1

بسته شدن همه راه‌ها به سوی آمریکا باعث شد تا کاخ سفید دوباره به سوی «سیاست‌های تعدیلی» قدم برداشته و با خبرسازی‌های مکرر از گفتگوهای چشمگیر میان ایران و آمریکا خبر دهد.

سرویس سیاست مشرق- در سالی که گذشت سیاست خارجی ایران روزهای پر فراز و نشیبی را سپری کرد، موفقیت و گشایش‌های چشمگیر در کنار برخی قدامات سیاسی با هدف راهبردسازی میدانی بخشی از فرمول‌هایی است که دیپلمات‌ها آن را کنار یکدیگر چیده‌اند.

در سال گذشته ایران به صورت رسمی به عضویت بریکس در آمد، بعد از ۶ سال سفارت‌خانه‌های ایران و عربستان در تهران و ریاض بار دیگر بازگشایی شد و در پی آن روابط ایران با کشورهایی همچون سودان و کومور از سرگرفته شد و تحولاتی هر چند محدود در روابط ایران و مصر ایجاد شد.

در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ در پی عملیات طوفان الاقصی بیشتر توجه سیاست خارجی معطوف به تحولات فلسطین شد و تلاش‌های جدی در عرصه سیاسی و دیپلماتیک از سوی تهران برای توقف جنگ و تسهیل ارسال کمک‌های انسان دوستانه به غزه انجام شد و در همین چارچوب با تلاش‌های ایران ۲ نشست اضطراری وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی و نشست سران این سازمان در راستای حمایت از ملت فلسطین و انجام اقدام اجرایی از سوی کشورهای اسلامی برای توقف نسل‌کشی رژیم صهیونیستی برگزار شد، راهبرد سیاسی وزارت خارجه در طی عملیات طوفان‌الاقصی و پس از آن با استراتژی «دست‌ها روی ماشه» گره خورده بود.

در این میان، عادی‌سازی روابط با عربستان یکی از مهمترین تحولات در این سال بود، دو کشور ایران و عربستان در اسفندماه ۱۴۰۱ تصمیم گرفتند که روابط خود را مجددا از سر بگیرند و در سال ۱۴۰۲ سفارتخانه های خود در تهران و ریاض را بازگشایی و سفرای جدید خود را معرفی کردند.

رونمایی از سیاست خارجی ایران در سال جدید/ آیا ایران و آمریکا با هم مذاکره مستقیم خواهند کرد؟

تولد نظم جدید امنیتی در منطقه نشانه چیست؟

ماجرای مذاکرات میان ایران و عربستان نزدیک به هفت سال طول کشیده است، این گفتگوها بارها تا مرز توقف و ترک میز از سوی طرفین پیش رفته بود، جنگ یمن، نقش آمریکا در منطقه و نیز مدل مواجه شیوخ عرب با رژیم صهیونیستی طی توافق آبراهام ازجمله نقاط مهم اختلاف میان دو کشور در سال‌های اخیر بود، احیای روابط همسایگی بدون دخالت امریکا نشان داد که توافق در منطقه وابسته به متغییر خارجی نیست.

از سویی امضای توافق‌نامه میان ایران و عربستان زاویه دید جدید چین به مسئله غرب آسیا را نشان داد، در این توافق طرف چینی روی ایجاد یک سازوکار امنیتی برای جریان انرژی قابل‌عبور از هرمز تأکید کرد و این تأکید نمی‌توانست از یک سازوکار سه‌جانبه شروع نشود.

تولد یک نظم امنیتی جدید در منطقه با اتکا به قواعد همسایگی پیام‌های روشنی در خود داشت، در گزارش سالانه جامعه اطلاعاتی آمریکا درباره ایران روی به‌هم‌ریختگی امنیتی، اجتماعی و سیاسی میان ایران با همسایگان در حوزه عربی حساب ویژه بازشده و آن را دریچه‌ای برای نرمال کردن رفتار تهران ارزیابی کرده بودند، این توافق‌نامه جدید به‌طور قطعی باعث آچمز شدن محاسبات ضد ایرانی شده و جریان محاسباتی غرب را برهم خواهد زد.

اما این نظم جدید شکل گرفته در منطقه مخالفان مهمی داشت که در صف اول آن آمریکایی‌ها قرار داشتند، در آن زمان شواهد نشان می‌داد که باوجود اشتیاق ظاهری کاخ سفید در احیای روابط میان تهران و عربستان، مقامات آمریکایی به دنبال کارشکنی در ایجاد امتداد اقتصادی و سیاسی در این توافق‌نامه بودند.

به عقیده کارشناسان و اندیشکده‌های غربی، علی‌رغم تنش‌زدایی و توافق میان ایران و عربستان، باید همکاری میان این دو کشور با محدودیت‌هایی همراه می‌شد که ایجاد تعامل و همکاری میان دو دولت را سخت کند. ازجمله این محدودیت‌ها، تحریم‌های ایالات‌متحده آمریکا و غرب علیه ایران است که چشم‌انداز روابط اقتصادی عربستان با ایران و سرمایه‌گذاری این کشور در ایران را با سؤالاتی مواجه می‌کند.

موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک دراین‌باره نوشته بود:

دولت آمریکا نباید وحشت‌زده شود؛ زیرا کاهش تنش بین ایران و عربستان سعودی در راستای منافع ملی آمریکا هست. قدرت‌های منطقه‌ای از توانایی و قابلیت لازم برخوردار نیستند که بتوانند به جایگاه هژمون منطقه برسند و به همین دلیل آن‌ها سعی می‌کنند به‌عنوان قدرت‌های میانه ترتیبات جدیدی را خلق کنند و در مناطقی که آمریکا فاقد اهرم قدرت و چانه‌زنی است، به دنبال راه‌حل‌های منطقه‌ای باشند. هم‌زمان کشورهای منطقه که در ابتدا با توافق هسته‌ای ایران مخالف بودند، به دنبال گفت‌وگو با تهران درباره موضوعاتی هستند که از مذاکرات هسته‌ای حذف‌شده‌اند!

امضای توافق امنیتی همراه با تکمیل راهبردهای سیاست همسایگی باعث شد، هژمونی دیپلماتیک تهران در منطقه افزای چشم‌گیرسی یابد، این تحولات همراه با دکترین «افول آمریکا» شکل گرفته و رشد یافته است، در واقع دولت توانست دیپلماسی منفعل را بدون حضور کاخ سفید به «دیپلماسی فعال» تبدیل کند.

رونمایی از سیاست خارجی ایران در سال جدید/ آیا ایران و آمریکا با هم مذاکره مستقیم خواهند کرد؟

جنگ غزه و بازیسازی تهران در منطقه

در عرصه منطقه‌ای، سرنوشت جنگ غزه با توجه به ابتکارات تهران شامل ۳ مؤلفه یعنی فرآیند آتش‌بس، قواعد بازسازی و حکومت آتی این باریکه، بر سیاست در غرب آسیا تأثیرگذار گذاشته است، این تأثیرات می‌تواند شامل ۴ مورد مهم باشد: نوع رابطه ایران و گروه‌های مقاومت عراقی؛ نوع هماهنگی و همراهی سه‌جانبه تهران، مسکو و دمشق در بحران سوریه؛ آتش‌بس جنگ یمن و نهایتاً تعمیم توافق ابراهیم به رابطه ریاض و تل‌آویو که عملاً بر پایداری توافق پکن نیز تأثیر خواهد داشت.

نکته قابل توجه آنکه در روزهای اخیر بیش از ده جلسه در تهران و بیروت با حضور رهبران ارشد گروه‌های مقاومت در منطقه برگزار شده و آخرین وضعیت تحولات میدانی و سیاسی منطقه بررسی شده است.

تداوم حمایت از نوار غزه، تداوم حملات مقاومت عراق به تاسیسات زیرساختی دشمن بر اساس یک تقسیم‌ کار مشخص، تعیین زمان برای اخراج آمریکا از عراق توسط دولت سودانی، بررسی سناریوهای هماهنگی واکنش به حمله رژیم به رفح بخشی از خروجی‌های این جلسات بوده است.

همچنین باید گفت که ایران در طول تجاوزات دشمن صهیونیستی در سطح وزارت خارجه فلسطین نقش ارزنده داشته است، از جمله آنکه در طول مذاکرات آتش‌بس، حماس تنها نبوده و همواره وزارت امور خارجه کشورمان به عنوان بازوی مشورتی و کمکی مقاومت محسوب شده است.

ایران و آمریکا آن روی سکه گفتگو!

سیاست بازدارنده خارجی از سوی تهران باعث شد تا در سال گذشته سرویس اطلاعاتی آمریکا در همکاری با صهیونیست‌ها بار دیگر با کمک عناصر منافقین در خارج از کشور «جنگ سفارتخانه‌ها» را آغاز کنند.

هدف از استفاد از این بازی آن بود که ماشین راهبردی ایران در میدان قابل توقف نبوده و آمریکایی‌ها سعی کردند مکمل آن یعنی دیپلماسی ایران را در منطقه متوقف کنند، همچنین فعال کردن دوباره تعارضات در کردیدور قرهباغ بخش دیگرس از راهبردهای آمریکایی-عبری برای کند کردن لبه تیز اقدامات تهران در سال قبل بود.

امری که با هشدارهای قاطع ایران همراه بوده و تحرکات پروکسی آمریکایی را در نطفه خفه کرد، فاز دوم توقف اقدامات آمریکا علیه ایران پس از عملیات طوفان‌الاقصی شکل گرفت که در این مرحله نیز تروریست‌های سنتکام به نیابت از کاخ سفید سیلی‌های سختی را دریافت کردند.

بسته شدن همه راه‌ها به سوی آمریکا باعث شد تا کاخ سفید دوباره به سوی «سیاست‌های تعدیلی» قدم برداشته و با خبرسازی‌های مکرر از گفتگوهای چشمگیر میان ایران و آمریکا خبر دهد.

ازجمله روزنامه نیویورک تایمز در این‌باره نوشت:

مقامات ایرانی و امریکایی در ماه ژانویه در عمان گفتگوهای غیرمستقیم و محرمانه‌ای را در مورد تهدید روزافزون یمن برای کشتیرانی در دریای سرخ و همچنین حملات مقاومت در عراق به پایگاه‌های آمریکایی انجام دادند. وجود کانال‌های ارتباطی، حتی اگر غیرمستقیم باشد، قطعاً می‌تواند برای کاهش احتمال اشتباه محاسباتی و سوء تفاهم مفید باشد. اما همانطور که از آن زمان تا کنون دیده‌ایم، به‌ویژه در مورد حملات یمنی‌ها در دریای سرخ، تنش‌ها بین دو طرف همچنان قابل توجه است.

رونمایی از سیاست خارجی ایران در سال جدید/ آیا ایران و آمریکا با هم مذاکره مستقیم خواهند کرد؟

ورای همین خبر به خوبی نشان می‌دهد که دولت بایدن با وجود وضع گاه و بی‌گاه تحریم‌های غیر قانونی همچنان مذاکره تعدیلی را تنها گزینه روی میز ارزیابی کرده که این به معنای شکست سیاست‌های آمریکا به دلیل مواضع پیش‌دستانه طرف ایرانی است، واقعیت آن است که کانال گفتگوی غیر مستقیم میا ایران با آمریکا هیچ‌گاه بسته نبوده که این بار طرف غربی با آب و تاب از آن رونمایی کرده است، شاهد این ماجرا باز بودن کانال تبادل جاسوس‌های غربی است که بخش از راهبرد همیشگی تهران همواره روی میز قرار داشته است.

تمایل طرف آمریکایی برای اعلام این خبر حکایت از نیاز کاخ سفید به حل مسائل خود پیش از انتخابات آتی دارد، تکذیب نقش ایران برای عدم تشدید تنش در مقطع فعلی و باز گذاشتن راه مذاکره با تهران در آینده است!

در میان ماتریس چند وجهی روابط تهران با واشنگتن طرف آمریکایی به دلیل نیاز به این مسئله، مثل گذشته توپ در زمین طرف غربی قرار دارد، بایدن برای رهایی از جهنم شکست از ترامپ باید در اولین قدم جریان تندرو در تل‌آویو را خلع سلاح کند، اعطای مجوز جنایت به صهیونیست‌ها برای کسب یک پیروزی حداقلی یا مواجه کردن مقاومت غزه با امر واقع و پذیرش آتش‌بس نمیتواند آمریکایی‌ها را از وضعیت بن‌بست خارج کند!

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 46
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 16
  • DE ۰۱:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    3 3
    هند اتمی و ثروتمند، ایران اتمی و ثروتمند، روسیه اتمی ‌و ثروتمند مخالف زنگزور هستند.
  • SG ۰۱:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    18 7
    آمریکا قابل اعتماد نیست
    • ایرانی عصبانی AU ۱۵:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
      1 1
      اینرا همه ملت دریافته اند. اما سیاست همکاری با انگلیس فرانسه المان و دیگران در جهت دور زدن مذاکره با امریکا بجز اجازه دادن به یک عده قمه کش نوکر امریکا که اکنون گاهگاهی کاسه داغتر از اش در سیاست امریکا با ایران شده اند برای انکشور نیز دغده ساز شده است .سیاست گوش دادن به منافعه گرفته شده در برجام و قبول نقش ایران در منطقه و حفظ منافع خود در زمانی که بایدن در پایین سطح محبوبیت خود در مقابل ترامپ است شاید نقطعه عطفی در مورد سیاست خارجی تنفر امیز او در میان مسلمانان انکشور و مردم امریکا باشد.خبرها/ و شاید شایعات زیادی در مطبوعات شنیده میشود حتی خانه تکانی در سفارت. باید منتظر بود تا کم کم خبرهای تعید شده را بشنویم.
    • IR ۱۵:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
      3 1
      همین چند هفته پیش تو عمان مذاکره کردک
  • دارکوب IR ۰۲:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    11 7
    هدف آمریکا از مذاکرات جدید ، بازگرداندن ایران به برجام و افزایش زمان گریز هسته ای است تا در اولین فرصت با یک حمله برق آسا تاسیسات هسته ای را نابود کند تا در جنگ جهانی آخرالزمانی براحتی ایران را با حمله اتمی نابود کند. جمهوری اسلامی هرگز نباید قددت بازدارندگی هسته ای خود را کاهش دهد بلکه باید هر اقدام لازمی برای ایجاد بازدارندگی اتمی را انجام دهد.
    • IR ۰۵:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
      4 2
      حمله برق آسا! به کجا؟ توسط چه کسی؟ آمریکا توانایی برخورد با یمن یا عراق را ندارد اونوقت میخواد با ایران قوی درگیر و ضربه بزنه! زکی....🤣🤣🤣🤣 تنها راه آمریکا و کلا غرب وحشی تحریک مردم و ضربه از داخل هست و لاغیر
    • IR ۰۶:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
      2 3
      02:32 احسنت، مذاکره با یانکی ها اشتباه محضه!! از قدیم گفتن یانکی جماعت فقط تودهنی و پس گردنی حالیشه و زبون آدمیزاد حالیش نمیشه حق داشتن!!
    • IR ۱۲:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
      3 0
      صدای پای ترامپ میاد بازگشت به برجام اشتباه محض است.
  • IR ۰۲:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    8 2
    باید اقتصاد و بمب اتم را ساخت مذاکره بی فایده است
  • US ۰۵:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    1 0
    مذاکره کننده گانباید هدف گیری مذاکره به نفع منافع ایران را مدنظر داشته باشند و بس
  • IR ۰۵:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    3 2
    بزرگترین اشتباه اعتماد و مذاکره با آمریکاست. چون اسرائیل و انگلیس و آمریکا سه برادر خائن و منافق هستند
  • IR ۰۵:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    4 2
    با آمریکایی جماعت نمیشه وارد مذاکره شد چون اونها اصلا متعهد به تعهداتی که می دن نیستند
    • IR ۱۳:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
      2 0
      توی عمان در حال مذاکره هستند!فقط مردم غریبه هستند...
    • IR ۲۱:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
      0 0
      یه زمانی امیر عبداللهیان هی میگفت داریم با آمریکا مذاکره میکنیم میگفتید دروغ میگه الان نگفتن میگید مردم غریبه هستن، با خودتون چند چند هستید؟
  • IR ۰۸:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    3 2
    لعنت بر آمریکا که فقط با حقه و فریب بلده همه ملت ها را تحت سلطه خودش بگیره. آمریکا اصلا قابل اعتماد نیست
  • IR ۰۸:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    2 18
    مذاکره اشتباه ترین راه
  • IR ۰۹:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    2 0
    نه جون از این طریق از آب گل آلود ماهی میگیرند
  • DE ۱۰:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    4 0
    آذری هم مثل بقیه اسپانیایی ها و ایتالیایی ها آریایی است آذری ازبک نیست. فقط ترکزبان شده است کافیست در آینه نگاه کنی و خود را با ازبک و ایتالیایی مقایسه کنی
  • TR ۱۰:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    2 8
    چون همین آمریکا و انگلیسی ، فعلا به حضور این حکومت احتیاج دارن
    • IR ۲۱:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
      1 0
      جک میگی همه توانشون و برای براندازی صرف میکنن🤣
  • IR ۱۰:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    1 0
    زمزمه هایی از حضور رسمی فرانسه در جنگ اوکراین به گوش می‌رسد. مسأله ای که چین را به واکنش واداشته و ارتش چین از آمادگی دخالت در نبرد با اوکراین در صورتی که فرانسه و ناتو ورود کنند، سخن گفته است. همچنین فرمانده ارتش چین گفته است: اروپا حق ندارد ایران را به دلیل فروش تسلیحات به روسیه تحریم کند!! پس ماهم باید آنهارا به دلیل ارسال تسلیحات به اوکراین آن هم به صورت مجانی تحریم کنیم!
  • IR ۱۰:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    3 0
    عربستان سعودی، مصر و اردن از جمله کشورهای عربی و اسلامی هستند که از ابتدای جنگ در فلسطین، پایگاه ها و توان نظامی خود را در اختیار آمریکا و به تعبیر بهتر در خدمت به اسرائیل گذاشتند. ارتش‌های این سه کشور علاوه بر در اختیار گذاشتن موقعیت زمینی، هوایی و دریایی خود برای آمریکا، پدافند هوایی خود را مصروف جلوگیری از حملات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن و گروه‌های مقاومت عراق کردند. نقش این کشورها در حمایت از غرب و جنایت علیه فلسطین هیچگاه فراموش نخواهد شد
  • IR ۱۰:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    2 2
    چه گفتگویی؟مگه ایران با قاتلان مردم غزه گفتگو و صلح میکنه؟جنایت آمریکا و اسرائیل و اروپا در فلسطین هیچوقت از یاد ملت و دولت ایران نخواهد رفت.کلمات گفتگو و برجام به زباله دانی تاریخ رفت
  • IR ۱۱:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    0 0
    آتش بس در غزه برای محور مقاومت نیز مطلوب است؛ چرا که علاوه بر تحکیم پیروزی فعلی امکان افزایش بی‌ثباتی درون رژیم را ایجاد خواهد کرد که خود زمینه‌ای برای ضربۀ بعدی به رژیم است. اما به نظر می‌رسد دست‌یابی به آتش‌بس برای محور مقاومت این ریسک را نیز به همراه دارد که دشمن امکان تمرکز حواس و برنامه‌ریزی برای وارد کردن یک ضربه را بیابد. در مقام جمع‌بندی به نظر می‌رسد بایستی چین و ایران در مرحلۀ سیاسی به نحوی وارد عمل بشوند که توازنی در منافع فلسطین و محور مقاومت ایجاد شود؛ اما نیل به چنین هدفی به دلیل آن‌که در حال حاضر رژیم، حمایت محور آنگلوساکسونی-هندی را به همراه دارد دشوار خواهد بود. برای دست‌یابی به این هدف، کسب یک حمایت متوازن‌کننده از محور مقاومت توسط یک قدرت بزرگ نظیر چین ضروری به نظر می‌رسد. در واقع ایران و چین نباید به آمریکا اجازه دهند که از دل بحران غزه نظم مطلوب خود را بازتولید کند.
  • IR ۱۱:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    2 3
    این دولت بر خلاف دولت روحانی غربگرا نیس پس لزومی نداره با آمریکا وارد گفتگو بشه
  • IR ۱۱:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    4 1
    سال های قبل اپوزسیون ایرانی این پیام غلط را به دولت های غربی می دادند که فقط یه کم تلاش بیشتر تا تغییر نظام مانده. دولت های غربی هم اغفال شده و انرژی خود را روی فشار بیهوده گذاشتند. با طولانی شدن زمان کشورهای غربی متوجه اشتباه خود شده و به میز مذاکره برگشتند. اصلاح طلبان هم تصور غلطی از مذاکره داشتند. آن ها فکر می کردند اشتیاق طرف غربی نه به ایران بلکه به دولت غربگرای ایران است و مرتب سعی در تشنج اوضاع سیاسی برای جلب طرف غربی داشتند که نتیجه آن امید واهی دولت های غربی به تغییر نظام شد.
  • AU ۱۱:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    5 7
    ترامپ ایز کامینگ
    • US ۱۳:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
      9 3
      بیادم غلطی نمیتونه بکنه جوجو
    • IR ۱۴:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
      2 2
      آره داره میاد باید یه مچ درست و حسابی باهاش بندازیم
  • IR ۱۳:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    4 7
    هر چی ولایت مطلقه فقیه و سپاهش بفرمایند والسلام ..
  • IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    3 3
    فقط نادان ها با امریکا سر میز مذاکره می نشیند.
  • محمدرضا IR ۱۴:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    1 2
    اتفاقا مذاکره با آمریکا خوبه مذاکره هرگز به معنی تسلیم شدن نیست. ترکیه هم با روسیه روابطی داره ولی در لیبی و سوریه و سیاست بر علیه روسیه است. برخلافِ این دوستانی که همش میگن برجام بی فایده است. نه اون چیزی که تو برجام دادیم اشتباه بود. نباید خودمون رو ضعیف کنیم تا مذاکره کنیم.
  • IR ۱۵:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    1 3
    آلان مدتهاست بین ایران وامریکا درحال مذاکرات هستند در نیویورک عمان راافشاشده اما یک مشکل است باقری ها مرندی ها بچه اکبری ها هستند ازاینها سرمذاکرات با امریکا آبی گرم نمی شود رهبری کارمذاکرات رابسپارد به کمال خرازی و عباس عراقی از شورای روابط راهبردی تا شاید به نتیچه برسد والا ملت دیگه صبرشان تمام شده است
    • IR ۰۰:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۴
      2 0
      اونا فعلا برن چکهای قبلی که روی میز ملت گذاشتن نقد کنند بعد ادعای معاملات بعدی رو بکنن
  • 123 IR ۱۶:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    1 1
    مگر کاسبان تحریم اجازه می دهند که در داخل کشور و چه در منطقه و در کل در تمام دنیا کاسبان تحریم اجازه نمی دهند ایران با آمریکا مذاکره کند.
  • IR ۱۷:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    0 1
    مشخص کنید استخدامی ها چند درصد رای ندادن .
  • IR ۱۷:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    2 0
    خاک بر سر دنباله رو های ظریف و روحانی
  • CA ۱۷:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    3 0
    آمریکا قابل اعتماد نیست و هرگز دست از هدف تجزیه ایران برنخواهد داشت. از سرنوشت قذافی که به غرب اعتماد کرد درس بگیرید. حالا که با توسعه بریکس سلطه دلار و نظم جهانی به رهبری آمریکا در میان کشورهای عضو بریکس در حال افول است لطف کنید مانع به توالت افتادن دلار کاغذتوالتی نشوید.
  • IR ۱۸:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    0 0
    أمريكايي ها به فرموده رهبري قابل اعتماد نیستند اما اگر قرار به بازگشتن جمهوری خواهان به سرکردگی ترامپ باشه به نظرم تا قبل از انتخابات در آمریکا بتوانیم با حفظ همه آنچه رهبری ترسیم فرموده اند با آمریکا به یک تفاهم برسیم بسیار راحت تر و کم هزینه تر باشه.چرا که حتی اگر بعد از انتخابات همین بایدن هم پیروز بشه دیگه اون نرمشی که الان بالاجبار داره اونوقت دیگه نخواهد داشت.
  • یزدان US ۱۸:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    0 1
    با این همه هنری که دارید برا پنجاه سال دیگه برنامه ریزی کنید ده سال کمه
  • یزدان US ۱۸:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    0 3
    از وتو قطعنامه اتش بس امریکا توسط چین و روسیه هم بگو
    • IR ۰۲:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۴
      1 0
      وتوی قطعنامه نامه ای که اسراییل رو همه جوره به فلسطین مسلط میکرد در عجبم مزدورایی مثل تو بی سوادیشون تا کجاست
  • محمد IR ۱۹:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    4 0
    فریب نخورید برای انتخابات است خیلی مواظب باشید آمریکا گرگ درنده است
  • IR ۲۱:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    3 0
    آمریکا شکست خورده است اقتصاد ایران کم کم قوی میشه مطمعن باشید
  • علی IR ۰۴:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۴
    3 0
    آقا درست فرمودندد: آمریکا در مذاکره ،امتیاز از شما میگیرد،در آنچه متعلق ب شماست; چانه میزند- آخر سر آنرا هم نمی دهد.چه مذاکره ای با چه شیطانی!؟
  • یزدان RS ۱۳:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۴
    0 3
    ترامپ بزرگ در راهست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس