سرویس فرهنگی مشرق/گروه سینما - فریدون جیرانی و فیلم متوسطش برنده شدند. برنده یک قیل و قال و البته آشی که هر کس از راه رسید خودش را نخود آن کرد. قطعا خود جیرانی هم فکرش را نمی کرد که فیلمش اینقدر جنجالی شود. "من مادر هستم" امروز به مدد جنجال آفرینی برخی گروه ها و موضع گیری و مقاومت عوامل سازنده، آنچنان فضای فرهنگی مملکت را تحت تاثیر قرار داد که احتمالا به فروشی باور نکردنی برای سازندگانش، دست خواهد یافت. این نکته ای است که سینماگران و شخصیت های شناخته شده فرهنگی هم به آن تاکید کرده و معتقدند برنده این بازی ، تنها گیشه‌ها هستند.

بیایید نگاهی داشته باشیم به اظهار نظر اهالی سینما طی روزهای اخیر در رسانه‌های مختلف و دفاع تمام قد آنها از یک فیلم درجه چندمی.


فرهاد اصلانی: جیرانی را دیدم! چقدر پیر شده بود.

*با دفتر آقای موسوی تماس گرفتم. گفتند فیلم" من مادر هستم" پس از یک سال و نیم اکران می شود. اگر توانستی بیا. فروش اولین سانس هم به نفع یک موسسه خیریه است البته ممکن است برادران انصار حزب الله بریزند و فیلم را پایین بکشند. درست مثل فیلم خصوصی. شاید کتک هم بخوری!



*داخل سالن جای سوزن انداختن نبود. مردم در سکوت فیلم را دیدند و بعد کف زدند و تشویق کردند. در چهره بعضی ها می شد اشک را دید. آمدم بیرون از سالن. جیرانی را دیدم. چقدر پیر شده بود. وسط برادران حزب الله داشت تند و تند مثل همیشه حرف میزد. فرح بخش برایم پیغام فرستاد که انصار حزب الله روز شنبه ساعت یازده جلوی ارشاد تجمع خواهند کرد.

*رسیدم دم وزارت ارشاد. نمی دانستم کجا باید برم. دیدم نمی دانم کی هستم. صدای شعار ها در گوشم پیچید.: مرگ بر...مرگ بر...مرگ بر سینمای...

*نمی دانم چرا امروز فکر کردم تبهکارم. شاید اختلاس کردم...


غلامرضا موسوی: ژانر اجتماعی با سانسور از بین خواهد رفت

*ما بعد از 34 سال که از وقوع انقلاب می گذرد باید یاد بگیریم که مردم را عاقل  و رشید و فهیم بدانیم و بگوئیم ما نظراتمان را مطرح می کنیم و مردم هم حق انتخاب دارند.



*من فکر می کردم این فیلم با واکنش رو برو شود. ولی تصور می کردم با واکنش کسانی روبرو بشود که زندگیشان در این فیلم به نقد کشیده شده است. من تصور نمی کردم که گروهی مثل انصار حزب الله به فیلم واکنش نشان بدهند.

*با این اتفاقات عملا بخش خصوصی در سینمای ایران در حال از بین رفتن است. به فیلم های پخش شده در سال 91 نگاهی بیاندازید. می بینید که  عملا بخش خصوصی پایش را کنار کشیده و فقط بخش دولتی عموم تولیدات را بر عهده داشت.

*به نظرم ژانر اجتماعی سینما با سانسور ها و گروه های فشار که عملا سانسور را تداعی می کننداز بین خواهد رفت و عملا باید به فکر این بود که چه باید کرد؟


علی سرتیپی: ارشاد نمی گذارد سینما وظیفه خود را انجام دهد!

*به نظر من سینمای ما سینمای شریف و اخلاقی  است و نباید با آن این گونه برخورد کرد.



*فشارهای مختلفی که از جهات گوناگون، از ارشاد گرفته تا حوزه هنری بر سینمای اجتماعی وارد می شود باعث شده تا این سینما تواند آن طور که باید به وظیفه خود عمل کند. البته من مسائل سیاسی را در بروز چنین مسائلی دخیل می بینم.

*فیلم " من مادر هستم" تلاش داشته تا یک مسئله اجتماعی را مورد بررسی قرار دهد و آسیب شناسی اجتماعی داشته باشد.


حبیب رضایی: سینما فرزند خلف و مظلوم و شریف فرهنگ است

*برای فرهنگی بودن لازم نیست تنها به محصولات فرهنگی  ایراد گرفت و فریاد کشید. عرصه فرفهنگ میعاد گاه کلام است و نجوا و کلمه نه میدان قیل و قال و فریاد های گوش خراش.



*باید باور کنیم که اگر حرفی داریم و انتقادی باید فرصتی هم به تعابیر متضاد خود بدهیم که عنوان شوند و شنیده شوند. اینکه امروزه روز در سینمای بی پناه، حتی نمی توان یک خانواده مضمحل و از هم پاشیده را هم نمایش داد و هیچ عمقی برای ایرادات و اعتراضات قائل نشد، جز پیروی کورکورانه و محصولاتی عقیم و الکن و به دنبال آن اصالت به ظاهر سازی  ثمره دیگری ندارد.

*یادمان باشد ابن ملجم که فرق حضرت علی(ع) را شکافت، حافظ کل قرآن بود. ما در روزگاری هستیم که فرهنگ و به تبع آن سینما فرزند خلف و به غایت مظلوم واقع شده آن، سفیری شریف و قدرمتند بوده برای کشورمان در جهان.

*به جای تند تر کردن آتش این اعتراض های غیر فرهنگی بروز دادن منویات کاملا شخصی و سلیقه ای، آن هم به سبک و سیاق میدان های ورزشی خوب است به یاد بیاوریم آنها را که در دهه 60 و 70 هم از این بیراهه سینمای بی پناه را تهدید به آتش زدن می کردند و فیلم ها را از پرده پایین می کشیدند.


حسین فرح بخش: خوارج حیا کن! سینما را رها کن

*ما جواب مخالفان را مقابل وزارت ارشاد دادیم. 30 سال است که اینها هر کاری دلشان خواسته کردند و حالا دیگر این کارها به تفریحشان بدل شده است.



*ما اهالی سینما با شعار "خوارج حیا کن. سینما را رها کن" پاسخ انها را دادیم. آنها گفتند باید فیلم پائین کشده شود تا ما تحصن را تمام کنیم اما وقتی دیدند که سینما و مدیران ارشاد مقابل آنها ایستاده اند به تحصن خود پایان دادند.

*مسوولان سینما پای این قضیه ایستاده اند چون سینما در خطر است. ما با شرایط مرگ و زندگی رو برو هستیم و تعارف با کسی نداریم. با نگاه نهروانی نمی توان به این ماجرا نگاه کرد. هیچ مملکتی با ریختن 60 نفر در خیابان کار قانونی خود را تعطیل نمی کند.

*تمام این اتفاقات به نفع فیلم "من مادر هستم" تمام شد و اخباری که در جراید و سایتها و دیگر ارگان فرهنگی منتشر شده باعث بالا رفتن فروش فیلم شده است.

*اگر دوباره کسانی بخواهند ایجاد نا آرامی کنند مطمئن باشند که اهالی سینما بیشتر از گذشته و با مشت آهنین در مقابل آنها ایستاده اند.



فریدون جیرانی: "هفت" می خواست با فیلم من دوباره پر بیننده شود


*اصلا این فیلم در مورد قصاص نیست.

*احساس کردم برنامه هفته گذشته "هفت" برنامه ای است که می خواهد بابت یک جنجال تازه شکل گرفته یک برنامه چالشی ایجاد کند و بیننده ها را جذب کند. هر چند آقای موسوی فرصت پاسخگویی پیدا نکرد و آقای هاشمی با اینکه خیلی خوب و عالی سعی کرد از فیلم دفاع کند اما فرصت بیشتر در اختیار آقایان رسایی و جلیلی قرار گرفت.



*مشکل ما این است که نگاه ها سیاسی است و سیاست قاطی فرهنگ شده است. این نگاه سیاسی مانع از اتحاد ما می شود.

*من از آقای میر کریمی ممنونم. نتوانستم حضوری از ایشان تشکر کنم.

*آدمها در یک دوره عقایدی دارند و و دوره ای دیگر عقاید دیگریو این تغییرات در ایران پس از انقلاب خود به شدت قابل مشاهده است و این طور نیست که ما یک آدم را در یک موضوع مشخص در همه سال ها ببینم.


علیرضا داوود نژاد: جیرانی فیلم خوبی در چارچوب مواضع جمهوری اسلامی ساخت

* این فیلم کاملا در چارچوب معیار های جمهوری اسلامی ایران ساخته شده و یک فیلم تبلیغاتی است که با مهارت به شکل غیر مستقیم موضوعاتی را مطرح کرده و به همین دلیل هم می تواند اثری تاثیر گذار باشد.

*فیلم می خواهد بگوید، شرب خمر و بی بند و باری جنسی چه فجایعی را به بار می آورد.درباره قصاص هم هشدار می دهد که وقتی پای یک جوان به عنوان محکوم در میان است، عفو را به انتقام ترجیح دهید و کاری نکنید که بعدا دچار عزاب وجدان شوید.



*حواشی این فیلم برای من عجیب و غریب است. این گونه عکس العمل ها و جاروجنجال ها به نفع فیلم تمام می شود و برای فیلم مشتری های بیشتری دست و پا می کند.

*فکر می کنم جیرانی به عنوان یک کارگردان حرفه ای با مهارت و تجربه توانسته فیلمی در چارچوب مواضع جمهوری اسلامی تولید کند.

*یک جریان عمومی در جامعه شکل گرفته که تجارت را بر تولید ترجیح می دهد و ازاین که ایرانی ابتکار و خلاقیت داشته باشد، احساس مزاحمت می کند. این جریان در همه زمینه ها به خصوص فرهنگی وجود دارد. قصد حامیان این جریان این است که با ارعاب و خود سانسوری کاری کنند که هرچه بیشتر زندگی ایرانی از سینمای ایرانی فاصله بگیرد. حجت آشکار این جریان هم شبکه سرقت و قاچاق فیلم های ایرانی است که در کمال صحت و امنیت به کارش ادامه میدهد. به راحتی 10 فیلم را بر روی یک DVD رایت می کنند و به فروش می رسانند.

*احساس می کنم نوعی دینامیت گذاری فرهنگی در جریان است تا ایرانی جماعت را از تولید کالاهای فرهنگی عاجز و ناتوان کند.




محمد صادق کوشکی: ارشاد بی اعتنایی را به اوج رساند

*امسال وزارت ارشاد بی اعتنایی را به اوج خود رسانده است. تا آنجا که عده ای مجبور شده اند برای مقابله با روند رو به رشد بی حرمتی به ارزش های دینی به قوه قضاییه شکایت کنند.



*اعتراض من به مضمون، محتوا و جهت گیری ها است.

* در این 20 سال گذشته، سینمای ما، آن هم نه همه بخش ها، بلکه برخی بخش های آن روند متفاوتی را در پیش گرفته اند. اینها نه تنها به این مسائل اعتقاد ندارند بلکه در فیلمهایشان اینها را خدشه دار می کنند.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • حقیر ۱۹:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۸
    0 0
    ای وای سینما بازیچه دست انگلیس شده.اهالی سینما (البته بعضیا شون )چه میدونن اخلاق چیه.همش گرفتار کارهای غیر اخلاقین.این فیلم ها رودرست میکنن که توجیهی برای کارای خودشون باشه بتونن راحت باشن.کسی کارشون نداشته باشه .بدبخت های حیوون صفت خائنهای بدبخت.کیست امام زمان را یاری کند.همش میگن بیا بیا .ای خدا چی درست مونده که سینما درست باشه.
  • حقیر ۱۹:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۸
    0 0
    انصار حزب الله شما هم خوابین .برین گمرک ها رو نگاه کنیین.استخدامی ها. وامها .دادگاهها.ورزش .ادارات.زمین. منابع طبیعی. همه جا لبریز از فساده عادی هم شده .عادیه عادی.سینما که از اول الوده بوده.اگه مردین حمت کنیین فسادو که یه امر عادی شده روریشه کن کنین.توهمه جا نه تنها یه فیلمی که سرش بحثم هست.
  • یه دوست ۰۰:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۹
    0 0
    ظاهرا مشرق داره با این خبرها بچه بسیجی های مظلوم رو در صحنه تنها می ذاره سینمای ما به جنگ بیهوده با خدا رفته و شما دارین موازنه پخش اخبار رو به سمت اونطرف سنگین می کنین؟ منصف باشید تا بمانید...
  • جواد فلسفی ۰۲:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۹
    0 0
    آقای فرح بخش میگن «اینها سی ساله هرکارخواستن کردن و نتیجه اش این شده»! پس بی محتوایی فیلم ها و گریزان شدن مردم از فیلهای داخلی به خاطر کیفیت کمشون (و البته افزایش موضوعات ضد ارزشی و تبلیغ سبک زندگی غربی)حاصل کار حزب اللهی هاست؟
  • امید ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۹
    0 0
    یک خیمه شب بازی تمام عیار برای بالا رفتن فروش یک فیلمفارسی دست چندم بی محتوا! چقدر هم هنرمندانه کار شد ، اصلاً بایستی به کارگردان حواشی این فیلم (ونه خود فیلم) اسکار بدهند چون هرچقدر هم تهیه کننده خودش را جر می داد نمی توانست بیشتر از 100 میلیون فروش کنه ، واقعاً آفرین داره به این مخ اقتصادی !!! کاش این نخبگان در اقتصاد مملکت هم بکارگیری بشوند!!
  • ابی ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۹
    0 0
    اینها همش برای انحراف اذهان مردم از مسایل اساسی تر و مهم تر اجتماعه تا نفهمند مملکت داره به تاراج برده میشه
  • فراهانی ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۰
    0 0
    سلام اگر فرهنگ ،برهنگی و قی کردن حیاست ،ما این فرهنگ را نمی خواهیم... نمی دانم با چه زبانی می شود به اهل به اصطلاح هنر "لشکر رقص و ساز و آواز " این را حالی کرد؟
  • ۰۱:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۸
    0 0
    این فیلم واقعا مزخرف بود . این قدر هم که جنجال کرد ، مهم نبود. اتفاقا فیلمنامه اش هم ضعیف بود . فقط میخواست تا آوا قصاص شود . صحنه های آخرش هم توهین به روحانیت و اسلام بود .( لحظات فرا رسیدن قصاصی که مورد نظر نویسنده ی فیلم بود . )

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس