به گزارش مشرق، با این حال تداوم 60 سال بیخانمانی در فرانسه، نشان داد که نه تنها نشانهای از بهبود اوضاع نیست، بلکه شرایط بدتر هم شده است. برای خانه بدوشان، فقر تنها معضل نیست. آنها چه قربانیان بحران اقتصادی باشند و چه نباشند، ناگزیر از زندگی در کلبههایی بدون آب، گرما و حداقلِ امکانات رفاهی هستند.
در اروپا، فرانسه یکی از کشورهایی است که بدترین شرایط را از این نظر دارد و از سال 2001 تا 2013 میلادی، خانههای فقر و بیسرپناهی 50 درصد افزایش یافته است. در این کشور 141 هزار نفر خیابانخواب و دو میلیون و 800 هزار نفر دارای مسکنهای نامناسب هستند.
اما این بحران تنها شامل فرانسه نیست. شمار بیخانمانها طی سالهای اخیر در سراسر اروپا به ویژه در شهرهایی که از بحران اقتصادی لطمه دیدهاند و نیز در شهرهای بزرگی مانند لندن گسترش یافته است.
در اروپا 24 درصد جمعیت در خطر فقر و یا محرومیتهای اجتماعی قرار دارند. از این تعداد 27 درصد شامل کودکان، بیش از 20 درصد افراد بالای 65 سال و 9 درصد شامل افرادی است که حتی شغلی دارند.
همچنین افرادی که از مسکن نامناسب رنج میبرند، اغلب متعلق به گروههای اجتماعی کودکان، زنان و جوانان زیر 35 سال هستند.
در یونان با نرخ بیکاری 16 درصد و متاثر از بحران مالی و اقتصادی، تعداد بیخانمانها طی دو سال گذشته به شدت افزایش یافته است. افراد زیادی را میتوان دید که با وجود تحصیلات عالی، شب را در خیابانها سَر میکنند.
در فرانسه نیز ساختن مسکن اجتماعی یکی از وعدههای انتخاباتی «فرانسوا اولاند»، رئیس جمهور کنونی بود اما منتقدان میگویند که در شصتمین سال فراخوان کشیش آبه پیر، دولتها هنوز نتوانستهاند اقدامی کارساز در این زمینه انجام دهند و فکری به حال بیخانمانها کنند.
60 سال از زمانی که «آبه پیر»، کشیش کاتولیک فرانسوی متاثر از سرمای سخت سال 1954 میلادی و قربانیان آن، فریاد کمک به بیخانمانها را سَر داد و موسسهای را بدین منظور پایهگذاری و نیز فراخوانی برای پیوستن به این همکاری اجتماعی منتشر کرد، میگذرد.
منبع: ایسنا