2 عاملی که نفت را از اوج قیمت 14 سال گذشته پایین کشید

مذاکرات روسیه و اوکراین برای آتش بس و نیز مذاکرات هسته ای ایران در وین دو عاملی بود که امیدواری برای عرضه بیشتر نفت در بازار را تقویت کرده است.

به گزارش مشرق، امروز در بازارهای جهانی قیمت نفت روند افزایشی خود را حفظ کرد به طوری که نفت برنت ۴۷ سنت رشد داشت و بشکه ای ۱۰۷ دلار و ۱۱ سنت به فروش رفت.

نفت وست تگزاس آمریکا هم رشد ۸۸ سنتی را تجربه کرد و بشکه ای به قیمت ۱۰۳ دلار و ۸۶ سنت معامله شد.

خبرگزاری رویترز نوشت: به نظر می رسد نفت زیرسازی قیمتی را انجام داده و به کف قیمی خود رسیده است، بازار به این نتیجه رسیده است که جایگزینی نفت روسیه در بازارهای جهانی به این سادگی نیست.

قیمت نفت اگرچه امروز اندکی افزایش یافته اما از سقف بیشترین قیمت ۱۴ سال گذشته خود که طی چند روز اخیر به بشکه ای ۱۳۰ دلار رسیده بود عقب نشینی کرده است.

کارشناسان می گویند: ادامه مذاکرات بین روسیه و اوکراین امیدواری را به بازار نفت داده که چالش کاهش عرضه در بازار تاحدودی کاهش می یابد.

از سوی دیگر امیدواری به مذاکرات وین این اعتماد را به بازار داده که نفت ایران می تواند به میزان بیشتری روانه بازار شود و بخش زیادی از عطش تقاضا در بازار پاسخ داده می شود.

بنابراین با این دو مولفه قیمت نفت در بازارهای جهانی تا حدودی از افزایش های روز اخیر خود عقب برگشته اما همچنان بالای صد دلار معامله می شود.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۲۲:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
    2 1
    مذاکره فرسایشی نباید بشود؛ نباید جوری باشد که طرف‌ها بخواهند همین طور مدام این مذاکره را کش بدهند که این برای کشور ضرر دارد. این جور نیست که آمریکا بخواهد مذاکره کند تا اینکه یک حرف حقی را قبول کند؛ نه، می‌خواهد مذاکره کند تا یک حرف باطلی را تحمیل کند. مطمئناً عدم توافق با شیطان بزرگ قلدر و سه نوچه‌ی اروپائیش بزرگترین موفقیت در مذاکرات است. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. تجربه‌ی برجام در دولت قبل به ما نشان داد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد، لذا ما به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم که به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. بهترین راه این است که بدون هیچ‌گونه توافقی، مذاکرات را تا بیستم فروردین روز ملی فناوری هسته‌ای تعلیق کنیم؛ چنانچه تا آن تاریخ تمام تحریم‌ها لغو شد و این امر راستی‌آزمایی گردید و تمام مطالباتمان هم وصول شد، به مذاکرات برگردیم و در غیر این‌ صورت در همان روز این شجره‌ی خبیثه‌ی برجام را که از روی زمین ناپاک و بی‌ثمر اعتماد به غرب برکنده شده و ثبات و قراری ندارد را برداریم و آن را بر سر آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان بکوبیم و با اقتدار از برجام خارج شویم. نباید گذاشت اقتصاد کشور بیش از این شرطی شود؛ کار عمده خنثی کردن تحریمها از طریق ایجاد حرکت تولید داخلی و تحرک اقتصادی داخلی است.
  • IR ۱۶:۱۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۸
    1 0
    واقعاً چرا باید با وعده‌های دروغ لغو تحریم‌هایی که به بهانه‌های مختلف بر علیه ما وضع شده و مطمئناً هرگز لغو نخواهد شد، صنعت هسته‌ای خود را هم، به دست خودمان محدود و تخریب، و جاسوسان آژانس صهیونیست‌ها را پشتیبانی کنیم و اقتصاد کشور را هم شرطی نماییم؟! مطمئناً برجام چکی نیست که قابلیت نقد شدن داشته باشد، بلکه تجربه‌ی تلخی است که از اعتماد به غرب با صرف هزینه‌ی زیاد به‌دست آمده و تاکنون هم اشتباهات زیادی در مواجهه با آن در پیش گرفته شده است؛ اکنون تنها نفعی که می‌توان از این تجربه به‌دست آورد، برداشتن این یوغ از گردن صنعت هسته‌ای و اقتصاد کشور، با عدم توافق مجدد با شیطان بزرگ و مستکبران و زورگویان دنیا، و خروج قاطعانه و مقتدرانه از برجام در روز ملی فناوری هسته‌ای با توکل بر خدا، و خنثی‌سازی تحریم‌ها از طریق ایجاد حرکت تولیدی و تحرک اقتصادی داخلی، و توسعه‌ی صنعت هسته‌ای با حداکثر سرعت و به هر میزان لازم با اخراج کامل جاسوسان آژانس و جمع‌آوری تمام دوربین‌ها است؛ و این، خواست مؤکد ما از دولت و مجلس انقلابی است که ان‌شاءالله منتظر تحقق آن هستیم.
  • IR ۱۶:۱۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۸
    3 0
    توافق نکردن از توافق کردنی که در آن، منافع ملّت پامال بشود، عزّت ملّت از بین برود، ملّت ایران با این عظمت، تحقیر بشود، توافق نکردن شرف دارد بر یک چنین توافق کردنی.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس