به گزارش مشرق، ايران هستهاي نوشت: صبح روز چهارشنبه 14 آذر 1389 و در حضور رييس سازمان انرژي اتمي ايران، يک محموله چند تني کيک زرد (U3O8) که در مجتمع گچين بندرعباس توليد شده در مرکز تحقيقات هسته اي اصفهان رونمايي شد. اين محموله به طور کامل در بندرعباس و با استفاده از اورانيوم استحصال شده در بندر گچين توليد شده است.
رونمايي از اين محموله چند تني درست سک روز قبل از مذاکرات با 1+5 در زنو، نشان دهنده اين است که بر خلاف تبليغات کشورهاي غربي ايران هيچ مشکلي در تامين مواد اوليه تاسيسات هسته اي خود ندارد. امريکايي ها با اين توهم که مشکل مواد اوليه در برنامه هسته اي ايران جدي است، در کنفرانس امنيت هسته اي که بهار گذشته در واشينگتن برگزار شد سعي کردند دسترسي ايران به بازارها و معادن مواد اوليه هسته اي را محدود کنند. علاوه بر اين ممنوعيت سرمايه گذاري ايران در معادن هسته اي يکي از بندهاي قطعنامه 1929 است و از زمان قطعنامه 1737 صادرات و واردات مواد هسته اي به ايران ممنوع شده بود.
اقدامي که امروز در اصفهان انجام شد گام بلندي است که فعاليت مداوم و مستمر تاسيسات اصفهان و توليد UF6 کافي براي غني سازي در نطنز را تضمين مي کند. به عبارت ديگر اين اقدام هرگونه اهرم فشار به ايران در زمينه مواد هسته اي را از دست غرب مي گيرد و ايران قادر خواهد بود بدون دفدغه مواد اوليه به برنامه ريزي براي اقدامات هسته اي آتي خود بپردازد.
يک ديپلمات آگاه در اين زمينه به «ايران هسته اي گفت: «اين اقدام 3 پيام دارد. نخست اينکه ايران علاوه بر ساغد يک معدن کاملا عملياتي ديگر در بندرعباس دارد. دوم اينکه گزينه محدوديت مواد اوليه از اين به بعد از محاسبات ايران حذف مي شود و سوم اينکه کليه اقدامات غرب براي بستن بازارهاي مواد اوليه هسته اي به روي ايران بي اثرخواهد شد».
برخي منابع آگاه به ايران هسته اي گفتند تاسيسات هسته اي اصفهان که مدتي است در مرحله تعمير و نگهداري قرار دارد و محصول توليد نمي کند با دريافت محموله جديد کيک زرد، به زودي فعاليت خود را از سر خواهد گرفت.