سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
انتقاد صاحبان "پرونده گرانفروشی شهرداری" از چمران و زاکانی
محمود میرلوحی، فعال اصلاحطلب و عضو سابق شورای شهر تهران که پیش از این با شکایت قالیباف (به دلیل نشر اکاذیب) به زندان و شلاق تعزیری محکوم شده بود؛ در بخشی از یک مصاحبه با شماره شنبه گذشته روزنامه آرمان امروز به انتقاد از مشکلات شهر تهران پرداخته و اصولگرایان را مسئول این مشکلات دانسته است.
او در بخشی از اظهارات خود میگوید: واقعیت آن است که کلیدداری شهر تهران در یکی دو دوره در دست اصلاحطلبان بوده و بیشتر شهرداران تهران و اعضای شورای شهر اصولگرا بودهاند. از این رو آنها باید در مورد آلودگی هوا، ترافیک، عدم توسعه مترو، تخریب باغات، شهرفروشی و چندین عنوان دیگر پاسخگو باشند.
میرلوحی همچنین در ادامه به دوران مدیریت خود و دوستانش در شورای شهر و شهرداری تهران اشاره کرده و تصریح میکند: در دوره پنجم اعضای شورای شهر تلاش کردند که مطالبات شهروندان تهران را مورد پیگیری قرار دهند. شعار شورای پنجم تهران شهری برای همه بود. یعنی همه شهروندان تهران از شمال شهرنشین تا جنوب شهرنشین از امکانات تهران برخوردار شوند. به نظر میرسد عملا شعار تهران برای همه از دستور کار شورای ششم و شهردار تهران خارج شده است.[1]
*گویا میرلوحی همچنان بر سیاق سابقش حرکت میکند و قصد ندارد این حقیقت را به مردم بگوید که عمده شهرداران تهران طی 30 سال گذشته اصلاحطلب ستادی بودهاند.
همچنین عمده دولتهای 44 سال گذشته نیز دولتهای چپ مسلک یا اصلاحطلب بودهاند و تأثیر این مسئله بر شکلگیری فضای امروز تهران غیر قابل انکار است.
از اینها گذشته دوست و دشمن میدانند که بهترین کارنامه شهرداری تهران مربوط به دوران حضور قالیباف در ساختمان بلدیه تهران است که البته آقای میرلوحی و دوستانشان به همین دلیل کینه قالیباف و اصولگرایان را به دل گرفتهاند و دائما مشغول پنهانسازی دستاوردهای مدیریت انقلابی در شهرداری تهران هستند. مدیریتی که توانست آنچنان تحولی در تهران بزرگ ایجاد کند که حتی تحسین دشمن را نیز برانگیخت.
و اما ادعاهای میرلوحی درباره شعارها و کارنامه شورای شهر پنجم که در تصرف کامل جناح چپ بود...
اولا باید دانست که یک جریان سیاسی هنگامی که دستاوردی ندارد به کلیگویی رو میآورد و از همین روست که میبینیم میرلوحی به شعار "تهران شهری برای همه" اشاره میکند!
ثانیا مگر در شورای شهر پنجم اساسا هیچ شهردار کارآمدی با طول عمر مدیریتی مطلوب و کارنامه مشخص وجود داشت که آقایان مدعی خدمات هستند!؟
آنها بیش از 4 شهردار و سرپرست را در طول مدت حضور خود به تهرانیها رواداری کردند که همین دوران پر تلاطم نیز سرشار از حواشی مختلفی بود که اساسا اجازه خدمترسانی و تحقق شعار تهران برای همه را نمیداد.
شهرداران آنها در سرجمع فعالیتهای خود یا مشغول پروندهسازی علیه قالیباف بودند، یا مشکلات بازنشستگی داشتند و یا مشغول اقداماتی بیمبنا مثل ترویج دوچرخهسواری شدند و جالب آنکه در حین همین ترویج بیسرانجام نیز مرتکب جرم گرانفروشی به مردم شدند و سازمان تعزیرات برایشان پرونده تشکیل داد! [2]
جالبتر آنکه میرلوحی در همین دوران بود که آنقدر علیه قالیباف اکاذیب گفت که شهردار اصولگرای تهران در نهایت از وی شکایت کرد و میرلوحی نیز به دلیل عدم توانایی اثبات ادعاهای خود به حبس و شلاق محکوم شد. [3]
اکنون این مردم و این ادعاهای میرلوحی درباره خدمتگزار بودن شورای شهر پنجم تهران و بیخدمتی اصولگرایان!
***
کاهش 50 درصدی گردشگری سلامت در مشهد پس از اغتشاشات مهسا
دکتر داود خوششکن، مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا از کاهش ۵۰ درصدی گردشگری سلامت در مشهد بدنبال نا آرامیهای اخیر خبر داد.
وی همچنین تصریح کرد: اکنون روند مراجعه گرشگران سلامت رو به بهبود است و طی یک ماه اخیر نسبت به سه ماه گذشته حدود ۱۰ درصد افزایش یافته است.
خوششکن گفته است: طی یک ماه گذشته میزان درآمد حاصل از مراجعه گردشگران سلامت به مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیش از ۱۱۴ میلیارد و ۸۸۶ میلیون ریال بوده است.
او میافزاید: گردشگران سلامت از ۸۰ کشور در مشهد پذیرش میشوند. [4]
* ناامنی و آشوب؛ نخستین تأثیر خود را بر معیشت و اقتصاد جامعه میگذارد.
تأثیری سوء که هرکس مدعی پیگیری حق مردم در خیابانها باشد اما به آن توجهی نکند؛ یک شیّاد دروغگو بیشتر نیست.
مضحکتر آنکه عدهای مدعی هستند که راه حل مشکلات اقتصادی نیز در اعتراض است!
این در حالی است که راه حل مشکلات اقتصادی در "رأی خوب" به یک دولت خوب و کارآمد است نه اعتراض. ضمن اینکه همانطور که از باب نمونه در کلام دکتر خوششکن نیز دیدیم؛ اعتراض خیابانی نخستین آسیب خود را بر گرده معیشت و اقتصاد جامعه وارد میکند.
بیان اثرات اقتصادی اغتشاش و تحرک خیابانی، از مصادیق جهاد تبیین است و بیش از این باید پیرامون آن به جامعه هشدار داد.
***
مشاور روحانی: ایران از سیاستهای روسی پیروی میکند
تهمت پیروی از سیاستهای روسی به "هژمونی ایران"!
حمید ابوطالبی، مشاور و از چهرههای نزدیک به شیخ حسن روحانی (رئیسجمهور سابق) در بخشی از یک مصاحبه با شماره شنبه گذشته روزنامه اعتماد گفته است: هشدار میدهیم ایران نباید به بخشی از سیاست و دیپلماسی تجاوز روسیه به اوکراین تبدیل شده و اروپا و غرب را از معادلات خود حذف کند اگرچه موضوع پهپادها، بحرانآفرینی خود را کماکان حفظ خواهد کرد. واقعیت این است که بحران چند ماه اخیر ایران با اروپا به هیچ روی به نفع کشور نیست و توانمندیهای ایران در سیاست خارجی را از بین خواهد برد و باز به همین دلیل است که ایران باید خود را از این ورطه هولناک خارج کرده و هشیار باشد که پیروی از سیاستهای روسی، سرانجامی جز بیسرانجامی نخواهد داشت.
او میافزاید: باید به بازسازی روابط ایران و غرب به ویژه با اروپا، به عنوان یک ضرورت اجتنابناپذیر نگریست و از این جهت به سیاستهای چهار دهه گذشته کشور برگشت. باید پذیرفت که صفتها و نسبتهای نهفتهشده در رویکردهای تند رتوریک مقامات عالیرتبه غربی - چه امریکا و چه اروپا - هرگونه تخاصم و تهاجم به ایران را در افکار عمومی جهانیان عادیسازی کرده و از هزینههای آن میکاهد. از اینرو، این روندی نیست که منفعتی از آن برای ایران عزیز حاصل شود. پس تا بیش از این دیر نشده باید سیاست داخلی و خارجی ما تحولات اساسی و تغییرات بنیادین کند.[5]
*گویا در همچنان بر همان پاشنه سابق میچرخد و تئوریسینهای دولت اعتدال قصد ندارند دست از بزرگنمایی از تحریمها بردارند و به "هژمونی ایران" ایمان بیاورند.
ایران اسلامی پیرو اسلام و عقلانیت و منافع خویش است نه پیرو سیاستهای هیچ کشور دیگری و چیزی که همکاریهای خارجی ایران را شکل میدهد نیز صرفا منافع ملی است نه منافع فلان کشور.
سوال اینجاست که چرا آقای ابوطالبی متوجه چنین رفتار بدیهی و اصل سادهای نیست و اصول آنرا نمیفهمد!؟
ایران، امروز همانند همه دیگر کشورهای ابرقدرت دنیا یک صادرکننده تسلیحات است و اینکه کشورهای خریدار تسلیحات ایران با این محمولهها چه میکنند؛ در منطق صادراتی و اقتصادی جایی ندارد.
بماند که در جریان جنگ اوکراین نیز ما صاحب این همنظری با روسیه هستیم که منطقه آسیای میانه و غرب آسیا نباید به عرصه ترکتازی ناتو تبدیل شود.
اکنون آیا آن منطق صادراتی و این منطق هژمونیک به معنی پیروی ما از روسیه است!؟ یا به معنی عقلانی بودن رفتارهای هژمونی نوظهور جهان یعنی ایران!؟
مسئله ربط دادن منطق هژمونیک ایران به رفتارهای خصمانه اروپائیان نیز سخنی ضعیف است و از آقای ابوطالبی بعید!
چه اینکه اروپا خیلی قبلتر از جنگ اوکراین به کندوی نموّ منافقین علیه ایران تبدیل شده بود، اروپا پیش از جنگ اوکراین به کمپین تحریم ایران پیوسته بود، اروپا قبل از جنگ اوکراین متحد آمریکا در فعالیتهای متجاوزانه در منطقه غرب آسیا بوده است و...
پس رفتارهای خصمانه پارلمان اروپا از همان منطقی پیروی میکند که دشمنیهای آمریکا با هژمونی ایران. یک دشمنی بیمنطق، سرشار از عداوت و البته تبلیغاتی.
فاجعه ولی آنجاست که عدهای در داخل ایران مرعوب چنین دشمنیهای ضعیفی بشوند و بدتر آنکه به شکل دادن مطالباتی از حاکمیت کشور بپردازند که دقیقا خواسته اروپا و آمریکاست.
(اگرچه بایستی توجه شود که تحریم کردن سپاه بازی با دُم شیر است و حتما بایستی یک پاسخ درخور و منصرف کننده به آن داده شود)
***
1_ https://www.armanmeli.ir/fa/main/detail/349780
2_ https://www.mojnews.com/fa/tiny/news-328733
3_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-727639
4_ https://irna.ir/xjLy29
5_ https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/196599