به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، آیین رونمایی از مستند 162 شامگاه دوشنبه 27 آذرماه در دانشگاه امامصادق (ع) برگزار شد. این مستند که در نقد رویکردهای این سالهای صداوسیما ساخته شده است با حضور دانشجویان دانشگاههای مختلف، کوچکزاده نماینده مجلس و شجاعیکیاسری نایب رییس شورای نظارت بر صداوسیما در حالی که فضای جلسه مملو از انتقادات تند دانشجویان به صداوسیما بود رونمایی شد.
کریمی مجری مراسم که از عوامل ساخت مستند نیز بوده است در ابتدا تصریح کرد که جنس مستند ما جنس دغدغه است.
کریمی گفت: اعتقاد داریم که حرف ما شنیده نمیشو ، بر خلاف آنچه معمولا گفته میشود تفکر ما، تفکر ما حاکم نیست و متاسفانه آنها که باید حرف ما را بشنوند علیرغم اینکه از جنس ما هستند حرفی نمیشنوند.کریمی سیاسی بودن مستند را رد کرد و آن را از باب امر به معروف دانست.
پس از او شجاعی کیاسری نایب رئیس شورای نظارت بر صداوسیما به پشت تریبون آمد و ضمن تشکر از برگزارکنندگان جلسه، کیفیت این مستند را از نظر تولید و محتوا حرفهای ارزیابی کرد و بیان داشت: جنس و ساختار رسانه با خاستگاههای دینی و اعتقادی ما مشترک نیست و رسانهها اساسا بیشتر برای تفریح و سرگرمی بهوجود آمدهاند.
نایب رییس شورای نظارت بر صدا و سیما افزود: کارگردان اسلامی ما باید بتواند پوشش، آرایش و حرکت خانم بازیگری را که میخواهد نقش ایفا کند طراحی و کنترل نماید. این مسائل باید در تلویزیون اسلامی رعایت شود و با این نگاه کارها تولید شود. مدیران رسانه ما هم حقیقتا به دنبال گسترش ابتذال نیستند ولی چرا این اتفاق نمیافتد؟ چون اولا کسانی که بازیگر و برنامه سازند آدمهای «راحتی» هستند و بعد هم همانطور که گفتم جایگاه و ساختار رسانه اساسا اینطور اقتضا میکند. علاوه بر اینکه اصلا رسانه تلویزیون رسانهای جدی نیست.
قرار بود بیژن نوباوه هم یکی از مدعوین و حاضرین جلسه باشد اما جای خالی او در میان ردیف اول مشهود بود. مجری مراسم عدم حضور او این گونه توضیح داد: قرار بود آقای نوباوه به عنوان دبیر شورای نظارت بر صداوسیما نیز در این جلسه حضور داشته باشند اما نمیدانیم چه اتفاقی افتاد که او بعد از جلسه امروز شورای نظارت بر صداوسیما از آمدن به این جلسه با لحنی نامناسب امتناع ورزید. البته انتظار ما این بود که آقای ضرغامی به این جلسه بیایند و ایشان پاسخگوی ما باشند.
کریمی در اعتراض به حرفهای شجاعی در حالی که برافروخته شده بود، گفت: آقای شجاعی شما گفتید رادیو و تلویزیون رسانهای جدی نیست. این حرف شما نشان از آن دارد که حقیقتا برای رسانه برنامه و هدایتی در نظر ندارید. مطالبه واقعی ما در واقع از امثال شماست که در شورای نظارت است. شما که رادیو و تلویزیون را جدی نمیدانید چطور میخواهید رادیو و تلویزیون اسلامی ایجاد کنید؟ ما صریحا اعتقاد داریم که جایی که شما بر آن نظارت میکنید در حال ضربه زدن به خانوادهها و مروج نفاق و دورغگویی است.
شجاعی کیاسری در پاسخ گفت: رادیو و تلویزیون سه هدف اساسی دارد؛ اطلاعاتی آموزشی، تفریحی سرگرمی و تبلیغی ارشادی. که این سه مورد هم به قانون صدا و سیما متعلق به دوران انقلاب بر میگردد.
وی ادامه داد: در حالیکه شما امروز به راحتی میتوانید شبکههای تلویزیونی زیادی را دریافت کنید، صداوسیمای ما باید اعتمادسازی کند و مخاطب خود را جذب نماید و برای او خوراک تهیه کند. وقتی ساعت 10 شب صدای الله اکبر همه جا به گوش میرسد می فهمیم که این افراد اطلاعات و تحلیلهایشان را از رسانههای بیگانه کسب میکنند.
شجاعی کیاسری اضافه کرد: برخی مدیران ما جنسشان رسانهای نیست و رسانه را اصلا نمیشناسند. الان یکی از مشکلات ما نداشتن فیلمنامه نویس خوب است و طبیعتا رسانه ملی ما اینگونه نمیتواند برای نیاز مخاطبش پاسخی بدهد. تلویزیون ما باید با بیبیسی مقابله کند و البته در این بین نباید از اصول و ارزشها عبور کند.
مجری مراسم بلافاصله در مقام پاسخگویی برآمد: اما به نظر ما این اتفاق افتاده است. وقتی اتاق آقای ضرغامی پر از مانیتورهای شبکه خارجی است عمده برنامههای تلویزیون هم پاسخ به شبکههای خارجی میشود. تمام تمرکز مدیران ما این شده است که چه کنیم مردم بیبیسی نبینند.
مهدی کوچکزاده دیگر میهمان جلسه با انتقاد از این رویه دانشجویان و منتقدان در نقد صداوسیما گفت: آیا شما از آقای ضرغامی برای انقلاب و خانوادههای این جامعه و اسلام دلسوزترید؟ شما یک مطلب را فراموش کردهاید و آن اینکه واقعا چرا از زیر دست صداوسیمای ضرغامی و لاریجانی چنین برنامههایی بیرون می آید ؟
کوچکزاده گفت: من در مجلس به آقای توکلی اعتراض کردم که چرا موضوع مرگ ستار بهشتی را مطرح کردی؟ من مدافع ستار بهشتی نیستم ولی امروز میخواهم بمیرم که ستار بهشتی مرد و آن آقازاده دیروز با 10 میلیارد وثیقه آزاد شد. من هم باشم از این دین بر میگردم.
این نماینده مجلس ادامه داد: اگر شما 10 تا آیت الله هم بالای سر این صداوسیما بگذارید از این بهتر نمیشود. موقعی که انقلاب شد همه پیرو امامخمینی شدند ولی امروز رهبری تنهاست. حتی من که ادعای پیروی از او را دارم هم دروغ میگویم . آن کسی که اینها را ببیند می گوید آن دینی را میپسندم که در آن نفاق و دروغ نباشد. من می خواهم بگویم شما فقط ظاهر کار را نبینید.
کوچکزاده که ظاهرا حریف خوبی برای شیوه بحث دانشجویان بود، ادامه داد:من دنبال ریشه اباحهگری و فحشا در جامعه هستم که صدا و سیما فقط به آن دامن میزند. شما با ساخت این مستند از توجه به ریشهها غفلت نکنید.
کوچک زاده افزود: ما باید چه کنیم که قشر علاقهمند به کارهای هنری خودش به دنبال ترویج تفکر خمینی برود؟ من بعد از سالها تجربه سیاسی و غیر سیاسی به این نتیجه رسیدهام که پاشنه آشیل انقلاب مردماند و روزی که این مردم نباشند، این انقلاب مثل یخ میریزد و آن چیزی که باعث میشود مردم نسبت به انقلاب بدگمان شوند این فضای بیعدالتی است که این آقایان بوجود آوردهاند.
جلسه رونمایی از مستند 162 در نقد سیاستها و برنامههای صداوسیما دیروز در حالی در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد که فضای جلسه در هیاهویی از انتقادات تند به صداوسیما گذشت.