حسین مدرس خیابانی

استاندار سیستان وبلوچستان گفت: در اتفاقات هشتم مهرماه امسال در زاهدان ۳۵ نفر جان خود را از دست دادند که به دستور رهبر معظم انقلاب افرادی که در این حوادث بیگناه کشته شدند به عنوان شهید محسوب می شوند.

به گزارش مشرق، استاندار سیستان وبلوچستان گفت: در اتفاقات هشتم مهرماه امسال در زاهدان ۳۵ نفر جان خود را از دست دادند که به دستور رهبر معظم انقلاب و بر اساس مصوبات شورای تامین و سیاست‌هایی که رییس جمهور و وزیر کشور اعلام کردند افرادی که در این حوادث بیگناه کشته شدند به عنوان شهید محسوب می شوند.

حسین مدرس خیابانی در نشستی با خبرنگاران افزود: همچنین افراد بیگناهی که دچار حادثه شدند به عنوان جانباز محسوب می شوند که بر اساس گزارش دستگاههای امنیتی و انتظامی تا کنون ۲۴ نفر مجروح این حوادث به عنوان بیگناه شناخته شدند و ممکن است این تعداد بیشتر شوند و به ۳۵ نفر هم برسد.

مدرس خیابانی اظهارداشت: بعد از دستوری که رهبر معظم انقلاب در خصوص بررسی برای تشخیص افراد بیگناه در این حوادث اعلام فرمودند کمیته مصادیق ذیل شورای تامین تشکیل شد و به بررسی مصادیق آن پرداخت و در سفر اخیر رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور روند ملحق کردن این ۲۴ نفر و افرادی هم که شاید شناسایی شوند به بنیاد شهید انجام شد.

وی تاکید کرد: حوزه جانبازان هم کمیته مصادیقی دارد که افرادی که آسیب قطع عضو و معلولیت جسمی شده اند را شناسایی و به عنوان جانباز تحت پوشش خدمات این بنیاد قرار خواهد داد.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس تصمیم شورای عالی امنیت ملی و شورای تامین استان در خصوص برکناری افراد و کسانی که احتمالا قصور و کوتاهی داشتند بررسیهای اولیه انجام که در این راستا فرمانده انتظامی شهرستان زاهدان و رییس کلانتری ۱۶ این شهر تغییر کردند و یک جابجایی در رابطه با فرمانده انتظامی استان شد که این هم از مطالبات مردم و مسوولان مربوطه بود.

وی در خصوص آزاد کردن زندانیانی که تحریک و احساسی شدند و دست به اقداماتی در این حوادث زدند نیز گفت: بعد از سفر نماینده عالی رهبر معظم انقلاب به سیستان و بلوچستان ۲۰۰ نفر از افرادی که در جریان این حوادث دستگیر شده بودند آزاد شدند.

خسارات وارده به شهرداری زاهدان ۲ هزار میلیارد ریال است

استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: تنها شهرداری زاهدان ۲ هزار میلیارد ریال از اغتشاشات مهرماه در زاهدان خسارت دید و همچنین آسیب هایی به اماکن عمومی و مردم وارد شد به طوریکه بیش از یکهزار و ۹۰۰ موتور سیکلت را آتش زدند و به ۱۹۶ خودروی مردمی و دولتی آسیب وارد کردند و سه مرکز خرید با دارا بودن ۸۰ مغازه را آتش زدند و به ۲۲ بانک و همچنین مرکز جراحی نبوت زاهدان که در کنار محل حادثه و متعلق به سپاه بود خسارات بالایی وارد کردند.

وی گفت: هیات ویژه اعزامی از سوی رهبر معظم انقلاب به سیستان و بلوچستان با مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی امام جمعه مسجد مکی اهل سنت زاهدان و برخی سران طوایف و مولوی‌های دیگر ملاقات کرد و مسایل را با هم بررسی کردند.

مدرس خیابانی گفت: هیات ویژه رهبری معظم انقلاب همچنین ملاقات هایی با علما، بزرگان و سران طوایف در شهرستان‌های زابل، خاش، سراوان، ایرانشهر، چابهار و زاهدان داشت و در نهایت مسائلی که در استان رخ داد را به صورت همه جانبه بررسی و گزارش آن تقدیم رهبر معظم انقلاب شد و ایشان هم برای اجرا دستوراتی را ابلاغ کردند.

وی بیان کرد: سیستان و بلوچستان جزو معدود استان‌هایی است که شورای راهبردی دارد و این مساله در ذیل حکمی که رهبر معظم انقلاب برای نماینده ولی فقیه در استان صادر فرمودند تشکیل که در این شورا استاندار، فرمانده قرارگاه قدس جنوب شرق، رییس کل دادگستری، مدیرکل اطلاعات و فرمانده نیروی انتظامی عضو هستند که نتایج این سفر به شورای راهبردی و شورای تامین استان ابلاغ شده که در حال طی فرآیند می باشد.

نقش مهم رسانه‌ها در بیان دستاوردهای نظام

استاندار سیستان و بلوچستان در ادامه این نشست تفصیلی گفت: با وجود اینکه اقدامات بسیار خوبی در سطح کشور به ویژه سیستان و بلوچستان شده است اما بسیاری از مردم از این دستاوردها اطلاعی ندارند و اینجا رسالت و وظیفه رسانه‌ها و ما مدیران را دوچندان می‌کند تا بتوانیم خدماتی که نظام جمهوری اسلامی ایران با وجود تمام تحریم‌های ظالمانه و سنگ اندازی‌های دشمنان به مردم گزارش کنیم.

وی تصریح کرد: دشمنان نظام با تحریمهای ظالمانه، موانع زیادی در پیشرفت امور کشور ایجاد کرده اند اما با وجود تمام خباثت‌ها و دشمنی‌های دشمنان ایران اسلامی به حرکت خودمان ادامه می‌دهیم و لازم است که نقاط مثبت و شرایطی که در کشور فراهم می کنیم با وجود همه محدودیت‌ها به اطلاع مردم برسد.

مولفه‌های قدرت در سیستان و بلوچستان

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در سند تحولی که آیت الله رئیسی برای کشور تدوین کرد ۶ مولفه را برای نظام برشمرده که نظام بر اساس این ۶ مولفه می‌تواند برنامه‌ریزی کند؛ که این ۶ مولفه قدرت به تنهایی در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد.

وی ادامه داد: نخستین مولفه قدرت پهناوری سرزمین است که در سیستان و بلوچستان به لحاظ سواحل وسیع‌ترین استان کشور است و این استان بدون سواحل ۱۸۷ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که با احتساب سواحل رتبه اول پهناوری در کشور مربوط به این استان است.

مدرس خیابانی افزود: دومین مولفه قدرت نیروی انسانی جوان است؛ که ۶۴ درصد جمعیت سیستان و بلوچستان زیر ۳۰ سال هستند و ما جوان‌ترین استان نیز کشور هستیم.

وی افزود: سومین مولفه قدرت که در سند تحول دولت به آن اشاره شده مرزهای طولانی است که سیستان و بلوچستان یک‌هزار و ۶۰۰ کیلومتر مرز خاکی و آبی با کشورهای همسایه دارد و بیشترین و طولانی‌ترین مرزهای کشور متعلق به این استان است.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: چهارمین مولفه قدرت ساحل و دریا است که اخیرا رهبر معظم انقلاب در رابطه با اقتصاد دریا محور مطالبی را بیان فرمودند و استان سیستان و بلوچستان حدود ۴۰۰ کیلومتر سواحل مکران در بهترین و استراتژیک ترین ساحل کشور دارد و تنها بند اقیانوسی کشور متعلق به استان است.

وی بیان کرد: همچنن انرژی و معدن ۲ مولفه‌ دیگر در سند تحول کشور است که این دو مولفه نیز در سیستان و بلوچستان وجود دارد.

مدرس خیابانی افزود: سیستان و بلوچستان رنگین کمانی از معادن و انرژی جاذبه خورشید دارد و این استان همچنین در زمینه سرعت باد هم در سطح کشور اول است به طوری که بالاترین سرعت باد در زابل و منطقه میل نادر این استان وجود دارد که برای بهره گیری از ظرفیت باد چندین توربین بادی نصب شده و همچنین این استان بالاترین میزان جذب انرژی خورشیدی را دارد که نیاز است تا وزارت نیرو در این زمینه ورود کند.

سیستان و بلوچستان پایتخت وحدت اسلامی است

وی بیان کرد: اگر ما صحبتی از وحدت و یکپارچگی مذاهب و اقوام در کشور می‌کنیم مصداق عینی و جلوه واقعی آن در سیستان و بلوچستان است و برای همین استان ما پایتخت وحدت اسلامی است.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: وحدت شیعه و سنی در استان سیستان و بلوچستان به معنای واقعی وجود دارد و سالها و قرنهاست که مردم شیعه و سنی در استان با قومیت‌های بلوچ و سیستانی و طوایف مختلف در کنار هم زندگی می‌کنند و پیوندهای ناگسستنی و خویشاوندی، اجتماعی و اقتصادی با هم ایجاد کرده که مثال زدنی است.

بسیاری از مسوولان سیستان و بلوچستان برادران اهل سنت هستند

مدرس خیابانی با اشاره به اینکه نظام و دولت توجه ویژه ای به اهل تسنن دارد تصریح کرد: علی رغم جو سازیهای متعدد مبنی بر عدم به کارگیری افراد اهل تسنن در مدیریت استان گفت: بسیاری از مدیریتهای استان از جمله در سطح معاونان استاندار، فرمانداران و مدیران کل به برادران اهل تسنن واگذار شده است.

وی گفت: در نیروی انتظامی سیستان و بلوچستان بیش از ۷۰۰ مامور اهل سنت وجود دارد و در مجموعه سپاه استان نیز بیش از هشت هزار نفر از جوانان اهل سنت در قالب بسیج مشغول فعالیت هستند.

وی ادامه داد: ۲ نفراز معاونان استاندار سیستان و بلوچستان اهل تسننهستند و بیش‌از ۶۰ درصد فرمانداران، بیش‌از ۷۰ درصد معاونان فرماندار و بخشداران استان بلوچ و از اهل سنت هستند لذا این تفکیک و خط کشی که بین شیعه و سنی می‌کنند کار دشمنان است و ما چنین خط کشی‌هایی در داخل استان نداریم.


استاندار سیستان و بلوچستان گفت: حقیقتا برای ما خیلی سخت است که خط کشی کنیم و برای خود اهل سنت هم این کار سخت است ما در این استان مواردی داریم که پدر شیعه و مادر اهل سنت هستند و عکس آن نیز صادق است.

وی بیان کرد: اکثر فعالیت‌های اقتصادی سیستان و بلوچستان در اختیار اهل سنت استان است و از لحاظ جمعیتی ۷۰ درصد استان سنی هستند و هم از لحاظ غالب بودن بر فعالیت‌های کسب و کار اکثر آنان اهل سنت هستند.

وی اظهارداشت: معاون سیاسی اجتماعی استاندار، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، مدیرکل شرکت توزیع برق استان، مدیرکل امور روستایی و عشایری،مدیرکل ورزش و جوانان، مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل شمال استان، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان از برادران اهل سنت هستند که این یک پیام دارد که در استانی که اهل سنت از لحاظ جمعیتی غالب هستند در تصمیم‌گیری و فعالیت‌های مختلف از جمله فعالیت‌های دولت حضور پررنگی دارند.

مدرس خیابانی افزود: برخی افراد منافعشان در اختلاف افکنی بین شیعه و سنی است و بعضی‌ها همواره تبعیض را تکرار می‌کنند که حقیقتا چنین چیزی وجود ندارد البته تلاش می‌کنیم که اهل سنت در مناصب و مسوولیت‌های دیگر هم پر رنگ‌تر ظاهر شوند.

راه و آب مهمترین اولویت‌ سیستان و بلوچستان

وی بیان کرد: طی ۱۵ ماه از حضور در سیستان و بلوچستان بر روی ۲ مساله مهم تاکید و تمرکز داشته‌ایم تا اولویت‌های استان را مشخص کنیم و براساس این اولویت‌ها تخصیص منابع و تمرکز کنیم که اولویت نخست در بخشهای راه و آب در این استان است.

مدرس خیابانی ادامه داد: استانی که پهناور بوده نیاز است که تجارت آن از مرزهای شرق به قلب استان و گردشگری آن از جنوب به قلب استان منتقل شود. این استان ۲۴ هزار کیلومتر راه اصلی و فرعی و روستایی دارد.

وی بیان کرد: بزرگترین طرح ریلی کشور در سیستان و بلوچستان طراحی شده که ریل زاهدان به چابهار است که ۱۷۵ کیلومتر آن از زاهدان به خاش افتتاح شده و راه اهن چابهار خاش نیز ۶۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی ادامه داد: ما انتظار داریم تا سال ۱۴۰۲ یا نهایت نیمه اول ۱۴۰۳ خط آهن زاهدان به چابهار به شبکه سراسری وصل شود البته ادامه آن خط آهن به سمت میرجاوه است که البته این خط آهن الان وجود دارد اما باید نوسازی شود و ادامه آن به زابل - بیرجند و سرخس نیز انجام خواهد شد که اگر این خط کامل شود ۷۰ درصد بار ترانزیتی کشور از این کریدور شرقی انجام می‌شود و یک تحول چشمگیری در منطقه ایجاد و ارتباط با کشورهای شرقی تسهیل خواهد شد.

رتبه نخست طرح نهضت ملی مسکن در سیستان و بلوچستان

مدرس خیابانی اظهارداشت: رتبه اول تا سوم نهضت ملی مسکن متعلق به سیستان و بلوچستان است به طوریکه ۲۰ هزار واحد مسکونی به بانک معرفی و تخصیص زمین شدند و بیشتر از اینکه ثبت نام کردند تخصیص زمین انجام دادیم.

وی ادامه داد: در شهرستان‌های زابل و زاهدان خیلی مشکل تخصیص مسکن نداشتیم و حدود هشت هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن از پیشرفت فیزیکی خوبی برخوردار هستند و امیدواریم تا قبل از سال حدود ۶ هزار واحد در حوزه مسکن شهری و روستایی و مسکن شهرهای پایین ۱۰۰ هزار نفر را تحویل متقاضیان دهیم.

ساخت ۲۲۳ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در بحث راهداری ۳۰۰ کیلومتر راه روستایی در این استان آسفالت شده و در این زمینه رتبه اول کشور را داریم.

وی به وسعت و پهناور بودن سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: اولین و مهمترین موضوع از نظر مرزی و گردشگری توسعه راه‌سازی است، در گذشته سالی فقط ۱۰ کیلومتر جاده دوبانده در استان ساخته شده است، اما در دولت سیزدهم تا کنون ۲۲۳ کیلومتر جاده دوبانده ساخته شده است.

مدرس خیابانی تصریح کرد: طی یک سال به اندازه ۲۰ سال جاده دوبانده ساخته‌ایم، این در حالیست که آن زمان هر کیلومتر جاده با ۳۰۰ میلیون تومان ساخته می‌شد، اما الان برای هر کیلومتر باید ۱۳ میلیارد تومان هزینه کنیم.

وی بیان کرد: در سیستان و بلوچستان که شاخص بزرگراهی بسیار کم و جزو نقطه ضعف‌ها است حتی به اندازه یک کیلومتر آزاد راه نداریم اما از لحاظ بزرگراهی ۲۲۳ کیلومتر راه اصلی در این استان اضافه شده است.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: همچنین ۶۳ دستگاه پل بزرگ و کوچیک در این استان در دولت سیزدهم ساخته شده است.

وی افزود: بزرگترین پل خمیری قصرقند که در زمان سیلاب راه چند روستا را قطع می‌کرد الان شمع کوبی‌ها و عرشه آن ساخته شده و در دهه فجر امسال آماده افتتاح می‌شود و همچنین پل نهراب در منطقه سیستان راه‌اندازی شده و پل شیله در مسیر جاده زاهدان - زابل نیز در حال انجام است.

مدرس خیابانی اظهارداشت: در ایام تعطیلات عید نوروز سیستان و بلوچستان بیشترین تصادفات منجر به فوت را در گذشته داشت چون جاده‌های ما دوطرفه بود.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: جاده‌های بزرگراهی که در این استان ایجاد شده در کاهش فوت و تصادفات بسیار مهم است البته دولت باید جاده‌های بزرگراهی را در این منطقه گسترش دهد.

وی تصریح کرد: هم‌اینک بسیاری از طرح‌های راه در سیستان و بلوچستان داریم که تخصیص منابع آن از تهران انجام شده است.

مدرس خیابانی اظهارداشت: در سیستان و بلوچستان و در جاده‌هایی که دو طرفه هستند تصادفات منجر به فوت رخ می دهد و شرکت توسعه و زیربناهای راه باید طرح‌های بزرگراهی و دوبانده کردن جاده های این استان را ادامه دهد والا ما هر روز شاهد فوت عزیزانمان در این جاده‌ها خواهیم بود.

آبرسانی به بیش‌از هزار روستای سیستان و بلوچستان

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: این استان دارای چهار فصل است و تنها چیزی که مانع پیشرفت آن می‌شود مساله کم آبی است.

وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان تنها استانی است که محل تولید میوه‌های گرمسیری است و هیچ جای ایران تولید موز ندارد این در حالی است که در زرآباد این استان درختان موز کاشته شده و سالانه تولید موز داریم و میوه های گرمسیری انبه، پایای و آناناس نیز در این استان تولید و روانه بازار می شود.

مدرس خیابانی افزود: سیستان و بلوچستان ۲۰ سال است که درگیر خشکسالی بوده و سه سال است که حقابه هیرمند از سوی کشور همسایه تامین نشده با این شرایط ما کمترین قطعی آب و برق را در این استان داشتیم.

وی بیان کرد: وزارت نیرو در قالب طرح جهاد آبرسانی؛ اقدام برای آبرسانی به یک‌هزار و ۷۵۱ روستای متعلق به سیستان و بلوچستان را آغاز کرده که ۱۵۵ روستا تا کنون انجام شده است اگر کمبود منابع مالی نداشتیم امسال ۵۰۰ روستا را آبرسانی می کردیم.


استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با ایجاد خطوط انتقالی که برای روستاها انجام دادیم ۶۲۰ روستا از منابع دیگری به آب آشامیدنی وصل شده و ۱۵ هزار متر معکعب به ظرفیت شیرین سازی آب شهر زاهدان اضافه شده و ۱۳۵ حلقه چاه در نقاط مختلف استان حفر کردیم که روستاها به صورت سقایی آبرسانی نشوند و اینها باعث شد که شاخص آبرسانی روستایی افزایش یابد.

وی ادامه داد: همچنین آبگیری سد شهری کور انجام شده و از محل چاه‌های ژرف یک‌هزار و ۶۰۰ متر مکعب آب شیرین سازی و به شبکه روستایی منطقه سیستان تزریق می‌شود.

مدرس خیابانی اظهارداشت: سه چاه ژرف در سیستان به آب رسیده و ۴۰ لیتر بر ثانیه میزان آبدهی آن است و یک‌هزار و ۶۰۰ متر مکعب آب از این چاه‌ها شیرین و به شبکه روستایی منطقه تزریق می‌شود.

وی ادامه داد: برای حل مشکل آب سیستان باید حداقل ۱۰۰ تا ۱۵۰ حلقه چاه ژرف دیگر در این منطقه ایجاد شود.

تحقق رویای انتقال آب از دریای عمان

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با پیگیرهایی که از سوی استانداری و نمایندگان مردم این استان در مجلس شورای اسلامی انجام شد، خط انتقال آب از چابهار به سیستان و بلوچستان مصوب شده است.

وی ادامه داد: منطقه آبگیر در منطقه گیشار چابهار بتن ریزی و ۱۵۰ کیلومتر تسطیح لوله گذاری انجام و قرارداد عقد خرید ۱۵۰ کیلومتر لوله بسته شده است و قرارداد چهار پلنت ۲۰۰ هزار متر مکعبی آب شیرین کن با مپنا و ۲ شرکت دیگر که بتواند آب شیرین کن نصب کند انجام شده و الان رویای انتقال آب از دریای عمان در حال محقق شدن است.

مدرس خیابانی تصریح کرد: بر اساس برآوردهای انجام شده هزینه انتقال آب دریای عمان به زاهدان ۴۰ هزار میلیارد تومان است که امیدواریم این اعتبار اختصاص یابد.

وی افزود: خوشبختانه این پول را به اعتبارات دولتی وصل نکردند و شرکت‌های بزرگ معدنی که آب خلیج فارس را به سیرجان و یزد کشیدند خط انتقال آب دریای عمان به سیستان و بلوچستان را انجام می‌دهند

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه برای تامین آب منطقه امیدواریم از طریق دیپلماسی، حقابه رودخانه هیرمند را محقق کنیم، گفت: چند طرح دیگر در این منطقه اجرا می‌کنیم که یکی از این طرح‌ها حفر کانال ۵۰ کیلومتری از هامون صابوری و حفر ۵۵ چاه جدید در منطقه سیستان است تا اگر نتوانیم آب چاه نیمه‌ها را تجدید منبع کنیم از این چاه‌ها و منطقه تهلاب و چاه‌های منطقه حرمک بتوانیم مشکل کم آبی شمال استان را حل کنیم.

مدرس خیابانی اظهارداشت: همه تمرکز ما حفر چاه‌های ژرف در منطقه سیستان است که آب این منطقه از این طریق تامین شود.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۵:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۹
    0 0
    عمله صعودی ها،عبالحمید کلاهشو بندازه بالا!.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس