روحانی پس از ثبت‌نام در مجلس خبرگان: فعلا بنا ندارم لیست خاصی دهم

ادعای روحانی درباره «رای اعتراضی» به جای این که موجب انسجام بیشتر در میان طیف مدعیان اعتدال و اصلاحات شود، موجب اختلاف و سردرگمی بیشتر شد.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: سایت عصر ایران در این زمینه نوشت: روحانی در بخش پایانی بیانیه خود در واکنش به ردصلاحیت در انتخابات پیش‌روی مجلس خبرگان، بار دیگر رأی اعتراضی را بهتر از رأی ندادن دانسته است. هرچند به نظر می‌رسد او می‌خواهد از مدل واکنش هاشمی رفسنجانی در واکنش به ردصلاحیت خود در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۹۲ تبعیت کند که از کاندیداتوری روحانی حمایت و آرای خود را به جانب سبد رأی او هدایت و با یاری خاتمی و پایگاه اجتماعی او، روحانیِ آن زمان اصولگرا را بر کرسی ریاست‌جمهوری نشاندند، اما مشخص نیست ۱۰ سال بعد از آن، حسن روحانی چه در سر دارد چرا که انتخابات ریاست‌جمهوری در میان نیست و روحانی نامزد خبرگان بود و مجوز نگرفت، در حالی که قلت نامزدها به‌گونه‌ای است که فرمول روحانی اگر هم جواب دهد منحصر به استان تهران باید باشد.

تارنمای انصاف‌نیوز همین موضوع را با رسول منتجب‌نیا دبیرکل حزب جمهوریت، مهرداد خدیر عضو شورای سردبیری و نویسنده تارنمای عصر ایران، علی باقری فعال سیاسی و صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی به بحث گذاشت. رسول منتجب‌نیا درباره رای اعتراضی گفت: با این روش نمی‌شود مسئله را حل کرد. بهترین کار مسئولان نظام این است که سعه‌صدر به خرج دهند؛ دست از ردصلاحیت‌های فله‌ای بردارند و اجازه دهند نخبگان و کاندیداهای مردمی وارد صحنه شوند تا خود مردم تصمیم بگیرند.

منتجب‌نیا به انصاف‌نیوز گفت: آنچه آقای روحانی در بیانیه خود گفته‌اند را خودشان می‌بایست توضیح دهند که مقصودشان از رای اعتراضی چیست. من نمی‌توانم صحبت ایشان را تفسیر کنم ولی ظاهرا ایشان خواسته که به طور ضمنی مردم را به پای صندوق رای دعوت کند و به دلیل آنکه کاندیدای مردمی میان کاندیداها کم هست مردم در انتخابات حضور پیدا کنند ولی رای به کاندیداهایی که قبول ندارند ندهند یا رای سفید و رای باطله بدهند. قاعدتا چنین منظوری دارند. جای بحث دارد که آیا این کار درستی است که مردم را تشویق کنیم که رای باطله بدهند یا نظر دیگری باید مورد توجه قرار بگیرد.

مهرداد خدیر- روزنامه‌نگار- نیز درباره پیشنهاد حسن روحانی به انصاف‌نیوز گفته: رأی اعتراضی بهتر از رأی ندادن است اما مشکل این است که در شرایط فعلی جناح حاکم بیشتر بر نرخ مشارکت تاکید دارد و بعید نیست آرای باطله و اعتراضی را هم به حساب خود مصادره کند. من دقیقا نمی‌دانم در عمل چگونه می‌توان سازوکاری یافت که هم رأی اعتراضی داشت و هم این رأی اعتراضی مصادره نشود. زیرا رای اعتراضی هنگامی امکان‌پذیر است که از اسامی کاندیداهای مختلف و جایگزین آگاه شویم. سؤال این است آیا ایشان جایگزینی دارد یا می‌خواهد نقش آقای هاشمی رفسنجانی در سال ۹۲ را ایفا کند که بعد از ردصلاحیت خود توصیه به رأی به آقای روحانی توصیه کرد.

علی باقری هم می‌گوید: مسئله طراحی رای اعتراضی‌ است؛ کاری که در انتخابات محلی مانند مجلس و خبرگان سخت‌تر است. این نوع از رای دادن در انتخابات محلی ممکن است فقط مشارکت بالا ببرد و هیچ پیامی را انتقال ندهد.

در این میان، صادق زیباکلام گفت: ایده آقای روحانی مبنی بر رای اعتراضی کاملا بی‌معناست. یعنی چه در انتخابات شرکت کنیم و رای اعتراضی دهیم؟ این کار را کنیم که چه شود؟ که بعد بگویند شصت درصد، هفتاد درصد در انتخابات شرکت کردند! آنچه آقای روحانی گفته هیچ معنا و مفهومی ندارد. شاید ایشان خواسته‌اند مسئولیت حقوقی اینکه بگویند شرکت نکنند متوجه‌شان نشود. رای سفید چه چیزی را می‌رساند؟! بر فرض هم گفته شود درصد بالایی رای اعتراضی داده‌اند چه اثر و فایده‌ای دارد؟! چه آقای روحانی و چه اصلاح‌طلبان می‌بایست رویکرد و سیاست درستی را درباره‌ انتخابات پیش بگیرند. اینکه بگوییم در انتخابات شرکت کنید و یا با شورای نگهبان و وزارت کشور مذاکره کنیم که ردصلاحیت‌ها سفت و سخت نباشد، نشان داده هیچ اثری تا به حال نداشته است.

یادآور می‌شود تعبیر رای اعتراضی به رای سفید در حالی است که گردانندگان حزب اعتدال و توسعه به عنوان رکن دولت روحانی، ضمن مشورت و هماهنگی با وی وارد گود رقابت در انتخابات مجلس شده‌اند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۰۹:۱۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۱
    1 0
    خوکهای کثیف مردم شماراتاپاله گاوهم حساب نمیکنند
  • IR ۱۰:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۱
    1 0
    دولت روحانی که مورد حمایت اصلاح طلبان بود موفق شد هم اقتصاد را نابود کند هم جان مردم را بخطر بیندازد و بیش از 130،000 هموطنمان را با وارد نکردن عمدی واکسن کرونا به کشتن بدهد و افتخار رساندن رکورد روزانه تلفات کرونا تا 720 نفر مردم بیگناه در روز را برای خودش ثبت کند. بدتر از همه افشاگری عباس عبدی در فروردین 1399 بود که مشخص کرد روحانی و ظریف با بالا بردن تلفات کرونا و با وارد نکردن عمدی واکسن کرونا دنبال زنده کردن برجام بوده اند. دولت رئیسی با وارد کردن واکسن کرونا و واکسیناسیون گسترده تلفات را به صفر نفر در روز رساند و ممکن بودن وارد کردن واکسن و عمدی بودن وارد نکردن واکسن کرونا توسط اصلاح طلبان و حامیان برجام را بطور عملی اثبات کرد.
  • IR ۱۰:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۱
    1 0
    چند نماینده اصلاح طلب در 25 مرداد 1395 خبر مخالفتشان با سوخت گیری و مهماتگیری بمب افکن های روسی در همدان برای حملات شدید هوایی بر علیه داعش در سوریه و عراق ، رسانه ای شد. خبری های از جمله با تیتر "از حب داعش یا بغض روسیه" در نقد مخالفت اطلاح طلبها با مهماتگیری بمب افکن ها در پایگاه همدان در آن مقطع زمانی در وبسایتها منتشر شد. علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در خبری اعلام کرد: "همکاری‌های دفاعی صورت گرفته بین ایران و روسیه برای مبارزه با تروریسم امر غیرمنتظره‌ای نیست و نگاه ایران به رابطه با روسیه یک نگاه راهبردی است"" - در نهایت سنگ اندازی نماینده های اصلاح طلب مانع اجرای بمباران سنگین داعش در عراق و سوریه شد- طبق اعلان کارشناسان نظامی روس در صورت مهماتگیری و سوختگیری بمب افکن های مهاجم به داعش در همدان امکان بارگیری 22 تن بمب با پرواز 700 کیلومتری را داشته اند در صورتیکه با بارگیری در روسیه امکان بارگیری 5 تا 7 تن با مسافت 2000 کیلومتری را داشته اند. بهر حال توقف بمباران شدید داعش توسط این بمب افکنها هدیه اصلاح طلبان داخلی به داعش و سنگ اندازی بر سر راه نابود کردن داعش بود. چه تائیدی بر عمدی بودن ایجاد مزاحمت اصلاح طلبان داخلی بر سر راه نابود کردن داعش بهتر از این: علی مطهری در برنامه زنده تلویزیونی نابودی داعش در سوریه توسط ایران را اشتباه اعلام کرد. در حالیکه حتی دبیر شورای امنیت ملی وقت استفاده از فضا و امکانات ایران برای بمباران تروریستهای داعش را اعلام کرده بود. "شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی هم در واکنش به انتشار خبر استفاده روسیه از فضا و امکانات ایران برای حمله به تروریست‌ها در سوریه گفت: "همکاری‌های تهران - مسکو برای مبارزه با تروریسم در سوریه راهبردی است و ما در این زمینه تبادل ظرفیت و امکانات داریم". این موضع گیری شمخانی در شرایطی بود که به موجب اصل ۱۷۶ قانون اساسی، "بهره گیری از امکانات مادی و معنوی کشور برای مقابله با تهدیدهای داخلی و خارجی" از وظایف شورای عالی امنیت ملی است. ولی با مخالفت بسیار شدید نمایندگان اصلاح طلب، در نهایت مهماتگیری و سوختگیری در همدان با غوغا راه انداختن "نقض حاکمیت کشور طبق اصل 176 قانون اساسی" اصلاح طلبان متوقف شد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس