ابراز نگرانی تکراری تروئیکای اروپایی از پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران

طرف‌های اروپایی برجام که با بی‌اعتنایی به تعهدات خود در این توافق باعث واکنش ایران در قالب تعدیل تعهدات هسته‌ای خود شده‌اند، بار دیگر در بیانیه‌ای مشترک از پیشرفت‌ سریع برنامه هسته‌ای ایران ابراز نگرانی کردند.

به گزارش مشرق، طرف‌های اروپایی برجام (انگلیس، فرانسه و آلمان) سه‌شنبه شب به وقت تهران طی بیانیه‌ای مدعی شدند که اقدامات هسته‌ای ایران بقای برجام را به خطر انداخته است.

سه کشور اروپایی که با کوتاهی در اجرای تعهدات برجامی خود به‌ویژه پس از خروج آمریکا از این توافق باعث بروز وضعیت کنونی شده‌اند،  در ابتدای این بیانیه اظهار داشتند: «از دو سال قبل تاکنون ایران در حال اتخاذ گام‌های بی‌سابقه بوده است و اخیراً سرعت نقض حساس‌ترین بندهای برجام را افزایش داده اتس. ایران همچنین مانع نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شده و جامعه بین‌الملل را با اطلاعات کمتر درباره برنامه هسته‌ای خود مواجه کرده است.»

آنها در ادامه با تأکید بر اینکه برنامه هسته‌ای ایران هیچ‌گاه پیشرفته‌تر از امروز نبوده است، مدعی شدند: «این اقدامات هسته‌ای تنش‌زا صلح و امنیت بین‌المللی و نظام منع اشاعه را تضعیف می‌کند.»

تروئیکای اروپایی در بخش دیگری از این بیانیه بار دیگر در تلاش برای مقصر جلوه دادن ایران در طولانی شدن مذاکرات احیای برجام ادعا کردند: «فرانسه، آلمان و بریتانیان همچنان به اجرای کامل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ متعهدند. ما به‌طور خستگی‌ناپذیر و با حسن‌نیت در حال همکاری با شرکایمان در وین هستیم تا به یک توافق برسیم و برجام را نجات دهیم.»

کشورهای اروپایی عضو برجام در حالی بار دیگر در بیانیه‌ای طلبکارانه از گام‌های هسته‌ای ایران انتقاد کرده و در عوض از حسن نیت خود در مذاکرات وین سخن گفته‌اند که ایران در واکنش به خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ و کوتاهی طرف‌های اروپایی در عمل به وعده‌ها و تعهداتشان در قبال ایران و برجام و همچنین پافشاری دولت بایدن بر ادامه سیاست شکست‌خورده موسوم به فشار حداکثری، این گام‌های هسته‌ای را اجرا کرده و در عین حال همواره تأکید کرده است که آمادگی دارد در صورت رفع کامل و راستی‌آزمایی‌شده تحریم‌های آمریکا و پایبندی کامل طرف‌های اروپایی به تعهداتشان ذیل برجام، اجرای کامل تعهدات هسته‌ای خود را از سر گیرد.

آنها  سعی دارند پافشاری ایران بر حقوق مشروع خود ذیل برجام را عامل طولانی شدن مذاکرات وین جلوه دهند، مقامات ایران بارها تأکید کرده‌اند که ایران به نوبه خود تصمیمات سختی را برای حفظ برجام پس از خروج آمریکا از توافق در سال ۲۰۱۸ و کوتاهی‌های مکرر طرف‌های اروپایی در عمل به تعهداتشان، اتخاذ کرده است و اکنون نوبت آمریکا و طرف‌های اروپایی است که تصمیمات لازم را برای احیای برجام بگیرند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۹:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۴
    1 0
    درخواست ما از دولت و مجلس، مقاومت مقتدرانه در برابر فشار غرب، و مقابله به مثل زیر است: 1- سیاست قطعی اعلام شده از طرف امام خامنه ای در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، کلمه به کلمه و مو به مو به طور شجاعانه اجرا گردد. 2- آمریکا باید تمام تحریم‌ها را با هر بر چسب و به هر بهانه و در هر زمانی که وضع کرده است، برای همیشه و به طور یک جا و در عمل لغو کند. 3- آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان باید هزینه‌ ی تمام خسارت‌هایی را که در این شش سال به دلیل عمل نکردن به تعهداتشان در برجام وارد کرده اند، بپردازند. 4- کل مطالبات منابع ما که به دلیل تحریم مسدود شده یا به هر دلیل دیگر توسط غربی‌ها پرداخت نشده است، در هر کشوری که باشد باید وصول گردد. 5- هیچ تضمینی به جز اجرای عملی موارد فوق حتی اگر در سطح کنگره و سنا باشد، هر چند لازم است، اما کافی و پذیرفته نیست. 6- انجام این موارد باید دقیقاً مورد راستی‌آزمایی طولانی مدت قرار گیرد. 7- تا زمانی که راستی آزمایی کامل صورت نگرفته است، نباید هیچ محدودیتی پذیرفته گردد و صنعت هسته‌ای با سرعت تمام در هر سطح و میزان مورد نیاز ممکن توسعه یابد. دوربین‌های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی که در واقع آژانس جاسوسی صهیونیست‌ها از تأسیسات هسته‌ای است، جمع آوری گردد و اجازه حضور به این جاسوسان صهیونیست ها در کشور داده نشود، تا مجدداً شاهد ترور دانشمندان هسته‌ای یا خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای نباشیم. 8- شرط‌هایی فراتر از لغو تحریم ها در تقابل با سیاست‌های استکباری ظالمانه غرب از جمله خروج آن ها از منطقه و عدم حمایت آن ها از رژیم صهیونیستی گذاشته شود، همان گونه که آن‌ها بعد از شش سال عمل نکردن به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها شروط جدید هم اضافه می‌کنند. 9- مکانیسم ماشه باید از برجام حذف گردد تا آمریکا نتواند با بازگشت صوری به برجام، از این امتیاز یک طرفه به ضرر ما سوء استفاده کند. 10- مذاکرات نباید فرسایشی و بی ثمر باشد، لذا باید برای انجام موارد فوق ضرب الاجل قرار داد و مذاکرات را تا زمان انجام موارد اشاره شده در عمل، هر یک سال یک بار در روز امضای برجام، به حال تعلیق در آورد. 11- همت اصلی تمام مسئولان کشور در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، خنثی سازی و بی اثرسازی تحریم ها، و حذف دلار از چرخه ی اقتصاد کشور باشد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس