روسیه اوکراین آمریکا

در نظر گرفتن روسیه صرفاً به‌عنوان یک «قدرت منطقه‌ای» به نحو خطرناکی زیانبخش است. روسیه یک قدرت بزرگ است که باید حسابش کرد و دغدغه‌های مشروعش را محترم شمرد.

سرویس جهان مشرق - پایگاه پراجکت سیندیکت در یادداشتی به قلم شلومو بن آمی وزیر امور خارجه اسبق اسرائیل و معاون مرکز بین‌المللی صلح تولدو نوشت: ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه ممکن است در خصوص بحران اوکراین از یک راه‌حل دیپلماتیک استقبال کند. اما با این وجود،  بحران اوکراین اثر ماندگاری بر سازوکارهای امنیتی اروپا خواهد داشت.


مخاطبان گرامی، آنچه در ادامه می‌خوانید صرفاً ترجمه گزیده گزارش‌ها و مقالات مذکور است و محتوا و ادعاهای مطرح‌شده در این گزارش صرفاً جهت تحلیل و بررسی رویکردها و دیدگاه‌های اندیشکده‌ها، مؤسسات مطالعاتی و رسانه‌های غربی منتشر شده است و هرگونه ادعا و القائات احتمالی این مقالات هرگز مورد تأیید مشرق نیست.


آمریکا باید روسیه را به عنوان یک قدرت جهانی جدی‌تر بگیرد/ اروپا علاقه‌ای به عضویت اوکراین در ناتو ندارد / اعتبار جهانی آمریکا به خطر افتاده است

پوتین به دنبال بازگشت به نظم دوران پس از چنگ جهانی دوم است

در این گزارش آمده است: ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در سال ۲۰۰۵ فروپاشی شوروی را «بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی قرن بیستم» نامید. بنابراین، او به بهانه محافظت از اقلیت‌های قومی روس در خارج از روسیه تلاش دارد تا روند مزبور را معکوس سازد. پوتین در نهایت به دنبال بازگشت به نظم دوران پس از چنگ جهانی دوم است، به همراه یک توافقنامه به سبک یالتا که احیای حوزه نفوذ شوروی توسط روسیه را ارج می‌نهد. از نظر پوتین، این رویکرد در راستای «توسعه مسالمت‌آمیز» لازم و ضروری است. روسیه از طریق غلبه قهرمانانه بر فاشیسم ــ که غرب به دنبال کمرنگ کردن آن از طریق «تجدیدنظرطلبی تاریخی» خویش است ــ از جایگاه خود در رأس هرم قدرت جهانی برخوردار گردید.

آمریکا باید روسیه را به عنوان یک قدرت جهانی جدی‌تر بگیرد/ اروپا علاقه‌ای به عضویت اوکراین در ناتو ندارد / اعتبار جهانی آمریکا به خطر افتاده است

روسیه برای دستیابی به اهداف خود منازعات قدیمی را زنده نگه می‌دارد

البته، روسیه عملاً از قبل حوزه نفوذ خود را داراست. این کشور برای مثال منازعات «منجمد» در جمهوری‌های شوروی سابق از درگیری میان ارمنستان و آذربایجان بر سر ناگورنو ـ قره‌باغ گرفته تا مناقشه بر سر ترانس‌نیستریا را زنده نگه می‌دارد. ترانس‌نیستریا از مناطق جدا شده از مولداوی است که به رسمیت شناخته نشده است. روسیه همچنین دولت‌های دوست نظیر بلاروس و قزاقستان را در سرکوب مخالفان داخلی یاری می‌دهد. این کشور اکثر جمهوری‌های شوروی سابق را به عضویت اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سازمان پیمان امنیت جمعی درآورده و در قالب این سازمان پایگاه‌های نظامی در ارمنستان و قرقیزستان در اختیار دارد. تاجیکستان نیز میزبان پایگاه‌های نظامی روسیه است. این امر در مورد آبخازیا و اوستیای جنوبی نیز صادق است. اینها از مناطق جدایی‌طلب گرجستان هستند که پس از حمله روسیه به گرجستان در سال ۲۰۰۸ توسط مسکو به‌عنوان کشورهای مستقل به رسمیت شناخته شده‌اند، حمله‌ای که عملاً به تلاش گرجستان جهت عضویت در ناتو پایان داد.

اوکراین یکی از بخش‌های ارزشمند حوزه نفوذ روسیه است

اما یکی از بخش‌های ارزشمند حوزه نفوذ روسیه شاید در حال از دست رفتن باشد. رویارویی کنونی میان روسیه و غرب بر سر اوکراین نمایانگر اندازه و ارزش راهبردی این کشور است. اما تعهد پوتین در خصوص حفظ اوکراین در حوزه نفوذ خود از ابعاد تاریخی و عاطفی نیز برخوردار است.

همانگونه که پوتین پس از الحاق کریمه به خاک روسیه در سال ۲۰۱۴ خطاب به یک جمعیت مشتاق و پرشور و حرارت اظهار داشت، اوکراین نماد قلمرو مسیحیت ارتودوکس روسیه و بستر تمدن روسیه است. او گفت کریمه «در قلب و ذهن مردم همواره بخش جدایی‌ناپذیر روسیه بوده» و کیِف پایتخت اوکراین «مادر شهرهای روسیه» است. او به‌تازگی ادعای دیرین خود را تکرار کرده مبنی بر اینکه «اوکراین حتی یک کشور نیست»؛ «بخش بزرگ‌تر» قلمرو آن «به ما داده شد».

آمریکا باید روسیه را به عنوان یک قدرت جهانی جدی‌تر بگیرد/ اروپا علاقه‌ای به عضویت اوکراین در ناتو ندارد / اعتبار جهانی آمریکا به خطر افتاده است

پوتین دست به هر کاری خواهد زد تا اوکراین را از ناتو دور نگه دارد

در ادامه این گزارش آمده است: اینکه روایت پوتین از تاریخ صحیح است یا نه، اهمیتی ندارد. به سختی می‌توان کشوری را پیدا کرد که گذشته را همسو با نیازهای امروزش تفسیر نکرده باشد. آنچه اهمیت دارد، تعهد پوتین در قبال اهدافی است که دنبال می‌کند ــ و بستری که در آن اهداف مزبور را پیگیری می‌کند. پوتین آشکارا مایل است دست به هر کاری بزند تا اوکراین را از ناتو دور نگه دارد. با این حال، آنچه که او شاید مدنظر قرار نداده این است که آمریکا نیز این وسط منافع فراوانی دارد که ممکن است به خطر بیفتد.

آمریکا باید روسیه را به عنوان یک قدرت جهانی جدی‌تر بگیرد/ اروپا علاقه‌ای به عضویت اوکراین در ناتو ندارد / اعتبار جهانی آمریکا به خطر افتاده است

تهدیدی بزرگ برای اعتبار جهانی آمریکا

اعتبار جهانی آمریکا اخیراً از جمله به‌واسطه خروج آشفته‌بار از افغانستان و تصرف آن کشور به دست طالبان به شدت لطمه خورده است. به سخره گرفته شدن تفاهم‌نامه بوداپست به دست روسیه که در سال ۱۹۹۴ به منظور تضمین تمامیت ارضی اوکراین منعقد گردید (و روسیه نیز از امضاکنندگان آن است)، سیستم امنیتی اروپا را آشفته می‌سازد و به جایگاه جهانی آمریکا ضربه می‌زند. چرا کره جنوبی، تایوان، یا ژاپن باید به تضمین‌های امنیتی آمریکا در برابر نقشه‌های چین در شرق آسیا اعتماد کنند؟ چرا ایران باید یک توافق هسته‌ای جدید با آمریکا منعقد کند؟ اگرچه جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا مداخله نظامی مستقیم را مردود شمرده است، اما یک حمله تمام و عیار ــ یا حتی یک حمله «ناچیز» مثلاً با هدف ایجاد کریدور ارضی میان روسیه و اوکراین از طریق الحاق سرزمین‌های واقع در جنوب اوکراین ــ می‌تواند پاسخ قاطع آمریکا را در پی داشته باشد. حتی اگر اینگونه نشود و روسیه موفق به شکست ارتش اوکراین ــ سومین ارتش بزرگ اروپا ــ شود، برقراری آرامش در آن کشور کار ساده و آسانی نیست.

اروپا علاقه‌ای به عضویت اوکراین در ناتو ندارد

وزیر امور خارجه اسبق اسرائیل در بخش دیگری از یادداشت خود هشدار داد: حمله به اوکراین می‌تواند به اندازه حمله شوروی به افغانستان در دهه ۱۹۸۰ برای روسیه زیانبار باشد. به هر حال، پوتین قبلاً تصریح کرده که روسیه یک قدرت تجدیدنظرطلب است و این توان را دارد که سازوکارهای امنیتی که اروپا پس از جنگ سرد به وجود آورد را برهم بزند. این بحران به ویژه شکاف‌های موجود در اتحاد میان دو سوی اقیانوس اطلس را نمایان ساخته است. آلمان به‌واسطه «اعتیاد مضاعف» به تضمین‌های امنیتی آمریکا و گاز روسیه و خاطرات تلخ مربوط به تاریخ خود، از هرگونه تعهد در قبال پاسخ ناتو اجتناب ورزیده است. در حقیقت، اکثر کشورهای اروپایی از تحریم‌هایی که ضد روسیه در پی الحاق کریمه وضع شدند، ناخرسند بودند و کماکان در خصوص وضع تحریم‌های جدید با آمریکا اختلاف‌نظر دارند. هیچکدام از متحدان آمریکا در اروپا راغب نیست که اوکراین به این زودی‌ها به ناتو بپیوندد.

آمریکا باید روسیه را به عنوان یک قدرت جهانی جدی‌تر بگیرد/ اروپا علاقه‌ای به عضویت اوکراین در ناتو ندارد / اعتبار جهانی آمریکا به خطر افتاده است

ریشه بیزاری روسیه از گسترش ناتو

ریشه بیزاری روسیه از گسترش ناتو را باید در فوریه سال ۱۹۹۰ جستجو کرد، زمانی که جیمز بیکر وزیر امور خارجه وقت آمریکا به میخائیل گورباچف رهبر شوروی اطمینان داد که ناتو «یک اینچ هم به سمت شرق» گسترش نخواهد یافت. در ماه سپتامبر همان سال، در قالب بخشی از «توافقنامه دو بعلاوه چهار» که اتحاد مجدد آلمان را امکان‌پذیر می‌ساخت، شوروی تنها به عضویت آلمان در ناتو رضایت داد. رابرت گیتس که یکسال بعد رئیس سازمان سیا شد، اذعان کرده که روس‌ها را «فریب دادند». در نتیجه، در حالی که لنینگراد در پایان جنگ سرد با ضلع شرقی ناتو ۱۲۰۰ مایل (۱۹۳۱ کیلومتر) فاصله داشت، سن‌پترزبورگ در حال حاضر کمتر از ۱۰۰ مایل با ضلع شرقی ناتو فاصله دارد.

آمریکا باید روسیه را به عنوان یک قدرت جهانی جدی‌تر بگیرد/ اروپا علاقه‌ای به عضویت اوکراین در ناتو ندارد / اعتبار جهانی آمریکا به خطر افتاده است

آمریکا باید روسیه را جدی‌تر بگیرد

پراجکت سیندیکت در پایان تأکید کرد: پس از پایان گرفتن زورآزمایی کنونی، آمریکا باید در برنامه‌های مربوط به گسترش ناتو تجدیدنظر کند. همانگونه که جورج کنان معمار راهبرد «مهار» آمریکا در دوران جنگ سرد در سال ۱۹۹۷ پیش‌بینی کرده بود، گسترش ناتو به سمت شرق «تمایلات ملی‌گرایانه، ضد غربی، و نظامی‌گرایانه» روسیه را شعله‌ور ساخت، «فضای حاکم بر روابط میان شرق و غرب در دوران جنگ سرد» را احیا کرد، و «سیاست خارجی روسیه را به سمتی سوق داد که قطعاً مطلوب [غرب] نیست». او معتقد بود که چنین چیزی می‌تواند «سرنوشت‌سازترین اشتباه سیاست آمریکا در تمام دوران پس از جنگ سرد» باشد. آمریکا باید روسیه را جدی‌تر بگیرد. در نظر گرفتن روسیه صرفاً به‌عنوان یک «قدرت منطقه‌ای»، همان کاری که باراک اوباما رئیس‌جمهور اسبق آمریکا کرد، به نحو خطرناکی زیانبخش است. روسیه یک قدرت بزرگ است که باید حسابش کرد و دغدغه‌های مشروعش را محترم شمرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 17
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • DE ۰۰:۱۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۲
    22 6
    .....یادشان رفته در فتنه سبز 88، قصد اُکراینیزه کردن ایران را داشتند و تحریم‌های فلج‌کننده کاتسا و آیسا، دسته گل آنهاست. یادشان رفته سیاست‌شان را بر جوک «دنیای آینده دنیای موشک‌ها نیست» پایه‌ریزی کردند یا با بتن‌ریزی در راکتورها قصد تحویل دست بسته مردم خود به کدخدا را داشتند. یادشان رفته با برجام مردم خود را تحقیر کردند و با حمایت و اجرای 2030 قصد ‌تربیت دانش‌آموزان ایرانی برای سربازی آمریکا و انگلیس داشتند. و آب خوردن مردم را به تحریم وابستند و به قول شفاهی کری امید بستند و با FATF و سوئیفت به‌دنبال قفل زدن به اقتصاد بودند و ... کلید همه این قفل‌ها را به کدخدای نادرستی سپردند که غوغاساز و غوغازیست است و اکنون واهمه افول کدخدا و مرگ معبود خود دارند. و اکنون که روسیه پس از اسقاط گلوبال هاوک، ناو انگلیسی و موشکباران عین‌الأسد، جرأت نه گفتن به ناتو و در سینه آمریکا رفتن را پیدا کرده و پس از ایران در حال اثبات مرگ کدخدا به عالم است، برخی زبونان سفله به‌دنبال عقده‌گشایی و لجن‌پراکنی‌اند و به جای شماتت بایدن نامتعادل و نفرین به ناتو و دعوت روسیه به خویشتن‌داری و کمک به مردم آواره، به‌دنبال انتقام از ایران و انقلابند . گویی ایران به روسیه سلاح فروخته یا اوکراین را ما خلع سلاح کرده‌ایم. اصل ماجرا را نفهمیده و طبق آیه ابتدایی، از فهم صحیح عاجزند و خود را به هرنکبت و خفتی می‌آلایند تا حق نان و نمک کدخدا و ملکه را بجا آرند و حواس مردم را از این واقعیت پرت کنند که الگوی آنها در بی‌ارتش و سپاه کردن ایران، آلمان و ژاپن بود و در خلع سلاح و وابسته کردن ما، اوکراین. اینها نمی‌دانند و نمی‌فهمند که «وَمَكَروا وَمَكَرَ اللهُ وَاللهُ خَيرُ الماكِرينَ» یعنی چه؟ یعنی فهمیده شود انقلاب اسلامی در شکست ابهت آمریکا الگو شده است........
  • IR ۰۰:۲۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۲
    7 7
    این مطلبو خوندم یاد بیجه افتادم که عقده های حقارتش باعث میشد انسان ها را مورد تجاوز قرارداده و‌بکشد.پوتین چه حقارتهایی را با خودش دارد مخصوصا اینکه موماور رده بالای کا گ پ بوده و فروپاشی شوروی را با گوشت و‌خون لمس کرده است. این فرد برای آینده جهان خطرناکه و روس ها خودشان باید یک فکری بکنند و معقولانه و‌متعهدانه به امنیت جهان جایگاه شان را ارتقا دهند و‌حوزه نفوذ خود را گسترش دهند نه با قتل و‌کشتار و تجاوز حرفهای عصبی و غیرمنطقی مدودوف و لاوروف هم‌نشون میده بنده خداها خودشان از دست پوتین عاصی هستن فقط نمی تونن علنی کنن
    • IR ۰۹:۳۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۲
      7 2
      اما به نظر، عقده تو از جسارت پوتین و تحقیر شدن بایدن خیلی بیشتر برایت آزار دهنده شده است !!!
    • DE ۱۰:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۲
      5 2
      نه خیر، حقارت هم نداره و برای مردم کشور خودش خطرناک نیست. برای شما و اربابتان آمریکا خطرناکه، قطعا!
    • IR ۰۰:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۳
      0 0
      اگه کمی از سیاست و استراتزی کشورها برای امنیت کشورشون دانش داشتی هیچ وقت این جور اصطلاحات کودکانه رو با ژست استاد بیان نمیکردی
  • NL ۰۰:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۲
    4 2
    اللهم العجل لولیک الفرج ___(فارغ از متن این خبر) لطفا برای ظهور امام زمان ع دعا کنیم.---العجل العجل العجل یا مولانا یا صاحب الزمان
    • IR ۱۶:۱۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۲
      0 0
      اما نه به شیوه منتظران عضو انجمن حجتیه !!!!!!!!!!!!!!!
  • IR ۰۰:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۲
    5 9
    رای ممتنع ایران...خجالت اوره
    • IR ۰۹:۳۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۲
      2 0
      سران کشور بهتر منافع ایران را میدانند، باور کن من و شما در سیاست نخود سیاه هم نیستیم
  • جاویدایران NL ۰۱:۲۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۲
    4 6
    یه سوال دارم! اخیراً وزارت خارجه ایران مواضعی درباره حمله روسیه به اوکراین میگیره که کمی به نسبت اول فرق داره، ایران حالا مواضعی مثل این میگیره که جنگ راه حل نیست! سوال من اینه که آیا این مواضع علیه منافع ملی ایران نیست؟؟ اونم در شرایطی که موضوع مذاکرات وین و تحریم ها و فشارهای امریکا و غرب مطرح هست؟؟ ما داریم روسیه رو بی مورد ناراحت میکنیم و این برای ما خوب نیست، ماباید کاری کنیم که روسیه رو کنارخودمون داشته باشیم برای دفع امریکا، هیچ آدم عاقلی کاری نمیکنه که روسیه رو در این شرایط از خودش دور کنه، این مواضع اخیری که ایران میگیره برای خوشامد یه عده از مردم ایرانه اما از من میشنوی بخاطر یه عده عوام در ایران منافع ملی رو بر باد ندید، اینکه بخشی از مردم ما در ایران که چشمشون به دست اربابشون امریکاست رو راضی کنید درست نیست، شماباید منافع ملی رو دنبال کنید و در راه این منافع ملی باید هرکاری کرد، هیچ وقت برای خوشامد یه عده در ایران سعی نکنیدموضع حکومت رو تغییر بدید، این بخش از مردم ایران کسانی نیستن که برای این مرز و بوم دل بسوزونن، کسانی نیستن که بشه روشون حساب کرد، اینها مردمی نیستن که برای ایران اسلحه به دست بگیرن و از ایران دفاع کنن، این غلط هست که بخاطر وابستگان فکری و ذهنی امریکا در ایران بخواهید موضوع خودتون رو تعدیل کنید، این افراد دلباخته غرب هستن و اینها امریکا و انگلیس و اسرائیل و عربستان رو بیشتر از ایران دوست دارن، اینها عشق به میهن ندارن، اگر عشق به میهن داشتن حمایت از میهن رو شرطی نمیکردن، هیییییچ وقت بخاطر خوشامد این عده موضع ایران رو تعدیل نکنید، هیچ وقت بخاطر فشار رسانه ای رسانه های مزدوری مثل بی بی سی و ایران اینترنشنال مواضع خودتون رو تعدیل نکنید، مثل پولاد و آهنین وار استوار به راه خودتون ادامه بدید.
  • جاویدایران NL ۰۱:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۲
    3 4
    این رسانه هایی مثل اینترنشنال و بی بی سی خیلی شگفت آور دارن جنگ رسانه ای رو این روزها دنیال میکنن، اینها سعی میکنن همش حس همزاد پنداری ایرانی هارو درباره جنگ ایران و عراق زنده کنن!!!! خیلی جالب دارن دست و پا میزنن، خیلی تابلو دارن کار میکنن که افراد ساده لوح رو فریب بدن!! جالبی این کار اینجاست که اینها در شرایطی دارن حس همزادپنداری جنگ ایران و عراق رو برای ما ایرانی ها سعی دارن زنده کنن که خود اینها شدیداً ایستادگی ایران در برابر عراق در جنگ ایران و عراق رو به هر بهانه ای سعی میکنن زیر سوال ببرن و بیهوده نشون بدن و حتی گاهی با وقاحت حق رو بدن به عراق!!!!! مگه اینها نبودن که از هر بهانه کوچکی استفاده میکردن برای اینکه دفاع مقدس ایرانی ها در ۸ سال رو زیر سوال ببرن!!؟؟ الان دارن برای ما از اوکراین ذکر مصیبت میکنن و گریه میکنن و مظلوم نمایی میکنن!!!!! اوکراینی هاجلوی روسیه بجنگن خوبه و مقدس هست و باید براش گریه کرد اما ایرانی ها اگه جلوی دشمنشون بایستن بد هست و باید به هر بهانه ای زیرسوالش برد؟؟ تازه در جنگ ایران و عراق از سلاح شیمیایی هم استفاده شد اما یکی از اینها نیومد برای ایرانی ها اشک بریزه و بخواد احساست مخاطب رو برای ایرانی ها تحریک کنه؟؟؟؟ این رسانه ها فقط دنبال فریب دادن افرادی هستن که بهره هوشی پایینی دارن. تف بر ذات کثیف این رسانه ها
  • Mjp. Shiraz IR ۰۲:۲۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۲
    3 5
    اینوبایدغربگداهابخونن ک این ارباب اسراییلشون داره اعتراف میکنه ناتوقول داده بوده سمت اروپای شرقی نفوذنکنه. روسیه بایدچکارمیکردایابایدمثل اواخرشوروی دست رودست میزاشت تا ناتومرزهاشومحاصره کنه ونابود؟؟! ضمنا16هزارروس تبارقتل وعام شده تواین چندسال والانم کودتاچیان قصدحمله به روس تبارهاداشتن ک روسیه مجبوربه دفاع شدوبرنامه اصلی...
  • IR ۰۸:۳۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۲
    5 1
    جانی وجنایت بهر شکل محکوم خواه روسیه باشه یا آمریکا وبن سلمان ونتانیاهو .امروز پوتین منفورترین شخص دز دنیاست مانند بوش مردم ایران بدونند روسیه وجین هیچوقت دلشون برای ایران نسوخته وهمیشه از پشت به این کشور خنجر زده اند اینها منافقین واقعی هستند.ملت چشمهایشان را باز کنند .مسئولان نباید فقط با یه جبهه بخصوص روابط داشته باشند .مطمئن باشند ی روزی ضربه سختی خواهند خورد.ایران باید با همه کشور های دنیا بصورت منافع مشترک روابط داشته باشند ..
  • امیر IR ۰۹:۰۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۲
    5 3
    پوتین میخواد نظام دو قطبی زمان شوروی را درست کند قدرت گرفتن روسیه می‌تواند برای کشورهای اوراسیا خیلی خطر ناک باشد روسیه میخواهد در اوکراین یک نظاام موافق بوجود بیاورد و اوکراین راهم تجزیه کند و یک کشور کوچک منفعل بوجود اورد قدرت گرفتن روسیه خیلی خطرناک هست چون اینها حتی از آمریکاییها خطرناک تر هستند پوتین شاگرد مکتب استالین هست
  • DE ۱۰:۳۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۲
    2 0
    این جناب شلومو بن آمی، مطلبی راجع به زمان انحلال رژیم اشغالگر و کودک کش صهیونیستی ندارند؟
  • IR ۱۳:۴۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۲
    1 0
    آمریکا ییها تمایلی به برقراری صلح در اوکراین ندارد. آمریکا می خواهد از این طریق اروپا را ضعیف تر کند و همچنان قدرت برتر خود را بر اعضای ناتو حفظ کند. اروپاییها باید تلاش کنند جنگ را با راههای دیپلماتیک تبدیل به صلح کنند و این با در نظر گرفتن خواسته های روسیه امکان پذیر خواهد بود.
  • IR ۲۲:۴۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۳
    0 0
    آمریکا اشتباه کرد بجای لندن میبایست با روسیه می‌بست.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس