تاکنون 9 تیم موفق به فتح جام ملت های اروپا شده اند که همه آنها در جام چهاردهم حضور دارند.

به گزارش مشرق، در سیزده دوره پیشین جام ملتهای اروپا 9 تیم موفق به کسب قهرمانی در این رقابت ها شده اند که در این میان آلمان با 3 قهرمانی پرافتخارترین تیم اروپاست. اسپانیا و فرانسه هم با 2 قهرمانی در رده های بعدی هستند.


 1- آلمان: همیشه پای ژرمن ها در میان است. یکی از قدرت های اول فوتبال اروپا و دنیا بی تردید آلمان ها هستند. آنها که همه چیزشان را با برنامه ریزی دقیق پایه گذاری می کنند و با اجرای کامل و بی نقص آن برنامه ها پیش می روند همواره در بین مدعیان قهرمانی جای دارند. به همین خاطر هم پُرافتخارترین کشور اروپایی که در ده دوره از سیزده دوره جام ملت های اروپا حضور داشته توانسته 6 بار پای به دیدار نهایی بگذارد و سه بار این جام معتبر را به خانه ببرد.


2- اسپانیا: ماتادورها در پی خلق رکورد فتح سه جام متوالی، کاری که تاکنون هیچ تیمی موفق به انجام آن نشده است هستند. (فرانسه قهرمان جهان در سال 1998 و قهرمان اروپا در یورو 2000 این فرصت را داشت اما جام جهانی کابوس وار 2002 این امر را برای آنها ناممکن ساخت.) آنها به خوبی می دانند اگر موفق به انجام این ماموریت غیر ممکن شوند، تا سالیان سال، نسلهای مختلف درمورد آنها صحبت خواهند کرد. (پیش از این، آلمان ها با فتح جام ملت های اروپای 1972 و جام جهانی 1974 با راهیابی به دیدار فینال جام ملت های اروپا در سال 1976 تا نزدیکی این افتخار بزرگ رفتند اما با شکست مقابل چکسلواکی سابق در آخرین گام رویای ژرمن ها به واقعیت تبدیل نشد.) امید اول کسب عنوان قهرمانی یورو2012، مدافع عنوان قهرمانی این مسابقات و قهرمان جهان شانس این را دارد که جاودانه شود. داشتن فوق ستاره هایی تکرار ناشدنی چون کاسیاس، ژاوی و اینیستا دومین تیم پر افتخار جام ملت های اروپا پس از آلمان را برای رسیدن به افتخاری دیگر بسیار امیدوار نگه داشته اما یادمان نرود اروپایی ها تا بحال اجازه ندادند تیمی دو بار پیاپی جام قهرمانی را تصاحب کند.


3- فرانسه: این تیم هم بخاطر پیشینه ی درخشانش می تواند بین شانس های قهرمانی یورو 12 قرار گیرد. هرچند تیم لوران بلان جوان از داشتن لیدری تمام عیار برای رهبری تیمش در این تورنمنت بزرگ بی بهره است. این نکته از آنجا اهمیت پیدا می کند که خروس ها هرگاه توانسته اند بر جامی بوسه بزنند پای درخشش یک اسطوره برایشان در میان بوده است. در قهرمانی 1984 میزبان، میشل پلاتینی (رئیس فعلی یوفا) این نقش را برای فرانسوی ها بازی می کرد و زیزو، یکی از بهترین فوتبالیست های تاریخ در یورو 2000 لیدر همه کاره ی آبی پوشان بود.
4- روسیه: البته اقتدار پهناورترین کشور جهان در فوتبال مدت هاست از بین رفته و روسیه فعلی جایگاهش را از دست داده اما این تیم زمانی از قدرت های اول مستطیل سبز به حساب می آمد. قهرمان اولین دوره مسابقات جام ملت های اروپا در سال 1960 که به واسطه عملکرد دروازبان بی نظیر و اسطوره ایشان به دست آمد سه دوره نیز عنوان نایب قهرمانی اروپا را به دست آورده. روسیه پس از لئو یاشین که اولین دروازبانی بود که عنوان بهترین بازیکن سال اروپا را به دست آورده نتایج پر فراز و نشیبی داشته و با اینکه در دوره قبلی مسابقات تا نیمه نهایی هم بالا آمد و در نهایت مقام سومی یورو2008 را به واسطه مربی کار بلدی چون گاس هیدینگ کسب کرد اما کمتر کسی در این یورو شانسی برای روس ها قائل است.
5-جمهوری چک: همسایه و رقیب لهستان (از میزبانان مشترک یورو12) روزگاری سهمی در فوتبال اروپا داشت اما در حال حاضر برای موفقیت تنها می تواند روی توانمندی های پتر چک که از عوامل اصلی قهرمانی چلسی در جام باشگاه های اروپا در فصل اخیر بود دلخوش کند. این تیم هم گاه و بی گاه نتایج درخشانی در اروپا کسب کرده که از جمله آن یک قهرمانی، یک دومی و سه بار سومی این بازی هاست. باید دید تیم ملی جمهوری چک در تورنمنت پیش رو تا کجا می تواند پیش برود.

6- ایتالیا: تعجب کردید؟! دومین تیم پر افتخار جهان که چهار بار جام جهانی فوتبال را فتح کرده از ناکامان اروپاست. این تیم تاکنون تنها یک بار، آن هم در سومین دوره بر بام فوتبال قاره سبز نشسته و تا دوازدهمین دوره مسابقات که به میزبانی مشترک بلژیک و هلند برگزار شد دیگر رنگ فینال را هم ندیده بود. آتزوری در یورو 2000 هم با اینکه تا دقایق پایانی صاحب جام بود، قافیه را به یاران زیدان واگذار کرد تا پس از یک ماراتن 120 دقیقه ای به نایب قهرمانی بسنده کند. انگار برای سرزمین چکمه رسیدن به قهرمانی جهان ساده تر از فتح جام جهانی کوچک است.

7- هلند: Nederland یا سرزمین پست، منبع گُل و دوست داشتنی ترین کشور اروپا نیز هست. فوتبال هلند با افکار بزرگانی چون رینوس میشل و یوهان کرویف ایده پردازان زیباترین فوتبال دنیا پرورانده شده است اما نایب قهرمانی های دراماتیک لاله های نارنجی در جهان از این تیم چهره ای کاریزماتیک ساخته که هر هوادار فوتبالی بخاطر آنکه نحوه بازی آنها را می پسندد از موفقیت آنها خرسند شود. هلند تنها یک بار با هدایت پدر فوتبالیش (رینوس میشل) و با مثلث مرگبار گولیت، فان باستن و رایکارد در سال 1988 توانست اروپا را در سلطه خود در آورد.

8- دانمارک: اولین شگفتی سازان اروپا. میهمان تورنمنت اروپا در سال 1992 همه را غافلگیر کرد. بعد از اولین دوره این مسابقات و قهرمانی شوروی سابق به همراه یاشین اسطوره ای اروپا یک بار دیگر به دستان دروازبانی فوق العاده تسخیر شد. دانمارک که اصلاً قرار نبود در مسابقات این سال شرکت کند با تقدیر سرنوشت، بجای یوگوسلاوی سابق پا به خاک همسایه، یعنی سوئد میزبان گذاشت. وایکینگ ها در راه خلق این شگفتی قهرمان دو دوره قبلی جام ملت های اروپا یعنی فرانسه و هلند و همچنین آلمان، قهرمان جهان در سال 1990 را شکست دادند. پیتر اشمایکل درون دروازه و میشل لادروپ مهاجم دانمارک ها اینگونه نامی جاودان در تاریخ پیدا کردند.

9- یونان: سرزمینی کهن و مهد تمدن و سرآغاز المپیک. یونان در فوتبال نامی نا آشنا بود تا اینکه مردی جاه طلب به نام اتوری هاگل آلمانی هدایت فوتبالیست های بی تکنیک اما تاکتیک پذیر این تیم را بر عهده گرفت. یونان در حالی به عنوان قهرمانی یورو 2004 دست یافت که دو بار در اولین و آخرین بازی جام پرتغال پر ادعا و میزبان را مغلوب کرد. هر چند نمایش های درخشان و تماشاگر پسندی از یونان هاگل ندیدیم اما اکنون نام آنها در لیست فاتحان یورو جای دارد.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس