به گزارش مشرق به نقل از هافينگتون پست، ليبي روزهاي خونيني را مي گذراند و نقش سيف الاسلام قذافي در سرکوب اعتراضات غير قابل انکار است با اين حال بررسي ها نشان مي دهد عنوان پايان نامه سيف الاسلام که دکتراي خود را از دانشکده اقتصاد لندن گرفته «نقش جامعه مدني در دموکراسي سازي نهادهاي دولت جهاني، از قدرت نرم تا تصميم گيري جمعي» است.
قدرت نرم و دموکراسي با اتفاقات رخ داده طي ساليان گذشته در ليبي در تضاد آشکار است.
ابراهيم ساهاد دبير کل کنفراس ملي اپوزيسيون ليبي، که بزرگترين ائتلاف گروههاي اپوزيسيون ليبي است درمورد نقش آمريکا در تداوم قدرت ديکتاتور ليبي مي گويد : انجمن تجاري ليبي و آمريکا و شرکتهاي آمريکايي براي تداوم قدرت قذافي مقصرند زيرا آنها به دولت ليبي مشاوره داده و لابي مي کردند.
ابراهيم ساهاد که مجبور شد در سال 1986 از کشور خارج شود و جايگاه برجسته اي در ليست دشمنان قذافي دارد گفت : «ما خود را از سوي شرکتهاي آمريکايي و مقامات قبلي عضو اين گروه تحت فشار مي ديديم. آنها فقط به نفت فکر مي کنند. آنها فقط منافع خود را لحاظ مي کنند. آنها به حقوق بشر اهميتي نمي هند. بدون حمايت دولت بوش ليبي نمي توانست از نفت بهره برداري کند».
او همچنين از مانيتور گروپ، يک شرکت مشاوره مرتبط با دانشکده تجارت دانشگاه هاروارد که دولت ليبي با استخدام آنها قصد وجهه بخشي به خود داشت انتقاد مي کند.
اين گروه پسر قذافي و جانشين احتمالي او يعني سيف الاسلام را پس از آنکه دکترايش را با پايان نامه اي تحت عنوان «قدرت نرم و دموکراسي» از دانشکده اقتصاد لندن گرفت به هاروارد دعوت کرد تا در مورد اصلاحات بالقوه و ايده تشکيل شوراي امنيت ملي در ليبي گفتگو کند.