
به گزارش مشرق، 'حسن عباسي' روز سه شنبه در گفت وگو با ايرنا، الگوي ايراني اسلامي پيشرفت را نوعي طراحي استراتژيک دانست و گفت: طرح ريزي استراتژيک، سه حوزه 'طرح و جمع بندي مساله ها'، 'تهيه نقشه راه' و 'تهيه طرح جامع' را در بر مي گيرد که کشور هم اکنون در مرحله نخست قرار دارد.
وي افزود: الگوي ايراني اسلامي مي خواهد به يک طرح جامع استراتژيک برسد اما در مکاتب مختلف علوم استراتژيک، روش هاي طرح ريزي متفاوتي براي دستيابي به اين طرح جامع وجود دارد که از مجموع 64 رويکرد در طرح ريزي استراتژيک، تاکنون 32 روش در ايران بومي شده است.
عباسي انتخاب رويکردها و مکاتب طراحي استراتژيک را از جمله پيش نيازهاي قابل توجه در تهيه الگوي ايراني اسلامي پيشرفت دانست و گفت: لازم است با توجه به ظرفيت هاي هر يک از اين رويکردها براي هر کدام از بخش ها از يکي از آنها استفاده شود.
وي افزود: در حال حاضر مکتب شناخته شده و مورد استفاده بيشتر سازمان ها در کشور مکتب 'اصالت فرصت' در نگاه امنيتي است که به مکتب 'تبديل تهديد به فرصت' شهرت يافته و ضعيف ترين و ناکارآمدترين روش ها در طراحي استراتژيک به شمار مي آيد.
عباسي، بن مايه نظام طرح ريزي استراتژيک را فلسفه مضاف دانست و گفت: اول بايد تکليف خود را با فلسفه مضاف هاي هر حوزه مشخص کنيم و مثلا بايد در اقتصاد، مکتب فلسفه اقتصاد و در سياست، مکتب فلسفه سياست مورد نظر خود را انتخاب کنيم.
وي سند الگوي ايراني اسلامي پيشرفت را حرکتي درازمدت خواند و گفت: خارج از مجموعه هاي رسمي، در دانشگاه ها و محافل علمي، اين ظرفيت در تمامي کشور وجود دارد که بتوانند الگوي مطلوب پيشرفت را تدوين کنند.