کد خبر 288141
تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۷

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: براساس آمار امسال 40 هزار کودک از تحصیل بازمانده‌اند که باید این موضوع از سوی مسئولان متولی پیگیری شود .

به گزارش مشرق، نخستین همایش ملی کودکان خیابانی دیروز در تهران برگزار شد. کودکان خیابانی یکی از موضوعاتی است که در دهه‌های اخیر، آسیب‌شناسان و مسئولان حوزه‌های اجتماعی کشور را به خود مشغول کرده است اما با تمام اقدام‌های انجام شده، آمارها نشان می‌دهد که این موضوع هر روز پیچیده‌تر و برخورد با آن دشوارتر می‌شود به طوری که در حاشیه این همایش یک روزه، محمد نفریه معاون اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: براساس آمار امسال 40 هزار کودک از تحصیل بازمانده‌اند که باید این موضوع از سوی مسئولان متولی پیگیری شود اما به دلیل نبود سیستم پشتیبانی و نظارت برای شناسایی آن‌ها، این کار صورت نگرفته است. به طور طبیعی بخش عمده‌ای از این تعداد روانه خیابان‌ها شده‌اند.

وضعیت کودکان خیابانی نگران کننده است

وی با ابراز نگرانی از وضعیت این کودکان افزود: آمار نشان می‌دهد در حال حاضر 17 هزار کودک خیابانی در کل کشور وجود دارند که باید ساماندهی شوند. این در حالی است که سالانه 5 هزار کودک وارد مراکز شبانه‌روزی می‌شوند. به گفته وی 11 دستگاه برای رسیدگی به مشکلات این کودکان مسئول هستند اما فقط 2 تا 3 دستگاه فعال‌اند.

وی کودکان خیابانی را با عنوان‌های بدسرپرست و بی‌سرپرست، دارای سرپرست و اتباع بیگانه طبقه‌بندی کرد و بیان داشت: قانونی نداریم که با والدینی که کودکانشان را در خیابان رها می‌کنند برخورد کند بویژه اتباع بیگانه. امروز آمار کودکان خیابانی با ورود اتباع خارجی به رشد قابل توجهی رسیده است. این کودکان به اصرار خانواده و برای کسب حداقل 2 یا سه برابر درآمد خانواده یعنی 20 تا 50 هزارتومان در روز، وارد خیابان‌ها می‌شوند و به جای تحصیل و آموزش و فراگیری تخصص‌های زندگی برای ورود به جامعه به گدایی و خرید و فروش می‌پردازند.

وضعیت کودکان خیابانی نگران کننده است

از طرفی بسیاری از آن‌ها با ورود به عرصه کار پیش از سن کار و تلاش، در معرض آسیب‌های جسمی، جنسی و روحی قرار می‌گیرند که جبران آن هزینه‌های فراوانی به دنبال دارد و بیش از آنچه درآمد آنهاست هزینه می‌شود. نگاه و توجه ویژه به این کودکان، مخصوص یک دستگاه نیست بلکه همه دستگاه‌های متولی باید با حرکت منسجم مبنی بر رفع نیازهای آن‌ها به میدان آمده تا یک گام اساسی در این باره برداشته شود.

گفت‌وگوی اجتماعی راه‌حل است

در این همایش، پیام دکتر علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز خوانده شد. در پیام وزیر رفاه بر گفت‌وگوی اجتماعی که ضرورتی برای ایران امروز و راه‌حلی در موضوع خاص کودکان خیابانی است تأکید و یادآوری شده است مشارکت همه شرکای اجتماعی از جمله متخصصان، سازمان‌های مردمی، سازمان‌های دولتی، خانواده‌های دارای کودکان کار و نیروی انتظامی که در قبال کودکان کار و خیابانی مسئول هستند، نیاز جامعه است.

ضرورت توانمندسازی مبتنی بر جامعه

دکتر همایون هاشمی، رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز در این همایش در پاسخ به سؤالی مبنی بر برنامه این سازمان برای ساماندهی کودکان خیابانی و کار گفت: توانمندسازی مبتنی بر جامعه با استفاده از شبکه‌های همیار و توسعه گروه‌های همیار و محله محور از برنامه‌های ما برای افزایش آمار خدمات به این افراد است.

وی افزود: یکی از مشکلات ما این است که وقتی کودکان خیابانی را برای بازپروری و بازآموزی جذب می‌کنیم والدین آن‌ها پس از مدتی آن‌ها را از ما می‌گیرند. از این‌رو به نظر می‌رسد افرادی که قدرت قانونی دارند باید وارد این عرصه شوند تا بتوانیم با جذب آن‌ها آموزش‌های لازم را بدهیم.

وضعیت کودکان خیابانی نگران کننده است

وی همچنین به لایحه‌ای که درباره کودکان خیابانی و کار در مجلس وجود دارد اشاره کرد و بیان داشت: این لایحه در مراحل انتهایی و در کمیسیون اجتماعی در حال بررسی است تا بزودی تصویب شود. به گفته رئیس سازمان بهزیستی، امسال بیش از 2 هزار و 600 کودک خیابانی براساس ساختارهایی که در سازمان وجود دارد ساماندهی شده‌اند.
 
98 هزار کلاس درس میزبان اسکان فرهنگیان در نوروز

98 هزار کلاس درس آماده اسکان یک میلیون خانوار فرهنگی در نوروز 93 است. ثبت‌نام اینترنتی مراکز اسکان موقت فرهنگیان در مدارس نیز از 10 اسفند آغاز و تا 20 اسفندماه ادامه دارد.

نوروز، فرصت مغتنمی است برای فرهنگیان تا به همراه خانواده در محل‌هایی که برای آن‌ها در نظر گرفته شده تعطیلات را با کمترین هزینه سپری و از نقاط مختلف دیدنی و گردشگری کشور بازدید کنند. طی این مدت از سوی آموزش و پرورش اطلاع‌رسانی با نصب بنر و پلاکارد در ابتدای ورودی شهرها و میادین به منظور راهنمایی مهمانان فرهنگی صورت می‌گیرد.

به گفته مسئولان، برای اجرای بهینه طرح و فراهم کردن امکانات، ایجاد امنیت لازم و جلوگیری از هرگونه حوادث و خطرهای احتمالی هماهنگی‌های لازم میان ستادهای استانی با دستگاه‌های مربوطه نیز انجام شده است.

وضعیت کودکان خیابانی نگران کننده است

اهدای بسته‌های فرهنگی، برپایی نماز جماعت، برگزاری نمایشگاه کتاب، برگزاری مسابقه‌های علمی، فرهنگی، ورزشی، هنری و نمایش فیلم از جمله امکاناتی است که در پایگاه‌های اسکان در نظر گرفته شده است. به گفته فرشید سیاری مدیر کل تعاون و پشتیبانی آموزش و پرورش، برای نوروز امسال، 10 هزار مدرسه،‌ 50 پردیس دانشگاه فرهنگیان و 50 اردوگاه آموزشی و تربیتی و در مجموع 98 هزار کلاس درس و اتاق، برای یک میلیون خانوار با حدود 4 میلیون نفر جمعیت و مدت زمان پذیرش 12 میلیون نفر روز در نظر گرفته شده است. همچنین تعرفه اسکان نیز نسبت به تابستان سال گذشته افزایش نیافته است.

فرشید سیاری عنوان می‌کند: پذیرش خانه‌های معلم از اول اسفند آغاز شده و تا دو هفته ادامه دارد اما ثبت نام اینترنتی مراکز اسکان موقت در مدارس از 10 اسفند آغاز شده و تا 20 اسفندماه ادامه دارد. به گفته وی، فرهنگیان می‌توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی www.eskan.medu.ir اقدام به ثبت نام اینترنتی برای تعیین زمان و مکان اسکان خود در ایام نوروز 93 کنند.

وضعیت کودکان خیابانی نگران کننده است

سیاری با بیان این‌که لغو ثبت نام اینترنتی نیز از 20 تا 25 اسفند امکان‌پذیر است، می‌گوید: 20 تا 30 درصد از ظرفیت اسکان موقت فرهنگیان به صورت ثبت نام اینترنتی است ومابقی به صورت حضوری است و فرهنگیان از 28 اسفند با مراجعه به پایگاه‌های اسکان به صورت حضوری پذیرش می‌شوند.

مدیر کل تعاون و پشتیبانی آموزش و پرورش درباره ارتقای کیفیت اسکان فرهنگیان نیز تصریح می‌کند: هدف نخست ما ارتقای کیفیت و ارائه خدمات ویژه در ایام نوروز به فرهنگیان است. در حال حاضر 10 درصد از این اتاق‌ها با کیفیت ویژه، 40 درصد درجه «الف»، 30 درصد درجه «ب» و 20 درصد نیز با درجه «ج» آماده پذیرایی از خانواده فرهنگیان هستند.

منبع: ایران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس