به گزارش مشرق، وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که «جانت یلن»، وزیر خزانه داری ایالات متحده در تاریخ ۶ تا ۹ ژوئیه در یک سفر رسمی به پکن سفر خواهد کرد تا با تعدادی از مقامات عالی رتبه چینی دیدار کند.
در بیانیه منتشر شده از سوی وزارت خزانه داری آمریکا آمده است: «سفر وزیر یلن به چین به دنبال دستور رئیس جمهور آمریکا، [جو] بایدن پس از دیدار با رئیس جمهور [چین] شیء [جین پینگ] در نوامبر گذشته برای تعمیق ارتباط بین ایالات متحده و جمهوری خلق چین در مورد طیف وسیعی از موضوعات، از جمله در مورد اقتصاد کلان جهانی و تحولات مالی انجام میشود.»
در ادامه بیانیه آمده است: «وزیر یلن در پکن درباره اهمیت دو کشور به عنوان دو اقتصاد بزرگ جهان برای مدیریت مسئولانه روابط، ارتباط مستقیم در مورد زمینههای نگرانی و همکاری با یکدیگر برای رسیدگی به چالشهای جهانی با مقامات جمهوری خلق چین گفتگو خواهد کرد.»
به گفته وزارت خزانه داری آمریکا، واشنگتن از سه اصل برای ایجاد روابط اقتصادی خود با پکن پیروی میکند:
«اول، ما به دنبال تأمین منافع امنیت ملی خود همراه با منافع متحدانمان و حمایت از حقوق بشر از طریق اقدامات هدفمندی هستیم که هدف آنها کسب مزیت اقتصادی نیست. دوم اینکه تلاش داریم تا نوآوری و فرصتهای اقتصادی برای کارگران و مشاغل آمریکایی گسترش یابد و در نهایت، ما همچنین به دنبال همکاری در مورد چالشهای جهانی فوری مانند تغییرات آب و هوا و مشکلات بدهی هستیم.»
پیشتر در ماه گذشته در حد فاصل ۱۸ تا ۱۹ ژوئن، «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه ایالات متحده از پکن دیدار و با اعضای رهبری چین گفتگو کرده بود. در آن زمان بلینکن گفته بود که تعدادی دیگر از نمایندگان دولت آمریکا نیز در آینده نزدیک به چین سفر خواهند کرد. وزیر امور خارجه آمریکا همچنین پس از آن سفر اعلام کرد که از «چین گانگ»، وزیر امور خارجه چین برای سفر به واشنگتن دعوت کرده است و دیپلمات ارشد چین نیز این دعوت را پذیرفته است. سفر ماه گذشته بلینکن به پکن اولین سفر دیپلمات ارشد آمریکا به چین از اکتبر ۲۰۱۸ بود.
برنامه ریزی برای سفر وزیر خزانه داری آمریکا به چین در حالی است که طبق گزارش وال استریت ژورنال، آمریکا مشغول بررسی وضع محدودیتهای جدیدی بر صادرات تراشههای هوش مصنوعی به چین است. محدودیتهای جدید وزارت بازرگانی آمریکا حتی فروش تراشههای A۸۰۰ بدون مجوز صادراتی را به چین ممنوع میکند. پس از انتشار این خبر ارزش سهام انویدیا بیش از ۲ درصد کاهش یافت و از سوی دیگر بهای سهام AMD نیز ۱.۵ کمتر شد. طبق گزارش منتشر شده، وزارت بازرگانی آمریکا بارگیری محمولههای تراشه انویدیا و دیگر تراشه سازان به مشتریان در چین را از اوایل ماه جولای ممنوع میکند. انویدیا، میکرون و ای ام دی جزو تراشه سازان آمریکایی هستند که گرفتار تنش میان دولت جوبایدن (رییس جمهور آمریکا) و چین شده اند.