به گزارش مشرق؛ یکی از چالشهای رایج دنیای کنونی مساله تعارض و درگیری میان حقوق زنان و مردان است. از این جهت گاهی از مردسالاری و گاه از فمینیسم و حتی گاه از کودک سالاری و ... در ادبیات اجتماعی دفاع میشود.
در این میان، معلم قرآن، حضرت آیت الله العظمی خامنهای با نگاهی به معارف قرآنی مساله تعادل در وظایف متقابل زن و مرد را چنین مطرح نمودهاند:
«وظایف متقابل زن و مرد نسبت به یکدیگر مختلفند امّا تعادل وجود دارد. شارع مقدّس در قرآن در سورهی بقره [میفرماید]: «وَ لَهُنَّ مِثلُ الَّذی عَلَیهِنَّ بِالمَعرُوف»[1]؛ آن مقداری که حق برای آنها هست، همان مقدار حق، علیه آنها هست، یعنی بر آنها هست. یک چیزی متعلّق به آنها است، به همان میزان یک چیزی متعلّق به طرف مقابل است، [یعنی] بر دوش آنها و تکلیف آنها است. یعنی هر وظیفهای که به کسی محوّل شده، در قبالش یک حقّی وجود دارد. هر امتیازی به هر کدام داده شده، در مقابلش یک وظیفهای وجود دارد؛ تعادل کامل.»[2]
[1] بخشی از آیهی 288 از سوره مبارکه سوره مبارکه البقرة که عبارت کامل آیه چنین است: وَالمُطَلَّقاتُ یَتَرَبَّصنَ بِأَنفُسِهِنَّ ثَلاثَةَ قُروءٍ وَلا یَحِلُّ لَهُنَّ أَن یَکتُمنَ ما خَلَقَ اللَّهُ فی أَرحامِهِنَّ إِن کُنَّ یُؤمِنَّ بِاللَّهِ وَالیَومِ الآخِرِ وَبُعولَتُهُنَّ أَحَقُّ بِرَدِّهِنَّ فی ذلِکَ إِن أَرادوا إِصلاحًا ۚ وَلَهُنَّ مِثلُ الَّذی عَلَیهِنَّ بِالمَعروفِ وَلِلرِّجالِ عَلَیهِنَّ دَرَجَةٌ ۗ وَاللَّهُ عَزیزٌ حَکیمٌ ترجمه: زنان مطلقه، باید به مدت سه مرتبه عادت ماهانه دیدن (و پاک شدن) انتظار بکشند! [= عده نگه دارند] و اگر به خدا و روز رستاخیز، ایمان دارند، برای آنها حلال نیست که آنچه را خدا در رحمهایشان آفریده، کتمان کنند. و همسرانشان، برای بازگرداندن آنها (و از سرگرفتن زندگی زناشویی) در این مدت، (از دیگران) سزاوارترند؛ در صورتی که (براستی) خواهان اصلاح باشند. و برای آنان، همانند وظایفی که بر دوش آنهاست، حقوق شایستهای قرار داده شده؛ و مردان بر آنان درجهای دارند؛ و خداوند توانا و حکیم است.)
[2] بیانات در دیدار اقشار مختلف بانوان (۱۴۰۱/۱۰/۱۴)