جدیدترین اخبار کرونا در ایران | صدای پای پیک ششم شنیده شد/ تعطیلی موقت برخی مراکز تجمیعی به دلیل کمبود واکسن + نقشه و نمودار

درحالی که ابتدای هفته برخی نشانه‌ها از بهبود بحران پیک پنجم مشهود بود؛ اما تغییر جهت شاخص‌های بیماری در جداول آماری نشانه‌ای از آغاز پیک ششم در آینده نزدیک شناخته شد.

به‌ گزارش مشرق، مقایسه آمارهای ۴۸ ساعت گذشته که از طریق وزارت بهداشت منتشر شده نشان می‌دهد احتمال شکل‌گیری پیک ششم خیلی زودتر از آنچه پیش بینی شده قوت گرفته و ممکن است هفته آینده شاهد آغاز یک پیک تازه در دوران همه‌گیری کرونا کشورمان باشیم.

کارشناسان با اشاره به اینکه روند شاخص‌های منتشر شده در جداول آماری وزارت بهداشت دوباره میل به صعود دارند تاکید می‌کند: بررسی رفتار ویروس در پیک‌های مختلف نشان می‌دهد فراز و فرودهای روزانه امری طبیعی در این زمینه است اما وقتی نوسان‌های ثبت شده آماری را در یک بازه مشخص و استاندارد مقایسه می‌کنیم اطلاعات استخراج شده می‌تواند دقیقاً شرایط را به نمایش گذاشته و پرده از واقعیت همه‌گیری کنار بزند.

این گروه معتقدند بررسی آمارهای ۴۸ ساعت گذشته در تمام شاخص‌ها نشان می‌دهد روند روبه‌رشد دوباره آغاز شده است به صورتی که ثبت ۳۳۷۸۰ مورد شناسایی بیمار جدید که نسبت به روز قبل رشد ۷.۱۸ درصدی داشته به نوعی آغاز گر ماجرا بوده است چون در ادامه رشد ۳۶ درصدی موارد بستری مهر تاییدی بر میل به جهش آماری در روزهای بعد شناخته می شود.

کارشناسان بهداشت و درمان تاکید می‌کنند واقعیت مقایسه آمار ۴۸ ساعت گذشته زمانی مشخص می‌شود که تغییر قابل توجهی در میزان بستری بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه دیده نشده و ماندگاری بیماران در این بخش بیشتر شده است و نهایتاً ثبت ۶۶۹ مورد فوتی روزانه که نسبت به روز قبل رشد ۱۵.۱۴ درصدی داشته شاهد مثالی غیرقابل انکار در احتمال آغاز یک روند جدید همه‌گیری در دوران همه‌گیری است و احتمالاً این آغاز پیک ششم خواهد بود.

این گروه با اشاره به اهمیت شناسایی بیماران و قرنطینه آنها برای شکست چرخه انتقال در شرایط فعلی تاکید می‌کنند  تعداد تست‌های انجام شده در این دوره زمانی یعنی ۴۸ ساعت گذشته با رقمی معادل ۱۱۲۱۴۹ مورد به هیچ عنوان متناسب با شرایط نیست و این تعداد محدود تست در نهایت می‌تواند به صعودی شدن آمارهای نرخ ابتلا و موارد بستری به دلیل سرعت گرفتن چرخه انتقال منجر شود.

البته نباید فراموش کنیم که از ابتدای هفته با تصویب ستاد ملی مقابله با کرونا و برخی مقامات مسئول انجام تست کرونا رایگان شده است و همه کارشناسان براین باور بودند که با این اتفاق باید شاهد جهشی قابل توجه در انجام تست‌های روزانه باشیم تا با شناسایی هوشمند بیماران بتوانیم با هزینه‌ای اندک چرخه انتقال را شکسته و نهایتاً روند همه‌گیری را کنترل کنیم؛ اما واقعیت آماری نشان می‌دهد که حتی رایگان شدن تست‌ کرونا تغییر محسوسی در تعداد تست‌ها نداشته است.

واقعیت همه‌گیری و آمارهای ثبت شده

از سوی دیگر اگرچه مقایسه آمارهای دو روز گذشته با یکدیگر حکایت از آغاز روند صعودی و احتمال جهش ناگهانی آمارها با آغاز یک پیک تازه می‌دهند اما برای رسیدن به واقعیت روند همه‌گیری اگر این اطلاعات را در یک بازه یک ماهه مقایسه کنیم کاملاً مشخص است که احتمالاً ویروس منحوس دوباره شرایط را برای جهش ناگهانی مناسب دیده است. چون علاوه بر کاهش قابل توجه رعایت پروتکل‌های بهداشتی کمبودهای دارو، اکسیژن و کمبود واکسن در برخی مراکز تجمیعی تزریق ثبت شده است.

در این زمینه کارشناسان با استناد به نتایج مقایسه آمارهای ثبت شده در روز ۸ مردادماه گذشته با ۸ شهریور ۱۴۰۰ شرایط را اینگونه توصیف می‌کنند که فنر ویروس دلتا احتمالاً هفته آینده دوباره رها شده و آمارهای بیشتری را در شاخص‌های مختلف همه‌گیری تجربه می‌کنیم البته نه در پیک پنجم بلکه ششمین پیک.

از سوی دیگر رشد ۳۶.۶ درصدی تعداد موارد شناسایی شده و ۷۲.۱۹ درصدی موارد بستری در ۳۱ روز گذشته دقیقاً تاکیدی براین مدعاست که هنوز خبری از روند نزولی نشده یکباره جهشی تند از راه خواهد رسید چون در بخش بستری بیماران در ICU نیز شاهد رشد ۴۶.۴۷ درصدی بوده و به دنبال آن تعداد موارد فوتی با جهشی ۱۴۷.۷ درصدی روبرو شده است.

در همین حال مقایسه آمار کلی فوت دو نقطه دوره مورد نظر تفاوتی ۱۶۸۰۷ نفر را نشان می‌دهد که دوباره به کارشناسان ثابت می‌کند در نرخ موارد مرگ و میر ناشی از کرونا تغییر قابل توجهی ایجاد نشده و آمارها همچنان در محدوده روزانه ثبت ۵۰۰ مورد فوتی است.

البته کارشناسان و بهداشت درمان با اشاره به طولانی شدن پیک پنجم و ادامه روند افزایشی بیماری براین نکته تاکید دارند که شاید باید در دوره آغازین پیک ششم شاهد جهشی در نوع ویروس نیز باشیم و این نکته می‌تواند به نگرانی‌های موجود با توجه به کمبودهای دارویی، تجهیزات و واکسن بیافزاید.

کمبود واکسن، اکسیژن و دارو

این درحالی است که در اخبار منتشر شده روزهای اخیر کمبودهای مختلفی در برخی استان‌ها گزارش شده است که بررسی کلی در این زمینه نشان می‌دهد این کمبودها از واکسن، اکسیژن و دارو گرفته تا تجهیزات بیمارستانی بوده است.

به عنوان مثال هم‌اکنون حداقل ۸ استان با مشکل تامین اکسیژن مواجه هستند؛ به‌طوری‌که در گیلان، اصفهان، خراسان شمالی، همدان، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه و قم کمبود اکسیژن به مرحله حاد رسیده و گاهی نیاز بیماران با کمک‌ خیران و برخی نهادها  تامین می‌شود و شهر اصفهان نیز امروز و فردا با توجه به کمبود واکسن در مراکز تجمیعی هیچ تزریقی انجام نمی‌شود.

اما شرایط پایتخت هم از نظر ذخیره واکسن برای ادامه روند واکسیناسیون زیاد مطلوب نیست به صورتی که معاون درمان ستاد مقابله با کرونای تهران در این زمینه به ایلنا گفت: با توجه به کاهش ذخیره واکسن در تهران در صورتی که واکسن مورد نیاز تامین نشود در روزهای آینده برخی از مراکز برای انجام فرآیند واکسیناسیون با مشکل مواجه می‌شوند.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان آذربایجان غربی/ افزایش موارد بستری

جواد آقازاده با اشاره به فوت ۳۰ نفر در شبانه روز گذشته در آذربایجان‌غربی اظهار داشت: تاکنون تعداد مجموع فوتی‌ها در استان به پنج هزار و ۵۱۴ نفر رسیده است.

وی افزود: ۱۳ نفر از این فوتی‌ها در ارومیه، پنج نفر در میاندوآب، سه نفر در نقده، سه نفر در خوی و در شهرهای سلماس، چایپاره، چالدران، مهاباد، ماکو و شوط هر کدام یک نفر فوتی گزارش شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجان‌غربی تصریح کرد: همچنین با ابتلای یک هزار و ۶۶۳ نفر دیگر، مجموع مبتلایان به ۲۳۵ هزار و ۹۴ نفر رسیده است.

وی بیان کرد: در شبانه روز گذشته دو هزار و ۸۱ نفر بستری سندروم حاد تنفسی، ۷۷ نفر تحت ونتیلاتور، یک هزار و ۱۰ نفر بستری مسکوک و ۲۸۶ نفر بستری آی سی یو به ثبت رسیده است.

آقازاده با اشاره به واکسیناسیون ۲۰ هزار و ۷۸ نفر دیگر در شبانه روز گذشته بیان کرد: تاکنون ۸۵۶ هزار و ۳۸۱ نفر واکسن کرونا را در آذربایجان‌غربی دریافت کرده اند.

استان اردبیل/۱۱ مورد فوتی در ۲۴ ساعته گذشته

شهرام حبیب‌زاده  اظهار داشت: در شبانه‌روز گذشته ۱۳۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری شدند و در این مدت ۹۰ بیمار بهبود یافته کرونا نیز از بیمارستان‌ها مرخص شدند.

  رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: در شبانه‌روز گذشته متاسفانه ۱۱ نفر دیگر در استان اردبیل بر اثر کرونا جان خود را از دست دادند و ۱۳۰ بیمار جدید نیز بستری شدند.

وی با بیان اینکه ۸۴۳ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان اردبیل بستری هستند، اظهار کرد ۱۲۵ بیمار بدحال در بخش مراقبت‌های ویژه تحت درمان هستند.

  رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: افزایش نگران کننده آمار تلفات و مبتلایان به کرونا و مراجعه انبوه مبتلایان به بیمارستان‌ها، حکایت از بی‌توجهی به رعایت الزامات بهداشتی نسبت به این ویروس هزار چهره دارد.

استان اصفهان/ ۱۶۳۶ مورد تست مثبت ثبت شد

آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه‌گیری شده ویروس کرونا در استان ۴۰۶۵  نفر بودند که  ۱۶۳۶ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده ۶۰۶ نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت۵۸۱  بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر  ۳۵۷۵ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد ۴۸۴ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان را ۵۰ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۳۶ نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

در همین حال نجیمی با اشاره به محدودیت موجودی واکسن و نیاز به ارتقای نحوه نوبت‌دهی، اظهار داشت: مراکز تجمیعی واکسیناسیون در کلانشهر اصفهان طی روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه نهم و دهم شهریور فعال نخواهند بود.

وی افزود: از همشهریان درخواست می‌شود از هر گونه مراجعه به این مراکز خودداری کنند و از افراد دارای نوبت متعاقباً دعوت به عمل حواهد آمد.

تا کنون یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در اصفهان واکسینه شدند و حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دیگر نیز باید واکسینه شوند.  طبق گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی در صورت فراهم شدن شرایط و موجود بودن واکسن، جمعیت استان اصفهان تا یک ماه دیگر واکسینه می‌شوند و به ایمنی جمعی خواهیم رسید.

استان البرز/افزایش تعداد موارد ابتلا

مهرداد بابایی در مورد آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان البرز اظهار داشت: ۱۸۹ بیمار با علائم کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در مراکز درمانی استان بستری شده اند.

وی افزود: مجموع کل موارد بستری شامل قطعی، محتمل و مشکوک از ابتدای شیوع کرونا تا امروز در استان البرز ۶۳ هزار و ۷۸۷  نفر  است.

سخنگوی ستاد کرونای استان البرز با بیان اینکه در حال حاضر  تعداد ۱۳۰۵ نفر شامل موارد قطعی، محتمل و مشکوک در مراکز درمانی بستری هستند بیان کرد: از این تعداد ، ابتلای ۷۱۰ نفر به بیماری کرونا تا امروز قطعی شده است.

بابایی با اشاره به لزوم رعایت شیوه‌های نامه‌های بهداشتی برای مقابله با کرونا تصریح کرد: متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته ۲۶ بیمار کرونایی جان خود را از دست داده اند و مجموع جان باختگان این بیماری در استان به  ۵۴۴۱ نفر رسید.

بابایی عنوان کرد: خوشبختانه از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۵۷ هزار و ۳۱ نفر از مراکز درمانی ترخیص شده اند.

استان ایلام/ آمار مبتلایان افزایش یافته است

محمد کریمیان، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۵۳ هزار و ۸۹۸ نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده‌اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۳۳۹ مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۴۰۸ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت اخیر ۷۸ بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها ۵۱ هزار و ۲۴۲ نفر بوده است.

کریمیان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته پنج مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان سه مورد شهرستان ایلام و دو مورد مربوط به شهرستان مهران گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون ۹۵۱ نفر بوده است. ‌

استان بوشهر / بیش از ۵۰ درصد موارد مشکوک، کرونا است

سعید کشمیری از روند کاهشی بستری‌های کرونایی در مراکز درمانی استان بوشهر خبر داد و اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۰۷ بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شده‌اند که از این تعداد ابتلای ۵۸ مورد به کرونا مثبت، قطعی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به اینکه تعداد بیماران بستری در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر ۶۰۹ نفر است گفت: اکنون ۶۳ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه‌ بستری هستند که ۳۰ نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

کشمیری با اشاره به اینکه روز گذشته ۱۰ نفر دیگر به سبب ابتلا به کرونا فوت کردند افزود: تاکنون یک‌هزار و ۸۱۴ نفر به سبب ابتلا به کرونا فوت کرده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: خوشبختانه در شبانه‌روز گذشته ۱۲۴ بیمار بخش کرونایی بیمارستان‌های استان با حال عمومی خوب از بیمارستان‌های استان بوشهر ترخیص شده‌اند، که از این تعداد ۹۳ نفر از آنها مثبت قطعی بوده‌اند

دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر خاطرنشان کرد: از آغاز شیوع کرونا تاکنون ۸۱ هزار نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شده‌اند.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان خراسان رضوی/۲۱۳ هزار ویال رمدسیویر در مرداد مصرف شد

علی اصغر انجیدنی  اظهارداشت: بر اساس گزارش معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیش از ۲۱۳ هزار ویال رمدسیویر در مردادماه امسال در استان استفاده شده است که نیمی از این تعداد برای بیماران بستری در بیمارستان‌ها و نیمی دیگر در مراکز درمان سرپایی، کلینیک‌ها و درمان در منزل مصرف شده است.

وی افزود:۲۰ هزار بیمار در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در جریان موج پنجم کرونا از ظرفیت بستری موقت و درمان سرپایی با رمدسیویر استفاده کرده‌اند.

انجیدنی تصریح کرد: درحال حاضر ۲هزار و۸۶۵ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان خراسان رضوی بستری هستند که این تعداد در ۲۹ مردادماه سه هزار و ۸۶۰ نفر بوده است و درحال حاضر تعداد بیماران بهبود یافته کرونایی در حال افزایش است.

دبیر کارگروه مراقبت و درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: روز گذشته ۶۳۳ بیمار جدید کرونایی در بیمارستان‌های خراسان رضوی بستری شده‌اندو تعداد بیماران بدحال و بستری در بخش‌های مراقبت‌های ویژه خراسان رضوی ۶۸۶ نفر است.

استان خراسان جنوبی/ شناسایی ۱۱۸ مورد بیمار جدید

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: روز گذشته ۳۴۱ آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که مجموعا ۱۱۸ بیمار جدید شامل ۳۷ بستری و ۸۱ مورد سرپایی، شناسایی شدند.

کامبیز مهدی زاده افزود: از این تعداد ۴۹ مورد از بیرجند، ۱۰ مورد از طبس، ۵ مورد از سرایان، ۲۳ مورد از قائنات، ۶ مورد از فرودس، ۹ مورد از نهبندان، ۷ مورد از سربیشه، ۵ مورد از درمیان، ۲۰ مورد از زیرکوه ۲ مورد از بشرویه و ۲ مورد از خوسف بودند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت : همچنین از هزار و ۱۷۲ تست سریع کرونا ۲۴۵ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان شناسایی شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۲۹ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند که ۲۶۳ نفر کرونا مثبتند، بیان کرد: از این تعداد ۴۴ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال ۶ نفر نامساعد است.

مهدی زاده ادامه داد: ۳ مورد فوت جدید در شبانه روز گذشته در خراسان جنوبی ثبت شد و فوتی‌های ناشی از این بیماری به هزار و ۶۳ نفر رسید.

وی افزود : همچنین در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان تا امروز ۲۰۵ هزار و ۲ نفر واکسن نوبت اول و ۹۸ هزار ۷۲۱ نفر واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.

استان خوزستان/۲۲ درصد خوزستانی‌ها علیه ویروس منحوس واکسینه شدند

 سید محمود علوی امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: پس از کشف واکسن کرونا و موفق بودن آن در کاهش آمار ابتلا و مرگ و میر بر اثر کرونا، یک بارقه امید در غلبه بر این بیماری ایجاد شد که در استان خوزستان به دلیل شرایط حساس آن، ما پیش تازه در امر واکسیناسیون بودیم.

وی افزود: تاکنون در استان خوزستان بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن توزیع شده است که این تعداد یک میلیون و ۷۰ هزار نفر دوز اول و بیش از ۴۵۰ هزار نفر هر دو دوز را دریافت کرده و دو هفته از آخرین واکسن آنها گذشته است که در واقع فول واکسینه شده اند.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: با اتکا به این آمار می‌توانیم بگوییم که ۲۲ درصد خوزستانی‌ها در مقابل کرونا واکسن دریافت کرده‌اند که البته این یک میانگین است و آمار در شهرهای مختلف متفاوت است به صورتی که در شهرستان بهبهان با ۴۰ درصد تزریق واکسن، بالاترین میزان و در مقابل شهرستان حمیدیه با زیر ۱۰ درصد کمترین میزان استقبال صورت گرفته است.

دکتر علوی با درخواست از مردم جهت مراجعه برای دریافت واکسن بیان داشت: شبکه بهداشت استان، با هزار خون دل و دوندگی واکسن را تحویل می‌گیرد و با تلاش شبانه روزی آنرا در شهرها و مراکز تجمیعی واکسیناسیون توزیع می‌کند لذا درخواست می‌شود مردم به خصوص در شهرهایی که کمترین میزان استقبال صورت گرفته است، خواهشمندم مراجعه کنند و واکسن خود را بزنن که مقابله با کرونا فقط با همراهی مردم ممکن است.

وی ادامه داد: در میان گروه‌های سنی نیز برخی با وجود داشتن بالاترین اولویت اما هنوز برای دریافت واکسن مراجعه نکرده‌اند که در این بین عدم مراجعه ۱۰ درصد از افراد بالای ۸۰ سال که عمدتاً دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند و دیگر افراد بالای ۷۰ سال که بیش از ۷۵ درصد فوتی های از این گروه‌ سنی است می‌توان اشاره کرد.

استان فارس/ ۴۰ مورد فوتی در ۲۴ ساعت

پیک پنجم کرونا در حالی روزها را پشت سر می‌گذارد که نشانی از بهبود شرایط و آمار در سطح بالینی مشاهده نمی‌شود، هر چند ممکن است در برخی از نقاط کشور به لحاظ آماری وضعیت بهتر شده باشد اما همان گونه که گفته شد و طبق شواهد علمی به لحاظ بالینی تغییری در پیک پنجم مبنی بر نزولی شدن رخ نداده است. 

 در حال حاضر ۳۱ شهرستان استان فارس در وضعیت قرمز یا پرخطر و ۵ شهرستان در وضعیت نارنجی هستند. براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز در طول بحران بیماری کووید ۱۹، در مجموع بیش از یک میلیون و ۳۹۶ هزار و ۱۷۷ مورد تست تشخیصی شامل تست مولکولی یا PCR و تست سریع در فارس انجام شده که از این تعداد یک میلیون و ۲۳۶ هزار و ۶۶۵ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده است.

با بررسی نمونه‌های انجام شده، ۳۷۵ هزار و ۴۳۲ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون ۱۵۹ هزار و ۵۱۲ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۳۳ هزار و ۹۷۱ بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون ۴۰۹ هزار و ۴۰۳ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.

با اعلام آخرین وضعیت کرونا در استان فارس ۵۲۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان‌های استان پذیرش شده‌اند که بر این اساس از مجموع چهار هزار و ۵۱۰ بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم که هم اکنون در بیمارستان‌های استان بستری هستند، ۳۹۹ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش‌های ICU مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

بر این اساس در حالی در شبانه روز گذشته، ۵۲۰  بیمار جدید مثبت و مشکوک دارای علائم کرونا در بیمارستان‌های استان بستری شدند، در حالی که تنها حدود ۳۶۰ بیمار از این بخش‌ها مرخص شده‌اند؛ این مسئله بیانگر این است که تعداد بیماران بستری بسیار بیشتر است و پیک پنجم در نزدیکی قله به سر می‌برد.

با جان باختن ۴۰ هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون مجموع جان‌باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به شش هزار و ۱۲۰ نفر رسیده است. 

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان سمنان/شناسایی ۳۳ بیمار جدید

نوید دانائی، اظهار داشت: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تا کنون ۳۸ هزار و ۵۴۳ بیمار مبتلا به کرونا در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شده است.

وی با اشاره به تعداد افراد بستری شده با تشخیص قطعی بیماری کرونا گفت: در ۲۴ ساعت گذشته تعداد ۳۳ بیمار جدید مبتلا به کرونا در سمنان بستری شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اضافه کرد: در مجموع از ابتدای شیوع کرونا تا کنون تعداد هشت هزار و ۸۴۳ در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه بستری شدند.

دانائی به آمار افراد بهبود یافته از بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اشاره کرد و گفت: از ابتدای بروز بیماری کرونا تعداد هفت هزار و ۴۹۷ نفر بهبود یافتند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین از ابتدای بیماری کرونا تا کنون ۲۹ هزار و ۷۰۰ بیمار نیز به صورت سرپایی شناسایی شدند.

استان قزوین/ افزایش ۳۵ درصدی نرخ ابتلا

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین از افزایش دوباره آمار مبتلایان کرونایی بعد از ۲ روز کاهش پی‌درپی خبر داد و اظهار داشت: در ۲۴ ساعت اخیر ۶۸۸ مبتلای کرونایی تازه در استان قزوین شناسایی شد که در مقایسه با روز گذشته ۳۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد. 

پیمان نامدار همچنین به کاهش ۱۴ درصدی آمار بستری‌های روزانه کرونایی اشاره کرد و گفت: در شبانه‌روز گذشته ۲۳۷ بیمار کرونایی جدید در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان قزوین بستری شدند که این آمار در قیاس با روز قبل ۳۸ نفر افزایش یافته است. با این حال آمار بیماران کرونایی بدحال زیر دستگاه ونتیلاتور ۲ نفر بیشتر شده و در حال حاضر ۵۶ نفر بیمار بدحال در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها بستری شدند.

وی اضافه کرد: با این حال آمار مرگ‌ومیر کرونایی استان ۱۹ درصد کاهش یافته و در ۲۴ ساعت اخیر ۱۳ بیمار بدحال کرونایی را به خاطر شدت علایم تنفسی از دست دادیم که ۳ نفر کمتر از روز گذشته بود؛ اما همچنان وضعیت بسیار نگران‌کننده‌ای در حوزه فوتی‌ها داریم.

سخنگوی ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونای استان قزوین همچنین از افزایش ۱۴ درصدی آمار بهبودیافتگان کرونایی خبر داد و گفت: در شبانه‌روز گذشته ۱۶۵ بیمار کرونایی با علایم قطعی نقاهت و بهبود از بیمارستان‌ها و سایر مراکز درمانی بیماران کووید مرخص شدند که این آمار نسبت به روز پیش ۲۰ نفر بیشتر شده است.

نامدار افزود: در نهایت هم مجموع آمار بستری‌های کرونایی فعلی استان قزوین با ۹ نفر کاهش به ۸۷۶ نفر رسید که روند مستمر کاهش بیماران بستری در تخت‌های بیمارستانی استان را نشان می‌دهد؛ اما هنوز کلیه سهمیه تخت‌های بیمارستانی بیماران کرونایی پر است و مابقی بیماران در بیمارستان‌های ارتش، سپاه و بیمارستان موقت شرکت گاز بستری هستند.

کاشان/ شناسایی ۷۲ بیمار جدید

مهدی دلاوری، با بیان اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته ۷۲ بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد ۵۵ بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و ۱۷ بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء شهرستان آران و بیدگل بستری شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل هفت و حداکثر ۹۳ سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیمار ۲۷ و حداکثر ۹۱ ساله به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.

دلاوری با بیان اینکه تاکنون ۷۷۳ بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد ۶۵۲ بیمار در شهرستان کاشان و ۱۵۱ بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران ۳۲۹ بیمار به صورت موقت بستری هستند.

وی از بستری ۶۱ بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه در دو مرکز درمانی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری۳۹ هستند، گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته متاسفانه چهار بیمار آقا ۱۰۰، ۸۶، ۶۵ و ۵۵ سال و سه خانم ۵۴، ۸۲ و ۸۵ در شهرستان کاشان و دو بیمار خانوم ۴۲ و ۵۶ سال و یک بیمار آقا ۸۰ در شهرستان آران و بیدگل بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است.

دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به ۴۲۷ مورد می‌رسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد ۵۹۸ بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون چهار هزار و ۴۵۶ نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند که این موضوع بسیار نگران‌کننده است.

وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند چراکه در صورت تداوم شرایط شاهد اوضاع بدتری خواهیم بود.

استان کرمان/ بیش از هزار بیمار کرونایی بستری هستند

استان کرمان در موج پنجم کرونا هفته‌های سخت و پرالتهابی را پشت سرگذاشت و در حال حاضر آمار بستری‌های قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان بیش از هزار نفر است و دلتا ویروس در شبانه روز گذشته بیش از ۱۸۴ بیمار کرونایی دیگر را راهی بیمارستان‌ها کرده است.

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان هزار و ۱۲ مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد ۵۸۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: ۴۶ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۱۶۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۶۶ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۱۵۴ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۱۸۴ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۳۵ هزار و ۸۷۳ مورد رسیده است.

وی به فوت ۲۶ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۴ هزار و ۲۶۳ نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان ۶۹۲ هزار و ۴۱۹ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۳۲۴ هزار و ۴۱۸ مورد است.

استان کرمانشاه / افزایش ۱۳۲ درصدی مبتلایان نسبت به پیک قبل

استان کرمانشاه همچنان در حال صعود به قله پنجم کروناست و روند بستری بیماران افزایش یافته و هر روز رکوردی از نظر تعداد بیماران بستری در بیمارستان‌ها و بیماران بستری موقت ثبت می‌شود.

محمودرضا مرادی رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این رابطه گفت: روند ابتلا و بستری در بیمارستان‌ها افزایشی است و اپیدمی با سرعت بیشتری‌ نسبت به پیک‌های‌ قبلی در حال گسترش است.

وی افزود: بالاترین تعداد بیماران بستری در بیمارستان‌های استان کرمانشاه از ابتدای اپیدمی تاکنون ۱۵۲۶ نفر در هشتم شهریور ۱۴۰۰ است و پیش‌بینی می‌شود در روزهای آینده این تعداد افزایش یابد.

پیک پنجم بزرگتر از پیک سوم در آبان و آذر سال ۹۹ بوده و در استان کرمانشاه تعداد مبتلایان ۱۳۲ درصد و بستری‌ها ۷۶ درصد بیشتر از پیک سوم است ولی به دلیل واکسیناسیون مرگ و میرها نسبت به پیک سوم ۲۶ درصد کاهش داشته است.

استان گلستان/ کاهش موارد بستری

حدود دو هفته‌ای است که گلستان همراه با برخی مناطق دیگر کشور از قله موج پنجم شیوع کرونا عبور کرده و در این مدت به طور محسوسی تعداد بیماران سرپایی و بستری در مراکز درمانی استان کمتر شده است.

در این مدت تعداد بیماران بستری حدود ۸۰۰ نفر نسبت به اوج پیک پنجم کاهش پیدا کرده و مراجعات سرپایی نیز نزدیک به یکهزار و ۵۰۰ نفر کاهش یافته است.

رنگ بندی کرونایی شهرهای استان نیز با فروکش کردن تب تند کرونای دلتا در استان در حال تغییر است و در همین روزهای اخیر تعداد ۶ شهر از وضعیت قرمز کرونایی خارج شدند.

براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی گلستان تعداد بیماران بستری با کاهش ۸۷ نفری نسبت به روز قبل به یکهزار و ۲۴۱ نفر رسیده است. اما نکته نگران کننده در این بین افزایش تعداد بیماران بدحال در استان است که سبب شده به رغم کاهش حدود ۴۰ درصدی تعداد بیماران بستری اما تعداد بیمارانی که نیاز به مراقبت‌های ویژه دارند ثابت بوده و در برخی روزها همراه با افزایش باشد.

در حال حاضر ۲۰۷ بیمار مبتلا به کرونا در بخش‌های آی سی یو بیمارستان‌های استان تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند که حال ۸۶ نفر از آنان که به دستگاه متصل هستند به شدت وخیم است.

در همین بازه زمانی حدود دو هفته‌ای تعداد مراجعات سرپایی بیماران کرونایی نیز به مراکز درمانی استان کمتر شده است. در اوج پیک پنجم شیوع کرونا نزدیک به یکهزار و ۹۰۰ بیمار روزانه به صورت سرپایی به مراکز درمانی استان مراجعه کرده و خدمات دارویی و درمانی دریافت می‌کردند که اکنون این تعداد به ۳۹۲ بیمار در روز رسیده است.

استان گیلان/ افزایش رعایت پروتکل‌های بهداشتی

 ۱۲ شهرستان از ۱۷ شهرستان استان گیلان در حال حاضر در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد و تنها ۵ شهرستان رضوانشهر، املش، رودسر، شفت و فومن در وضعیت نارنجی است.

قرمز بودن ۱۲ شهرستان استان گیلان نشان از فعال بودن ویروس کووید ۱۹ و تداوم همه‌گیری آن در این استان است اگر چه آمار کرونایی در روزهای اخیر کاهش حدود ۲۰ درصدی داشته اما وضعیت همچنان عادی نیست.

به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان هزار و ۵۹۸ بیمار کرونایی هم‌اکنون در بیمارستان‌های گیلان بستری هستند و از این تعداد ۲۷۱ بیمار ۲۴ ساعت گذشته به آمار مذکور افزوده شده‌اند و حال ۲۰۷ بیمار نیز وخیم است.

استان گیلان قله پیک پنجم کرونا را با بستری شدن ۲ هزار و ۱۰۰ بیمار کرونایی گذرانده است اما این موضوع خطر عادی‌انگاری و به‌دنبال آن تصاعدی شدن آمار بستری‌شدگان کرونایی را افزایش می‌دهد.

 میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان گیلان با ۱۱ درصد افزایش هم‌اکنون به ۶۵ درصد رسیده است و مسلماً تداوم رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی از سوی مردم و اصناف فروکش کردن بحران کرونا را در پی دارد. 

استان لرستان/ افزایش تعداد موارد ابتلا

مریم کوشکی صبح امروز در جمع خبرنگاران این شهرستان در رابطه با آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان لرستان اظهارداشت: با افزوده شدن هزار و ۲۱  بیمار جدید آمار مبتلایان به کرونا در لرستان به ۱۶۵ هزار و ۱۷۳ نفر رسید.

وی افزود: در بحث فوتی‌های ناشی از کرونا نیز طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۲ نفر جان خود را از دست دادند که با افزوده شدن این تعداد مجموع فوتی های استان به ۲ هزار و ۲۲۷ نفر رسیده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: هم اکنون نیز هزار و ۳۴۴ بیمار مشکوک و مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند روز گذشته نیز آمارها بستری‍های لرستان هزار و ۳۵۰ نفر بود.

وی بیان کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون در استان ۴۸۹ هزار و ۶۶ نمونه برای انجام آزمایش ارسال شده که به ۴۸۰ هزار و ۴۱۱ مورد جواب داده شده است و ۳۱۵ هزار و ۲۳۸ مورد منفی بوده است.

استان هرمزگان/ روند نزولی اما شکننده است

فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار داشت: تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا ۵۰۳۱۱۱ بوده و روزانه بر میزان تست گیری افزوده می‌شود. 

وی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۹۶ بیمار جدید کرونایی در بیمارستان‌های هرمزگان پذیرش شده‌اند و در حال حاضر در مجموع ۸۶۰ نفر با تشخیص کووید ۱۹ در بیمارستان‌های استان بستری هستند. 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: از این تعداد ۱۲۵ بیمار در بخش آی‌سی‌یو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وضعیت ۲۸ بیمار نیز وخیم گزارش شده است.

وی تصریح کرد: خوشبختانه میزان بیماران قرنطینه در منزل در حال کاهش است و به مرز ۱۲ هزار نفر رسیده که امیدواریم این روند کاهشی ادامه یابد. 

نوروزیان گفت: متاسفانه در شبانه روز گذشته کرونا جان ۱۳ بیمار دیگر شامل ۷ آقا ۶ خانم در محدوده سنی ۲۸ الی ۸۵ سال از شهرستانهای بندرعباس (۶ نفر) بندرلنگه (۲ نفر)، پارسیان (۲ نفر)، قشم، جاسک و میناب هر کدام یک نفر را گرفت و شمار جان باختگان به ۲۱۶۶ نفر رسید. 

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان همدان/ بستری ۲۴۶ بیمار در ۲۴ ساعت

دکتر محمد طاهری، اظهار داشت: با شناسایی یک هزار و ۷۷ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در این استان، مجموع بیماران بستری مثبت به ۲۴ هزار و ۳۹۴ و بیماران سرپایی مثبت به ۷۰ هزار و ۳۷۶ نفر رسید.

وی تصریح کرد: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان‌های استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۷۷۷ مورد بود که ۲۴۶ نفر از مراجعان به بیمارستان‌ها در بخش عادی بستری شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: ۲۷ بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی سی یو مراکز درمانی استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی ۵۶ بیمار بستری در بیمارستان‌های استان وخیم گزارش شده است.

طاهری درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان‌های استان نیز اظهار داشت: شمار بیماران کرونایی بستری از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون در بیمارستان‌های اسدآباد یک هزار و ۲۲۷، بهار یک هزار و ۲۳۴، تویسرکان یک هزار و ۳۳۲، رزن ۹۸۷ درگزین ۳۳۳، فامنین ۳۶۳ و کبودرآهنگ یک هزار و ۲۵۷ نفر است.

وی افزود: همچنین تاکنون چهار هزار و ۶۵۶ نفر در ملایر، ۲ هزار و ۹۹۶ نفر در نهاوند و ۹ هزار و ۴۷۵ نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شده اند.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 36
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • NL ۱۵:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    21 7
    فقط کافی است دو هفته قرنطینه سراسری (نه تعطیلی ساده ) با پشتیبانی نیروهای نظامی صورت گیرد، همه جا بسته شود و همه راهها مسدود شود تا جان هزاران ایرانی حفظ شود ولی این کاری است که هیچوقت درست در کشور ما انجام نشد. جان مردم ایران برای مسئولان اهمیتی ندارد.
    • IR ۱۷:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
      15 1
      آفرین
    • IR ۱۷:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
      26 1
      دوست عزیز! قرنطینه برای ایرانیها تنها با مداخله شدید نظامیان جواب میده. چون قبول کنیم که آدم ناجور خیلی داریم. اصلا نباید از یک هفته قبل اعلام بشه. مثل اعلام برای عزای عمومی که یکهو و دفعتا ابلاغ میشه، اول نظامیان دربهای ورودی را ببندند و بعد اعلام کنند که قراره مثلا سه روز محدودیت باشه. کارکنانی که مجبور به تردد هستند هم گواهی فوری /اینترنتی / کارفرما /پیمانکاری دریافت کنند. خودروهای خانوار حق عبور و مرور نداشته باشند. باااااااااااااز با تمام این تفاسیر و درز گیریها افراد نادان و سو استفاده گر در میرن. یه چیز مسلم هست. اگر از الان کنترل نشه، واکسیناسیون بنا به برنامه، قراره تا بهمن تمام بشه. عملا واکسیناسیون بی اثر و جهشهای واکسن گریز اتفاق می افته. یعنی ، اتفاقی که در ایران می افته اونم توسطِ سهل انگاری برخی از مسئولین، حتی ده ها برابر ظلمی میشه که انگلیسی ها در زمان همه گیری آنفولانزا در ایران کردند. ایران از ترس شلوغ کاریهای خیابانی حیوانات ایرانی، هیچ وقت نتونست محدودیت اعمال کنه. هم تحریم هستیم. هم حیوانات دهن بین زیاد داریم. مشکل کمی پیچیده اما با دخالت نظامی قابل حل هست.
    • IR ۱۹:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
      4 12
      همچین که اسم محرم یا پیاده روی اربعین میاد ، خبر پای پیکهای شماره ۶ و ... رو میدهند. جالبه در ایران اینقدر فوتی داریم نه افغانستان و ترکمنستان و عراق و ... اطراف ؟
    • IR ۲۱:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
      8 0
      فرض کن دو هفته قرنطینه سراسری نظامی انجام شد و موارد ابتلا به کرونا اصلا به صفر رسید. بعدش چی؟ به محض براشتن قرنطینه ویروس از یک جایی دوباره به گردش میفته! فکر کردی این جهشهایی که تو ایران تبدیل به موج میشن تو خود ایران تولید شدن؟ جهش لاندا هم هر کاری بکنید جند روز دیگه تو ایران شروع به گردش میسکنه. البته اگر تا الان در حال گردش نبوده بشه! چون یادم هست و ی اسه هفته پیش ریس یک بیمارستان در گیلان گفته بود لاندا در گیلان مشاهده شده است!
    • IR ۲۱:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
      7 1
      19.39. دوست عزیزم، حدس میزنم که چون ما ایرانیان و هندیها از نظر طبقه بندی نژادی هند و اروپایی محسوب میشیم ، همونطور که دلتا در هند خیلی آسیب رسوند. اینجا هم مشکل ساز شده. نژاد سامی عرب مقاوم ترن گویا. بعد اینکه تغذیه هم نقش داره. مردم ما گرچه ظاهرشون خوبه ولی حاضرن صورتشون رو با سیلی سرخ کنن احدی از کم و کسریشان خبر دار نشه. تراکم جمعیت ایران هم بیشتره. بالاخره مطالعه میخواد. واقعا خدا هر کسی یا گروهی که کرونا رو ساختند و بین مردم منتشر کردند لعنت کنه که از زندگی عادی افتادیم.
    • IR ۲۲:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
      2 0
      یه چیزی کاملا مشخصه، پزشکی نوین یه سیستم یکپارچه جهانیه و مسلما افسارش دست یه اقلیته، به همین دلیله که داره دنیا رو تا خود جهنم مشایعت میکنه، تا از این سیستم خارج نشیم وضعیت بدتر میشه که بهتر نمیشه
    • IR ۰۲:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
      0 1
      اونوقت افغاناک جز کدام دسته قرار میگیرند . از نظر نژاذی و کشورهای بعلی آسیای مرکزی که دلتا با وجود جولان چند صد پیر جانشان را گرفت و تمام شد و آمد به سیستان و بلوچستان با حضور آوارگان فراری . حداقل اینجوری گفته شد . حتی پاکستان . نسبت بما متفاوت تر بوده. . پس هند و ایران را جدا کنید . آنهم نسبت به جمعیت هند و تلفات حساب کنیم . هنوز ما جلوتریم. . یک چیزی اینجا گم یا قابل مشاهده و یا دقت نیست . که اثر واقعی در این گرفتاری دوام دار و تلفات بالا را شاهدیم. . آعلان آمار تلفات روزمره ما را پوست کلفت و بی تفاوت ساخته . حالا اگر در همین مقیاس حادثه ناگواری رخ میداد مثل سقوط هواپیما و زلزله و آتش سوزی . تا مدتها در خاطره ها میماند و افسوس و تاثر و احساسات انسانی . پر رنگ شاهد میبودیم .. ششصد انسان که هر کدام برای خانواده ارزشمند هستند . شما نان آور خانواده را یکهو از دست بدی . چه عواقبی از نظر روحی روانی و مالی . و دیگر عوارض . بدنبال دارد . چه تعداد انسانهای خلاق و مستعد و بدرد بخور که سرمایه کشور بحساب میآمدند روزانه از دست میدهیم .. چرا ما اینها را میدانیم . باز . بهانه مادی و اینکه دیگر بعد از ماهها خانه نشینی و خسته شدن . بچه ها گفتند . نوبت ما شده بمسافرت برویم . را دلیل این کم یا بی توجهی کنیم تا نوبت خودمان شود . آنگاه که سر بزانو و فریاد برآوریم که چرا رعایت نمیکنید . باعث شد عزیزم از دست بدهم . داستان بسیاری اکنون چنین است . فقط یک تصمیم ملی میتواند این زنجیره زیان ده فراوان را قطع کند . وظیفه دولت بتنهائی نیست . از جائی درخواست و شروع شود و همه یکدیگر را تشویق و توصیه کنیم از این تا آن تاریخ تمام سعی خود را بخرج دهیم . بابا ما انسان و قادر هستیم . نباید گذاشت و منتظر نشست که کی نوبت ما میشود . باید قبل از ورود به جنگش رفت و نابود یا محدودش ساخت
    • روزبه IR ۰۸:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
      0 1
      اونجایی که لطف کردن رفتن کشورهای خارجی برای واکسیناسیون بخشی از بحران رو رقم زدن. لطفا اونایی که شبکه های ماهواره فارسی زبان رو قبول دارن محبت کنن حداقل مسافرت نرن، مگه این شبکه ها هی نمیگن آمار واقعی بیشتر از این چیزی هست که صدا و سیما ایران میگه پس لطف کنن به خاطر آمار همین شبکه ها مسافرت نرن،خواهشا حداقل به خاطر چرندیاتی که میشنون عمل کنن
    • IR ۱۱:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
      0 0
      کابر محترم. افاغنه تاجیک و هزاره و پشتون هستن و تنها یک گروه هم با ایرانیها هم نژادن. یه مطالعه مفصل باید بشه از ساختارشناسی ژنتیکی. مثلا اروپاییها لاکتوز رو تحمل نمیکنند ولی ایرانیها اکثرا مشکل ندارن. ساختار ژنتیکی و مقاومت و ایمنی بدن بهم ربط دارن.
  • IR ۱۵:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    53 3
    ایران تنها کشور دنیا که به پیک ششم رسید. آفرین به مدیریتتون با این همه جنازه که روی دست ملت موند. وقتی گفتن مراسم محرم امسال رو مجازی کنید و جلوی سفر رو بگیرید هر طرف ،طرف مقابل رو تقبیح کرد و بر روش خودش اصرار کرد نتیجه اش شد این.
    • IR ۱۶:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
      13 30
      فقط به اين نيست، به اشتباه به شما مثبت دادم كه متاسفانه سايت يك دونه من رو ١٢ تا حساب كرد خواستم بگم مسابقات يوروويژن همه چسبيده به هم بودن پس فقط مراسم و غيره نيست بلكه يك افتضاح مديريتي باعث اينهمه مرگ و مير شده تمامي كشورها از لحظه ورود كرونا بگير و ببند سخت انجام دادند كه امروز تازه شايد پيك دوم يا سوم باشند اما ما همچنان در حال آباد كردن قبرستان ها هستيم
    • GB ۱۷:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
      26 8
      خواهشمندم چاپ کنید. 1۵.۵۵احسنتم. این دشمن انگاری افراد دلسوز ، مصیبتی هست که جاهلان به جامعه ما تحمیل میکنند و با برچسب سازی تداوم می بخشند. اینها کجا بودند وقتی گلوله از زیر گوش ما رد می شد در ایام 8 سال دفاع. متاسفانه در ایران رده های پایین در سواد و معرفت و ایمان، عصبیت و هیجان صد برابری نسبت به عالمان و مجتهدان موثق در مسائل نشون میدن. یعنی مجتهد عظیم القدر تاکید به حفظ سلامتی میکنه و بارها هم اعلام میکنه. بعد یه رده پایینی میاد «هوارِ وامصیبتا» میکشه و تمام موارد توصیه شده را در گروه خود با توهم مذهبی بودن و بی نقص بودن نقض میکنه. اینجا گویی از پایین به بالا افراد لج می کنند. جالبه که رسانه ها عوض همسویی با بالاترین مراجع با فلان روضه خوان بیشتر همراهند. اینها همه نمود جهل و کفر واقعی در جامعه است. تازه یه عذرخواهی از فلان روضه خوان کم سواد را پخش می کنند و تمام. کوفیان واقعی همینها هستند که حسین زنده را نمیخوان و آهنگ میخوان و همخوانی. ای کاش سره از ناسره جدا می شد.
    • IR ۱۸:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
      5 3
      خخخخ. کوفیان ظاهر بین افتادن به من منفی بدن.
  • IR ۱۵:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    8 6
    بعد میگیم خرابکاریه یه عده میگن نه نیست. چجوری از پیک میریم تو پیک اخه؟ عراق واکسن نزده مراسم تاسوعا و عاشوراشو تازه تموم کرده امار فوتی های دیروزش 65 نفره ناراحت نیستم چرا امار اونا اینقدر کمه در عجبم چرا امار ما اینقدر بالاست در جواب اونایی که میگن عراق امار درست و حسابی باید بگم فاجعه وقتی اتفاق میفته و اعضای خانواده ت جلوی چشمت پرپر بشن نیاز به امار نداره خودت به عمق فاجعه پی میبری در ایران داره این اتفاق میفته ما جرات نداریم از خونه بریم بیرون اینقدر بستگان دوستانمون این یک ماه اخیر فوت شدن
  • IR ۱۷:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    29 4
    این پیک ششم به خاطر محرمه وپیک پنجم به خاطرانتخابات بود پیک هفتم هم که بعدا به خاطر بازشدن مدرسه ها واربعین میاد
    • IR ۱۸:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
      2 8
      این چرت و پرتا چیه کشورهای دیگه همه عزاداری و عروسی مدارس و ... همه ی اینا رو یک جا هم انجام بدن اوضاعشون مثل ما نمیشه
  • IR ۱۸:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    3 0
    چرا هیچ وقت آماری از استان آذربایجان شرقی تو این دست خبرهاتون نیست.یعنی اونجا کرونا نیست؟
  • Tak IR ۱۸:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    8 1
    آقای نمکی بیا جواب بده جناب مشاور جهانی که به هند میخواستی کمک کنی بیا جواب بده
  • رضا PL ۱۸:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    6 1
    ما همیشه بقیه رو مقصر میکنیم .بعضیمون لامذهبا رو مقصر میبینیم ، بعضیمون مذهبی ها رو مقصر میدونیم ف بعضی ها کل حکومت رو ، بعضی ها کل ملت رو مقصر میدونن ولی هیچکدوممون سهم خودمونو از مسئولیت اجتماعیمون انجام نمیدیم . الان بیشتر از اینکه مهم باشه کی مقصره ، مهم اینه که خود من مسئولیتم رو انجام بدم.
    • IR ۲۰:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
      3 4
      خب خودت برو مسئولیتت رو انجام بده.
  • IR ۱۹:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    5 0
    چرا قرنطینه ی هوشمند برای جلوگیری از سویه لامبدا به کشور جدی گرفته نمی شود؟! حتماً باید هر سویه ای در دنیاست یک موج در کشور ما هم ایجاد کند؟!
    • IR ۲۰:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
      0 0
      امیدوارم هوشمندیه این چیزی که میگی در حد کارت هوشمند سوخت نباشه.
  • IR ۱۹:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    3 0
    تنها راه ممکن تعطیل کردن ادارات و کلیه مراکز تجمعی است آن هم با بهره گیری از نیروهای انتظامی و بسیج و ارتش. این اعداد فقط نقش عدد ندارد بلکه یک شهروند ایرانی است که از بین ما می رود و این جای تاسف دارد که در مقابل این فاجعه کم اوردیم
  • IR ۱۹:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    5 0
    اگر قراره تا یک پیک تموم نشده پیک بعدی بیاد جمعش کنید این پیک بازی رد
  • بهزاد IR ۲۰:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    9 0
    آقا فرهنگمون پایینه اقتصادمون هم درب و داغون! یه پک غذایی دو هفته ای هرجور شده تهیه کنید بین مردم پخش کنید بعدش ۲ هفته حکومت نظامی. فقط نیروی نظامی میتونه فاجعه رو کنترل کنه
    • IR ۲۱:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
      3 0
      شک نکنین. همینجا تو مشهد خودمون صیاد شیرازی هر روز تو زمین ورزش، بچه ها ریختن تا شب هم بازی میکنن. بچه ها خودشون ممکنه ناقل یی علامت باشن. بعد والدین یا اقوام رو دچار دردسر میکنن. اتفاقا درصد درگیری خانواده ها تو مشهد خیلی بالاست. تو این پسرها هم ممکنه طرف باباش تو خونه به علت بیماری بستری باشه ولی خودش میاد بازی!!!! یعنی مادره با خودش فکر میکنه بچست دیگه، نمی تونم محدودش کنم!!!!!! بچه سالمه که!!! کرونا نداره!!!! بله مشکل فرهنگی زیاده
  • دوز سوم. IR ۲۱:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    8 0
    مشرق عزیز خواهشا میکنم شما رسانه محترم هم پیگیری کنین تا دوز سوم تو دستور کار قرار بگیره. چون واقعا با این وضعیت که داریم میبینیم الزامی هست.
    • IR ۲۲:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
      3 0
      قربونت فکر کردی تو دس آنجلس زندگی میکنی، بزار دوز اولو بزنن، سوم پیشکش
  • IR ۲۱:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    7 0
    ای خدا دیگه، هنوز این یکی تموم نشده، پیک بعدی شروع میشه...
  • IR ۰۵:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
    1 0
    لااقل تا همه واکسینه بشن، مردم رو مجبور به رعایت پروتکل های بهداشتی کنن. منظورم تعطیلی اصناف نیست. با کسانی که ماسک نمیزنن برخورد بشه و.... کاش این مسافرت ها و مهمونی رفتن ها تعطیل بشه.
  • IR ۰۸:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
    2 0
    وظیفه رسانه های جمعی آگاهی سازی هر چه بیشتر مردم و تشویق آنها به رعایت پروتکل های بهداشتی است. متاسفانه صدا و سیما در این زمینه بسیار کم کار می کند اخبار کافی نیست. در کنار این همه تبلیغ چهار تا برنامه کوتاه درباره کرونا از وظایف مسلم شان است که انجام نمی دهند
  • ناشناس IR ۰۸:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
    0 2
    خیلی مسخره است ..... پیک اول عید نوروز سال 99 پیک دوم ماه رمضان سال 99 پیک سوم محرم و اربعین سال 99 پیک چهارم عید نوروز و ماه رمضان امسال پیک پنجم هم محرم امسال پیک ششم هم اربعین نزدیک هست ..... چرا در کشور ما این همه پیک ها همه گره خورده به برنامه های مذهبی ما ؟؟ بوی نیرنگ نمیاد ؟؟؟؟ خدا ازتون نگذره مساجد ما تعطیل و عزاداری ها تعطیل و زیارتگاه ها تعطیل و کربلا و عتبات و ... همه تعطیل شد.......
    • IR ۱۱:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
      0 0
      طغیان کن تا به مقصود برسی مزدور! خریت و توهم تمامی نداره.
    • IR ۱۱:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
      0 0
      8.39. میگن هر که با حقیقت در بیفته اخرش کافر میشه. تو داری جهل رو بر دین حق خدا سوار میکنی، مطمئن باش آخرش به کفر می رسیدی.دیر یا زود.
  • ۱۲:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
    1 0
    مگه پیک پنجم رو رد کردیم؟ درسته دولت قبل کم کاری کرد. ولی قبول کنیم.بعضی از مردم مون هم فقر فرهنگی دارن. همه جا رو تعطیل میکنن که مردم تو خونه بشینن، با هزار دوز و کلک بلند میشن میرن مسافرت، دورهمی میگیرن، مهمونی میرن.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس