عضو اصلاح‌طلب شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه اعضای شورا در یک فضای سیاسی نمی‌توانند بهترین گزینه را انتخاب کنند، گفت: نتیجه سیاسی‌شدن فضای شورا، انتخاب یک گزینه نامطلوب برای شهرداری تهران است.

گروه سیاسی مشرق _ اين روزها همه نگاه‌ها به انتخاب شهردار آينده پایتخت و رئيس جديد شوراي شهر تهران دوخته شده است. به‌رغم آنكه در يكي‌دو ماه بعد از برگزاري انتخابات بحث‌ها براي معرفي گزينه‌هاي اصلي شهردار تهران از سوي منتخبان شوراي اسلامی شهر تهران داغ بود، اما اكنون به نظر مي‌رسد كه با تشكيل كارگروه تعيين شاخص‌ها و معیارهاي شهردار آينده تهران،  راه انتخاب درست براي اعضای شورا  هموار شده است.

بیش از دوماه از انتخابات می‌گذرد و اعضای شورا باید در هفته باقی مانده رئیس شورای شهر و شهردار تهران را انتخاب کنند، به گفته اعضای شورای شهر 12 شهریور ماه، اولین روز آغاز به کار چهارمین دوره شورای شهر تهران تصمیم قطعی برای ریاست شورا و شهردار تهران گرفته خواهد شد. (اینجــــا)

رایزنی‌های فعلی اعضای شورای شهر و جلسات آنها برای رسیدن به گزینه مطلوب برای ریاست شورا و شهرداری در حالی است که در هفته اخیر برخی رسانه‌های اصلاح‌طلب، سیاسی جلوه‌دادن تصمیمات اعضای شورای شهر را در دستور کار قرار داده‌اند و به دنبال ایجاد دو قطبی اصلاح طلب – اصولگرا در شورای شهر هستند، به طوری که از یک سو تخریب محمدباقر قالیباف و از سویی دیگر دو قطبی (اصلاح طلب – اصولگرا) را در شورای شهر مطرح می کنند، که این گزارش به تفصیل در مشرق منتشر شد.

این موضوع را با چند تن از اعضای شورای اسلامی شهر تهران در میان گذاشتیم و نظرات آنان را در این خصوص جویا شدیم.


* صدمات انتخاب سیاسی "شهردار تهران"

مهدی حجت رییس اسبق سازمان میراث فرهنگی که این روزها منتخب دوره چهارم شورای شهر تهران است، در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی مشرق با انتقاد از برخی رسانه‌ها که به دنبال سیاسی کردن تصمیمات شورا هستند، گفت: رسانه‌ها باید کمک کنند تا اعضای شورا از این فضای سیاسی هر چه بیشتر فاصله بگیرند، ولی متاسفانه ما شاهدیم که رسانه‌ها بیشترین تمرکز خود را بر سیاسی جلوه دادن تصمیمات شورای شهر گذاشته‌اند و این بسیار نامطلوب است.

حجت با تاکید بر اینکه اعضای شورا در یک فضای سیاسی نمی‌توانند بهترین گزینه را انتخاب کنند، عنوان کرد: نتیجه سیاسی شدن فضای شورا، انتخاب یک گزینه نامطلوب برای شهرداری تهران است.

وی با بیان اینکه برای رسیدن به گزینه مطلوب برای شهرداری 2 نوع جلسه در حال حاضر برگزار می‌کنیم، ادامه داد: جلسات اصلاح‌طلبان شورای شهر و همچنین جلسات 31 نفره اعضای شورا از جمله جلساتی است که برای رسیدن به گزینه نهایی برگزار می‌شود.

عضو شورای شهر تهران در ادامه با اشاره به جلساتی که تاکنون با برخی از اعضای اصلاح‌طلب شورای شهر برگزار شده است، گفت:  6 گزینه در حال بررسی هستند و بعد از اینکه برنامه های آنها مورد بحث و بررسی قرار گرفت ما بر اساس برنامه‌ها و توانمندی‌های اشخاص امتیازدهی خواهیم کرد.

عضو اصلاح‌طلب شورای شهر تهران در ادامه عنوان کرد: با توجه به معیارها و شاخص هایی که برای شهرداری تعیین کردیم، باید ببینیم تا چه کسی بیشترین امتیاز را کسب می‌کند.

وی در ادامه تصریح کرد: گزینه‌های در حال بررسی همه از اصلاح‌طلبان نیستند و ما گزینه‌های غیر اصلاح‌طلب را هم بررسی می‌کنیم.

عضو شورای شهر تهران در ادامه عنوان کرد: گزینه‌ها به صورت علمی و صادقانه در حال بررسی هستند و ما ان‌شاءلله به دور از مسائل سیاسی و بر اساس معیارهایی که برای شهرداری تعیین کرده‌ایم گزینه نهایی خود را به شورای شهر خواهیم برد.


* علت سیاسی جلوه دادن تصمیمات شورا در رسانه‌ها

سروری از اعضای شورای شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی مشرق، علت اصلی پرداختن برخی رسانه به موضوعات سیاسی را، ورود تنش‌ها و چالش‌های سیاسی بین اعضای شورا عنوان کرد و گفت: آنها سعی دارند نگاه های سیاسی را پررنگ جلوه دهند و تنش‌ها و چالش‌های سیاسی را در شورای شهر چهارم وارد کنند.

وی در ادامه تاکید کرد: کسانی که اصرار بر سیاسی جلوه دادن تمامی تصمیمات شورای شهر دارند چشم دیدن همدلی و همکاری نیروهای انقلاب در شورای شهر چهارم را ندارند و به دنبال شورایی همچون شورای شهر اول هستند و من باید به آنها بگویم که طرح چنین مسائلی در شورای شهر چهارم جواب نخواهد داد و اعضای شورای شهر چه اصلاح طلب و چه اصولگرا در پی آن هستند که بر اساس شاخص ها و معیارها روح تعامل و همکاری را در شورا برقرار  کنند.


* در مسائل شهری بحث‌های تخصصی مطرح است نه سلایق سیاسی

مهدی چمران رئیس سابق شورای اسلامی شهر تهران و از جمله گزینه‌های مطرح برای ریاست شورای شهر چهارم، در گفت‌وگو با روزنامه تهران امروز درباره گزینه‌های مطرح شده برای شهردار آینده شهر تهران،‌ بيان مي‌كند: افرادی که به‌عنوان گزینه‌‌های تصدی شهرداری مطرح شده‌اند باید با شاخص‌های تعیین شده در این زمینه سنجیده شوند و هر فردی که با شاخص‌ها مطابقت بیشتری دارد به‌عنوان شهردار برگزیده شود تا بحث‌های گروهی و جناحی هم به میان نیاید چراکه قرار است اعضای شورا چهار سال کنار یکدیگر کار کنند بنابراین نباید شرایط به‌گونه‌ای باشد که به شهر آسیبی وارد شود.



چمران اعتقاد دارد كه برای تحقق این امر و ارتقای وضعیت کنونی شهر به همدلی و هماهنگی بین اعضای شورا نیاز است. ممکن است سلیقه‌های سیاسی مختلفی هم وجود داشته باشد اما در مسائل شهری بحث‌های تخصصی مطرح است و باید کسانی انتخاب شوند که از نظر تخصصی و شناخت شهر در سطح خوبی قرار داشته باشند.رئيس شوراي سوم شهر تهران بر اين باور است فردی که به‌عنوان شهردار انتخاب می‌شود باید از حاشیه‌های سیاسی دور باشد. به عبارتي شهردار آینده باید شخصیت‌ بارزی بوده و از معنویات و ارزش‌های اسلامی دور نباشد، با در نظر گرفتن مواردی از این دست باید فردی از میان گزینه‌ها انتخاب شود که حداکثر این ویژگی‌ها را دارا باشد.


* انتخاب شهردار آينده تهران براساس شاخص‌ها

رضا تقی‌پور منتخب مردم تهران در دوره چهارم شورای شهر درباره شاخص‌های انتخاب شهردار مي‌گويد: اعضای شورا پیش نویسی را در موارد مورد نیاز شورای شهر برای آغاز به کار تهیه کرده‌اند که قرار است در قالب کارگروه که جمع کوچک‌تری است بررسی شود. در نهایت جمع‌بندی این بررسی در جمع اعضا به منظور تصمیم گیری نهایی مطرح شود.

او همچنين تأكيد مي‌كند: برای بحث پیرامون شاخص‌های شهردار هنوز در مصادیق ورود نکرده‌ایم چرا كه شاخص‌ها باید شاخص‌های واقعی باشند نه شاخص‌های سلیقه‌ای و غیر واقعی. در نتیجه ترجیح این است که شاخص‌ها استخراج شود و پس از آن افرادی که نامزد هستند متناسب با این شاخص‌ها ارزیابی شوند.

تقي‌پور همچنین عنوان کرده است: انتظار داریم شهردار پایتخت از نظر اجرایی و مدیریتی سوابق برجسته ای داشته باشد. ادامه کار به عنوان شهردار پایتخت کار سخت و سنگینی است و شهردار منتخب باید توان اجرای امور را داشته باشد. محور دیگر بحث رویکردها و نوع نگاه شهردار به مسائل است. شهردار در هر صورت باید بتواند تعامل خوبی را با شورای شهر و دولت داشته باشد. شهرداری مجموعه بزرگی است و امید داریم شهردار بتواند این مجموعه را به عنوان یک سازمان واحد راهبری کند.


* انتقاد از مخفی‌بودن رأی اعضای شورا / لابی‌های سیاسی مشکل‌آفرین خواهدشد

به گفته محسن پیرهادی عضو شورای شهر تهران، برخی طی دو ماه گذشته به جای بررسی توانمندی‌ها و بحث‌های تخصصی برای رسیدن به گزینه مطلوب در ریاست شورا و شهرداری تهران، همه چیز را سوق داده‌اند به این که رئیس شورا و شهرداری اصلاح طلب می شود و یا اصولگرا.

پیرهادی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی مشرق، اظهار داشت: مردم در شهرداری تهران به دنبال مسائل سیاسی نیستند ولی برخی جریانات به دنبال سیاسی جلوه دادن همه مسائل شورا هستند، به نظر من مهمترین مسئله این است که مشکلات اجتماعی شهر چگونه قابل حل هستند.

پیرهادی همچنین به موضوع لابی های گسترده در شورای شهر اشاره کرد و ضمن انتقاد از مخفی بودن رای گیری در شورا پیشنهادی مبنی بر اعلام رای مورد نظر اعضا در خصوص ریاست شورا و شهرداری تهران داد و عنوان کرد: ما حق نداریم شهر را به کسی بسپریم که گرایشات سیاسی و شخصی نامناسبی داشته باشد.  مردم به دنبال این هستند که خدمات خودشان را از شهرداری بدون حاشیه های سیاسی دریافت کنند.

پیرهادی عضو شورای شهر تهران، در ادامه گفت: من رای گیری مخفی و غیرعلنی را به صلاح نمی دانم و اصرار دارم به عنوان یک عضو شورای شهر که رای گیری علنی باشد چه برای ریاست شورا چه برای شهردار تهران، اعضای شورا علنی انتخاب خود را اعلام کنند.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • میثم ۰۱:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    0 0
    رئیس شورا کسی باید باشه که مردم رأی بیشتری بهش دادن... ضمنا وقتی آقای قالیباف به زعم هردو طرف خوب کار کرده مگر مشکل داشته باشند که بخوان کنارش بذارن... والاع
  • میترا ۰۲:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    0 0
    نه قالی باف نه هاشمی ! هر کدوم بشن کشمکشها 2 باره شروع میشه و دوددش به چشم مردم میره
  • جودی ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    0 0
    اگر قالیباف به زعم هردو طرف خوب کار کرده و مردم تهران هم رضایت دارن ، مگر شورای شهر مشکل داره که می خواد کنار کنارش بذارن
  • ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    0 0
    تا علائق سیاسی همه جا مسلطه کی دیگه حالا به تاثیر گذاری و مفید بودن و آبادانی و این چیزا فکر میکنه
  • محمود ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    0 0
    شما رسانه های خبری سیاسی اش می کنید!
  • ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    0 0
    نه قاليباف نه هاشمي فقط محسن رضايي
  • ۱۶:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    0 0
    موافقم انصافا خدمات قالیباف در تهران بی نظیر بود اگه کنارش بزارن به نظر کار سیاسی بوده نه تخصصی
  • ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۳
    0 0
    محسن رضایی مردی به استواری دماوند و زردکوه و دنا ، انسانی پاک دست و بی ریا،آزموده و باتجربه شایسته ترین گزینه برای تصدی امور شهر تهران
  • sadat ۰۷:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۳
    0 0
    الحق و الانصاف که شهردار الان هم کاریه هم خدمتگذار، از این بهتر دیگه کی پیدا میشه؟ اشتباهه اگه کنارش بزارن ،تخصص و توانایی کار رو داره

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس