سرویس سیاست مشرق - شبهای قدر فرصت کمیاب و ساعتهای کیمیایی زندگی ماست که باید از آن به بهترین وجهی بهره ببریم. اعمال عبادی مختلفی در شبهای قدر وارد شده است که بهتر است انسان خود را از هیچ یک از آنها بیبهره نگذارد و تلاش نماید که به بهترین وجهی این فرصت مغتنم را مورد استفاده قرار دهد. در این میان گاهی سوال میشود که برترین عبادت شبهای قدر کدام است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات سالهای قبل خودشان در باب مغتنم دانستن شبهای قدر متذکر شدهاند که دعا بهترین عمل در شب قدر است و انسان نباید خود را از این نعمت و این عبادت محروم کند:
«دعا، بهترین عمل در شب قدر؛ یکی از مواد این مائدهی الهی و ضیافت الهی[ماه رمضان]، لیلةالقدر است؛ که در باب وظایف لیلةالقدر، بنده امروز در خطبهی اول قدری صحبت کنم. فرمود «لیلةالقدر خیر من الف شهر»؛ شبی که به عنوان لیلةالقدر شناخته شده است و مردد است بین چند شب در ماه رمضان، از هزار ماه برتر و بالاتر است.
در ساعتهای کیمیایی لیلةالقدر، بندهی مؤمن باید حداکثر استفاده را بکند. بهترین اعمال در این شب، دعاست. دربارهی دعا هم امروز مطالبی را به شما برادران و خواهران عرض میکنم. احیاء هم برای دعا و توسل و ذکر است. نماز هم - که در شبهای قدر یکی از مستحبات است - در واقع مظهر دعا و ذکر است. در روایت وارد شده است که دعا «مخّ العبادة»؛ مغز عبادت، یا به تعبیر رایج ماها، روح عبادت، دعاست.
دعا یعنی چه؟ یعنی با خدای متعال سخن گفتن؛ در واقع خدا را نزدیک خود احساس کردن و حرف دل را با او در میان گذاشتن. دعا یا درخواست است، یا تمجید و تحمید است، یا اظهار محبت و ارادت است؛ همهی اینها دعاست. دعا یکی از مهمترین کارهای یک بندهی مؤمن و یک انسان طالب صَلاح و نجات و نجاح است. دعا در تطهیر روح چنین نقشی دارد.»[۱]
[۱] بیانات در خطبههای نماز جمعهی تهران در تاریخ ۱۳۸۴/۰۷/۲۹