدي كه در مركز بررسي‌هاي استراتژيك رييس‌جمهوري طراحي شده امكان مي‌دهد كه صاحبنظران بتوانند نظر خود را به صراحت راجع به سياست‌هاي دولت بگويند و اين نظرات منتشر شود. مشاور رييس‌جمهوري در امور فرهنگي اظهاركرد: نبايد اين‌گونه باشد كه برخي بگويند هركاري كه دولت انجام مي‌دهد چون ما انجام نمي‌دهيم غلط است؛ اگر ما انجام مي‌داديم درست بود و چون اين دولت انجام مي‌دهد غلط است؛ اين منطق، منطق جوابگويي براي حل مشكلات كشور نمي‌تواند باشد. وي ادامه داد: دوستاني كه مثلا به سياست خارجي دولت روحاني انتقاد دارند بايد بتوانند راه‌حل جايگزين مذاكرات را بيان كنند؛ اگر نمي‌توانند بيان كنند يا در دوره خودشان راه‌حل جايگزين را امتحان كرده‌اند و كشور را به گل نشاندند، بهتر است در دادن پاسخ‌هاي جدي به سوالاتي كه در مورد عملكرد خودشان وجود دارد اهتمام كنند. وي در پاسخ به پرسشي ديگر در مورد رفراندوم مطرح شده توسط رييس‌جمهوري و اينكه آيا مي‌توان بدون توجه به نمايندگان مجلس رفراندوم برگزار كرد، گفت: بر اساس قانون اساسي، بدون نظر دو سوم نمايندگان مجلس نمي‌توان موضوعي را به رفراندوم گذاشت؛ بنابر اين وقتي از رفراندوم صحبت مي‌شود، موضوع آن، اختلاف‌نظر ميان دولت و مجلس نيست بلكه وحدت نظر ميان دولت، مجلس و رهبر معظم انقلاب است براي اينكه امري را به طور مستقيم از مردم سوال كنند. آشنا تصريح كرد: معناي اينكه امري را به طور مستقيم از مردم سوال كنند، اين است كه مردم مي‌پذيرند مسووليت تصميم خودشان را مستقيما خودشان به عهده بگيرند.

*وطن امروز

چرا وزیر امورخارجه واقعیت عدم لغو تحریم‌ها را نمی‌گوید؟

جواد ظریف پس از آنکه تنها دقایقی پس از انعقاد توافق ژنو، منتقدان این توافق را به همراهی با اسرائیل متهم کرد؛ با انتقادات وسیعی مواجه شد! این حرکت وزیر امور خارجه بسیار عجیب بود! هنوز متن توافق منتشر نشده بود که ظریف منتقدان این توافق را متهم به همراهی با اسرائیل کرده بود! این اقدام ظریف یک امتیاز منفی بزرگ در کارنامه او داشت و شاید یکی از مواردی که باعث شد منتقدان عملکرد ضعیف دیپلماسی هسته‌ای نسبت به خود وزیر امور خارجه نیز مشکوک شوند، همین حرکت او بود! برخی معتقدند این اظهارنظر ظریف یک گاف بود! پرونده هسته‌ای یک پرونده ملی است اما ظریف با این اتهام، تقریبا پرونده هسته‌ای را به ورطه مسائل جناحی کشاند. اظهارات ناپخته او در شورای روابط خارجی آمریکا که در آن مسائل انتخابات آتی مجلس را مطرح کرد نیز باعث تقویت شائبه‌های حزبی و جناحی درباره این مذاکرات شد. حزبی و جناحی شدن مذاکرات تقریبا مشروعیت مذاکرات ظریف را مخدوش می‌کند و در واقع او دیگر اعتباری برای مذاکره نخواهد داشت. به همین خاطر به مرور جواد ظریف این مهم را آموخت که وجوه ملی پرونده هسته‌ای را مخدوش نکند و همواره به یاد داشته باشد که او نماینده مذاکره‌کننده بر سر حقوق همه مردم ایران از هر نوع ذائقه سیاسی است. او حتی چندی پیش نیز در اظهارنظری اعلام کرد در مقابل انتقادات سکوت می‌کند و پاسخ نخواهد داد.

اگرچه به اعتقاد بسیاری، ظریف باید نسبت به عملکرد خود پاسخگو باشد و استراتژی سکوت می‌تواند باعث فرار او از پاسخگویی شود اما برخی نیز معتقدند سکوت ظریف بهتر از آن است که او منتقدان را متهم به همراهی با اسرائیل کند. در این میان اما حسن روحانی بی‌محابا حملاتی را علیه منتقدان سیاست‌های هسته‌ای خود انجام داد. اظهارات حسن روحانی و اتهامات و اهانت‌هایی که مطرح کرد، جای دفاعی برای حامیان روحانی نیز نگذاشت اما اراده روحانی در تداوم این مسیر به مرور ثابت شد. سلسله حملات حسن روحانی به منتقدان هسته‌ای البته بی‌دلیل نبود.

کارشناسان معتقدند این اقدامات روحانی و اظهارات تندی که او علیه منتقدان مطرح کرد در واقع با این هدف دنبال شده است که اعتبار انتقادات به عملکرد تیم هسته‌ای دولت او زیر سوال برود. اینکه این اقدام روحانی اثرگذار بوده یا نه، موضوعی است که هنوز به صورت ویژه درباره آن بحث و بررسی نشده است. البته با توجه به اینکه پرونده هسته‌ای یک پرونده ملی است و مجاری فراوانی برای دسترسی مردم به اخبار مذاکرات هسته‌ای وجود دارد؛ احتمال اینکه اظهارات تند روحانی علیه منتقدان توانسته باشد از اعتبار انتقادات کم کند، بسیار ضعیف است.

واکنش دیرهنگام به کاردار به جای سفیر!

سرانجام پس از تاخیر چند روزه، وزارت امور خارجه نسبت به اظهارات چندی پیش نایب رئیس مجلس آلمان واکنش نشان داد. این موضوع را حسن قشقاوی، معاون کنسولی وزارت امور خارجه اعلام کرد. معاون وزیر امور خارجه تصریح کرد: روز یکشنبه در غیاب سفیر آلمان در تهران، معاون مدیرکل غرب اروپا در دیدار کاردار این کشور در تهران مراتب اعتراض شدید وزارت امور خارجه را نسبت به اظهارات بی‌پایه و خارج از عرف نایب‌رئیس مجلس آلمان به وی اعلام و تأکید کرد این نوع اظهارات به هیچ‌وجه زیبنده مناسبات دو کشور نیست. به گزارش «وطن امروز»، اعتراض دستگاه دیپلماسی به اظهارات خانم «روت» که البته به جای سفیر آلمان به کاردار این کشور و آن هم به بهانه غیاب سفیر اعلام شده در شرایطی است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی و برخی فعالان سیاسی از همان روزی که این مقام آلمانی اظهارات مداخله‌جویانه خود را در امور کشورمان مطرح کرد به آن واکنش نشان داده و ضمن محکوم کردن آن خواستار برخورد وزارت امور خارجه در این زمینه شدند. موضوع غیبت سفیر آلمان نیز به‌گونه‌ای مطرح شده است که ظاهرا قرار است سفیر این کشور تا ابد به ایران مراجعت نکند. مراتب این اعتراض تاخیری می‌توانست تا زمان حضور سفیر آلمان ادامه یابد چون اساسا وزارت امور خارجه نشان داده است با واکنش‌های با تاخیر و انفعال در برابر تهدید و تحقیر مشکل چندانی ندارد اما تعلل وزارت امور خارجه در واکنش مقتضی در این زمینه تا حدی بود که رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز طی نامه‌ای از ظریف درخواست کرد سفیر آلمان را به همین منظور احضار کند. این موضوع توسط خبرنگار «وطن امروز» در نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه نیز مطرح شد و علت این تعلل و اینکه آیا احضار سفیر آلمان در تهران در دستور کار هست یا خیر، مورد پرسش قرار گرفت. افخم نیز در پاسخ از بررسی محتوای این ملاقات‌ها و اقدام عملی در صورت نیاز خبر داد. آخرین جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نیز به این موضوع پرداخت و احضار سفیر آلمان را از وزارت امور خارجه خواستار شد. در نهایت و پس از پیگیری‌های صورت‌گرفته توسط نمایندگان مجلس، فعالان سیاسی و برخی رسانه‌ها، حسن قشقاوی، معاون وزیر امور خارجه از تذکر به کاردار آلمان در این رابطه خبر داد. قشقاوی گفت: روز یکشنبه در غیاب سفیر آلمان در تهران، معاون مدیرکل غرب اروپا در دیدار کاردار این کشور مراتب اعتراض شدید وزارت امور خارجه را نسبت به اظهارات بی‌پایه و خارج از عرف خانم «روت» به وی اعلام کرد.


*ایران

«عضو ارشد مجمع تشخیص مصلحت»؟

«رئیس جمهوری سابق کشورمان و عضو ارشد مجمع تشخیص مصلحت نظام»؛ این جمله است که مسجد جامع المهدی به عنوان میزبان سخنرانی احمدی‌نژاد برای معرفی او در دعوتنامه‌ای ارسالی برای رسانه‌ها آورده است.استفاده از عنوان نامعمول «عضو ارشد مجمع تشخیص مصلحت نظام» در حالی است که در چارت مجمع تشخیص چنین عنوانی پیش‌بینی نشده است. علاوه بر این؛ احمدی‌نژاد در دوره تصدی ریاست دولت، به دلیل دیدگاه انتقادی خود نسبت به ریاست مجمع تشخیص؛ بارها از حضور در جلسات مجمع خودداری کرد و رکورد غیبت 17 ماهه از جلسات مجمع را به نام خود ثبت کرد.احمدی‌نژاد ‌در یک گفت‌وگوی تلویزیونی که در تاریخ 10 آذر 1388 انجام شد، درباره دلایل ‌غیبت‌ خود در جلسات مجمع ‌گفت: «نرفتن به مجمع تشخیص دلایل خاص خودش را دارد.»

البته برخی نزدیکان احمدی‌نژاد نیز دلایلی برای شرکت نکردن احمدی‌نژاد در جلسات مجمع ارائه کردند؛ از جمله علی‌اکبر جوانفکر مشاور مطبوعاتی احمدی‌نژاد؛ ابتدا دلیل غیبت‌های احمدی‌نژاد در جلسات مجمع را «برنامه‌های فشرده‌ای که رئیس جمهور داشت» ذکر کرد اما پس از گذشت چند روز علت این غیبت را حضور «‌افرادی که رودر‌روی نظام و رهبری ایستاده‌اند و با مواضع، اظهارات و رفتار خود، تنور توطئه‌های دشمن علیه اسلام، کشور و مردم را گرم می‌کنند» عنوان کرد و نشستن احمدی‌نژاد در کنار این افراد و هم‌سخنی با آنها را انتظار درستی ندانست.
در دوره پس از پایان فعالیت دولت دهم نیز حضور احمدی‌نژاد در جلسات مجمع تشخیص با غیبت‌هایی همراه است و با این اوصاف، جالب است که حامیان احمدی‌نژاد، او را «عضو ارشد مجمع تشخیص مصلحت» معرفی می‌کنند.

احمدی‌نژاد همچنین دیروز در بیانیه‌ای به مناسبت دهه فجر نوشت: «شیطان و همراهان و همکاران او، با استفاده گسترده از ابزار تبلیغاتی، به یأس‌آفرینی، فریب، دروغ، سیاه‌نمایی، تفرقه‌افکنی، اتهام‌زنی به عناصر پاک و خدوم و تخریب تمام پیشرفت‌های ایران عزیز دست یازیده‌اند.»

انتقاد امارات و شورای همکاری خلیج فارس از سخنان آیت‌الله جنتی

دبیر شورای همکاری خلیج فارس و یک مقام ارشد اماراتی، از سخنان آیت‌الله جنتی در تبریک درگذشت ملک عبدالله، پادشاه سابق عربستان سعودی انتقاد کردند.به گزارش فرارو، الزیانی، دبیر شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه‌ای که به همین منظور صادر کرده، آورده است: «توهین به ملک عبدالله در خطبه‌های نماز جمعه تهران اقدامی غیرمسئولانه و غیرقابل پذیرش است.»  دبیر شورای همکاری خلیج فارس مقام‌های ایرانی را به «احترام به مبانی حسن همجواری» فراخواند. «انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجه امارات هم با انتشار مطلبی در شبکه توئیتر گفت: «حمله علیه مرحوم ملک عبدالله بن عبدالعزیز و زندگی وی، همه ما را مورد هدف قرار داد و باعث ایجاد گره در روابط ایران با کشورهای عربی می‌شود.»

درخواست عراق از ایران برای مبارزه با داعش

یکی از نمایندگان مجلس عراق از سفر هیأتی از استان صلاح‌الدین به تهران به منظور درخواست کمک از ایران برای مبارزه با داعش خبر داد.
به گزارش ایسنا، مشعان الجبوری در صفحه فیس‌بوک خود با اشاره به اینکه بغداد از تهران برای کمک به آن در مبارزه با داعش درخواست کمک خواهد کرد گفت: بزودی هیأتی از استان صلاح‌الدین به منظور درخواست این کمک‌ها به تهران سفر خواهد کرد.

*قدس

دلیل سفر هیأت عراقی

ایسنا: مشعان الجبوری، یکی از نمایندگان مجلس عراق از سفر هیأتی از استان صلاح الدین به تهران به منظور درخواست کمک از ایران برای مبارزه با داعش خبر داد. 

سیاسی کردن مسایل قضايی سم است

قدس آنلاین: محسن کوهکن، دبیر کل جامعه اسلامی‌نمایندگان ادوار مجلس، سم مهلک براي مبارزه با مفاسد اقتصادي را سیاسی ارزیابی کردن برخورد دستگاه قضایی عنوان کرد و گفت: سياسي و جناحي کردن اين مسايل چندین ضرر دارد.

اقدام ضد ایرانی بحرین

فارس: دولت بحرین بعد از اعلام سلب تابعیت تعدادی از شهروندان این کشور، مدعی شد که گروهی از این افراد با ایران و حزب ا... در ارتباط بوده‌اند.

قطع حقآبه تالاب هامون

مهر: احمد نور، سفیر افغانستان در ایران گفت: قطع حقآبه تالاب هامون سیاسی نیست و این کشور به هیچ عنوان مانع از ورود آب به داخل خاک ایران نشده است. وی افزود: اکنون وضعیت مردم افغانستان در آن سوی مرز بدتر از سیستان است زیرا آنها هم از تبعات خشکسالی رنج می‌برند.

مرگ 2700تهرانی بر اثر آلودگی هوا

فرارو: رئیس کمیسیون سلامت شورای اسلامی‌شهر تهران درباره آلودگی هوای پایتخت اعلام کرد: براساس آمارهای وزارت بهداشت، سالانه بیش از دو هزار و٧٠٠مرگ در تهران بر اثر آلودگی هوا رخ می‌دهد.

ممنوعیت پرداخت کارت هدیه

گروه سیاسی: شنیده ها حاکی است بر اساس یک بخشنامه دولتی وبه منظور کاهش هزینه ها وصرفه جویی در بودجه ادارات وسازمانها ودستگاه‌های اجرایی  پرداخت کارت هدیه به افراد خارج از مجموعه دولتی در روزهای پایانی سال ممنوع شده است. گفته می شود این بخشنامه در شهرداری ها نیز اجرا می شود.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ناشناس ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۴
    0 0
    آقازاده ها به اتاق بازرگانی میروند !
  • ۲۲:۳۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۴
    0 0
    وبه استات اویل وکرسنت

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس